Öcsém ma hozott át pár vicces mp3 csengőhangot (majd egy következő bejegyzésben azokat is megosztom) és erről jutott eszembe, hogy kicsit szétnézzek a neten és beszerezzek pár új dallamot a telefonra. Hétfőn majd élvezhetik a kollegák. :) Mivel elég sok oldalon ilyen-olyan regisztrációhoz meg egyéb hülyeséghez kötik ezek letöltését, így talán hasznos lesz az alábbi egyszerű trükk, mellyel gyorsan le lehet kapdosni a zenéket a lapokról.

Nem kell hozzá más, mint egy Firefox és egy FireBug. Ez utóbbinek is a “Net” opciója az, ami érdekes lesz, ugyanis kilistáz minden olyan fájlt (URL-estől természetesen), mely megjelent a lapon.

Klikk a videóra ha érdekel.

Egy következő bejegyzésben majd írom le, hogy lehet a lapokba beágyazott flash alapú mp3 lejátszókból kicsalni a számokat. Ezeket ugyanis e fenti módszerrel nem lehet letölteni, hisz a lapba ágyazva csak a flash lejátszó swf fájlja látszódik. :)

Ja és ha valaki tud olyan oldalakat, ahol humoros mp3 csengőhangokat lehet letölteni, ne habozzon megosztani velem. Thx előre is. :)

UPDATE!
egy még jobb letöltési lehetőségről itt olvashatsz: mp3 letöltés ingyen a deezer.com-ról

38 COMMENTS

  1. Üdv nektek !

    Kérdésem az lenne ,hogy valami miatt nem tudom letölteni a csengőhangokat az ajánlott módszerrel .
    Addig minden jól működik hogy Fálj -Oldal mentése ” De innen tovább nem igazán tudom hogy miért nem tölti le mert próbáltam 1-2 helyre letölteni de semmi csak képek meg logók jelennek meg a csengőhang helyett .
    Előre is köszi a segítséget

  2. Indítsd el a videót és nézd meg az utolsó képkockátkat, hogy mit látsz. :) A böngészőbe be kellett másolni az mp3 fájl elérési útvonalát és elindítanod, ekkor megjelenik a fehér lap közepén a lejátszó is elindul a zene. Ha ekkor mented ez a fájl/oldal mentése opcióval, akkor az mp3 fájlt fogja elmenteni, hisz semmi más nincs a böngészőablakban.
    Nálad viszont valószínűleg a honlap volt megnyitva még a böngészőben, így azt akarta elmenteni (képek, logók, html)

  3. Hali !

    Köszönöm mostmár sikerült lementeni lejátszómba az volt a baj amit írtál csak a honlap volt megnyitva .
    Szuper a progi !
    Most már csak az lenne a kérdésem milyen módon tudnám telefonra rátenni a csengőhangokat .

  4. Én Feltettem A FireBug-ot de nekem nem akar a Mozillám úgy kinézni mint a videón miért?

  5. Na szal a Mozzilá-val felmentem a FireBug hivatalos oldalára azután rákattintottam az instal now ra ezután bejöt egy új ablak és elkezdte felrakni azután azután kiírta hogy mozzila firefoy újraindítása most én rámentem arra hogy igen azután belépet megint a mozzilá-ba és ugyanúgy nézet ki mint a telepités elött.Miért?

  6. Ha feltelepítetted, akkor a böngészőt megnyitva nyomj egy F12-t és látni fogod. További részletekért látogasd meg a honlapján ezt az oldalt: getfirebug.com/keyboard.html, illetve a videón látható, hogy mit kell csinálni.

  7. Meg Nyomtam az F12-őt és csak annyit csinált hogy a böngésző lján kihozott egy kis részt ott volt olyan hogy html scrip meg ilyenek és akkor mit kell csinálni amikor ezt kihozza
    Amúgy hanyas Mozzilá-d van

  8. LOL ez az oldal!

    Köszi Harder, ilyen jót de rég nevettem :)))
    Nagyon ari, ahogy itt kérdeznek, te meg tanítasz // alapfokon :)

    Nagyon mulatságos, de nekem tetszik

  9. Persze persze Harder.
    Egyetértek!

    Csak tetszett,
    és jó látni, hogy van még aki segít a teljesen kezdőknek!

