HTC TyTN II Kaiser telefon Elég sok időt eltököltem azzal, hogy végül milyen telefont vegyek, volt ehhez kapcsolódóan több bejegyzésem is itt a blogon. :) Anno innen indult minden: GPS navigációs kütyü, aztán folytatódott részben itt a pda-s téma: PDA kompatibilis oldalak, majd jött a már konkrét vásárlási szándék kapcsán írt bejegyzésem: Érdekes üzletpolitika.

Most íme az újabb bejegyzés, mivel sikerült dűlőre jutnom és vennem egy “HTC TyTN II Kaiser“-t. Pár napja már megvan, csak még nem volt időm érdembeli bejegyzést összeszednem vele kapcsolatban, úgyhogy most pótolom és egyúttal köszönöm mindenkinek a segítséget, akik az előző bejegyzésekhez kapcsolódóan sok-sok hasznos tanácsot adtak a választáshoz.

Hol is kezdjem … először is talán azt írom le, hogy miért emellett döntöttem az Asus P535-tel szemben: a billenytűzet volt az, ami megfogott, sokat gondolkodtam rajta, mennyire kell ez nekem. Úgy döntöttem kell, hiszen nagyon sok funkciót a telefonon úgy használok ki, hogy írnom kell hozzá. A stylus-szal való írást a minimanó billentyűzeten nem igazán
komálom (évekig csináltam, szal volt időm megutálni), ezért a HTC TyTN II Kaiser billenytűzete elég komoly szemponttá vált a választáskor.

HTC TyTN II Kaiser

HTC TyTN II Kaiser kinyitva

HTC TyTN II Kaiser adatlap

Méretek: 58 x 110 x 18 mm
Tömeg: 190 gramm (akkumulátorral)
Operációs rendszer: Windows Mobile 6 Professional
Processzor: 400Mhz-es 32bit Qualcomm MSM7200
Memória: 256/128MB
Kijelző: 2,8 hüvelyk átmérőjű, QVGA felbontású
Hálózatok: GSM 850/900/1800/1900 UMTS800/850/1900/2100
Kapcsolatok: CSD, GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA
Bővíthetőség: SDIO, microSD
Fényképező: 3 megapixel felbontású
Bluetooth : Bluetooth 2.0
WLAN: 802.11b, 802.11g (54Mbit/s)
Beépített GPS: NMEA 0183 , 20 csatorna
Elsődleges billentyűzet: Kicsúsztatható QWERTY-típusú , 41 billentyű
Másodlagos kamera: CMOS érzékelő, 640×480 pixel
Egyéb: GPRS Class 10, A-GPS, HTC TouchFLO, hangvezérlés, előre telepített TomTom Navigator 6 Tester Edition
Tarozékok: Dobozos kivitel, Készülék +akkumulátor, ceruza (stylus), USB kábel, 220 voltos hálózati töltő, bőrtok, headset (mikrofonos fülhallgató), + pótceruza (stylus).
Telep: Lítium-ion , cserélhető, 1350 mAh

Amitől paráztam …

Vásárlás előtt persze átolvastam jópár cikket, fórumot amit a HTC TyTN II Kaiser-ről írtak és egy dolog volt ami miatt izgultam: a GSP vevője. Amiről igazán jókat olvastam, az a “SiRF Star III chipes GPS-vevő” volt, a HTC TyTN II Kaiser -ben viszont egy szintén beépített, NMEA 0183 szabványú Qualcomm GPS vevőegységgel rendelkezik. Erről pedig mindenhol kb azt olvastam, hogy probléma nélkül működik, nincs vele semmi gond, egy helyen viszont azt írták, hogy közel olyan jól teljesít, mint a SiRF Star III chipes GPS-vevő.. no ez a közel olyan jól teljesít gondolkoztatott el kicsit a vásárlás előtt.
Most már megnyugodtam e téren, mert volt lehetőség kipróbálni a cuccot és minden probléma nélkül, nagyon gyorsan találja meg a műholdakat, úgyhogy a kezdeti aggodalmam elszállt. :)

Ami nem tetszik …

Ilyen is van, nem titkolom: amikor kinyitom a készüléket, a képernyő elforgatásakor nekem lassúnak tűnik a váltás, van egy 1-2 másodperces szűnet, mire megint használható a képernyő. Pedig nem gyenge a proci, nincs hülyére terhelve a memóriában ülő programokkal, szóval meg lehetett volna oldani szebben is. Ettől függetlenül együtt tudok majd élni ezzel a szépséghibával. :)

A másik dolog, hogy miért nem lehetett egy 3.5-ös jack aljzatot tenni a készülékre, hogy bármilyen kis fülessel működjön? Aki zenét szeretne hallgatni a készüléken, kénytelen egy USB-s fülest venni hozzá (már persze ha kinyírta a hozzá kapottat).

Az utolsó dolog ami nem tetszett, az a hozzá kapott 1db védőfólia, amit szerintem képtelenség szépen felrakni, jól el is baxtam, mert buborékos maradt. Pedig nem az első fólia volt amit feltettem, de mégis .. meg különben is olyan érzés rajta a stylus használata, mintha ragadna a fólia, úgyhogy ebből nagyon gyorsan be kell majd szereznem egy normális darabot.

HTC TyTN II Kaiser aljzat

Amit hiányolok …

Tudom, telhetetlen paraszt vagyok de örültem volna neki, ha a készülékhez adnak egy egy autós szettet is. :) Az Asus P535 kapcsán már valahogy rákészültem lelkileg, hogy ezzel nem kell foglalkoznom mert benne van a csomagban, most viszont ott vagyok, hogy kezdhetek ennek is utánaolvasni a neten. Azt már vágom, hogy van egy rakat felfogatási lehetőség (ragasztott, mágneses, tapadókorongos, lehet fúrni és lehet fúrás nélkülit is venni), van aktív és van passzív, van fixen álló és van flexibilis nyakú, van egy rakat márka amelyik mindegyike állítja, hogy ő a legjobb és így tovább… :)

Ami tetszett …

A jót hagytam a végére ahogy az ebédnél is szoktam (finom falatok a végére) :D. A HTC TyTN II Kaiser kapcsán más hátrányt nem tudok mondani, minden más nagyon tetszik benne és abszolut nem bántam meg a döntésem. A használata nagyon kényelmes, rengeteg tud csak még rendesen be kell laknom, igényes és szép volt mind a csomagolás (engem a apple termékekre emlékeztet) mind pedig maga a készülék.

