Az előző bejegyzésem (Google Nexus 7 (2013) tapasztalatok – 1) folytatása jöjjön most. Eltelt lassan egy hét hogy használom, kerültek fel rá azóta plusz programok is (nem sok), olvasok sokat és azt kell mondjam hogy továbbra is tetszik a gép.

# Android vs OS X

Ezzel is volt gond, ugyanis míg Windows alatt viszonylag(!) egyszerűen ment a dolog (gépre dug, vár, driver feltelepül, 1-2x újradug kábel és a Beállítások/tárhely/Számítógépes USB kapcsolat pont alatt a +”Médiaeszköz (MTP) pipa be), addig OS X alatt egyszerűen meg sem rezzen a tablet, a korábban megszokott módon (rádug és OS X mountolja automatikusan storage-ént, Finder-ben kattintható meghajtó lesz) nem működött.

Végül Gergő barátom hívta fel erre az oldalra a figyelmem: Fájlátvitel USB-vel (Windows és Mac OS)

A lényeg, hogy el kell menni ide: http://www.android.com/filetransfer/ majd letölteni egy kis ingyenes programot, amit a gépre telepítve már lehet látni a tablet tartalmát a hagyományos módon.

Szóval a megoldás egyszerű és nem kimondottan fáradságos, de basszus, visszafejlődik az android? Régen ez egy korábbi pl. 2.x verzióval miért ment pöccre és miért nem megy most? Biztos van erre valami jópofa magyarázat de felhasználóként nem tetszik.

7 colos tablethez való tokok

Ez nyilván az újdonság ára, de nem találtam még IGAZÁN megfelelő tokot a tablethez. Amit 7-esként árulnak, azok közül az összes eddig megnézett rossz volt (részben mert nagyon gagyi minőségűek voltak). Ami tetszett (vettem is végül egyet) az pedig nagyon passzentos a tabletre, a bezáráskor (zippzár) figyelni kell hogy ne darálja le a tablet sarkát. Ez annak köszönhető, hogy kicsit magasabb a tablet (szerintem) a korábbi 7 colos gépeknél.

Google nexus 7 (2013) tok

  • A 2012-es Google Nexus 7 méretei: 198.5 x 120 x 10.5 mm (340 g)
  • A 2013-as Google Nexus 7 méretei: 200 x 114 x 8.65 mm

Pont az a minimális eltérés a szélességben és magasságban eredményezi ezt az apró kellemetlenséget.

Ha gyári tokot szeretnél rá venni, 2 választás van:

Nexus 7 Travel Cover (2013)

Nexus 7 travel cover 2013 tok

Nexus 7 Premium Cover (2013)

Nexus 7 premium cover 2013 tok

Office – irodai programcsomag

Elég sok tesztelésre került és a legjobb választás irodai programcsomagok közül az OfficeSuite Pro 7. Nem csak az eszközön lévő fájlokat kezeli, hanem ismeri a Google Drive-t és a Dropbox-t is. Ami nagy előnye pl. a Google Drive szerkesztőjével vagy a nemrég ingyenessé tett QuickOffice-szal szemben, hogy a mentést nem csak a Google Drive-ba tudja megoldani, hanem pl. ha Dropbox-ból nyitottad meg a doc-t, oda is menti vissza.

Officesuite pro 7 irodai programcsomag

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here