Az ünnepek miatt gondolom nem volt feltűnő, hogy mostanában se blogot, se a tutorial-t nem követtem elég hosszú ideig, meg persze a levelekre sem válaszoltam, de sikerült belefutnom egy influenzába ami miatt 7. napja nyomom az ágyat és ma volt először, hogy nem volt lázam (4 napig 39.1-39.4 volt az átlag). Még napokig fogom szedni a gyógyszert meg folyik az orrom meg köhögök, de azért már jelentősen javul a közérzetem, úgyhogy hétvége fele, szilveszterkor már szerintem rendszeresebben leszek, eddig sem erőm, se kedvem nem volt még a laptopot sem kinyitni itt az ágyba.

Tegnap láttam vmelyik hírműsorban, hogy a szokásos évvégi ünnepek alatt egyébként csökkenő megbetegedések száma idén nőtt, minden héten kb 10%-kal több beteg volt mint ami egyébként várható lett volna, annak ellenére, hogy az emberek nagy része otthon volt, nem kellett dolgozni mennie, nem volt közösségben. Januárban tömeges megbetegedések várhatóak ahogy megint “beindul az élet”, szóval vigyázzatok magatokra, szedjetek vitamint vagy valami immunrendszert erősítő cuccot.

Remélem Nektek kellemesebben teltek az ünnepek, jót fogtok bulizni szilveszterkor csak vigyázzatok a petárdákkal.

Boldog új évet kívánok Nektek és szeretteiteknek!

14 COMMENTS

  1. 1, Gyógyulj meg
    2, BÚÉK
    3, 2 liter igazi, kezem által kipaszírozott narancslé után elég fittnek éreztem magam :)
    egyébként hasznos ilyenkor aszkorbinsavat iszogatni teával (C-vitamin, csak nincs ízesítve) és egy kis magnéziumot enni
    /nekünk a gyógyszerész ismerőseink hozták, de valószínűleg ha a gyógyszertáros nénire szépen mosolyogsz, és nem zöldíted be az üvegét, akkor adni fog neked, de a pénztárcádat ki kell nyitnod! :D/

  2. A good blog :)
    Több cikket írtam a c vitamin hiányról, ha van kedved olvassa el egyet az egyik oldalamon -linkelve- a c vitamin menüpontban. Ha “karban van” tartva az immunrendszered, akkor a legtöbb nyavaja elkerül, többek közt az influenza is.
    Jó ötlet a c vitamin és magnézium kúra, de ne a patikában vedd meg. Nálam nem tudjátok megvenni, de több helyet is felsosolok az oldalon.
    Én napi 1000-1500 mg 8-10 órán át felszívódó “cét” dobok a bodiba és jónéhány éve nem voltam beteg. Utóljára talán 4-5 éve, amikor katona voltam és nem ismertem csak az ACC-100 vagy valami ilyesmi a neve. Egyébként abban nagy mennyiségű aszkorbisav van, ezért vészeled át hamar a nyavajákat attól.
    Hosszú távon ne szedj aszkorbinsavat, mert kikristályosodik a bodiban -vesében- ezért érdemes ásványi anyagokkal kiegészíteni, ami nem feltétlenül csak a magnézium.
    A magnézuim csak magában nem hatékony, kell mellé a kálcium is, 2:1 arányban. 2 rész kálcium, 1 rész magnézium és elkerülnek az izomrángások, görcsök, jobb lesz a hangulati állapotod :) és ha meg is szerzed az influenzát akkor csak kerülgetni fog és tovább áll egy nap alatt :) Amúgy is sportolsz, mozogsz valamit, emellé még egy kis téplálékkiegészítés és nem kapsz el ilyeneket.
    Ezt mind magamon tapasztaltam, első kézből leírt infók :)
    Sokat kísérleteztem a vitaminokkal, jobb híján magamon :))
    A eredmények legtöbbjét leírtam.
    A c vitamint fosásig lehet szedni :)) bajod nem lesz tőle, legfeljebb a vastagbeledet tisztítod :)) Az egyéni tűrőképessegnek nagy szerepe van, nekem 4500mg-5000mg között van a határ.

    Bocs ,hogy ilyen hosszú lett, de nem tudtam megállni.

    Használjátok egészséggel!

  3. Köszi a bejegyzést, hasznos. :)
    Én most a betegség óta szedem a Pharmaton Vital kapszulát, napi 1-t, ebben vannak vitaminok, ásványi anyagok meg ginzeng is.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here