A feleségem postán dolgozik és ünnepekkor mindig 1-1 “jópofa” sztorival jön haza, ami szépen illusztrálja, hogy mennyire meg tudnak hülyülni az emberek ünnepek alkalmával. A mai sztori az volt, hogy a posta 12-kor bezárt, de az emberek csak jöttek és nem értették meg, hogy a postai dolgozók is emberek, szeretnének hazamenni már a családjukhoz és ha egyszer az van kiadva, hogy 12-ig vannak, akkor bizony 12-kor bezárják a postát és már csak a bent lévőket engedik ki, de újakat nem engednek be.

Egy jóember valamikor 12 után, azt hiszem olyan fél 1 fele elkezdett kint anyázni az ajtó előtt, hogy márpedig neki fontos feladnivalója van és engedjék be. A benti dolgozók mondták, hogy már bezártak, jöjjön vissza szerdán, de a hülyéje csak nem akarta megérteni és elkezdte ütni meg rúgni az ajtót váltogatott szitkokat szórva. A feleségem egy kolleganője telefonon szólt a biztonságiaknak hogy jöjjenek mert van egy tomboló ember az ajtó előtt, de mire a telefont letette volna, a kinti férfi betörte az ablakot az üvegszilánkok meg beterítették a kolleganőt, aki a nyakán megsérült. Az volt a mázlija, hogy telefonálás közben elfordult az ajtótól hogy hallja a vonal másik felén lévőt, így nem az arcába kapta a szilánkokat. a férfi persze már nem várta meg a rendőröket, ekkor egyből nem lett sürgős neki, hogy feladja a vackát a postán és elment inkább.

Hát komolyan mondom, az eszem megáll az ilyenektől. Nem vagyok erőszakos vagy durva ember, de az ilyet annyira szívesen visszarugdosnám az anyjába, hogy öröm lenne nézni. Azt sem értem, hogy pl. a posta előtt miért nincs térfigyelő kamera, hisz ez nem egyedi eset, többször előfordult már hogy agresszívan lépnek fel az emberek, ha zárás után nem engedik be őket. Miért nem lehet a kamera alapján egy körözést feladni és jól megbüntetni az ilyeneket?

Az teljesen alap, hogy sokan ilyenkor panaszkönyvet kérnek, mert szerintük igenis őket ki kell szoglálni a zárás után is, de ezen már a feleségemék nem lepődnek meg. Az sem újdonság, hogy pl. ma a mittudomén melyik tesco melletti postát a rendőrség kellett hogy bezárja, mert ott is elszabadultak az indulatok.

Jó lenne, ha az ünnepek alatt is legalább olyan normálisan(?) tudnánk viselkedni, mint egyébként a hétköznapokban, de ez évről-évre egyre rosszabbnak tűnik a számomra.

7 COMMENTS

  1. Az ilyen embereket én sem értem nagyon. Ha ki tudja rúgni az üveget, akkor utána miért “megy” el ??? Ha meg elkapják a rendőrök, akkor meg majd panaszkodik, hogy azért csinálta, mert nem engedték be, vagy mit tudom én miket lehet kitalálni…

    Ma délelőtt meg az utcánkba egy h*lye ember bedobott egy petárdát az udvarunkba. Még szerencse hogy észrevettem, hogy a kutyánk meg akarja enni a petárdát, mert ha a szájába vette volna (még épp, hogy sikerült elkergetnem a petárda közeléből!), és ott durran szét, akkor nem tudom mi lett volna :S.

    Egyébként én így ünnepekkor nem szoktam “meg bolondulni”. Ma is azt csinálom, mint a hétköznapokon: gépezek, tanulok, este nézek TV-t, aztán ha lesz időm, akkor éjfélig olvasok egyet (hétköznap ugyanez a sorrend).

  2. Teljesen egyetértek ez ilyenek ellen valahogy fel kéne lépni, mert elég elszomorító, h ilyen hülyék is léteznek és szabadok… Ráadásul egy ártatlan ember szívja meg. Mert ha betörik az üveg és őt vágja szét akkor az (jó:D) megérdemelte.
    Még szerencse, h nem lett semmi komoly baja, el is vághatta volna a nyakát:S
    Ja és én se szoktam megbolondulni, szerencsére személyesen egy ilyen őrültet sem ismerek. Ezért ez egy kis jel arra, h azért a többség normális, és remélhetőleg mindig a többség lesz normális…

    Bitekben és Blogolásban gazdag Boldog Fagyás és Vírusmentes Újévet kívánok ;)

  3. Ehh, hát én is dolgoztam egy ideig postán, ott is jöttek olyan arcok… pfff… Az a gáz, hogy az ilyen esetek már nem csak ünnepekkor, hanem az év bármelyik napján elképzelhetőek. Miért van ennyi agresszió az emberekben, hm? :(

  4. Nálunk meg a háziorvosi rendelőnek lyukat ütött az ajtajába egy szerencsétlen beteg, mert türelmetlen volt. Ezért már az ajtóra kamera van szerelve. Szóval az illető annyira beteg volt, hogy simán ököllek át tudott ütni egy ajtót. Érdemes még megfigyelni a buszmegállóban a sok szerencsétlen félholt nyomorultat, akik abban a pillanatban, hogy a busz ajtaja kitárul, olyan fürgén és erőszakosan tudnak felfelé tülekedni, hogy az valami csodálatos. Utána meg követelik, hogy a helyet adja át neki valaki, merthogy ő milyen gyönge meg elesett.

  5. A legszomorúbb az, hogy mintegy exponenciálisan nő az ilyen ökrök száma kicsiny hazánkban.
    Mindez fokozottan jelentkezik itt a nagy faluban, bár itt a több emberre több ökör jut. Avagy zombieinvázió.

    Ami személy szerint engem is (mélyen) érint az az, hogy egyre intoleránsabb vagyok az ilyenekkel szemben (hiába, ezt teszi a fővárosi élet, chö). Igaz, vitázni -még- nem állok le (kímélem az idegrendszeremet, na ja), de pl. a metróra a leszállók előtt feltüremkedni igyekvőkkel szemben (korra és nemre való tekintet nélkül) egyre hatásosabban alkamazom a bodicseket :D

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here