A hozzá kapott szoftverek rendben vannak, a TomTom-hoz letöltöttem már a Budapest térképet, most már csak egy magyar női hangot kell beszereznem (Marika – ha minden igaz :D) a térképhez. :)

A képe gyönyörű, főleg a buborékosan felrakott fólia nélkül, de ezen a helyzeten majd javítunk … :)

A HTC Today plugin nagyon-nagyon hasznos kis fejlesztés, sokat dob egy készülék kezelhetőségén, abszolút megszerettem már pár nap alatt is.

HTC Today Plugin screenshot

Erről annyit érdemes tudni, hogy a készülék ujjal való navigálhatóságát javítja azáltal, hogy van 5db kis ikon, ahol az alábbiakat lehet tenni:

kis házikó – ez a “home”, a default képernyőre lehet visszatérni vele
kis mandró – ez a gyorshívások menüje, ahova felveheted a leggyakrabban hívott embereket. A kontakthoz ha van fénykép rendelve, akkor azt teszi ki, ha nincs, akkor meg a kontakt nevét.
napsugár – időjárás előrejelzés (na jó, ez hülyeség szerintem, nem használom)
kis ablakos ikon – ide lehet felvenni a kedvenc programokat (zenelejátszótól kezdve intézőig stb.. stb… bármit)
telefon egy kósza hangjeggyel – itt lehet beállítani, hogy a telefon csörögjön / néma maradjon / rezegjen / a naptárbejegyzések alapján szabályozza a csengetést.

97 COMMENTS

  1. Hej!

    Üdv a klubban! :D
    Néhány szó a cikkhez:
    – a gps vevő főleg azért csatlakozik olyan gyorsan fel, mert van a kütyüben egy quick gps nevű prog, ami gyakorlatilag állandóan frissíti magát, ha nethez jut, és letölti előre 6 napig a műholdak adatait, így azzal már csatlakozásnál nem kell foglalkozzon. De ha ez a hat nap lejár, akkor is egész gyorsan csatlakozik. A gps egyébként valóban nem egy sirf star III, néha azért bp-n egy két helyen elveszti a jelet, ott is, ahol sirf úr még meg tudja tartani, de annyira nem vészes, és ha jól emlékszem, a nagy előnye a sirf-el szemben, hoyg kevesebbet fogyaszt!
    – a képernyő forgatás valóban kicsit lassú, de ne izgulj, ez csak lassabb lesz. :) Előfordul még, hogy majd az ikonsor a tetején szétesik, mikor visszacsukod, de ez csak akkor, ha nyitott állapotban ki volt kapcsolva, majd összecsukod, és úgy kapcsolod vissza. (nem teljes kikapcsoláskor)
    – sajnos a jackdugó tényleg hiányzik belőle, néha valóban jó volna, de ugyanakkor felesleges is lenne, hisz arra már mik. nem menne, így zenehallgatás közben ha kapsz hívást, zsebbe kell nyúlni. Ha meg mikrofonos jacket tesznek bele, ugyan ott vagy.
    – a védőfólia annyira nem rossz, amit adnak hozzá, kicsit keményebb, mint kéne, de átmenetileg jó. ne sajnáld szerintem, hoyg bubis lett, egy finomabb, véákonyabb fólia úgy is kellene majd rá.
    – autós tartó: broditot ajánlok. ha gondolod, küldök róla képet majd. broditék forgalmaznak clibet is, amit nem kell felfúrni az autóra, csak bepöccinteni, és áll, mint Katiba. :) Az aktív tartójuk meg egészen jó, ha “belekopik” a kütyü, meg te is megszokod hogy csúsztasd rá a cuccot szépen, egész könnyű lesz használni. De az elején küzdős. :(

    És még plusz érvek a Kajziról:
    – jól bírja a lehajolós, ingzsebbőlkiesést nyitott állapotban. :)
    – a wifije nem nagyon akad egyetlen egy routerrel sem (korábban a loox720 nem igen szerette az smc routeremet)
    – szép. :)
    – gyakorlatilag nem nagyon van párja. :)

    Grat hozzá, jó döntés volt! :)

    amit viszont én hiányoltam:
    az irda hiányzik. jó lett volna.
    egy fm vevő sem ártana bele, az lenne az igazán császárság!

    jaigen, kijött egy BT hotfix a kütyühöz, azt mindenképp pakold fel, (ha nem találod, valahol nekem meg van), anélkül a gyári bt softver samsung telefonokkal akadni szokott.

  2. Köszi, ezek hasznos infók voltak. :) (Nem tudtam, hogy neked is ilyen van. :) )
    Fóliából milyet ajánlasz, hol érdemes venni? Így reggeli kómás fejjel most annyi ugrik be, hogy brando típusút kellene vennem, amire a boltban – ahol eddig néztem – azt mondták: drága, úgyhogy nincs, mert úgysem veszik meg, de emlékeim szerint nem volt vészes a különbség e típus és más típusok között.

    A autós tartó kapcsán amit olvastam neten, hogy a vákumos verziót azért nem ajánlották, mert Budapesten könnyen lerázódik … nem tudom mennyire higyjek ennek, mert ugyanakkor rengeteg kocsiban látom ezt a megoldást, többek között taxikban is, amikben pedig eleget rázódik.

    Elvileg egy ilyet néztem ki
    968752 Active Holder, Tilt Swivel: http://www.brodit.com/productinformation.jsp?anr=968752&sortiment=null és a http://www.pdatech.hu -nél meg lehetne venni, illetve ugyanitt a kocsihoz való tartóból 3 féle van:
    proclip – center mount / proclip – console mount / proclip – angled mount
    Ezek közül nekem a center lenne a szimpatikus

    A bluetooth hotfixet küldd el légyszíves, köszi!

