Hosszas tépelődés után eldöntöttem, hogy Androidos telefonom lesz, nem várok az iPhone4-re (ami egyébként biztos szuper készülék a hibái ellenére is).

Ennek több oka is van, nagyon sok cikket/videót elolvastam és átnéztem, beszélgettem tulajdonosokkal, nyomogattam Android-s telefont stb… meggyőzött.

Az utolsó csepp a pohárba ma Viktor barátomnak köszönhetően a HTC Desire volt, amit ki tudtam próbálni. A telefon lenyűgöző, minden faszán működik rajta, öröm volt kezelni, sokat tud, nagyon szépen testreszabható, kellemes nyomogatni, nagyon szépen hozta azt amit elvárok egy ilyen telefontól.

Pontokba szedve nagyjából ezek voltak a döntésem főbb okai:

Most már ott tartok, hogy még megvárom valószínűleg a Samsung Galaxy S-re hivatalosan kiadott 2.2-es frissítést. Ennek oka, hogy a 2.2-es Desire-n kicsit gördülékenyebbek a menüváltások mint a 2.2-es (de mondjuk hog beta) Galaxy S-n. Itt van erről egy bejegyzés: Kiszivárgott hivatalos Froyo-frissítés a Galaxy S-re

A héten bemegyek egy magenta pontba és kíváncsi leszek, meg tudom-e nézni a Galaxy-t kicsit közelebbről is.

Az Android-hoz egyébként rengeteg nagyon hasznos kis programot láttam az elmúlt 1-2 hétben, pl. biztos fel fog kerülni a WordPress for Android, a Dropbox, az Advanced Task Killer, a Seesmic, Astro File Manager, Árukereső stb…

Nagyjából ennyit mondani akartam most. :)

Ui.: persze mindez akkor igaz, ha nem én nyerem meg a iPhone 4-t és vennem kell egy készüléket! :D

11 COMMENTS

  1. Én is sokat gondolkoztam rajta, de úgy látszik, hogy nekem sem iPhone-om lesz… Az indokokat már te is leírtad.
    Ja és várom a véleményed a Samsung Galaxy S-ről. :)

  2. Magentáékkal beszéltem ma, elvileg semmi akadálya hogy bemenjek és kezembe adják a készüléket kicsit nyomogatni, lehet ma megejtem hazafele a Mammut-ban. :)

  3. Én csak támogatni tudlak :) Igaz nekem a “kistesó” van meg, a Galaxy Spica :) Egy bajom van vele: szórakozik az aksija :S Van, hogy 2-3 napig bírja, de van, hogy egy nap alatt kakukk… és ami rossz tulajdonsága: NINCS rajta hangjelzés, ha merülőben van! nem tudom, hogy az S verzióban ezt már javították-e, bár mivel ez elvileg szoftveres dolog,így sok jót nem remélek…(bár az is igaz, hogy az én spicámon még nem “hivatalos” android van, mert anno nem vártam meg, azóta meg nem frissítettem még…)

  4. Balou, köszi a megerősítést. :) A nem hivatalos frissítésekkel tényleg óvatosan kell bánni, most láttam hogy pl. a beta 2.2-esről is lehet, hogy nem tudnak majd frissíteni akik feltették (remélem mégis lesz megoldás).

  5. Nos, ez egy jól meggondolt döntésnek tűnik. Érdeklődve olvasom majd a cikkeket a témában.
    Ugyanakkor én maradok az almamobilnál. Mivel most is az van, így ki tudom várni, míg elhozzák végre kishazánkba is :-)

  6. Biztos az is nagyon jó telefon, ha hasonló árban lenne mint a többi, akkor nagyon nagy eséllyel azt választom (iMac miatti kompatibilitás miatt), de 150-200.000 Ft-t pluszba nekem most nem ér meg.

  7. Harder, csak egy kérdés: a Galaxy S már jelzi hanggal is, ha merül az aksi? Mert a Spicából ez sajna kimaradt :( Bár tuti találnék rá programot, ha nagyon keresnék :D

  8. Jó kérdés, de bevallom őszintén, fogalmam sincs. :) Pedig biztos, hogy volt már amikor jelzett hogy merül le és tegyem a töltőre, de ha megveszülök sem tudom most hirtelen, hogy volt-e hang. Az biztos, hogy a képernyő közepére nagyba kiteszi az üzenetet, úgyhogy elég nehéz nem észrevenni.

  9. @Balou
    Igen jelzi, de azt vettem észre (2,1), hogy a gyári akku ikon nem arányosan mutatja a töltöttséget. Az ikon 70-80% töltöttséget jelez, de a teló már csak 50-55%-ot mutat az info menüben.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here