Mostanában elég keveset írtam ebbe a blogomba, de ennek legfőbb oka az volt, hogy hibátlanul működik a gép, tényleg semmi panasz rá és minden programot sikerült megtalálnom, amit használni szeretnék.

Így talán érthetőbb, hogy miért keresgélek mostanában kevesebbet az OS X oprendszer és szoftver témában.

Ami most megint írásra ingerelt, az egy Samsung Galasy S kapcsán (pár hónapja vettem és itt írtam többet róla: Samsung Galaxy S

samsung-galaxy-s-kies-mac.png

A Samsung gyári kliens programja – a Kies – sajnos csak Windows oprendszer alatt megy, Mac és Linux alatt nem.

Persze az elején én is rákerestem (Samsung Galaxy S mac osx, Samsung Kies For Mac Os X Software
, Samsung Kies Mac
stb… kulcsszavakkal, tök feleslegesen), hogy van-e valami megoldás mármint olyan értelemben, hogy van-e a Kies-nek Mac-en is futó verziója, de gyorsan rá kellett jönnöm, hogy nincs.

Épp ezért mindenkinek azt tudom javasolni, hogy ne görcsöljön azzal, ha Mac-t és Android-s telefont akar szinkronizálni, netalántán frissíteni (én most épp a 2.2-t várom), hanem kövesse az alábbi lépéseket:

1.) Szerezd be a Parallels Desktop 6 for Mac programot. Erről a szoftverről már írtam korábban is, itt: Parallels Desktop

Megjegyzés 1: Nekem még az 5-es verzió van meg, csomagban vettem meg más programokkal együtt pár ezer forintért. A szoftver iszonyatosan jó, simán megéri a többszörösét is szerintem, bátran merem ajánlani mindenkinek.

Megjegyzés 2: nem érdemes szórakozni a microsoft.com féle Virtual PC image fájl konvertálásával, mert a program indítását követően nem telik el 10 perc, hogy egy ingyenes, 30 napig fullosan használható SP3-s XP-t futtass a gépeden. Az install ISO fájlból piszok gyorsan megvan, szerintem havonta pár perc bőven belefér mindenkinek, közben meg netezhetsz, levelezhetsz stb…

2.) Tehát ha megvan a Parallels Desktop program, telepíts fel egy Windows XP-t. Szerintem Vistát nem érdemes, 7-es windowst meg minek, ha csak annyi kell hogy 1-2 wines programot futtass.
Én egy ingyenes, 30 napos ISO-t használok, havonta majd újratelepítem ha szükséges, pár perc …
Ezen kívül és az IE-n kívül (sitebuild tesztelés) úgysem használom másra.

3.) Ha fut a virtuális géped, szedd le a Kies programot a gyártótól: Samsung Apps: Kies és telepítsd fel.

4.) Ha megvan, dugd rá a gépedre USB-vel a telefont, elsőre meg fogja kérdezni, hogy a cuccot a Mac vagy a virtuális gép használja-e. Én hagytam, hogy mindig rákérdezzen, de persze a virtuális gépet választottam ki.

5.) Ekkor elkezdi telepíteni a drivereket (tehát a Kies fut, a telefon a gépre dugva) és ez eltart pár percig, ki kell várni.

6.) Amint kész, nálam mindig dob egy hibát (más, full win-es gépen is kipróbáltam), úgyhogy ilyenkor a telefont le kell húzni, a Kiest meg újraindítani és a végén a telefont megint rádugni a gépre.

Innentől kezdve viszont a Samsung Galaxy S simán kezelhető a Mac-ben futó virtuális Windows XP-ből és Kies-ből, semmiféle különbséget nem vettem észre egy hagyományos, full wines géphez képest.

Sok sikert a használatához!

1 COMMENT

  1. Szia,
    A Kies nekem is igy nezett ki, de ujra kelett telepitenem es most egy sokkal egyszerubb, kicsit igenytelen feluletet kaptam. En benazok? vagy downgrade volt?
    Bocs, nincs ekezetem:(

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here