Ma esti netes bogarászgatásom közben ráakadtam egy letölthető gyöngyszemre, ami a “Personal Home Page 24 óra alatt“. címet viselte ja és persze egy könyvről van szó. Mivel elképzelni nem tudtam, hogy mi a fenét takarhat ez a cím azon kívül, hogy az alapokat elmagyarázza, gondoltam letöltöm, hátha találok valami érdekes benne.

PHP 24 óra alatt könyv pdf

Na PDF le is jött szépen, nézem a csomagot … kibontom, erre kapok 28 PDF-t és már kezdett gyanússá válni a dolog, mintha ezeket a címeket 1-2 éve fogtam volna a kezemben könyv formájában.

Első PDF-t megnyitom (tartalomjegyzék), hát mit látnak szemeim? Persze hogy a “Tanuljuk meg a PHP4 használatát 24 óra alatt” című könyvet. :D

Szegény srác biztos jót akart, amikor a tudatlanok számára segítő szándékát mutatandó megfejtette a misztikus 3db betűt, csak hát kicsit mellélőtt. :) Bár hozzáteszem, hogy a könyv eredeti címében szereplő PHP4-ből már le lett csapva a 4-es, esetleg lehetett volna pl. ez a cím: “4 fajta Personal Home Page 24 óra alatt”, vagy “Personal Home page 4.0 24 óra alatt”.

26 COMMENTS

  1. Még csak azt sem kellett volna, első PDF első oldalán ott van nagy betűkkel a cím. :) No de a szándékot értékeljük.

  2. He-he, akár rá is mondhatjuk, hogy igaza volt, a PHP/FI-nél a PHP még a Personal Home Page Tools szavakat jelentette [From: Wikipedia, PHP Manual]…

    BlackY

  3. Én is szeretnék PHP-t tanulni, ezért vettem ennek az újabb kiadását, amiben már az 5-ös van.

  4. Eredetileg tényleg A “Personal Home Page” volt a betűszó megfejtése, de már egy külön programozási nyelvé fejlődte ki magát. Ebben a könyvben így tényleg szar a fordítása :P

  5. A sok 12 éves kölyök elég hülyén szokta feltenni a torrenteket meg egyéb dolgokat.

  6. Szerintem meg programozni képtelenség megtanulni 24 óra alatt. De még 24 hónap alatt se leszel profi…

  7. Én ebből tanultam az alapokat! K..va jó ( szerintem ) Egyébként az biztos, hogy nem lehet a PHP-t 24 óra alatt megtanulni. Ez hülyeség…..

  8. TLoF nem túl jókat nyilatkozott a könyvről, én hiszek neki. Arra biztos jó, hogy az olyan programozási überlámák mint én, némi fogalmat kapjanak arról hogy mi a fityfene is az a PHP, de kicsit is komolyabb tudás elsajátításához kevés.

  9. Talán nem haragszik meg TLoF, de kikeresgettem a fórumról a könyvvel kapcsolatos hozzászólásait és itt idézem őket:

    “A php 24 óra alatt egy remek vezérfonal, de abból nem fogsz tudni megtanulni programozni. Mert egy csomó elméleti alapismeret nem tárgyal, csak a php -s megvalósítását a dolognak.
    Összeségében arra jó, hogy bele tudj barkácsolni mások kódjaiba, de sajnos a mai kód rendszerek többsége ennél komolyabb felkészülést igényel.
    Plussz tegyük hozzá, hogy a könyv register_globals = on beállítással készült a 4.1.2-es php korszakában, még erősen a php3-as hagyományokat követve. Ezért van benne, egy csomó dolog, ami idejét múlta, illetve nem úgy, nem azokat a függvényeket használjuk (erre jó példa a copy vs move_uploaded_files a file feltöltésnél. Az előbbi is megy egy csomó helyen az utóbbi szebb és minden környezetben megy…)
    Illetve a szemlélet módja furcsa a könyvnek, pl. nagyon azt az elvet erőlteti, hogy a php egy könnyed nyelv, holott ha nagyközönségnek dolgozol, akkor a program 20-30% azzal fog eltelni, hogy a usertől érkezett változókat ellenőrizgeted.
    Meg nem a frontendet nehéz megirni általában, hanem az admin felületet.”

    “A php 24 óra cimű könyv nagyon fontos, én az életemet sem tudnám elképzelni nélküle…. Az az alátéte a bárszekrényben a drágább piás üvegeknek, hogy ne csilingeljenek, mert az rühellem…
    Mondjuk az első 7- fejezet az jó, onnantól csukd be. és felejtsd el. Olvasgass tutorialokat, és irj egyszerü dolgokat, és a phpsec.org -on nézd át a kezdő programozók tipus hibái fejezetett.. Hasznos darab :)”

    “A php24 óra alatt erősen felejtős könyv. Rossz stílusban, elavult szemlélettel oktat.”

    “A designprog.net oldal php tutorjai meg verik a PHP 24 óra alatt c. könyvet. Régiek, hibásak, rossz szemléletet tanítanak. Ajánlott az elkerülésük.”

  10. A segítő szándékot mindíg értékelem, nem tudom lehet-e így terjesztemi a fenti könyvet, nem láttam a copyright-ot :) úgyhogy az író nem biztos, hogy örül neki :lol:
    24 óra még tanórában is csak az alapozásra elég, úgy hogy előtte már programoztál más nyelven (nyelveken). A tutorial olvasgatása tényleg hasznos dolog. A nyomtatott könyv meg vasúton utazás közben, hogy ne felejtsd el amit tegnap még tudtál :)

  11. Ezt én is olvastam, és szerintem jó könyv arra, hogy legyen vmi fogalmad a php-ról illetve maga a programozásról.
    Tudnátok mondani 1-2 php magasabb szintjeivel foglalkozó könyvet?

  12. én ug ytudom, hogy ha a saját fejlődésemhez, tanulásomhoz töltök le bármit a netről, az ma már nem törvénytelen.
    Vagy rosszul tudom?

  13. Ez így biztos nem igaz. Hisz erre hivatkozva bármit ingyen le lehetne tölteni és használni (programokat is).

  14. Tudtommal bármit le szabd töltsél saját használatra, viszont eleget kell tenned a következőknek:
    1. nem töröd fel a teljes használhatóságért
    2. nem értékesíted
    3. 24 órán belől letörlőd a gépedről (ha nincsen egy más időintervalum kijelölve, pl. két hét)

  15. hello! érdeklődnék hogy mit ajánlanátok ha a HTML és a CSS nyelvet már ismerem, és használom is, és meg szeretném tanuln ia php nyelvet is, miből érdemes és hogy? tudnátok adni valami ötletet? köszi

  16. Sok helyen szoktam irni, de ez éppen változó. Jelenleg a legaktivabb a seo.forum.hu/entity.hu -n vagyok. De ha gondolold, akkor az itteni fórum on is meg találsz.

  17. Sziasztok!

    TLoF én itt kérdeznék,ha nem gond.Milyen könyvet ajánlanál akkor egy olyannak aki most ismerkedik a PVP-val?Mindenféle képen könyv érdekelne mert így is rengeteget ülök a gépnél és a szemem már nem bírja.Olyat is mondhatsz ami a kezdésnél is jó és akár a későbbiek folyamán is hasznát vehetem.A PHP5 című könyvet nem ismered véletlenül?ha igen mi a véleményed érdemes beszerezni?Vagy esetleg valami mást?Válaszod előre is köszönöm.Más is ajánlhat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here