Mint azt láthatjátok, megújult a blog mind kinézetét tekintve (ez talán a látványosabb része), mind pedig a motort illetően. Nagyon ideje volt már, mert régóta nem frissítettem. Az új bloggal több tervem és ötletem is van, egy folyamat első eleme, de erről a későbbiekben majd még írok ( meg úgyis meglátjátok ;) )

A blog jelenleg még nincs kész, rengeteg apró módosítás és a finomítás van a fejemben, de jelenlegi állapotában már alapfunkcióját tekintve használható:
– tudok bejegyzéseket írni
– tudtok válaszokat írni

Szerintem egy blogon ennyi az (újra)induláshoz épp elég, a többi majd menet közben alakul.:)

További fejlesztések

Bejönnek plusz dobozok és funkciók, melyek egy része a régi lapon is kint volt. Finomítok a kódon is, mert az most eléggé össze lett dobálva köszönhetően annak, hogy az új theme részben kísérlet is volt a Blueprint nevű CSS framework használatát illetően. Ebben még nem igazán vagyok otthon (a skin után sem szerintem), idő kell mire kiismerem a finomságait és más hasonló framework-t is tervezek még megnézni, csak legyen időm mindenre…

Magával a bloggal is kísérletezek most kicsit, van jópár új plugin amit szeretnék kipróbálni illetve már régebbi, bevált és ismert darabokat is feltenni.

Fotók

Aztán kicsit más téma, de a jövőben szeretnék nagyobb hangsúlyt fektetni a képekre, ez talán már most is látszódik a nyitólap jellegéből fakadóan. Élvezem a fotózgatást, noha nagyipari szinten űzöm (ellövök 100 képet hogy 1-2 jót találjak benne), de szeretném ezt a jövőben a tudatos lövöldözés irányába terelgetni. :)

Jelenleg egyébként  hajnali 4 óra van, kb éjfélkor kezdtem neki a blog frissítésének, a theme felrakásának, a beállításoknak. Kicsit még bogarászok meg finomítgatom, de aztán elhúzok aludni, remélem Ti már így tettetek. :)

Jóéjt mindenkinek!

36 COMMENTS

  1. Harder, minden elismerésem, ismét nem csalódtam :) Nagyon jó lett, tetszik :) Egy gonosz megjegyzés: a hozzászólásoknál kimaradt egy rész a fordításból ;) “Your email is never shared. Required fields are marked *” :)

    Rájöttem, hogy nekem nem szabad ilyen oldalakat néznem, ahol megújul a design, vagy jó design-okat látok, mert mindig elkap a vágy, hogy csináljak én is egy újat…:)

  2. Hogy lehessen valakit utálni például a kritikája miatt, ezért leírom mi az ami nem jön be. Csak mert, szoktam ránézni a blogra, és persze szeretném inkább olyannak látni ami nekem jobb.

    A fehér betűk mögötti teljesen 000 értékű vagy ahhoz nagyon közeli fekete nálam nem bejövős. Beég a retinámba a szöveg baszki.

    Mi ez a ronda, déli beütésű gyerek középen? Rúgd ki, és tegyél be helyette valami jobbat.

    Kár, hogy a főoldalon nem látom a hozzászólókat.

    Na, csak ennyi, ha nem vesszük amiket kritizáltam, akkor jobban bejön mint a régi oldal.

  3. “Kár, hogy a főoldalon nem látom a hozzászólókat.” ->ebben van valami, a többivel nekem nincs gondom :)

    Színharmónia szempontjából jobban illik ide szerintem a “déli gyerek” mint az “északi hófehér gyerek” :P

  4. Eléggé meglepődtem mikor megláttam az új oldalt, már-már azt hittem, hogy elgépeltem a címet. Így ránézésre azt mondom, hogy az új design a profizmus magasfokát képviseli, egyedül az a “déli gyerek” nem tetszik középen, másba nem igen tudok belekötni kinézet szempontjából.

    Egy szóval gratulálok!

  5. Szerintem sokkal logikusabb és humánusabb is, ha olyan fajta jelegű gyerek képét teszi be, amilyenbe a saját kölykei is beletartoznak.

    Másik példával élve, ha a blogom a németjuhász kutyámról is szól, akkor nem teszek be középre egy csivavát.

