Csak úgy érdekességképpen írom le… :)

Tegnap az adóbevallás miatt mennem kellett a könyvelőmhöz aki új helyre költözött, az ELO Irodaházba. A címre (Galvani út 44) rákerestem a Google Maps-en. Sem előtte, sem utána nem kerestem rá, nem írtam le sehol sem a nevet, sem a címet.

Erre ma a gmail.com-es mailboxomba már ELO Könyvkiadó Kft. spamje, ami véletlenül a Galvani út 44. szám alatt található meg, szintén.

A mail alján persze ott van hogy

“Ezt a levelet azért kaptad, mert regisztráltál a Starity.hu oldalra, ahol a jelenlegi beállításaid lehetővé teszik, hogy erre a címre időnként ajánlatokat küldjünk. Ha a jövőben nem kívánsz ilyen jellegű leveleket kapni, a leiratkozáshoz kattints ide, vagy lépj be az oldalra és a személyes oldalad beállítások menüpontjában kapcsold ki ezt a funkciót.”

de mondanom sem kell hogy soha nem láttam még ezt a weboldalt, nem regisztráltam rá.

A Google egyik szolgáltatásában beírt infók alapján a másik szolgáltatásában kapom a kéretlen reklámot – ez lehet a véletlen fura játéka is. Valami mégis azt mondatja velem hogy kapja be a fostaliga spammer cég is meg a Google is, amiért ezt lehetővé teszi.

4 COMMENTS

  1. Ez egyértelműen a Google és a böngésző hibája, ha kikürtöli az email címet. Tanulság: a Google Maps-t sem szabad csak kijelentkezett állapotban nézegetni. De ki az, aki folyton ki-bejelentkezik a fiókjába?

  2. @BonFire: nem kell ki-be jelentkezni, erre van az IE :) Valami mas bongeszoben “vagy jelen”, az IE-bol pedig futtatsz egy Private Browsing ablakot, amiben *csak* keresgelsz es nem vagy sehova sem bejelentkezve.

    Avagy, igy is lehet definialni a paranojat :D

  3. Elvileg hiába jelentkezel ki, mert a google sütijei ott vannak a gépeden, azokat eléri. Azok alapján meg be tud azonosítani, szóval akkor is megkaphatja a spammer az email címed. Azt meg nem hinném hogy különösebben figyelembe venné hogy be vagy-e jelentkezve ha már beazonosított.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here