Az elmúlt 3 éjszaka azzal szórakoztam, hogy átnéztem számtalan wordpress themet azzal a céllal, hogy megtaláljam a számomra leginkább megfelelőt, ami egyezik szerkezetileg és kialakításra azzal a skinnel, amit meg akarok csinálni. A 3-ból 2 éjszaka átalakítással szórakoztam, nagyjából meg is van amit akartam, de … itt az a de.

Nemigaz, hogy milyen themeket tesznek fel, olyan mocskosul ronda egynémelyik kódja, hogy ki kéne vágni ecetes baltával a monitorból is. Egyszerűbb nulláról kezdeni és nem más munkáját módosítani, mert 2 éjszaka alatt már kész lennék a saját kóddal is.

Bár akkor nem élvezhetnétek ezt a csodálatosan megfogalmazott bejegyzést. :)

Na mindegy, a lényeg amiért elkezdtem írni, egy ötlet az ezután theme készítésbe vágó olvasóknak. Létezik egy nagyon alap theme, a neve “Sandbox“, ami tökéletes kiindulási pont egy új theme elkészítéséhez. Gyakorlatilag az alap pár formázáson kívül semmit nem tartalmaz, úgyhogy nyugodtan lehet vele garázdálkodni.

Innen le lehet tölteni: Sandbox theme 0.9.5 (WordPress) (50kb)

18 COMMENTS

  1. Hát megértelek. Én Milo által készített themeket farigcsálok sajáz izlésemre. Általában egy sorba írja a CSS file-t. Nagyon durva. Több idő megy el a szétszedésével mint az átírásával.

  2. Óóó, azzal ne küszködj szerintem, használd a PSPad nevű freeware programot, amiben a HTML/”CSS struktúra újraformázása” pontra kattintva egymás alatt vannak a sorok, a HTML/”CSS sor újraformázása” pontra kattintva pedig 1 sorban. :) Nem módosít semmi mást, csak a tördelést formázza.

  3. Most már elég régóta ezt a leggyakrabban használt program ilyen téren, ahol tudom, ajánlom másoknak is.

  4. Érdemes, gyakorlatilag a legegyszerűbb formázások vannak csak benne (containerek szélessége, pozíciója stb.), az alap “fehér háttér+fekete times new roman+kék és lila linkek” kinézetet adja. A CSS-e 24 sor volt kommentekkel együtt, úgyhogy sima ügy volt nulláról kezdeni a theme-t és nem kellett más kódját tisztogatni.

  5. Szia Harder!
    Egy ideje olvasgatom a blogodat (is :-)), főleg a wordpress téma érdekel. Nemrég kezdtem én is saját formára igazítani (nem a blog.hu-n, hanem a gépemen futó webszerveren kísérleti jelleggel).
    Megnéztem a PSPad-ot is, tetszik. Valami ilyesmit kerestem már, csak az a baj, hogy linux alá nincsen. (tudom… wine, kipróbáltam)
    Wordpress plugin? Nem tudsz valami könnyen kezelhető tag plugin-t (az Ultimate Tag Warrior áll még a legközelebb ahhoz amit szeretnék, csak az oldalsávra nem tudom felimádkozni).
    Üdvözlettel:
    SP

  6. Szia SPétör!

    Először sok sikert az általakításhoz, majd mutasd meg, ha kész van. :)

    Linux alatt pspad helyett szinte biztos, hogy az Aptana-t használnám, lehet nem olyan gyors (nagyobb, java-s) mint egy kis progi, de mindent tud ami csak kellhet.

    Tag pluginnek még mindig a “Simple Tagging for WordPress“-t tudom ajánlani, itt a fórumon is az megy és nekem tetszik, jól működik.

  7. Spétör,

    sorry, egy hozzászólásokat megfogta a spamvédelem én meg véletlen töröltem mindent, de még be tudom másolni mert “back” gombra megjelenik:

    “:-)
    Haladok vele…
    Az Aptana-t megnézem.
    A Simple Tagging for WordPress – ezt is.
    Köszönöm a ötleteket.
    SPétör”

  8. Igaz ami igaz, van vele amit kozdkodni. Azert viszont az is igaz, hogy 100x egyszerubb, mint egy Joomla template elkeszitese :)

  9. Üdv,

    jelenleg a fusera.wordpress.com alatt érhető el a blogom, viszont így nem tudom custom témát alkalmazni. Láttam, hogy itt, a blog.hu-n lehet viszont baromi macerás és borzalmas a kezelőfelület. Kicsit segíts légyszives, te hogy alkalmaztad a témákat? Amit én szeretnék azt nem engedi feltölteni, mert hogy van benne olyan file (.php) ami nem megengedett, így viszont használhatatlan a téma. Nem értem én ezt az egészet. Nincs valami free tárhely ahol rendesen fut a WordPress letölthető változata?

  10. fusera,
    vmit nagyon benéztél, mert a blogom saját tárhelyen fut, saját wordpress install-lal, magam által készített theme-vel.

    SEMMI köze sincs bármelyik blogszolgáltatóhoz. :)

  11. Most nézem tényleg…. nem harder.blog.hu hanem blog.harder.hu

    Azt hiszem még picit álmos voltam :D

  12. Sziasztok!

    Így kezdőként lenne egy kérdésem. Kellene a nagy válasz! :) Kezdtem nézegetni Joomla-t. Majd olvastam hogy drupal a legjobb, sok ember szerint, de ahogy itt olvasgatok lehet wordpress-re esik a választásom. Mindegyikbe nem akarok belebonyolódni, inkább csak egyre összpontosítanék. A lényeg hogy teljesen testre tudjam szabni ha akarom, nem kellenek kész témák hisz ahogy írod elég gyengék. Nem blogot, inkább cégeknek,egyesületeknek, magánembereknek szeretnék honlapot készíteni. Remélem érthető voltam.
    Várom az építő tanácsokat! :)

  13. 1. tanács: ha nagyon kezdőnek érzed magad, akkor azért mégiscsak hasznos lenne kis tapasztalatot szerezni több rendszerrel, ha máért nem, hogy legyen kis rálátásod a témára.

    2. tanács: ha mégsem akarsz kísérletezni, akkor szerintem a WP a befutó. A drupal sok lesz, a joomla nem annyira bonyolult már de a WP-ben több a lehetőség. Plusz több a leírás is hozzá a neten.

  14. Köszönöm szépen, megfogadom. Persze nem jelenti azt hogy nem nézem meg másikakat, de inkább egyre koncentrálok és ha úgy érzem kimerültek a lehetőségek akkor megnézem pl. drupalt, mivel joomlálol nem hallottam olyan jókat. Persze biztos mindegyiknek megvan az előnye és hátránya, de úgy hallottam hogy joomlának vannak fizetős részei. Nem tudom mennyire igaz de nem kísérletezek. Mégegyszer köszi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here