  3. Namost nmsoká ótóba kell ülnöm, úgyhogy csinálok képeket a tartóról, mindenről, este meg elküldöm a hotfixel együtt.
    ha elfelejteném (sajnos esélyes), csipogj rám pls!

  4. Nekem még nincs szükségem hasonló műszerre, így nagyon nem is zavarnék a témában. Na szóval, amit mondani akartam az:
    használd egészséggel!

  5. Persze, hoyg folyamatosan kiment a fejemből, hoyg fényképezzek, míg nappal van. :(
    Bocsi.

    De most pótolom, itta link: http://zsola2.extra.hu/temp/

    Nem akartam szarakodni a képek forgatásával, de így legalább teljsen eredeti. :)

    Csipogj rám valamikor este, ha látsz msn, vagy skype-on, adok majd még egy két linket.

    Üdv.
    zs.

  6. Tupacko, Martina, köszi :)

    Zsola, köszi neked is, most nézegetem a linkeket, annyira el voltam havazva tegnap hogy bevallom nekem is kiment a fejemből. :D

  7. Elvileg van egyébként átalakító hozzá valami kombó is, ami ben még az usb is megy, meg jack dugó is, csak már sajnos a Kajzi fórumát sem követem, annyira be vagyok havazva. :(

  8. Sziasztok!Egy kis segítség kellene!Pár napja boldog tulajdonossá váltam.Az üzletben ahol vettem kaptam hozzá egy microSDHC 4GB-os Kingston kártyát.A gond itt kezdődik!Nem látja a gép!Mit csináljak vele? Kuka?Létezik valami megoldás?Köszi előre is!

  9. Üdv kedves kaiser tulajdonosok

    Én két hibát vettem észre a ketyerén az egyik a wi-fi vpa2 titkosítással van valami problémája ugyanis akármit csinálok úgy nem hajlandó kapcsolatot létesíteni.illetve a másik probléma a videó lejátszás,bármilyen wmv fájlt nyitok meg és nézni szeretném 3mp-ként meg áll.Ti is tapasztaltatok ilyet vagy csak az én kütyümmel van valami gond?

    tapasztalatokat és válaszokat köszönöm

  10. szasza,
    nekem sajnos csak 2GB-os kártyám van hozzá, úgyhogy nem tudok semmi okosat mondani rá, de érdeklődnék, hogy azóta esetleg sikerült megoldást/választ találnod a kérdésre? Engem is érdekelne egy későbbi fejlesztés miatt.

  11. Tibi,
    wp2-vel még nem volt gondom, a wmv fájlos problémába meg még nem ütköztem bele, mivel nem próbáltam ilyen formátumot lejátszani rajta. De hétvégén megnézem és mondom majd az eredményt.

  12. Harder
    Előre is köszönöm.
    közben megnéztem a HTC honlapját ott ezekről a problémákról többen írtak de a HTC eddig még nem reagált rá.

  13. A 3.5-ös jack hiánya az egyik legbosszantóbb dolgok egyike, amit nagyon nem bírok tolerálni. És nehogy azt higgyétek, hogy ez csak az informatikában van így! De nem ám! Így van ez az élet minden területén, az egyik fő foglalatosságom a hangtechnika. Nem túl régen, a fél világot felkutattam, hogy egy nyavalyás erősítőt vagy receivert (ugyanaz rádiótunerrel) kapjak, esetleg egy pár szobai hi-fi hangfalat monitorozásra, hangfelvételekkor. Hát őrület. Amit ma hi-finek csúfolnak, az minden, csak nem az. Millió helyen a Dolby 100.100 ultrainfrahiperszuper szörround házimozi rendszerek, egybegyúrt mini és mikro “hifi” tornyok 2″-es szubvúferrel!!!, meg ilyen marhaságok. Amikor azt mondtam, hogy nekem egy hangfal legyen 3 utas, egy pár, vagyis 2 db és sztereó, akkor azt mondják, hogy még csak hírét sem hallották! Van kétutas, amiből kapásból hiányzik az összes közép, meg a mély is, csak valami 30 Hz-es fújtató van beleapplikálva a fél literes dobozba.

    Kérdem az eladót:
    – És hogy jön ki egy 3 centis hangszórón egy olyan hang, aminek a hullámhossza 5 cm?
    Azt mondja nekem:
    – Minek a hossza???

    És ők a szakemberek. Továbbá ezeken a nagyszerű házimozikon nincs sem bemenet, sem hangfalkimenet, össze van az egész applikálva, nehogy egy magambarkács emberke rá tudja kötni másra is. Ha másra kell, vegyél mást!

    De hol, könyörgöm, ha a világon sehol sem lehet kapni? Sokra megyek vele, hogy ő fejből tud ötvenféle divatos mozaikszót kapásból mondani, amivel a szemetet el lehet adni a tudatlanoknak. Régen sem volt minden, de műszaki boltok igen, a hozzájuk értő szakemberekkel. Az ember bement, megvette a dolgokat, ellenállást, kondit, százlábút, nyáklapot, otthon megrajzolta, kivágta, vaskloriddal kimaratta, ráfonnyasztotta azt a sok bigyót, és ha kedve tellt, még valamilyen dobozt is készített hozzá. És lehetett vele dolgozni. Ma pedig meg kell venni az univerzális kütyüket, aminek aztán egy vagy két funkcióját használja ki az ember. Na, ezt hívom én árukapcsolásnak!

    Azt a csodálatos QWERTY billentyűzetet meg úgy reklámozzák, mintha maga volna a mennyei manna. Majd akkor púderezzék, ha végre lesz QWERTZ is, mert akkor esetleg nem fog minden z helyett y-t írni és fordítva.

