Este beszélgettünk TLoF-val és mondott egy jó címet, ahonnan frissíthetem az RSS gyűjteményemet. Erről pedig eszembe jutott, hogy vajon Ti, a blogot látogatók hogy álltok az RSS-sel?

  • Használtok-e valamilyen RSS olvasót?
  • Ha igen, akkor online vagy offline eszközt vesztek-e igénybe?
  • Mi a neve, vagy URL címe?

Én netvibes párti vagyok, mert bárhonnan elérem, mert egyszerű a használata, mert nem kell szinkronizálnom a gépek között, mert tetszik a felülete.
Illetve adja magát az egységes felület használata, hisz más szolgáltatásukat is használom (mármint más cuccot a netvibes-on).

Előtte próbáltam már számtalan offline programot is, de volt jópár online is. Egyik sem jobb annyira, mint ez.

Ja és az ajánlott link, ahonnan ötletet kaphatunk a 100 legjobb hírforráshoz: http://share.opml.org/
Aki pedig nem tudja mi az RSS, ajánlom figyelmébe a Weblabor cikkét: RSS csatornák

21 COMMENTS

  1. Én egy FeedReader nevű progit használok… Jobb szeretem az offline alkalmazásokat, mert bár nem tudom máshonnan megnézni, csak itthonról, de napközben is figyelmeztet, ha vannak új hírek, nem kell felmennem egy site-ra, és lecsekkolni ott :)

  2. Az ilyen offline programnak megvan az a veszélye, hogy ha állandóan fut és jelzi, hogy friss hír van, mész és megnézed, nem? Kicsit amolyan kényszer talán, hogy egyből megnézd a híreket, nálam elég sok feed volt a progiban és gyakorlatilag állandóan volt valami új hír. :)

  3. Én a Liferea (Linux Feed Reader, http://liferea.sourceforge.net ) nevű kis linuxos offline RSS olvasót használom, mert egyszerű, a tálcán egyszerűen és nem tolakodóan figyelmeztet ha valami új hír van és nem kellett keresgélnem más RSS olvasót, mert Ubuntun rögtön fel volt telepítve. :)

  4. A linuxos readereket sajnos nem ismerem, de a képek alapján egyszerű, könnyen kezelhető cuccnak tűnik. :)

  5. netvibes-ról nemrégiben Google Reader-re váltottam. Egyszerű, gyors, egész könnyen konfigurálható, és gyorsabbnak tűnik, mint a netvibes.

  6. Google Reader-hez láttam nemrég egy cikket, hogy milyen gyorsbillentyű kombinációkkal lehet felgyorsítani a kezelését (következő bejegyzés, olvasás stb..), nem kell egeret használni hozzá. Használod ezeket, vagy inkább kattintgatsz (már csak a gyorsaság miatt kérdezem)?

  7. Én FeedDeamon -t nyúzok. Átmenet az off-line on-line rendszerek között. Egy windows -os program fut, és nem az rss feedeket olvasgatja hanem egy szerverrel tartja a kapcsolatot, ahol az rss gyüjtő fut. Igy 30 perces blokokban jönnek a hirek, de általában nem kattanok minden bejövő csomagra.

    Ami a több gép használatát illeti. Jelen pillanatban 2 gép között syncel, gyárilag. Azaz amit a cégnél a kliensben olvasottra rakok, az az otthoni gépen szintén olvasott lessz. Ha pedig nincs lehetőségem az olvasót telepiteni, akkor van egy elég jó webes felület, ahol böngészőből olvashatom a dolgokat. Nem rossz az sem, de a nativ windowsos alkalmazás sebességét nem hozza.

    Nagy előnye az úgynevezett newsfolderek támogatása, ahova bizonyos feltételeknek megfelelő hireket válogatja össze az összes feedemből. Ezáltal lehet célzottan egy egy témára kihegyezett válogatást olvasni az internetből.

  8. Igen, megnéztem a shortcutokat, de mivel használhatatlan az agyam, és annak örülök, hogy legalább a photoshop cuccait megtanultam, nem is próbálkozom vele :D

  9. Én a google reedert használom, mivel ennél jobb szolgáltatást nem találtam. És min előzőleg kérdezted én használom a gyorsbillentyűket, mivel így elég hamar végzek a feedjeimmel. Erről volt egy cikk a Lifehacker.com-on.
    Én a firefoxhoz letölthető Google toolbaron keresztül értesülök, ha van valami friss, bárr ritka, hogy 5 percen belül nincs.
    Az általam fontosnak itélt cikkeket, akár egy gombal meg is oszthatom másokkal, vagy akár egész cimkéket is.
    Az új Google Geersnek köszönhetően, akár offline is olvashatom a cikkeket.

  10. Tegnap gondolkoztam el azon, hogy a netvibes már nem biztos hogy a legjobb, most 4 fülön 799 olvasatlan hírem van és ez már k.sok, nehéz itt követni a kis dobozokban.

  11. Én is pillanatnyilag még Netvibes, de elkészítettem már a Google Readeres oldalamat. Az azért jobban tetszik még mindig a netvibes-on, hogy bizonyos mennyiségig, iszonyatosan gyorsan át tudtam pásztázni a kedvenc oldalak feedjeit, úgy, hogy láttam melyik frissült, melyik nem, csak végig futva gyorsan az egész felületen és címeket is egyből stb.
    Ő módszerét is lehet tanulmányozni Google Readerhez: http://www.hackszine.com/blog/archive/2007/05/how_scoble_reads_622_rss_feeds.html

  12. ui.: Tényleg, egy vállalkozó szellemű hölgy/úr készíthetne hasonló bemutatót magyar nyelven, tutorial.hu -ra is mehetne :)

  13. Érdekes, hogy az eddig olvasottak szerint jóval többen használnak valami mást, mint a netvibes, pedig meg voltam győződve róla, hogy sokan használják/juk. :)

    Lehet hogy ideje lesz nekem is váltani, köszönöm az eddigi tippeket, ha van még aki mást használ, jöhet az ötlet, vélemény!

  14. Régebben a sima Firefox-os cucc (a beépített könyvjelzős)… aztán meguntam és FeedReader… de azt is meguntam és ismét a Firefox-os… újra meguntam és a Google Reader van most! Ezt azt hiszem nem fogom megunni és a gyorsbillentyűk sokat segítenek! Nagyon jó, ajánlom mindenkinek!
    Amúgy az online opció mellett van egy offline megoldása is: Google gears. Ez egyfajta kiegészítő a böngészőbe (FF vagy IE).

  15. Most már 813 olvasatlan bejegyzésnél tartok, talán hétvégén lesz időm átfutni rajta. Fokozódik a helyzet! :)

  16. En Google parti vagyok: egyszeru, ugyis rengeteg google szolgaltatast hasznalok, nem hoz be folosleges dolgokat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here