No hát nem tudom ki hogy van vele, de nekem már tökömteli van a fórumokat spamelőkből. Pár napig (na jó, egy bő hétig) nem néztem rá a fórum regisztrációs listájára, máris összegyűlt kb 200 spamregisztráció és kb 15 tényleges regisztráció.

Ami idegesítő az egészben, hogy ezek a kis népiagyagedény robotok simán átmennek az egyszerűbb captcha ellenőrzésen is, ezért vagyok kénytelen manuálisan (mármint vizuálisan) is szűrni a friss regisztrációkat.

Aki esetleg ma este nem kapta meg a levelet a fórummotortól, hogy elfogadtam a regjét és be tud lépni, az :

  • vagy rossz mailcímet adott meg
  • vagy olyan mailcímet adott meg ami rendkívül hasonlított egy spamregisztrációra (jellemző ez a manapság divatos krikszkraszákombákomokatírokmertaztrendi jellegű címekre)

Vagy csak egyszerűen elnéztem a címét, amire bár igen kicsi az esély, de nem zárhatom ki teljesen a felsorolásból. :)

Ez utóbbi esetben egy új regisztrációt javaslok és egy biztonsági mailküldést a harder [smallkígyó] tutorial [bazinagypont] hu címre a regisztrált adatokkal.

12 COMMENTS

  1. Van azért olyan captcha amin még mindig nem mennek át, de az ipb-ben lévő default a jelek szerint már nem sokat ér. :)

  2. tedd a reges submit gombot flashbe

    azt nem nyomja meg a robot. (igaz a vakok se)

  3. Mostanában én is gondolkodtam a captcha kikapcsolásána. Kis kínai barátaink robotjai gond nélkül bejönnek rajta, akkor meg majdnem tökmind1. Legalábbis engem kínai címekre reggelő robtok szoktak látogatni főleg.

    De legalább egyelőre nem non-stop, hanem ahogy éppen rájuk jön. Meg jó, hogy egyelőre nem tudnak hozzászólni a fórumban.

  4. A szpemmereknek én fejlövést adnék cserébe. Múltkor agybajt kaptam egyik fórumon, talán a Gurt vagy mi menü oldalán, ott némi elhanyagoltság következtében több száz szpemes topik, hozzászólás jött létre. A francnak se volt megkeresni az igazi topikokat, amik segítettek volna a problémámon, inkább kerestem másik menüt. Az íméles szpemet még valahol megértem, mert hátha valaki rányom, na de kommentbe.. Halál a robot és emberi szpemmelőkre.

    Amúgy imádom ezt a napnév-szűrős csodát az oldaladon, mindig rá kell klikkolnom a Dátum és idő-re..:P

  5. Úgy látszik, nem minden esetben hasznos, ha az ember rögtön megismer mindent. Nekem, mire végre leesett, hogy mi is az a captcha, már ki is játszották :) Bírom csodálni az ilyen emberkéket, akik éjjel nappal kódokat törögetnek fel, meg programoznak, hogy másoknak kárt, vagy bosszúságot okozhassanak. Persze, ennek az üzleti életben is megvannak a haszonélvezői, akik fizetnek ezért, csak sajnos sokkal kevesebbet, mint amennyit egy szellemi termék valójában ér. Ezek a csodabogarak nagy dolgokat varázsolnak aprópénzért. És tényleg többnyire az igazi felhasználón csattan az ostor.

    De azt olvastam valahol, hogy vannak olyan csapdák, amelyek fizikai úton működnek, pl egérrel kell kattintani, és ez talán a jobbik megoldás lehet. Ha csak ezt is ki nem játsszák, de ami késik, nem múlik.

    Ez a “Milyen nap van most?” szűrő viszont komolyan érdekelne.

  6. Oszinten szolva az eger kattintasos cuccot a legkonnyebb kijatszani. Ha az ember tud egy olyan szintu programozast, hogy tujdon kesziteni egy minimalis bongeszot (amit mar lassan lassan csak ossze kell huzogatni pl. Visual Studioban), akkor egy fuggveny meghivasal lehet egerkattintast szimulalni :)
    A milyen nap van most PHP szkriptet is konnyu kijatszani, viszont meg nem lattam, aki irt volna ra hacket (nem lattam hasonlo modszerrel vedett oldalon spamet), szoval inkabb nem arulom el. Aki akrja, ugyis hamar rajon :D

  7. Szerintem a legjobb megoldás az lenne, hogy csinálunk egy 6betűből álló captcha képet és minden betűre rárajzolunk egy állatot. A lényeg az, hogy 4betűre 1 állatot rajzoljunk (pl.: macskát) és a maradék 2képre egy másik állatot (pl.: kutyát).
    Ezután csinálunk egy olyan formot, amibe max. 4db. betűt lehet beleírni, és a formhoz valahova odaírjuk: “Csak a macskával rendelkező betűket írd be !”.

    Valószínűleg a robotok mind a 6betűt próbálják majd beírni a formba, de ha csak 4betűt sikerül beírniuk, akkor sem lesznek jók a beírt betűk, mert nem biztos, hogy pont a macskás betűket sikerült beírnia a robotnak (Megjegyzés: A macskás betűket úgy kell csinálni, hogy az első 4betűből max. 3tartalmazzon macskát, és az utolsó 2betűből min. 1tartalmazzon macskát. Ennek oka pedig az, hogy ha a robotoknak az első 4betűt sikerül beírniuk, és mi az első négy betűhöz tettünk macskát, akkor sz*rt sem ér a kép).

  8. Igen, onnan van az ötlet. De a rapidshare-rel ellentétben én nem mosnám el annyira a grafikákat, hogy ne lehessen megkülönböztetni a macskát és a kutyát (illetve a betűket sem lehet mindig elolvasni, annyira el van mosódva).

  9. Hi!
    Nekem az jön be, h van pl. 4 szám kacsa, és kérdezi az 1. és a 3. szám összegét.
    A spammelőket belezőkarmolóval megvakítani végbélen át, naponta többször.
    A minicity, és a travis spameket utálom még… oda írja, h itt van pl. videó a témában, és miniszitis a link. a qrva anyukádat a ravatalon… áhhh….

    más:
    látogass el városomba akármi.minisziti.com vegyél TV soppos dógokat! http://www.tévésoppponthúúú
    :)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here