iPad-on amikor filmet szeretnék nézni, rendre belefutok abba a problémába amivel már szerintem másnak is meggyűlt a baja: nincs egy olyan program mely az alábbi lista összes pontját gond nélkül tudná teljesíteni.

Mit kell tudjon egy iPad-ra feltehető “movie player” alkalmazás 2013 év végén?

  • kezelje normálisan a feliratokat
  • kezelje normálisan a hangot (E-AC3-mat is)
  • ne legyenek codec problémái
  • hálózatról is tudjon fájlokat lejátszani (egyből, letöltés nélkül)

Ennyi … szerintem ezek nem óriási elvárások így 2013 vége felé, de azt kell mondjam az ipad-ra elérhető szoftverek (és kb ugyanez vonatkozik az android-ra is, lsd “Google Nexus 7 (2013) tapasztalatok” bejegyzésemet) 99%-a ezt nem tudja megugrani.

Végigpróbálgattam én már mindenféle szirszar programot hogy hátha … talán még az Oplayer HD és az AVPlayer HDvolt a legjobb, de a fentieket azok sem tudták teljesíteni.

Remote File Browser Pro

Aztán kb 1 héttel korábban – már nem is emlékszem hogy milyen alkalmazáson keresztül – eljutottam a “Remote File Browser Pro” programhoz (App Store link) ami gyönyörűen visz mindent amit eddig próbáltam, simán bármit lejátszik hálózatról, stabil stb…. szóval most nagyon happy vagyok, mert mióta ipad-em volt, azóta mérgelődtem ezen. :)

Remote file browser pro

Úgyhogy most hivatalosan is kijelentem: számomra a 2013-as év legjobb movie player alkalmazása iPad/iPad Mini/iPhone alá a Remote File Browser Pro (Tapsvihar és állva tombol a nép!)

Frissítés: Infuse 2

Update: A Facebook-on közzétett bejegyzés hatására jött egy jó ötlet Pétertől, hogy nézzem meg a Infuse 2 nevű programot (Link az App Store oldalhoz)

Infuse 2 - ipad movie player

Elsőre nem akart működni, de ezt betudom annak hogy az ingyenes verzióval próbálkoztam. A fizetős verziója (4.49 dollar) viszont remekül működik, megtalálja a hálózaton a megosztott könyvtárakat és IP/cím alapján képes újakat is felvenni a kedvencek közé, úgyhogy azt kell mondjam kb ugyanolyan jó mint a Remote File Browser Pro. Kezeli a feliratokat is természetesen.

 

2 COMMENTS

  1. Ha androidra keres valaki ilyet, akkor bizony marad a BSPlayer, megy a hálózatról lejátszás, kezeli a feliratokat, sőt, ha lokálisan van a file a tableten, akkor még meg is próbálja online keresni, nem nagyon akadtam még bele olyan formátumba, amit nem játszott le, szóval tessék csak megvenni, nem drága, és szerintem tökéletes.

  2. Ezzel picit vitatkoznék most, mert én megvettem és csak a szívás volt vele, lsd https://blog.harder.hu/google-nexus-7-2013-tapasztalatok-1/ bejegyzés “# Filmlejátszás és BSPlayer” bekezdése. :)

    Nem csak nálam, azóta volt szerencsém más, újonnan vásárolt Asus tableten is végignézni ahogy ugyanezeket a hibákat produkálja. Azon is mint a Nexus-on, végül a “ES File Explorer + MX Player” kombó lett a befutó (nem az én tabletem).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here