Feltettem ma a céges gépre meg itthon a Safari 3 beta verzióját. Egyrészt meg is akartam nézni hogy mit tud másrészt meg bíztam benne, hogy most már win alatt is tudok majd tesztelni erre a böngészőre, mert eddig igen macerás volt.

A cégnél jött az első csalódás: telepítve a programban nem jelent meg egyetlen link sem a tesztelt lapokon. Nah mondom fasza, most vagy az admin jog hiányzik neki vagy nem tudom mi a bré van, túl sok időm nincs vele szórakozni mert vár a meló, majd otthon ….

Itthon éjjel mondom próbáljuk meg újra. Progi leszed, telepít, indít …. és yess! Itt sincs link. Ekkor gyanússá vált, hogy netán az XP-vel van baja, mivel egyik barátommal beszélgetve ő ugyanezt az verziót telepítve Vista-n minden probléma nélkül normálisan látta a lapokat.

Egyébként itt a kép, hogy néznek ki egyes lapok a win-es safari alatt:

Hosszasan fejtegetni nem akarom hogy miket próbáltam ki a hiba elkerülése végett, a lényeg az, hogy a bold-olást nem bírja (xp) alatt. A linkek CSS-ében át kellett írni a “font-weight: bold” -t “font-weight: normal”-ra, mivel a tulajdonság törlése önmagában nem bizonyult megoldásnak.

Íme a screenshot a már módosított CSS-sel:

A képen látható üres helyeket a szövegekben lévő strong tagok közé zárt szövegek okozzák, odáig már mentem el, hogy ezeket egyesével módosítsam a teszt kedvéért.

Úgyhogy ezt a programot még igencsak gyúrni kell, főleg hogy közben értesültem róla (thx cooper), hogy elég sok lukat (közte súlyosakat is) találtak igen rövid idő alatt a Safari-ban. Remélem később a jelenleginél sokkal használhatóbb termékkel tudnak majd előállni.

Safari 3 public beta letöltése

6 COMMENTS

  1. Ó hát ez a Win Safari még nagyon beta… nálam pölö linkekkel nincs semmi baja, -eket viszont nem jeleníti meg :)
    Szóval, ahogy Te is írtad, van még mit rajta gyúrni…

  2. Megjelent a Safari 3.0.2-es verziója, ami ígéri a lokalizált windows-ok alatt is a helyes fontmegjelenítést. Mint később kiderült, nem a vista miatt ment nálam jól, és nálad, Harder, hibásan, hanem mert én angol verziót használok, Nálad otthon (gondolom), meg a cégben is magyar oprendszer van. Letölthető a linkről a cikkben.

  3. Azért így már mindjárt jobb. Végre tudom tesztelni az oldalaimat Safari alatt is. Csak a betűk vastagságán kell változtatni, hál’ Istennek, meg a pártnak…

  4. Megjelent a 303 beta, nekem semmi bajom vele. Sőt van valami az ígért előnyeivel kapcsolatban (cod futtatás sebességének növelése). Szerintem bizonyos dolgokban tényleg gyorsabb.

    – a vastag betűtipus – khtml stíllusa, aki használlt linux alatt (Konqueror) böngészőt annak ismerős ez a megjelenítés (nálam bejön).
    – sajna nem működik a save as illetve nem jöttem még rá, hogy milyen formátumban menti és hogy mivel lehetne megnyitni.
    – bookmark kezelése, IE talán kiforottabb ezzel kár volt annyit foglalkozni

    – előnye a private browsing illetve hogy szinte semmilyen információ gyűjtő script nem működik safari alatt (persze lehet hogy idővel safari is elessz látva vele bőven).
    – legalább működik az AutoFill Form és az IE7 -el szemben tényleg biztonságos módon tárolja is azokat 128 bites titkosítással (nem lehet 1-2 kattintással kifejteni).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here