  14. A QWERTY billentyure visszaterve, az a te hibad, ha felcserel mindent. Allitsd be, hogy 101 gombos magyar billentyuzet kinezete legyen es maris lesz hosszu i az egyes elott, z a z helyen es y az y helyen :)
    A szakboltok nem tudom hogy vannak Magyarorszagon, de nalunk (meg legalabbis) Erdelyben van minden fele :) Mult nyaron egyik jo baratom epitett is otthonra erositot es hangfalakot :) Ebbe beleertem a kirajzolastol a marason keresztul mindent :)

    Sok sikert!

  15. A billentyűzet itthon oké, hacsak eltekintünk attól az apróságtól, hogy a PS egyszer csak gondol egyet, és átállítja magát angolra. Ezzel sincs gond, már megtaláltam a nyelvi eszköztár ikonját, ki is raktam a tálcára, és rögtön láthatom, mikor melyik üzemmódban van. Utána egy kattintással vissza tudom állítani.

    Ha pedig Erdélyben az ilyesmit még meg tudta csinálni a barátod, akkor pláne el vagyok szomorodva, mert ugye mi szoktuk őket lenézni, hogy nálunk milyen frankó minden, az meg csak a Balkán!… Néha tényleg irigyelem őket, és az az igazság, ha ez az ára, akkor néha én is szeretnék egy kicsit balkáni lenni. Hogy mást ne mondjak, Kolozsváron egy lakóházban olyan professzionális hangstúdiója van egy ismerősnek, hogy párját ritkítja. Ő ért is hozzá, meg cucca is van. Valamilyen rejtélyes okból ott tényleg úgy szól egy dob, ahogyan annak kell. Nálunk ilyen soundot még nem hallottam.

  16. Thx a segítséget mindenkinek, végül egy proclip került a kocsiba és hozzá egy aktív tartó, jól szuperál és nagyon stabil párost alkotnak. :) A beszerelése tényleg nagyon egyszerű.

  17. Szia!
    segítség kellene. Vetem egy HTC kaiser típusú pda-t. Az mms beállítást nem sikerül megcsinálnom!
    internet,sms mük. de a mms nem. kártyával nincs semmi baj mert az n95,Asus 525 be jó. Az automata beállítás varázsló csak a T mobilt látja. Már végig pötyögtem az összes beállítást amit a pannonnál mondtak,de mindig azt az üzenetet kapom hogy nem tudja letölteni filét. És át dob a beállítás menübe!
    Nincs valami ötlet?
    Köszi !

  18. A Beállítás varázsló nem látja a Hungary – nál csak A TMO H –t ?????

  19. Paja73!
    Sikerült az MMS-t beállítani, ha igen tedd közé, mert Én sem boldogulok vele.
    Más, esetleg aki tud ebben segíteni, megköszönném.
    Üdv.
    Medical

  20. Sziasztok!
    HTC TyTN II Kaiser Magyar részletes használati utasítást keresek, nagyon fontos lenne.
    Medical

  21. Medical,
    angol nyelvűt találtam már régebben a neten, az nem lenne jó? Magyarba még nem futottam bele sajnos.

  22. HTC TyTN II, Kaiser MMS beállitás

    Lehet, hogy béna vagyok, de nem találtam leírást az MMS beállításról, helyesebben, amit találtam, vagy amit a T-mobiltól lekértem nem működik. MMS-t, ha kapok, jelzi, de mikor le akarom tölteni, nem tud a hálózatra fel lépni. Üzenetben ki írja, hogy beállítási hiba, ugyan ez van, ha Én akarok küldeni, próbálkozik, de nem tud a hálózatra fellépni a 3G T-mobile. Hálózatom: Dominós T-mobile H, tudomásom szerint Nyíregyháza és környékén sincs 3G, nem ez lehet a hiba? Segítsetek!

  23. Sziasztok. Vettem egy tytn 2-t, magyar volt a windows mobile OP-rendszerem. kellett egy teljes adattörlést végeznem, és mire ujra indult, angol lett belőle. Mivel anyukámé a teló, szükséges a magyar nyelv. Hogyan tudom visszaállítani? Angolul tudok,angol nyelvű leírás is megfelelne! Minden segítséget előre is köszönök!!
    Dávid

  24. Szevasztok !

    EN is egy HTC TyTN II Kaiser – rol abrandozom es almodozom ! :D Lenne par kerdesem, amire ha vki tudja a valaszt akkor azokat szivesen fogadom. Az elso az lenne , h erre a telefonra vannak – e programok csinalva ? (gondolok itt szotarra, C v C++ programozasahoz vmi program )
    A masik kerdesemet TUPACKO – hoz inteznem, en is erdelyi vok es nem tudom, h hol lehetne olcsobban es reszletre megvennni ezt a telefont. A Vodafone – nal probalkoztam mivel lattam a honlapjukon es ott azt mondtak, h tobbet nem lesz ! :( Ha van vmi jo otleted, informaciod kerlek oszd meg velem.
    Elore is koszonom ! Minden jot !

  25. Ja es meg annyit, h olvastam a forumon olyasmit, h a fenykepezoje nagyon lassu (lehet, h csak az esti kepeknel ?) , akinek van ilyen telefonja az mit tapasztalt ezen a teren ?

  26. Zsoltnak:
    Igen vannak hozzá különböző programok. Nekem jelenleg angol-magyar szótár, számológép,Total Comma.
    A másik kérdésre nem tudok mit mondani.
    Fényképező megfelelő, kitűnő képeket készít.

  27. Írja már le valaki HTC TyTN II, Kaiser T-mobile H MMS, WAP, Internet, stb. beállításait és tegye közkincsé. Köszönöm.

