Elkezdtem gyűjteni azokat az mobilos és mobil oprendszeres oldalakat, melyek a legjobbak (főleg magyar nyelven, de jöhet angolul is) az alábbi témákban:

– android
– apple
– iphone, főleg az iphone 4
– mobil programok iPhone és android alatt
– HTC (Desire és utódai)
– Samsung Galaxy S

Jelleget tekintve mindegy, hogy blog, portál, twitter stb… a lap, lényeg hogy legyen RSS kimenete.

Ezek főleg az iPhone 4, a HTC Desire (és utódja) és a Samsung Galaxy S miatt érdekelnének mostanában. Érdekelnek az új telefonok, a meglévőekről szóló hírek, tesztek, újdonságok (pl. frissítés), programok, videók stb.. szóval minden, ami a témában létezik.

Nekem eddig az alábbiak gyűltek össze, ha tudsz olyat ami nincs a listában és szerinted érdemes követni, írd meg nekem egy hozzászólásban, thx!

  • http://android.web4.hu/rss/cikkek
  • http://android.blog.hu/rss2
  • http://androlib.blog.hu/rss2
  • http://appdroid.blog.hu/rss
  • http://hirek.prim.hu/rss/
  • http://forum.iphone3gmobil.com/external.php?type=RSS2
  • http://iphonehungary.hu/feed/
  • http://www.iphoneblog.hu/feed/
  • http://kocka.blog.hu/rss2
  • http://feeds.feedburner.com/Mobilecrunch
  • http://www.mobilport.hu/rss/
  • http://pdafanclub.com/index.php?format=feed&type=rss
  • http://feeds.feedburner.com/pocketnow
  • http://www.telefonguru.hu/rss_feed.asp
  • http://twitter.com/statuses/user_timeline/60947922.rss
  • http://www.geeks.hu/feed/rss/all
  • http://feeds2.feedburner.com/Szifoncom

15 COMMENTS

  1. Szia lippije! Pontosan melyik 2 típus van nálad? Mi a véleményed róluk, melyiket tartod jobbnak? :)

  2. egy iphone 3GS-em van, már 4.0.1-es software-rel és egy Galaxy Spica 2.1-es Androiddal. Az iphone volt meg előbb, nemrégiben szereztem be a galaxyt amolyan personal telefonnak. Furcsa dolog. Ha nem lett volna iphone a kezemben egy évig, akkor mondjuk a kaiser után szétimádnám a galaxyt. Valóban jól személyre lehet szabni, bár ugye a 2.1-esnek ott a nagy hiányossága – nem lehet a memóriakártyára telepíteni programokat. A froyoban már benne van, úgy látom, Te abban a kategóriában gondolkodsz. Nem fagy, jól használható, de …. nem akartam beállni a sorba, de az “iphone érzés” jobb. Egyszerűen az érintőképernyője jobban kezelhető. Sokszor van az, hogy az androidon görgetni akarok, és úgy érzékeli, hogy lenyomtam egy alkalmazást – és elindítja. Iphoneon ez sosem fordult elő. Ki kellene próbálnom persze egy hasonló árkategóriás (akár Galaxy S-t, vagy Desire-t) Androidos telefont is.

  3. köszi lippije hogy leírtad mindezt. :) Azt merem mondani, hogy iPhone 3GS és a Desire 2.2 Froyo között nincs különbség ilyen téren, teljesen simán hozzá ugyanazt a gördülékenységet. :)

  4. csak egy kis “apróság” tegnap este viccelődött a telefonom … teljesen fel volt töltve, aztán csak annyit vettem észre, hogy pittyen, lemerült. A telefon tűzforró. Wifi be volt kapcsolva. Töltőre fel, reggel bekapcs, a netcounter azonnal szól, hogy túlléptem 1 nap alatt az 500 mega 3G forgalmat. Valami beakadt, tekerni kezdhette, töltött (nem értem, miért nem wifin …) – és másodikán lezabálta az egész havi netforgalmat.

  5. Szerintem mindegyik telefonnak vannak kisebb-nagyobb nyűgjei (lsd pl. a térerő gond amiből a balhé volt, vagy hogy bugos a szenzor), ezt nem lehet megúszni. Nüansznyi különbségek döntenek, bármelyiket is választod azért olyan nagyon rosszul nem fogsz járni vele. :)

    A 3G-t le lehet tiltani ha jól tudom android alatt, ami valszeg nem túl kényelmetlen, ha többnyire a wifi-t használod. Bár erről jut eszembe, hogy egy másik blogon írták azt a hibát, mikor a wifi használat után nem lehet csatlakozni a 3G-vel, kell egy restart a telefonnak. Ez nem tudom mennyire jellemző, csak tegnap olvastam.

  6. Van program, amivel kilőheted a 3G-t, de azzal “megölöd” – ezek a telefonok arra vannak, hogy neten legyenek. Nekem nem volt gond a Wifi használattal eddig, ha talált, akkor arra csatlakozott, ezért nem értem, tegnap este otthon miért (és mit) erőlködött 3G-ről. Kikapcs-bekapcs nekem akkor kellett, amikor a 3G-t visszakapcsolatam programból, azt nem bírta megoldani. Ami még “vicces” volt: SD kártya bekapcsolt állapotban, és rommá fagyott ….

  7. A 3G kikapcsolás csak azért merült fel bennem, mert pl. esetemben napi 8-t vagyok melóhelyen wifi-vel, aztán otthon/öcsémnél/anyáméknál megint csak wifi, szóval időszakosan kellene csak a 3G.

  8. Én is így gondoltam, ezért kértem egy “alap” 500 megás csomagot – most nyomozom, melyik app okozta a gondot.

  9. Ha meglesz, feltétlen szólj légyszives, jó az ilyeneket előre tudni. :)

  10. Köszönöm, hogy a kockablog is bekerült a listába! Nemsokára én is elkezdek programajánlókat írni, illetve leírásokat. :)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here