Jöjjön az összefoglaló azok számára, akik a héten nem követték, milyen újdonságok is voltak. :) Ezek közül az egyik “legizgalmasabb” hír a Nexus 2 lenne (csak lenne, mert a fene sem tudja, hogy most valójában tényleg lesz-e vagy sem), úgyhogy jöjjön először ez…

Jön a Nexus 2 ?

A Samsung Galaxy S utódjának lehet(ne) tekinteni a hírek szerint várható Nexus Two telefont, amelyet ha minden igaz, nemsokára bemutatnak. Persze a hírek megint összevissza mennek, egyik oldalon azt olvasni, hogy átverés az egész és nem lesz, a másik már biztosra állítja, idén megjelenik … utóbbinak drukkolok :)

A hardware-t a Samsung adja, a szoftvert a Google (Android 3.0) … meglátjuk mi lesz belőle. Mindenesetre az biztos, hogy ha kijön, igen ütős készüléket fogunk kapni, mert már a Samsung Galaxy S + hivatalos 2.2-es frissítésről is ódákat zengenek (a főzött ROM-okhoz képest is, nem csak  a 2.1-hez képest)

Mindenesetre ha kijön valamikor (márpedig miért ne jönne ki) a Galaxy S utódja, elég esélyes, hogy megveszem azt és a mostani telefont megkapja a feleségem. Ez azóta lett opció, mióta kijelentette: ilyen telefon neki is kell. :)

Pár hír a témában (felülről a legfrissebbek). A magyar hírek közé bekeverem most az időrend miatt az angol is, akit esetleg ezek nem érdekelnének, könnyen át tudja ugrani.

Késik a Nexus 2, a Google szerint meg nem is lesz
A TechCrunch internetes híroldal szerint hardverprobléma miatt mégsem debütál november 8-án a Samsung legújabb Android…

Rumored Nexus 2/S Rumored To Be Delayed By A Rumored Hardware Problem
The most widely rumored upcoming Android device without any physical evidence of its existence is, without a doubt, the Samsung Nexus 2 (which also goes by the name Nexus S) – even its picture presented above is fake.

Samsung ‘Nexus Two’ still on, delayed due to major glitch
Samsung’s repeatedly rumored Google halo phone, still informally known as the “Nexus Two,” may still be on but may have been hit by a major setback. Tips on Friday repeated beliefs that it wouldn’t be at the November 8 event but was originally to have been launched close to that date. Employee testing reportedly found a “serious hardware issue” shortly before release, TechCrunch said….

A Samsung a Nexus pletykákról
A dél-koreai helyzet fokozódik. A pletykák szerint hétfőn jelenti be a Google által inspirált új Nexust a Samsung. Egy koreai nyelvű szájton állítólag cáfolat jelent meg, de az eredeti forrás szerint csak félrefordításról van szó.

Lesz-e a második Google telefon? – Terminál
Igaz, hogy a készülék csak egy Android külsőt kapott Samsung Galaxy S volt, de sokan egyre biztosabbak voltak abban, hogy hamarosan lesz Nexus Two. …

Mégsem lesz Nexus Two, ám jön a dual kijelzős mobil
A Samsung hétvégén hivatalosan is cáfolta a Google Nexus Two vagy Nexus S létezését, „egyszerűen nem igaz a hír” szöveggel.

Mégis jöhet a Nexus 2
Mostanában felröppentek hírek, hogy a Google mégiscsak előáll egy újabb saját készülékkel, melyen már a Gingerbread fog futni. Sokan látni vélték már a készüléket és az ő állításuk szerint a Samsung lesz a kütyü gyártója (azóta Nexus S néven emlegetik).

A legújabb információk szerint azonban a Samsung mindent tagad. A pletykák szerint azonban november 8-án fogják bemutatni a készüléket az új oprendszerrel együtt.

A Samsung szerint nem is lesz Nexus Two
Az Android világot izgalomban tartó, Nexus Two vagy Nexus S készülékről (Samsung Galaxy S Google féle verziója, a Nexus One utódja) a múlt héten röppentek fel újabb pletykák, különösen a Gizmodónak köszönhetően, akik állítólag már ki is próbálták, vagy beszéltek valakivel akinek a kezében volt. Most a koreai danawa.com arról adott hírt, hogy beszéltek egy Samsung illetékessel, aki szerint …

A Nexus Two létezik
A friss pletykák arról számolnak be, hogy tényleg létezik a Samsung által készített Google Nexus Two mobil.

A Samsung gyártja a Nexus Two-t?
Tegnap még csak annyit pletykáltak, hogy még az idén jön a Nexus Two, ma már a gyártót is tudni vélik. Állítólag a Samsung és a Google közös sajtótájékoztatót tart november 8-án New Yorkban és bejelentik a közös mobilt. …

A Samsung gyárthatja a Nexus Two-t
Még az idén piacra dobják a csúcsmobilt, melyen már az új Gingerbread lesz.

Google Nexus Two a Samsungtól?
A friss pletkyák szerint a Google ezúttal a Samsunggal kooperált a HTC helyett és készítik a Nexus Two készüléket.

1 COMMENT

  1. Úgy tűnik, hogy igaz a hír, legalábbis kezdtek megjelenni a képek és a cikkek:

    Samsung Galaxy S

    Aztán egy másik hírben már a 2011-es új Samsung telefonról írnak, viszont ez nagyon-nagyon kérdőjeles, mert mindössze 2 kép kering róla amiről az egyik egy webisztános comment alapján fake.

    Idézet a itextreme.hu oldalról:

    Egy a dél-koreai gyártótól kiszivárgott, belső felhasználásra szánt dokumentum szerint 2011 első negyedévében, várhatóan a februári Mobil Világ Kongresszuson debütál majd az az új Samsung csúcsmobil, melyen már a vadonatúj, 2.3-as Android operációs rendszer (Gingerbread) teljesít szolgálatot.

    Az egyelőre ismeretlen típusjelzésű készülékben egy második generációs Super AMOLED kijelző kap helyet, melynek képátlója a jelenlegi 4 colról 4,3, vagy adott esetben akár 4,5 colra is növekedhet. A fényképezőgép felbontása 5-ről 8 megapixelre emelkedik, de ami ennél is érdekesebb, hogy a LED-villanós kamera nemcsak 720p, hanem akár 1080p Full HD videófelvételek készítésére is alkalmas lesz.

    A megfelelő számítási teljesítményről egy 1,2 GHz-es órajelű processzor gondoskodik, mely 16 GB belső memória társaságát élvezi. Említést érdemel továbbá a 14,4 Mbit/s-os HSDPA, az 5,76 Mbit/s-os HSUPA, a b/g/n szabványú Wi-Fi, a Bluetooth 3.0, illetve az ígéretek szerint “ultra-vékony” készülékház.

    No de vissza a Samsung Nexus S-hez … ez állítólag még idén megjelenik, Android 2.3-mal, egyébként hardver tekintetében nagyjából meg fog egyezni a mostani Samsung Galaxy S-sel.

    Pár link olvasgatni:

    http://webisztan.blog.hu/2010/11/12/nexus_s_tenyleg
    http://www.mobilport.hu/hirek/20101114/ujabb_samsung_szupermodell_szivargott_ki/
    http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=36209&a_id=760984&h_id=117738

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here