  28. Hali Srácok!

    Olvasom küszködtök a szolgáltatás beállításokkal!
    Pannon esetén:

    1, Start>Beállítások>Kapcsolatok>Speciális>Hálózat megválasztása>Internet kapcsolatot használt kapcsolat alatt új>Beállítások neve:Pannon -később nyilván ezt kell kijelölni a hálózat megválasztásánál.
    2, Proxy beállítások>pipa ez a hálózat az internethez csatlakozik, pipa proxy szervert használ>speciális fül, klikk wap, szerver:193.225.154.22:9201 port és ok, majd klikk biztonságos wap, szerver:193.225.154.22:9203 port és ok.
    3, Kapcsolatok alatt létrehozott Pannon névnél klikk az új modemkapcsolatok létrehozására>Kapcsolat neve: Wap, Válasszon modemet:Cellular Line>Hozzáférési pont neve: wap és ok.
    Majd mégegyszer a 3. lépés a következő változtatással: Kapcsolat neve: MMS, Modem: Cellular Line>Hozzáférési pont neve: mms és ok.
    4,Kapcsolatok>Proxy szerver beállítása>modem fül, itt jelöld ki a wap-ot, az automatikus kijelölés nem jó!
    5, MMS beállítása:Üzenetek>Menü>MMS opciók>Szerverek>Új>Szerver-név: Pannon MMS, Kapu: 193.225.154.22, Port szám: 8080, Szerver cím: http://mmsc.pgsm.hu/, Csatlakozásnál válaszd: Pannon>Kész>Pannon MMS-en hosszan rajta hagyva a ceruzát>feldobodó ablakban kijelölni alapértelmezettként.

    Ezek után mind az mms, mind az internet, mind a wap elérhetőség müxik.

    Remélem a Pannonos Kaisereseknek tudtam segíteni, és elég részletesen sikerült leírnom.
    A T-Mobilos beállítások eljárása feltételezem hasonló lehet, csak más paramétereket kell beírni.
    A Vodafonét abszolút nem ismerem.

  29. Nekem sikerülta Kaiser-t T-mobile-ra belőni, céges outlook-kal és saját t-online-os email-lel is szinkronizál, mms és internet is műkszik.
    HA kell valakinek szóljatok, lehet hogy ostoba vok de nekem a céges email okozott egy kis fejtörést.

  30. Harderhez és Zsolához lenne pár kérdésem, de sajnos semilyen elérhetőséget se találtam :(
    Én most akarok ilyen telefont venni, és kérdezni akartam, hogy (mivel ti már elég régóta használjátok), mennyire vagytok megelégedve vele, és hogy gyárilag mik járnak hozzá.
    én most 97e ft-ért találtam a http://www.gsmline.hu oldalon, de feltűnt, hogy ugyanennek a telefonnak az ára máshol elérheti a 150e ft-ot is.
    Van valami különbség ezek között?
    Megköszönném válaszaitokat, és kérlek, ha lehet akkor a sz.lori76@gmail.com címre válaszoljatok!
    Köszi

  31. A véleményem azóta sem változott, tehát áll az amit már fentebb is írtam a készülékről. Nap mint nap használom megelégedéssel, jó kis telefon.
    A 97e HUF elég olcsó, így tippre azt mondanám hogy használt a készülék.

  32. Medical.

    Nem tudom sikerült-e beállítanod a netet.
    Nekem így müxik: proxiról vedd le a pipát. (tudom az agyas t- mobil külön felhívja rá a figyelmet, hogy pipáld ki)

    Az MMS nekem sem megy.

    Üdv.

  33. Hali mind! :)

    Klon megvetted már a kütyüt? Én is szeretnék venni de pl az árgépen is majd 100-ezer különbség van a boltok között,ezért nem tudtam még dönteni:)Takács és gsmline ára is tetszik,ahogy látom a dobozbol csak tomtom hiányzik,azt meg kibirom, Garis szolgáltatás meg nem kerülhet a különbözetbe szoval nem értem.Ha megvetted lécci a doboz tartalmárol ill bontatlan volt e+hasonlok valami infot nekem.

  34. Cső!
    Nem,még nem vettem meg, mert elfogyott a gsmline-nál. Elvileg holnapra lesz.
    Hogy érted azt, hogy a “dobozbol csak tomtom hiányzik” ? Akkor most ha megveszem, nem teljes? vagy hogy van?

  35. Nem tudom csak a neten sasoltam de más hiányt nem láttam a tartozékok közt csak ezt nem irták néhány helyen meg a magyaritást. Azért kértem az infot mert ismeretlenek nekem ezek a boltok hogy mi a tapasztalatod

  36. Hali mind! :)
    Van tapasztalatok hogy kb menyi ideig gyártanak ill támogatnak “csucs kategoriás” Htc termékeket?
    Szeretnék 1 uj kütyüt venni s hosszas fontolgatás olvassgatás után a Kaiser-a esett a választás ” (apám mondta 1 császár már elég volt a honban nem kell másik) ” de én csak ezt szeretném :) . Megfogott a rola irtak amit a neten olvastam,igaz ebben már csalodtam többször de ugy éreztem hogy most nem fogok:) a mai napig!
    Sokat szarakodtam az ára miatt a vétellel,magyar vagyok melohelyen kizsákmányolnak s sz..-nak ezért olcson ide mindent, közbe jött 1 telohalál egyfejü kinyirta a telom a 130-es mosogépet megduplázta_))… mind1 megemésztettem s gerjedtem egyre jobban a “drágaságomra”
    sasoltam itt sasoltam ott fa mentes boltokban is” árak jok de mailra ha kérdezel bövebben a termékröl szükszavuan válaszolnak , kértem listát kiegészitökröl is erre válasz kaseir 97 ft :)) garira válasz csak takácstol jött szerény 1 év de legalább jött válasz rá! De ma a legrosszab élmény fogadott ! gyorsboltot felhivom ” mint számomra mértékado de számomra drága céget ” hogy miért került le a termék az egyre jobban csuszodo szálitási határidöt kitolo elérhetö készletröl. Na itt a hideg zuhany, válasz kIfuto termék s nem jutnak hozzá:(( kérdem én aki vártam igaz saját szarakodásom miat kb 4honapot olvasatom szerint megjelent 07 09-ben a kütyü hazánkban,12 honap alatta miért lett kifuto termék 1 csucs kategoriás kütyü?? Marketing hogy eladják a többi HTC terméket? Volt rá utalás hogy Htc szeretne elöbbre lépni az eladás terén de nem kicsit!!! De a minöség terén is jok leszenek továbbra is? marad a touch pro az álltalam áhitott ” fater miatt továbiakban csak Teloként hivom” kütyü helyet? ez az érzés kb nekem olyan mint a filmekem oda adjam a fél vesém a havernak vagy se” hát nem tom kérlek segitsetek!! Ha nincs meg számomra a varázslat amiért vettem volna akkor a kérdéseim a következök mint donornak:)) mit kapok akkor a fél vesém helyet, továbra is 12 honap s kifuto termék lessz? ez még nem lenne gond mert hát fejlödni kell s muszály, de ha valaki késön kap észeb Hoppá nekem ilyen kell s van rá igény mia turoért nem lehet ujjabb sorozatot gyártani belöle? tudom a választ azthiszem Marketing nyomják az ujat a gyerekbetegségekkel küszködö szériákat mert hát cél val a Htc-nél is. Igaz nem 1 az utunk én vennék ök eladnának de amit adnak azt én max 1 év után venném meg amikor már kiforrot az sw rá s elérhetö áron árulják a kütyüt.Nem fikázom öket csak nem értem öket, vennék valami jot de nem tudok elfekvö készletetet meg teli áron biztos nem fogok az tuti.
    Iszonyat ez a mai info számomra s elnézést a sok olvasásért, ha tévednék ne kiméljetek mert erre a kütyüre vágyom csak szerintem elszurtam a vásárlás idejét:((

