Pont minap beszélgettem egy ismerősömmel arról, hogy manapság milyen fontos a gépírás azok számára, akik számítógépen dolgoznak, mennyit időt lehet megtakarítani vele.

Anno én is egy tanfolyam keretei között tanultam meg, úgy emlékszem fél évig tanultuk a gépírást órán és azt kell mondanom, hogy anno nem igazán rajongtam a gépírás gyakorlásért… :) Persze az eredményét szerettem (és örülök neki a mai napig, hogy anno ezt tanultuk), hihetetlen sokat számít sebességben, hogy 2 újjal vagy 10 újjal ütjük a billentyűzetet. Napi szinten órákat lehet vele spórolni.

A minap egy fórumon szóba került egy gépírás oktató program és bár nekem nem kell már szerintem (bár bőven lehetne még gyorsítani az én sebességemen is), gondoltam megosztom veletek, hogy most lehet kupont kérni és jóval olcsóbban megvenni egy ilyen programot. Az biztos, hogy amint a fiam nagyobb lesz, én meg fogom neki tanítani/taníttatni egy programmal a megfelelő vakonírást, mert ma már szerintem elengedhetetlen egy fiatalnak ez a tudás.

NetType gépírás oktató program

Az oldal, amit most ajánlanék, az a gepiras.hu

itt lehet a fent megnevezett programot megvenni, magánszemélyeknek a light verzió 5700 Ft-ba kerül eredetileg.

Viszont erre a címre ha írsz egy levelet – gepiras [kukac] bew [pont] hu – és kérsz egy kupon kódot, akkor most 3420 Ft-ért kapod meg, ami 40%-os kedvezményt jelent. Az akció nem tudom meddig tart, de ennyi pénzért gyakorlatilag ajándék, főleg ha azt veszem hogy gyakorlás után mennyi időt és energiát tudsz megspórolni.

Kíváncsiságból én is toltam egy tesztet a weblapon, kényelmesre véve a figurát így délután … kíváncsi voltam, hogy laza tempóban (ezt tudom tartani hosszabb távon is) mennyit ütök. Az én eredményem itt van:

Gépírás oktató program és teszt

Egy másik online gépírás teszten szintén magyar szöveggel az eredmény: 82 szó / 410 leütés / 0 hiba

Itt viszont már meg kell jegyeznem, hogy sokkal jobban koncentráltam, nem figyeltem arra ami körülöttem zajlik és hogy ezt a tempót (hibátlan gépeléssel) én már hosszabb távon nem tudnám tartani, számomra megerőltető lenne.

Ha kíváncsi vagy rá Neked mennyi most a sebességed, teszteld képre kattintva. :)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here