Bevallom már nagyon rég kerestem feliratokat a magyar neten, utoljára nekem még vhol a feliratok.hu vonalán akadt el a sztori de mint látom, azt már rég megszűnt, mert átdob a sg.hu főoldalára.

Innen indult ki a blogbejegyzés ötlete … rákerestem ugyanis, hogy manapság honnan lehet magyar film feliratokat illetve magyar sorozat feliratokat letölteni és igencsak színesre sikeredett a lista, mikor elkezdtem őket csokorba gyűjteni. Kis segítséget is kérnék Tőletek ha ez nem gáz, hogy Ti mit tartotok ma a legjobb oldalnak, mert én most csak 1-2 keresgélés alapján próbáltam/tudtam magamban véleményt formálni róluk.

feliratok.com

A www.feliratok.com 1. találat a google-ben, részben jó is volt számomra mert egyelőre úgy tűnik, hogy összeszedte a tulaj a jobbnak tűnő feliratok letöltésére szakosodott oldalakat – idézet: “A legjobb FILM és SOROZAT FELIRAT letöltő oldalak

feliratok.com

A “gondom” az mindössze vele, hogy erről nem tudni, mennnyire karbantartott, mennyire “hiteles”, hisz a site-n találni szemmel látható fizetett hirdetést is (vagy saját lapjai, nem tudom …)

Kiindulási pontnak viszont teljesen jó a google találati listája mellett.

OpenSubtitles.org

Az OpenSubTitles.org – Feliratok letöltése DivX filmekhez, a legnagyobb, nyílt felirat-adatbázisból c. lap szerintem nagyon jó, ezt bátran ki merem jelenteni már most. Elég régi felirat site emlékeim szerint, legalább jópár éve létezik és óriási adatbázisa van minden téren.

Opensubtitles.org. - magyar feliratok letöltése

A blogja ahogy látom, nem magyar nyelvű és a felirat fóruma is magyar vonalon elég karcsú (jelenleg 13 topic és 381 hozzászólást tartalmaz), de mindezt feledteti a magyar feliratok mennyisége és letölthetősége.

HosszuPuskasub.com

A HosszuPuska Subtitles – Feliratok letöltése minden mennyiségben oldal szintén régi feliratos oldal, beugrott a neve menet közben. Utolsó megtekintése óta nagyon sokat változott pozitív irányba, anno jóval kezdetlegesebb volt, most nagyon profi benyomást kelt és tetszik.

Hosszupuskasub.com - film és sorozat feliratok letöltése

Ami kimondottan tetszik, hogy a film feliratokat és a sorozat feliratokat külön szedték, a sorozatok esetében pedig évad – rész – nyelv szerint is lehet keresni.

A feliratok fóruma pedig nagyon aktívnak tűnik, hihetetlenül sok topic és hozzászólás található benne.

Feliratok.info

Úgy tűnik, megtaláltam azt a felirat site-t, amit én anno feliratok.hu-ként ismertem: Feliratok.info

feliratok.info - magyar feliratok letöltése film és sorozat terén

A működése a réginek tűnik, a keresés egyszerű bár közel sem olyan kifinomult mint pl a hosszupuskasub-on, de nyelvre lehet szűrni. Ha az adatbázisa is a régi, akkor nem lehet csalódni benne.

A felirat fóruma jó sok topicot és hozzászólást tartalmaz, aktívnak is tűnik, hisz az összes nyitóoldali bejegyzés mellett az van, hogy “ma” írták.

Tényleg örülök, hogy ezt a site nem szűnt meg, kár lett volna érte!

filmfeliratok.org

A Feliratok | Felirat kereső – magyar feliratok keresése DivX filmekhez c. oldal szintén Google találat volt de az elsőként említett feliratok.com-on is meg lett említve, mint nem túl friss, de stabil feliratos honlap.

Filmfeliratok.org - film feliratok

A nevével és címével ellentétben egyébként sorozat feliratokat is szép számmal tartalmaz, amikre szintén a “Filmfelirat kereső” részen kell keresni. A site statjából még 2 részt tettek ki a főoldalra: “Népszerű feliratok” és “Most keresték”. Előbbi talán akkor a leghasznosabb, ha nincs ötleted, milyen filmet kellene megnézni és a lista alapján fel tudod térképezni, mik most a legnépszerűbb filmek és sorozatok.

Összességében véve kellemes, gyors oldal, én ajánlanám.

hu.podnapisi.net

A hu.podnapisi.net – Feliratok oldal engem kicsit az OpenSubTitles-re emlékeztet, szerkezetét tekintve.

Podnapisi.net - magyar feliratok filmekhez, sorozatokhoz

Viszonylag nagy oldalnak tűnik és ami rákerestem tesztként, azt itt is meg lehetett találni, úgyhogy … végül is miért ne ajánlanám, nem rossz darab ránézésre.

Előnyeként felhozható még talán az, hogy szintén lehet külön filmfeliratokra és sorozat feliratokra keresni ill. ami tényleg jó, hogy a borítókat/képeket is le lehet szedni rajta keresztül.

Felirat Kereső

A Feliratkereso.com – feliratok keresése gyorsan és egyszerűen oldalnak elsőre megörültem, de aztán elment kicsit (nagyon) a kedvem a használatától, mert bár ígéretesnek tűnik, elég nehézkes használni és elhagyatottnak tűnik.

A keresés megkezdése előtt mindent ki kell pipálni, site-t és nyelvet is. Site-okból lehetne több szerintem illetve egy tanács a szerkesztőnek, ha esetleg olvassa: alapból ki lehetne jelölve az összes oldal amin keres és a magyar nyelv, figyelembe véve a magyar célközönséget és azt, hogy ha 1-1 oldalon akarok csak keresni, akkor majd oda megyek.

Felirat kereső

Javítani kellene a “sub-titles.net” rész utáni kódolási hibát is, ami miatt minden egyes keresés után a “pipa” eltűnik.

Leginkább csak azért említem meg itt mert a szándék és a kezdeményezés szimpatikus, illetve mert az apróságok javításával egy egész kellemesen használható feliratok kereső oldal lenne belőle.

… és nagyjából itt a vége a listának, más nagyobb feliratos oldalt nem találtam. Ha van olyan site amit felirat letöltés témában szerinted még meg kellene említeni, írd meg hozzászólás gyanánt, hadd okosodjak! :)

6 COMMENTS

  1. +1 az OpenSubtitles mellett. Nagyon ritkán kell felirat, de ha mégis, és a Google-lal szoktam keresni, mint annyi minden mást, mert sokszor hatékonyabb, mint a weboldalak beépített keresője. Így szoktam keresni:

    “filmcíme hun subtitle” – erre majdnem mindig az OpenSubtitles-en kötök ki, és a legelső felirat, amit letöltök, az megfelelő. Máshol nem is kóborolok.

  2. hát van,aminek semmilyen felirat nincsen fent egyik oldalon sem,mint pl a streets c filmnek,amit 1990-ben adtak ki.Sehol nem találtam hozzá feliratot :(

  3. Persze, biztos van száz meg száz olyan film, ami régi (vagy túl új) és nincs fent felirat hozzá még sehol. Sajnos a régebbiek esetében elég kicsi az esély, hogy valaha is lefordítja valaki.

  4. Sziasztok!
    Látom nem mostaniak a hozzászólások, de azért én is leírom a mostani kedvencemet. http://www.feliratozz.hu
    Tudom ízlések és pofonok, de itt találtam már olyan sorozat feliratot is amit máshol csak később tettek ki.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here