  37. Moho!
    Én ma rendeltem meg a gsmline-tól 97-ért, 1 év garival.
    Velem nagyon korrektek voltak eddig, bármit kérdeztem normálisan és kézségesen válaszoltak. Gondolom nem erről a boltról beszélsz, mert náluk még fent van az oldalon.
    Szerintem megpróbálhatod őket is, hátha ők tudnak neked szerezni…

  38. Klon !
    Hát lehet a nickemmel van a baj, nekem szinte tojnak válaszolni szinte bárhova irok, de ezért nem váltok mailt ill nicket : lehetnék: Parany Ica, Spár Áron, Minden Áron, Át Látszló.. stb válaszolni azért lehetne a kérdésekre hamár minden kérdést ?-el jelzem meg :))
    Gsmline : valamiért kihagytam sasoltam öket csak hát az állando furás faragás a web oldalon ill az üzlet átépités miatt kihagytam öket,nem gyöztek meg sajna hogy náluk vegyem a kütyüt, lehet tényleg épitkeznek elhiszem sose jártam arra s én is ezt teszem s tom hogy sokáig tart s kivül álo okok is lehetnek, én is szivok eleget.Holnap mail nekik remélem nem olvassák az itt leirtakat azt igérgetnek mindent:))
    Köszi a gyors választ ha megjött a cuccosod az elsö benyomásaidröl mindennképp de a többiröl is irj lécci:! :))

  39. azt elfelejtettem írni, hogy én egy mailt sem írtam nekik. felhívtam és kész. sztem felesleges ilyenkor emailezni…
    mindenképp beszámolok :)

  40. Na, megkaptam a PDA-t, tök boldog vagyok :)
    Első bányomásra nagyon tetszik. Amit a dobozból hiányolok, az egy autós töltő, és egy autós tartó. Ezek drága dolgok?
    Kérdezném azoktól akiknek már régebb óta van, hogy miket kell/fontos elsőkörben beállítani.
    Jut eszembe, hogy kicsit furcsállom a magyarítást, mert van ami nem magyar. nálatok is így van ez?

    Moho!
    A gsmline-t csak ajánlani tudom, teljesen korrektek voltak. A futár hibájából késtek a szállítással 1 napot, elengedtek 4 rugót, így 95k lett a vége!

  41. No, kérdésem lenne !
    Sehogy sem tudom a numerikus billentyűzetet a képernyőre kirakni. Magyarán nem tudok olyan számot hívni, ami nincs benne a tel. könyvben.
    Aki tud segítsen, mert így nem sokra megyek vele.
    Ja, és ha lehet részletesen, mert ez az első PDA-m, nem vagyok túl gyakorlott :(
    …minnél hamarabb, ha lehet :)

    Köszi

  42. Hali!
    Klon nekem is megjött s ua a szitu,nekem se jött elö a menü a zöld kagylot nyomogatva :( HR után magyaritás eltünt minta sose lett volna:) HR elött megsasoltam ez volt rajta

    Sunnysoft interwrite pro 9.5.3.367
    htc diamond.hu

    Rom version: 3.29.710.1 WWE
    Rom date: 05/16/08
    Radio version: 1.65.16.25
    Protocol version 25.83.40.02H

  43. Hmm fasza :(
    Viszont az jó, hogy te megnézted, mert én nem tettem meg :(
    Te is onnan vetted ahonnan én? (adsz egy mail címet, hogy ha bármi van tudjunk értekezni, és ne itt offoljunk?)
    Nekem a HR után minden ok, kivéve, h nem magyar.
    A pdamania.hu furumán azt ígérte nekem egy srác, h segít a magyarításban, mert sajna nem merek egyedül hozzákezdeni. (ez az első pda-m)
    Az a legnagyobb bajom, hogy azt se tudom, hogy a cd-n mit kell keresnem…
    elvileg rajta van a magyar nyelv.
    A tiéden is WM 6.1-van?
    Azt írjak, az a baj, hogy 6.1-re nincs is magyarítás.
    Én beszéltem ma az eladóval, és azt ígérte, hogy hétfőn felhívja a nagykert, és megkérdezi, h mivan. ha van frissebb, elküldi…
    reménykedni tudok csak….

  44. Nekem is ok lett HR után minden elötte az idöjárás panelba se tudtam várost választani.Nem ott vettem ahol te de holnap hivom öket 6.1 van rajta nekem is
    vilike kukac freestart . hu ide küldj valamit s adom a valos mail-t

    reggeltem oda de 24 ora adás szünetem van:) cd-n nem láttam Sunnysoft interwrite alkalmazást én se.