  6. Balou,
    Köszi, átírtam, de még van jópár angol szöveg sajnos, haladok majd azokkal is, nem felejtem el. :)
    A skinváltást már régóta terveztem, sőt volt egy előző ami mondjuk 95%-ig el is készült, de mire meglett, már nem tetszett annyira és inkább kis szünet után ebbe kezdtem bele. :)

    Csaba,
    Dehogyis utállak (meg szerintem más sem) a kritika miatt, örülök neki és köszönöm. :)
    Főleg hogy általában én is azt szoktam mondani, ne tegyenek világos betűt sötét háttérre, nehéz olvasni. Sőt, eddig soha nem is voltam ilyen oldalam (talán 1 volt anno, mondjuk 8-10 éve), mindig a világos háttér/sötét betűt választottam. Az, hogy mégis ilyen lett, ezeknek köszönhető:

    – a képek/fotók jobban érvényesülnek sötét háttéren
    – szerettem volna egyszer egy viszonylag sötét hatású grafikát csinálni saját magamnak
    – ehhez a stílushoz nem tetszett volna, ha a szöveg mögött világos blokkok “világítanak”. Sokat játszottam a színekkel, végül ezek maradtak, a többi nem igazán tetszett.

    A sötét háttérrel tudtam, hogy meg fogja osztani a véleményeket és lesz, akinek nem tetszik, sőt lesz aki ezért nem jön többet ide. Viszont bízom benne, hogy akit kicsit is érdekel amit írok, emiatt nem megy el, még ha nem is a kedvence a sötét háttér/világos szöveg. :)

    A nyitóoldali friss hozzászólások rész most nekem is hiányzik, a régi theme-ben ez nem véletlenül volt az első blokk a jobb oldalon, valahogy megoldom majd itt is. Oldalsó oszlopot biztos nem kap, de lehet hogy a nyitólap nem az első bejegyzéssel fog indulni, hanem egy ilyen blokkal, illetve még gondolkoztam azon is, hogy a nyitó bejegyzés alatt alakítom ki. Majd meglátom, még nincs eldöntve.
    A blog látogatóinak mindössze 13-14% érkezik a főolldalra, minden más ember valamelyik bejegyzést látja először, ahol viszont ez kint van a bal oldalon. Egyelőre ezért nem tartottam akkora gondnak, hogy emiatt ne élesítsem már a theme-t

    “déli gyerek”
    Ne bántsátok szegényt, szerintem tök aranyos. :)
    A fejlécre több verzióm is van, eredetileg úgy terveztem, hogy időszak/esemény/hangulat alapján fogom váltogatni, nem ő lesz kint évekig. :)
    A képpel mindig szeretnék majd valamit mondani/sugallni, egy érzést átadni. Biztos hogy nem mindenkinek ugyanaz jön át a képek kapcsán, mint amit én érzek, de nekem pl. ez a kép azért tetszik, mert a kissrác olyan, mint aki épp valami csintalanságot tett és most elkapták és emlékeztet arra, hogy soha nem felejtsek el “gyerek” lenni, hogy mennyire fontos hogy a vidámság az életben.

    Számomra ezt jelenti a kép, még mindig megmosolygom mikor látom, pedig mostanra több százszor láttam. :)

    Mindenkinek köszönöm a véleményét! :)

  7. Hm, mostanában nagyon divatos lett ez a felállás, hogy a kezdőoldal kicsit más elrendezést kap, mint a többi… nekem ilyenkor mindig van egy -lehet,hogy felesleges- félelmem, hogy ha a látogató elsőre nem talál meg valamit, akkor nem is keresi igazán…

    A hozzászóláshoz lehet, annyi is elég lenne -illetve már jobb lenne az is :)- ha a kezdőoldalon a bejegyzés-blokkok alján,vagy valahol ki lenne írva,hogy hány hozzászólás érkezett…nem?

    Jaj, most nagyon húz arra a szívem, hogy megint lecseréljem a design-om valamire… csak most olyan szinten kezdem kiütni magam egészség ügyileg,hogy az agyam is KO :S Megyek is vissza az ágyikómba…(mostmár tényleg beszerzek, valami normális laptopot,és akkor onnan is tudok dolgozni :D )

  8. A kereső és az utolsó hozzászólások – ezek hiányoznak igazán a főoldalról. A hozzászólások számát azért nem raktam ki (más adatokkal együtt), mert ember legyen a talpán aki akár 1 blog esetében is fejből tudja a nyitóoldalon, hogy a múltkori látogatásakor mennyi volt 1-1 bejegyzéshez a hozzászólások száma. :) Én ezt még a saját blogomon sem tudom. :D

    A bejegyzésektől ami többeknek is fog hiányozni, az a “feliratkozás ha írtak” plugin lesz valószínűleg, mert a régi blogon elég sokan használták, jómagam is megteszem mindig más blogján, sokkal könnyebb követni a témákat.

