Az egyes telefonok méreteit meg lehet találni neten, újságban .. bárhol. Leírják, hogy X mm * Y mm * Z mm stb…

Én ennyi alapján nem igazán tudom elképzelni, hogy TÉNYLEGESEN mekkora is az a készülék. A netes képek sem igazán segítenek, mert abból is nehéz megállapítani, melyik cucc mekkora.

Ezért örültem meg ennek az oldalnak:

phone-size.com

A site-n gyakorlatilag nem sok minden lehet azon túl csinálni, hogy beállítod a képernyő arányt és felbontás, majd megnézed, hogy az egyes telefonok hogy viszonyulnak egymáshoz valójában.

Mobiltelefon méretek összehasonlítása

Nekem pl. csak most esett le, hogy ez a Google Galaxy Nexus valójában milyen böszme nagy állat. Nagyobb mint a Samsung Galaxy S2! :))

Ha kíváncsi vagy valamelyik mobiltelefon méreteire a többihez képest, látogasd meg a honlapot: http://phone-size.com

9 COMMENTS

  1. Néztem én is :D Az is böszmeteg nagy állat, kb a Google Galaxy Nexus mérete. Viszont ha belegondolok, hogy ezen a méreten már valószínűleg olvasni is lehet (olvasásra szerintem nem való a 4 col alatti méret), akkor meggondolandó … az elején túl nagy gondoltam, de hajlok affele, hogy rosszul ítéltem meg elsőre.

  2. Hát, ha tényleg csak telefonálni használjuk a telefont, akkor nem megfelelő a nagy méret, szerintem. Legalábbis én nem tudom elképzelni, hogy egy ekkora telefont fogjak a kezembe, miközben mondjuk a villamoson próbálom hárítani a kilengésemet. De, egy Galaxy 3 tulajdonosaként elismerem, olvasni jobb azon, főleg ha pl. olyan oldalt nézek ami nem mobil verzió esetleg egy pdf-et akarok elolvasni. Egy Galaxy Nexust viszont mindenképp kipróbálnék, akármilyen nagy, és a fránya villamos dolgot is megoldanám :)

  3. Egyetértek, ha csak telefonálni kell a telefon, akkor felesleges ez a méret. Sőt, továbbmegyek. Szerintem az okostelefon is felesleges :) CSAK telefonálásra gyakorlatilag jó bármilyen párezer forintos készülék, kár pénzt kiadni azokért a funkciókért, tulajdonságokért, amit nem is tervezel kihasználni. :)

  4. Köszi a linket! :) Bár eddig is tudtam, hogy álmaim telefonja (Sony Ericcson Arc S) böszme nagy darab :) Kár, hogy a mostani telóm már nincs a listában (Samsung Galaxy Spica), az lenne egy érdekes összehasonlítás :)

  5. Valamelyik a listában biztos van kb ugyanakkora méretben, szerintem próbáld meg így összehasonlítani a kettőt. :) Gondolom Te sem kizárólag telefonálásra használnád, ha ezt nézted ki :)

  6. Hát nem igazán :) Nagyon sokszor olvasok rajta út közben, írok rajta jegyzetet. Sőt, még edzés közben az eredményeket is ezen vezetem az Archery Score by Mage nevű program segítségével :D A másik ok, hogy számomra nagy csalódás volt a Samsung minősége, és engem kifejezetten idegesít, hogy a billentyűzár-kioldója oldalt van az összesen, kidomborodva és volt, hogy röhögve kapcsoltam ki a zsebemben. Arról nem is beszélve, hogy a Spicat simán ki tudom kapcsolni billentyűzár mellett is.

    Amúgy a Spica nagyjából akkora, mint az iPhone 4s. A spica 115*57, az iPhone meg 115*58as. :)

  7. Közben voltam bent a Telenornál érdeklődni, hogy milyen feltételek mellett kaphatnám én meg eme gyöngyszemet, mondván, hűségnyilatkozat, 8 éves előfizetés, partnerprogram, stb. Hát, ez se olyan már, mint régen :( A Spica-t még komoly kedvezményekkel tudtam megvenni, most meg szinte majdnem nagyobb árat mondtak, mintha webshopból megveszem új szerződéssel! A fenti adatok tudata mellett közölték, hogy 100e. Úgy kellett belekapaszkodnom a pultba, hogy ne essek össze :D (T-mobile-nál 86 pl, ha most kötök új szerződést…) De azért közölte a pasi, hogy elvihetem 10ezerért is, csak át kell rakni az előfizetésemet havi 18ezresre :) Jópofa, mi? :)

  8. Ismerős a szitu! :) Egyre többször látom, hogy az ismerősök inkább megveszik függetlenül a készüléket, mert régi előfizetőként sem élveznek előnyt a szolgáltatóknál, sőt … vicc, hogy sokszor olcsóbbra jön ki 1-1 készülék, mintha bemennék vmelyik szolgáltatóhoz. Ahogy Te is mondtad.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here