  45. sziasztok!

    én nem nagyon értek ezekhez a kütyükhöz….de vettem egy htc tytn-t használtan és volna egy kis problémám…minden tök jó amiket találtam programok azok is csak a billentyűzettel van egy kis baj: nem ott van a felkiáltó jel ahol azt jelzi nem minden de elég sok minden el van csúszva és egyszerűen nem tudok rájönni hol tudnám beállítani…az ékezet működik meg minden csak ezt nem tudom megoldani tudna nekem valaki segíteni (lehetőleg érthető nyelven:-D ) köszi DD

  46. szabtee!

    MMS nem megy.

    Venni akarok egy SD HC 4 GB kártyát HTC TyTN II Kaiserbe, illetve szeretném ha a laptopom is felismerné. A laptop ASUS F3U series.
    Mit szóltok megvehetem, nem szeretném, ha a PDA nem ismerné fel.

  47. márpedig megy az MMS. én megcsináltam vodán :)
    (amúgy van a neten leírás, h hogy kell, csak meg kell találni )

  48. Hali mind! :)

    Hálozat gprs wap mms beállitásokra sasoljátok meg ezt a linket http://pdaplus.hu/content/view/276/74/

    Nekem Sandisk 8Gb sdhc class4 -et simán viszi

    A gyári ill a mostani romot le tudom valahogy menteni ill letölteni valahonnan? szeretném wm6.0-ra visszarakni de gari miatt kéne a mostani rom is tarcsiba.

  49. Sziasztok !

    Én is most vettem egy HTC Kaisert,nagyom tetszik,meg vagyok vele elégedve.
    Volna egy kérdésem.Átmásoltam a SIM kártyáról a telefonba a telefonszámokat.És ha belemegyek a telefonkönyvbe,most minden szám kétszer van benne.A kártyán lévőt is mutatja,meg a telefonban lévőket is.Hol lehet kiválasztani,hogy csak a telefon listáját jelenítse meg.
    Köszi előre is a válaszokat .

  50. Sziasztok!

    Nemrégiben vettem egy Htc Kasiert WM 6.1-gyel és most ismerkedem vele. Próbáltam több programot installálni, de többször is úgy jártam, hogy a .net keretrendszer újabb verzóját kéri a gép. Próbáltam installálni a dotnetfx35-öt amit a microsoft oldaláról töltöttem le, ez nem sikerült, mert azt az üzenetet kapom, hogy nem win alkalmazás. Van.e esetleg valakien tapasztalata, hogyan kell ezt a problémát megoldani. Előre is köszönöm a segítséget, üdv: spali.

  51. Hali mindenkinek!

    Én is most vettem egy HTC Kaisert, de le is cseréltem egy HTC diamondra! A Kaiser egy szuper gép a ki nyitható billentyűzet az előnye ezért is vettem meg de időközben rájöttem hogy nemtudom használni mert angol a bill. nincs ékezet igyhát a diamond mellett döntöttem kissebb, szebb, újjabb, könnyebb,stb.

  52. @pupi:

    ha most kéne vennem telefont, akkor a HTC Touch HD-t venném (már ha kijött már, annyira nem követem). Bár nekem a bill. hiányozna, nagyon megszoktam hogy csak nagy ritkán kell a tollhoz nyúlnom, a telefon kezelhető nélküle is.

  53. Sziasztok, keresnék egy WIFI gurut, mert amivel találkoztam, magas nekem, mint disznónak a farzseb.
    Bekapcsolom a WIFI-t a kaiseren, status connected, próbálok az IE-vel böngészni, erre a kiírja:
    “The page you are looking for cannot be found”
    Van-e más megoldás, mint a hard reset?

  54. Miután a hétvégén feltörték a kocsimat, és elvitték belőle a gps böcsőt, úgy gondoltam, most már olyan telefont veszek, ami mindent tartalmaz, amire szükségem lehet. Beleugrottam tegnap én is egy Kaiserbe, remélem nem volt rossz választás :)

  55. Kíváncsi leszek rá, mennyire leszel megelégedve :)
    Egyébként hogyhogy erre esett a választás? Van már fejlettebb verziója is a HTC-nek, azok nem tetszettek?

  56. Egész egyszerű a válasz : én is lakásvásárlás közepén állok, felújítás előtt, most nem volt több “kedvem” most hozzá :)

  57. Htc kaiser pda-hoz keresek magyar nyelvű kézi könyvet,ha valaki tud segítsen.

    Előre is köszönöm.

  58. Klon! Nem tudom letölteni a megadott címről,azért köszönöm,hogy segíteni szerettél volna.

  59. de le tudod, csak elrontottam a linket. jelöld ki a linket, és másold be a címsorba. menni fog !

  60. Klon! A hibátlan linket küld már el légy szives az alábbi email címre:jozsefko@freemail.hu

    Köszönettel:KJ.

  61. HTC Kaiser pda-hoz kérnék segítséget:Nem tudom,nem nyílik meg a notes/jegyzetek/funkció. Mit nem csinálok jól? Segítségeteket előre is köszönöm.
    KJ.

  62. Sziasztok!
    Tulajdonképpen azt szeretném megtudni, hogy a Kaisernél a reminders, az érkező sms, és a csengőhang melyik mappából keresi a hozzárendelhető hangot, és melyiknél milyen formátum a megfelelő.
    Előre is köszönöm a válazt!

  63. Szisztok!

    Én is most vettem egy ilyen készüléket,és nem kaptam hozzá magyar kézikönyvet.
    Tudna segíteni valaki,elküldené emailben?
    Előre is köszönöm szépen!
    Péter

    címem: bubi57@citromail.hu

  64. Kedves Klon !
    Ha esetleg át tudnád küldeni mailcímemre a magyar kézikönvet ,azt
    nagyon megköszönném !

    címem:majerl@freemail.hu

  65. Sziasztok!
    Kb., fél éve vettem egy Kaisert, egy kicsit hiányoltam belőle a magyar nyelvet. A PDA-ban még csak csak megszoktam az angol nyelvet; de a jobb megértés miatt, ha valaki eltudná küldeni a magyar leírást, azt nagyon megköszönném.
    Köszönöm!

