Folytatódik a 2. rész, amiben újabb hasznos és/vagy érdekes android programokat igyekszek összegyűjteni.

APNdroid

Ezzel a programmal könnyen ki/be kapcsolhatjuk a mobilnetet, ami ugye azért fontos, mert nem jó móka amikor nem vesszük észre és kiszaladunk a havi limitből aztán fizethetjük a plusz lóvét a T-nek.

Nekem egyelőre valamiért nem akar felmenni, nagyon hosszan várakoztam az “install” gombra kattintás után de semmi .. megnézem majd később újra.

Launcher

Aki nem elégszik meg a default launcher-rel, annak az alábbiak ajánlottak még:

Nimbuzz

Mindenki ajánlotta, nekem egyelőre nem annyira bejövős program. Kezeli a Yahoo, AIM, MSN, GTalk, ICQ kapcsolatokat. Nekem ebből max a GTalk kellene, a többit nem használom.

Call Meter NG

Ez viszont jónak tűnik, mert összefoglalja a hívásokat, az sms-eket és az adatfogalmi adatokat

call-meter-ng-android-1.jpgcall-meter-ng-android-2.jpg

Handcent SMS Handcent SMS

Chatszerű felületet varázsol a sms-ekből. Nem egy hiánypótló darab, de jópofa.

handcent-sms-android-1.jpghandcent-sms-android-2.jpg

Tasker

Ezt feltétlenül ki fogom próbálni, mert kb mindenhol az egekig magasztalták. A lényege, hogy 1-1 feladatsort rögzíthetünk benne ha gyakran használjuk, így lényegesen könnyebbé válik sokminden. Van, aki azt írta róla hogy bármit, bárhol, bármikor meg lehet tenni vele.

Ajánlott cikk ehhez a programhoz, ahol sokkal részletesebben is írnak róla:

android-tasker-1.jpgandroid-tasker-2.jpg

Locale

Az androidapps.hu szerint ez egy a Tasker-hez hasonló, ám annál egyszerűbben használható program. Bővebb infó még itt van róla: Mik a legjobb Android appok?

locale-android-1.jpglocale-android-2.jpg

Ringdroid

Egyedi csengőhangokat lehet szerkeszteni vele a telefonra.

ringdroid.jpg

Google Sky Map

Nem kimondottan hasznos, inkább szórakoztató program. Az ég fele fordítva megmutatja, hogy csillagképek vannak arrafele és hol a horizont, a föld fele fordítva meg megmutatja, hogy milyen is az égbolt a bolygó túloldalán. :)

21 COMMENTS

  1. Futottam még 1 kört a Nimbuzz és a Fring kapcsán, egyelőre egyiket sem tartom tökéletesnek, pedig a VOIP hívás még csak nem is szerepelt a listámon, hogy kellene.

    Nimbuzz

    A nimbuzz-ban egyelőre az nem tetszik (bár a felülete szép), hogy

    1.) a csoportos beszélgetéseket nem kezeli, úgyhogy ha pl. egy szobában 4-en beszélgetünk valamiről, akkor én azt úgy kapom meg, hogy mindegyik résztvevőhöz nyit egy “chat”-t ahol csak az ő üzenetét látom. Így persze értelmetlen az egész.

    2.) a skype része elég megbízhatatlan szerintem, program indítás után kb 10 perc kell mire magához tér a cucc. Hiába vagyok online, hiába írok a szintén online ismerősnek, vagy egyik üzenet sem megy át, vagy átmegy az enyém de amit ő ír, nem kapom meg. Szóval lag-ol a cucc elég rendesen ezen a téren, nem tudom mi lehet az oka.

    Fring

    Ez volt a másik amit kipróbáltam direkt a skype miatt, sajnos nem vált be. A probléma már ott kezdődik, hogy a program telepítése után egyszerűen nincs nyoma a skype-nak default sem, de az addon-ok között sem. Minden más ott van (icq, msn stb.)

    Ezzel kapcsolatban még keresgélek a neten, mi lehet a gond, de ahogy láttam elvileg tudnia kéne a skype-t.

    Ha erre vonatkozóan van bármi ötletetek, mit csináljak, azt megköszönném.

  2. Amennyire látom, nincs még androidra skype kliens…

    Amit még ajánlanak: vopium

  3. Hi,

    Handcent SMS-el kapcsolatban még megjegyezném az általam tapasztalt fő előnyét; amit eddig a default SMS küldő app-al 2-3 SMS-ben küldött el eddig a HERO azt most 1-ben megúszom a handcettel, más a karakter kódolás szerintem, nem büntet az ékezetes karakterekért.