  10. Hi all! Jó módszer, csak nemértem minek kell ennyi szarság… rántsatok le a netről a strongdc-t azt kész… egy zenéért ennyi szenvedés? és ráadásul ebből még nem lesz csengőhang…
    én most egy olyan progit kezdtem el felfedezni, ami kikerüli a jambát, és elküldi a csengőhangot, hiába 0 ft az egyenleged, viszont pár percen belül törlődik… ha csak nem másolod/áthelyezed/átnevezed…

  11. SpiKe minnl több lehetőség van annál jobb ;
    torrent
    http, ftp helyek
    dc
    google
    meg egyebek
    szépen kiegészítik egymást, aminincs az egyiken van a másikon, kinek mi tetszik jobban ;)

  12. SpiKe,

    most komolyan mondod, hogy ha egy lapon megtetszik egy szám, akkor egyszerűbb DC klienst letölteni, telepíteni, beállítani, hub-ot keresni, zenét megkeresni, közben a min. megosztást beállítani stb.. stb.. mint így letölteni? :) Ne vicceljünk már. :) Az a szenvedés amit említesz, pár kattintás és kb 15 másodperc megy el rá, ami lényegesen kevesebb mint az általad ajánlott módszer.

    Egyébként meg egyetértek BCs-vel, hogy ezek nem egymás helyett vannak, hanem kiegészíti egyik a másikat. Mindig a megfelelő módszert kell választani.

  13. Hát nem hiszem el jó lenne ez a firebug ha működne…nekem firefox 2.0.0.5 leszedtem hozzá a firebug 1.05öt de valahogy szarul nem tok lementeni semmit,mindent csináltam a videó szerint de amikor megnyitottam a bug-ot rámentem a net re és semmi sem jött elő…miért van ez?

  14. Szeretném kérdezni, hogy ezzel a FireBug-al lehet flash-ben lejátszott klippeket is letölteni? Engem jobban ez érdekelne.
    Előre is kösz

  15. Ravasz,
    jó eséllyel igen, de nem jelenthető ki, hogy minden esetben menni fog. FLV formátum keress majd, szinte mindig ebben van tárolva a klipp.

  16. Hát nekem nem jelentek meg azok a kis ikonok ott fent,de én nemtom mit csináltam össze vissza nyomkodtam (szokásomhoz híven) aztán egyszercsak valahogy sikerült leszednem a csengőhangot (de mégegyszer nem tudnám megcsinálni :( ). Szóval ha már nekem sikerült akkor mindenkinek fog :) (tőlem kevesebbet senki nem ért ehhez :) )

  17. Sziasztok nem tudnátok segítenni látom hozzá értő emberek vannak itt.
    A következő lenne letöltöttem egy torentett csak én ehez negyon kezdő vagyok , hogy kéne megnyitni egyáltalán , kell valami külön program hozzá? ,mert nekem nem nyitotta meg pedig több 10000-en töltötték le az volt kiírva.

    Kössz a segítséget előre is!

  18. Most már sikerült meg oldanni a problémát (az volt, h én nem tudtam , hogy hogyan kell ezt elindítanni és kiderült utorrent kell hozzá!, de már megoldottam mint ahogy mondtam!)

  19. Csak én vagyok elégedetlen azzal, hogy az ilyen módon letölthető mp3 kb. 10-15 mp-es ?

    Az én telefonom ált. 40mp-ig csörög, mire megtalálom :)

  20. szija!nekem minden oké addig,hogy ha megnyitom,és ott az a bogár,rákatt,és ott nem adja ki azt h http:/7777.hu……. hanem ilyeneket ad ki:

    mit csináljak hogy jó legyen?

  21. mikor megnyitom,a zene nem indul,a lejátszó nem jelenik meg,miér tvan ez?

  22. Nagyon jó ez a cikk, bár jó lenne, ha azért nem mindenki így töltené le a csengőhangokat, mert ha nincs rajta haszon, akkor nem fognak többet csinálni.
    Én nagyon várom a folytatást, mert engem a beágyazott videók érdekelnének. Sokszor lemaradok valamiről, s szeretném azt egyszerűen a tévén megnézni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here