    Az egyetlen nagyobb problémám eddig nem is a Kaiserrel, hanem magával a HTC céggel volt. Írtam nekik egy levelet a 3d driver hiányáról; erről lehet bővebben olvasni elég sok oldalon. Jelenleg magánszemélyek peticíót írnak és gyűjtenek arra, hogy valaki írja meg a drivert. Most a gyűjtés azt hiszem 7808$-nál tart.
    Felháborodásomat fejeztem ki a cég felé, hogy hogy nem ők azok akik ennek a hiányosságnak a pótlásán dolgoznak. A válaszuk kitérő volt. Ez valószínű, hogy az én hibám, hisz abból kiindulva, hogy van magyar HTC oldal; magyar ROM; magyarul írtam nekik.
    A válaszuk az volt, hogy nem értik a levelemben szereplő írásjeleket, és kérnek, hogy a levelemet írjam át a megfelelő formátumra.
    Ez az elkövetkezendő napokban meg is fog történni.
    Csak ennyit szerettem volna.

    Még egyszer köszönöm, ha valaki elküldi a magyar leírást.

  66. A notes/jegyzetek/funkció nekem sem működik,sőt a egy ismerősömnek is ilyen telefonja van,neki sem megy.Lehet,hogy gyári hiba…?
    Magyar kézikönyvet én is már régóta keresek a neten,sajnos eredménytelenül.Ha valaki tudna ebben segíteni,azt megköszönném.

  67. Helló. Én egy kis segítséget szertnék kérni. Egyik ismerősömnek van egy ilyen HTC TyTN II Kaiser-e és elfelejtete a jelszavát, szóval nem tudja használni a készüléket.Hogyan lehetne feltörni a készüléket, vagy milyen módon tudná újra használni? A segítséget előre is köszönöm.

  68. A szervízben biztos tudnak neki segíteni, gondolom megvan még a számla stb.. amivel igazolni tudja, hogy az ővé és nem lopott készülék, amihez nem fér hozzá.

  69. Kaiser és minden egyéb windows mobile felhasználóknak ajánlom a következő programot.. SPB Mobile Shell 3.5 hihetetlenül kitágítja a kezelehetőséget. a HTC féle sense elbújhat és minden egyéb más is.
    a SymPDA oldalán lehet letölteni ha valaki felhasználóvá válik

  70. Sziasztok!

    Én most lettem HTC Kaiser tulajdonos, tudna valaki magyar nyelvű kézikönyvet küldeni hozzá!
    Az e-mail címem: kendi13@citromail.hu

    Előre is köszönöm!

    Niki

  71. Szia! Nekem 3 hét múlva ér ide kb az ilyen telóm, floridából, minden angol rajta, és kérhetnék tőled énis egy magyar kézikönyvet email-ben? (varosiemese@freemail.hu )
    Előre is köszönöm!
    Puszi

    üdv.:Emese

  72. Sziasztok!

    Hozzám is most került egy ilyen teló. Valaki nekem is el tudná küldeni a magyar kézikönyvet e-mailban? Előre is köszi.
    (viktoria07@gmail.com)

  73. Heló mindenkinek. 2010 szeptembere óta van HTC Kaiserem, nekem sincs hozzá magyar haszut. Átírattam magyarra a menüjét, így már részben magyarul beszélt, de miután egyszer újra indítottam ismét angol lett minden. Szóval kidobott pénz volt. Korábban valaki írta, hogy ha átmásolod a névjegyeket mindkét listát fennhagyja. Sajnos igaz, viszont fotókat csak a telefon memóriában lévő névjegyekhez tudsz rendelni. Egy megoldás: letörlöd a kártyát, persze előtte lementettem egy másik telefonba. Engem a navigáció szívat a leginkább. Képtelen vagyok beállítani hogy lássa a műholdakat. A Speed Hungary-nál a srácok 1 perc alatt beállították, nekem újra indítás után még soha sem sikerült.

  74. Sziasztok!
    Nagyon nagy segítségre lenne szűkségem. Hiába kapcsolom a telefont adatkábellel a géphez nem csinál semmit vagyis kiírja a gép h valami van csatlakoztatva hozzá azt kész nem tudok semmit se feltenni a telóra. Usb drivert honnan tudnék letölteni hozzá? Köszi a segítséget előre is. Ha valaki tudna segíteni ide tota19@citromail.hu írjon. Köszi

  75. Sziasztok:)

    Keresnék olyan ügyes embert aki be tudná állitani a HTC kaiser-emet.Nem megy rajta a net.A beállitásokat én állitottam el de vissza már nem tudom:(Anyagilag is dijaznám:)

    Előre is köszi

  76. ha nem menne van egy progi is rá

    LF Network a neve. djuice még nincs az adatbázisában így azt nem tudja beállítani.

  77. hello sziasztok, szeretném kérni a segitségetek! van nekem is egy HTC TYTTN 2-es telom! DE véletlen letöröltem :( ha valaki meg mondaná vagy el küldené hogy hogyan tudom meg csinálni akkor meg hállálnám neki nagyon!!!!! segitsetek légyszives!!!!

  78. A magyar nyelvet töröltem le! sorrry mindenkitöl csak elfelejtetem ki ikrni azt

  79. Sziasztok!
    Tud valaki abban segíteni, hogy a Kaiser-em miért nem csatlakozik wpa2-es routerhez?
    Nyílt hálozatoknál nincs gond, itthon nem műxik. Más telefonnal sincs gond csak az enyémmel.
    Látja a routert, percekig “teker” azután semmi.
    Köszi

  80. én most vetem ilyen telefon sajnos nekem bonyolult és rengeteg mindent nem értek rajta ha tudtok segiteni kérlek segitsetek

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here