    Jobbulást kívánok! :)

  9. Simán megoldhatnád úgy a dolgot, hogy a posztba bele tartozó rész, a cím, meg a szövegének más színű, szintén lekerekített sarkú világosabb háttere legyen. És így jobban el is különülne a bal oldali izéktől.

    Ugyanezt meglehetne a hozzászólás szövegével is csinálni.

  10. Köszi..talán megmaradok ;) Amúgy igen, azt is akartam kérdezni, hogy direkt tűnt-e el az értesítés kérése :)

    Meg picit nekem összecsúszik ez a baloldali info rész a tényleges bejegyzés tartalommal… bár lehet, csak a szokatlansága miatt :) Pontosabban a személyes megjegyzés résznél kerül túl közel hozzá…

    Nagyon töröm a bucim valami új design-on…csak a kész grafikát már utána összerakosgatni annyira nem szeretem :) Ott mindig elszúrok valamit,vagy vért izzadok vele :) Bár most az izzadás rám fér,hogy kimenjenek a bacik :D

  11. mi az hogy nincs értesítés? ne szórakozzá már, ahhoz csak egy sor kell a wordpress default theme comment.php részéből hogy működjön

  12. Máskor a számonkérés helyett inkább írd meg, hogy mi az a sor, mert én eddig csak a “subscribe to comments” plugint ismertem. Thx.

  13. Balou: “Nagyon töröm a bucim valami új design-on…csak a kész grafikát már utána összerakosgatni annyira nem szeretem :)”

    A tervezés részét én is jobban szeretem, most szerencsére beütött a kíváncsiság is nálam, hogy kipróbáljak egy új dolgot. :)

  14. do_action(‘comment_form’, $post->ID);
    úgy értettem hogy a subscribe to comments ezt az egyébként a default thembe meglévő sort használja

  15. Kész vagyok közben a feliratkozással is, guberáltam még kicsit a neten hogy van-e ennél jobb megoldás, de nem igazán akadtam ilyen nyomára. Megcsináltam a fordítást is hozzá illetve menet közben rájöttem, hol tudok még a kódokból lefaragni, úgyhogy jópár template-t is kijavítottam. :)

  16. “Dehogyis utállak (meg szerintem más sem) a kritika miatt, örülök neki és köszönöm. :)”

    De, ha azt mondom, hogy fúj, nem valid az oldal, akkor biztos azt mondod magadban egyszer, hogy „kapd be, meny a faszomba” :D

  17. Teljesen véletlenül rátaláltam egy másik sötét oldalra. Itt a szöveg rész színe szerintem marha jól el lett találva. Jól olvasható, viszont még sem bántó a szemnek, mint a full feketén lévő teljesen fehér szöveg.

    hxxp://atomblog.blog.hu/

  18. Nem igazán, hisz egyrészt jeleztem hogy a kód még nem igazi, dolgozok rajta, másrészt meg nem tulajdonítok akkor jelentőséget a validitásnak, más szempontokat tartok fontosnak. :) Viszont egy vitába itt most nem mennék bele, megtettem máshol már párszor, tök feleslegesen.

  19. Szerintem nagyon jó lett a design és nekem pont ez a huncut gyermekmosoly tetszik a legjobban. :)
    És, hogy valami mást is írjak:
    Talán a fehér betűket sötétíteném egy icipicit. Csak, hogy valóban ne legyen zavaró a kontraszt miatt.

  20. A szövegszínnel játszok majd még legfeljebb, bár reggel már sötétebbre vettem kicsit, köszi. :)

  21. “A kereső és az utolsó hozzászólások – ezek hiányoznak igazán a főoldalról”

    Lehet, hülye gondolat, de valahogy nem lenne jó úgy,hogy a címkék alatt egy újabb blokkba berakod ezeket? Manapság úgyis divatos a láblécet ilyen célokra használni…

  22. BAMMM!!!

    B+ ez ütött…
    meglepett. Nekem a minimál bejön, bár ez sem rossz.
    A kontrasztos szöveg nekem sem a kedvencem, de eggyel jobb, mint kékre zöld betű… persze egy lila-piros kombót még kipróbálnék…

    A HSZ-ek oldalról nekem is hiányoznak.
    Másrészt jobban kedvelem -senki ne kérdezze miért- ha a tartalom balra, a menük, etc. jobbra van. De nem vagyunk 1formák.

