A mai nap legjobb híre, hogy a régebb óta várt Google Music most már Magyarországon is elérhető. :)

Egy igen részletes leírást itt (A magyaroknak is kínál zenét a Google) találtam hozzá úgyhogy inkább ezt ajánlanám és csak kiemelnék pár fontosabb részletet.

2 verziója van, a “Normál” és a “Korlátlan“. A normál hozzáférés esetében – mint ahogy a lentebbi képen is látható fel lehet tölteni 20.000 zeneszámot ami kb 2000 albumnak felel meg. Ez iszonyatosan sok, bőven elég kell legyen mindenkinek. :)

Én most a korlátlan verzió 30 napos próbáját veszem igénybe, vonzó hogy kényelmesen hozzáférek 18 millió zeneszámhoz.

Google play music zene 1

Amennyiben 2013. november 15. előtt kezded el használni a próbaidőszakot (ingyenes 30 nap van a Korlátlan hozzáféréshez), akkor csak 1650 Ft/hó lesz a díjad, nem 1950 Ft/hó.

Google play music zene 2

A fizetéstől nem kell parázni, ahogy a a képen is látható első hónapra 0 Ft-t ír ki a rendszer, szóval tényleg ingyenes az első 30 nap.

Google play music zene 3

Vásárlás utáni képernyő, ez fog várni.

Google play music zene 4

Ami érdekes, hogy a zenei ízlésedet igyekszik majd a rendszer kitalálni, ehhez több segítséget is fog használni. Nem csak a Google Music-ban lévő választásaidat veszi alapul, elemzi a feltöltött számokat is sőt a Youtube-n lévő zenehallgatásaidat is felhasználja a javaslatokhoz. Így hosszabb távon szerintem elég jól be tudja majd lőni mindenki ízlését, jó ötleteket és számtalan új, eddig ismeretlen előadót, számot várok a rendszertől. :)

Amit sajnálok, hogy iphone-n nem lesz elérhető (az eddigi infók alapján). :( Az egy dolog hogy nincs hozzá app, de Safari-ból próbáltam a webes nézetet és az sem működött (nem töltődik be a tartalom).

Ha a 30 nap alatt rájössz, hogy mégsem szeretnél fizetni …

Akkor a beállításoknál egyszerűen le lehet tiltani a következő havi levonást csak rá kell kattintani a “Következő számla dátuma” melletti “Mégse” linkre.

Google Music - hogy lehet letiltani a fizetést

Gyorsbillentyűk használata a Google Music webes felületén

Itt írtam egy bejegyzést írról, hogy milyen billentyűzet kombinációkkal (gyorsbillentyűkkel) lehet kicsit kényelmesebbé tenni a használatát: Google Music gyorsbillentyűk (forrás: tutorial.hu)

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here