  4. Köszi, ezt sehol nem írták pedig még hasznosabb talán, mint hogy faszán rendezi az sms-eket (nekem tetszik a default samsung-os rendezés is, chat jellegű az egész). :)

  5. Köszi, már fel is tettem aznap mikor kijött, majd rövid úton legyalultam, mert Galaxy-val nem ment. :S
    Sajnos a linken is kint van, hogy ezzel a telefonnal nem megy:

    Some handsets (e.g Samsung Galaxy S) are not currently supported

    Majd ha javítják, újra feldobom a telefonra. :)

  6. Jó lenne ha már javítanák, ugyanis az én olcsó Androidos készülékemen is elcrashel (szép magyar szó). Szóval hajrá Skype team, lesz ez még jobb is (reméljük)^^

  7. Van olyan android program amely bejövő híváskor bemondja a hívó nevét?
    Kérem segítsen aki tud! Az előző telcsimen nagyon tetszett ez a funkció.
    Köszönöm!

  8. Sziasztok.

    Már 1 hete én is rendelkezem egy ilyen galaxy s típusú telefonnal, semmi gondom vele, tök jól lehet használni, csak ezeket a felsorolt alkalmazásokat, programokat nem tudom hogy feltelepíteni. Valaki esetleg némi instrukciót tudna adni? Köszönöm előre is.

  9. A programok közöttt keresd meg a “Market”-t, katt rá, majd a keresőjébe írd be annak a programnak a nevét, amit telepíteni szeretnél. Utána értelemszerűen nyomogatni kell az install/ok/next gombokat, épp mikor mit ad ki :)

  10. Köszi a választ, közben sikerült nekem is rájönni, netről szedtem le, rá a telefonra és telepítés, már vagy 10 progit raktam rá …. :) köszi

  11. Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni hogy miért nem működik nekem a skípe egyáltalán? Már a bejelentkezés sem működik valamit a böngészővel ír ki de fogalmam sincs mit kezdhetnék vele
    Előre is köszönöm!

  12. Helo!
    Szeretnék segítséget kérni!
    Napokban vettem meg a Galaxy S-t…rájöttem wifit hol lehet bekapcsolni illetve sikerült a kiválasztott netre is csatlakozni! Kérdésem ,hogyan lehet wifin keresztül netezni? simán bemegyek az alkalmazásokba és ami ott található Internet iknonra megyek és akkor már wifin kersztűl fogok netezni és nem a pénzem fogja enni a kártyáról???
    Köszönöm!

  13. Szia Sabina,
    Ha sikerült egy wifi-re csatlakozni és fent az ikon is átváltott wifi jelre, akkor már minden netes forgalmad azon keresztül megy, úgyhogy nem fog fogyni a kártyád. Arra viszont ügyelj, hogy ha valamiért nem érhető el a wifi, ha megszakad a kapcsolat, egyből a kártyádról fog fogyni a keret. Ez akkor lehet érdekes, ha pl otthon wifi-re csatlakozva rádiót hallgatsz, majd elmész otthonról és elfelejted kikapcsolni a rádiót … átvált a 3G-re és úgy folytatja az adás letöltését.
    Ez mondjuk rossz példa volt mert a rádió pont nem fogyaszt szerintem vészesen. :)

  14. Nagyon Szépen köszönöm a gyors válaszod!
    Akkor most már nyugodtan fogok internetezni:)
    persze figyelek rá nagyon,hogy véletlen se essek hasonló hibába:)
    Látom te nagyon otthon vagy a Galaxy S telefonnál:) Programokat androidra honnan lehet letölteni? Azt tudom,hogy elméletileg a telefonba van Android Market de azon kívül?Szép Napot!

  15. sziasztok.a hívó nevének bemondása program engem is érdekelne.van ilyen progi?

    leszedtem a 3 g watchdogot is meg a network monitort és mindakettő más internethasználatot mutat.miért van ez?illetve szeretném ha mondanátok nekem 1 olyan progit ami növeli az aksi élettartalmát.elöre is köszi.

  16. Hello, van nekem is egy Galaxy S2 mobil. Ami nem tetszik, nem használom sokat, mégis l és másfél nap az akksi életereje.
    A zenelejátszóban szerettem volna az 5.1 hangzást aktiválni, de azt írja ki, hogy csak akkor lehet aktiválni, ha az effekteket kikapcsolom (hiába megyek az effektekhez, ott nem lehet kikapcsolni, csak újat választani.
    A naptárral meg az a bajom, hogy a havi nézet – mondjuk szeptember, de mellette nincs ott az év, hanem csak YYYY (kis hiba, de idegesítő)
    Ha tud valaki segíteni e-mail c.-re írjon. Köszönöm.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here