    A transzparens hsz doboz istencsászárqrvajó. a dobozokban az árnyékolás is nagyon jó. Nekem kicsit hiányzik a fix header, azokat szeretem, bár kis monitort/netbúkot használók biztosan utálják…

    Off: http://www.beatdis.hu/
    nézzétek meg, nagyon jó az oldal és a zene is (semmi közöm hozzá). Le is lehet tölteni, élvezzétek :) Ezt nem ide akartam írni, hanem vmeik zenés poszthoz, de lusta vok.

  23. Hé, ha ez is blog.hu-s oldal, akkor az én bájos arcom miértisnemvanitten?

  24. Mert nem blog.hu-s oldalt nézel? :)
    Lassan már nekem is illene egy gravatar-os regisztrációt/képet csinálnom, milyen égő már hogy default képpel futok a saját blogomon.. :D

  25. Harder, szégyelld magad :P Mi az,hogy 2009ben nincs gravatarod? :P :D

    Nekem ezzel a WP-s default gravatarral csak az a bajom, hogy nem lehet egyedit meghatározni…pedig az tök jól jönne néhány esetben.

  26. Én is jó későn veszem észre, hogy más lett a blog kinézete. Látszik, hogy bő másfél hónapja nem néztem bele az RSS olvasómba. Most is úgy néztem be, hogy eszembe jutott, hogy rég nem olvastam blogot :)
    No, de hogy ne az elfoglaltságról járjon a szám: Gratulálok, nagyon jó lett az új kinézet. Elsőre az ütötte meg a szemem, hogy a háttér ugyan az, mint a desktopom háttere is … én is használtam már háttérnek, weboldalon is … nagyon elterjedt darab :) Kifejezetten tetszenek a szürle betük és a zöld gombok. Ami kevésbé tetszik, hogy a komment form mellett szürke és nehezen olvasható az űrlapelemek megnevezése: név, email, stb.. A másik dolog, szintén a megjegyzéseknél, hogy túlságosan erős az input boxok árnyéka. Szvsz valami kevéssbé erős jobban mutatna.
    Amúgy, ha érdekel, vess egy pillantást a http://firsthandweb.com -ra :) Sok közös van: a háttér is ez, csak egy nagyon kevés rész látszik belőle. A szürke betük és a zöld szín is hasonló. Nagyon “trendi” színekre/elemekre találtunk mindketten!? (amúgy ez a zöld nagy kedvencem, szinte minden weboldalamnál megtalálható, így a WebPillangón is).

  27. Máskor tessék hamarabb nézni a híreket! :D (mondom én, aki még jobban el van maradva mindennel. :D)

    Nekem nagyon bejön ez a fajta színvilág illetve gondolom nem mondok vele újdonságot, hogy amúgy is szeretem a “természetes” színeket, sokat használtam eddig is pl. a zöldet és a hozzá illeszkedő színeket (lsd tutorial.hu ahol a fejlécben is ilyen jellegű képek vannak), engem megnyugtat.

    A “trendi” színelemekkel kapcsolatban: részben lásd a fent írtakat. :) illetve másrészt ehhez a színvilághoz én nagyon nehezen tudnék más jellegű gombokat, szövegeket elképzelni. A zöld nagyon adja magát, a szürke pedig szükséges volt, mert mint láthatod a kommentekből is, a fehér zavaróan vakító volt a sötét háttéren. :)

    Én nem gondolom egyébként, hogy ez a stílus annyira elterjedt lenne manapság, más stílusban sokkal nagyobb felhozatalt találtam (akár web2-es, akár grunge, akár handwrite stb.. kategóriákra gondolok).

  28. Ki hogy erzi :) A web 2.0 egyik design eleme a letisztult szinvilag, a ritkitott effektek. Ez az erzodik a blogon is. A gombok nem hatalmas 3D gombok, hanem egy gyenged szinatmenetet viselnek csupan, stb.
    Egy eszrevetel, a komment mezoben a betutipus lehetne megegyjezo az oldaleval, nem? :)
    Amugy ezek a szurke betuk, ha jol tudom, nagyon az Apple honlapjarol terjedtek el. Hasonlo gombokat latsz, igaz mas szinben, a phpBB3as alap sablonan is. A fa hatasu elemek is nagyon elterjedtek. Ugyan ezt a hatteret is lattam mar tobb helyen. Nem vitazni akarok, de azert elterjedt elemek is vannak a blogon.
    Termeszetesen az oldal beosztasa/felosztasa mas, eltereo a szokvanyos blogoktol.

  29. A komment mező betűtípusa igen, lehetne megegyező, de perpillanat az ilyen tételek az utolsók a listámon, hogy mit kéne még csinálni a blogon. :D
    Remélem jövő héten már lesz megint időm rá, mert jó lenne befejezni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here