Böngészgettem a youtube-n valami témában, már nem is emlékszem hogy honnan indultam, de végül itt kötöttem ki:

Végignéztem a videót, sok szép pillanat van benne megörökítve és sok olyan kép is, ami láttán ökölbe szorult a kezemben.

Arra gondoltam, hogy anno mikor Ander hozzánk került, esélyes volt az is, hogy egy staffordshire terrierünk legyen ami közeli rokonságban van a pit bull terrierrel, én nagyon szerettem volna. Az angol bullterrierek is nagyon tetszenek, bár a feleségem szerint nem szép a fejük és végül azt mondta, hogy inkább rottweiler, még ha nagyobb is.. :) Talán egyszer még lesz is ilyen kutyám, ha már Ander nem lesz és egy házba tudunk költözni.

A média pár éve igen sokszor felkapta ezt a fajtát és több hír is volt arról, hogy milyen veszélyes fajta, egyesek a kiírtását követelték. Szerintem semmivel nem veszélyesebb mint sok más fajta, pl. egy nagytestű, neveletlen vagy vadított kau, pireneusi, roti, németjuhász kutya szerintem klasszisokkal nagyobb kárt tudni bármiben vagy bárkiben, ha megindul. Hiszem, hogy 99%-ban a gazdán, a nevelésen múlik, mi lesz a kiskutyából. Majdnem bármelyik kutyából lehet egy igazi gyilkost nevelni és minden egészséges kutya képes arra, hogy szeretetben, nyugodtan éljen az emberek között.

Ami miatt írom most ezt a bejegyzést, az az, hogy kíváncsi lennék Te mit gondolsz a pit bull fajtáról? Tartanál pit bullt?

157 COMMENTS

  1. Kötekedhetek? :P
    Pl. A spanielekből nem lehet gyilkost nevelni. És most nem azért mert a tacskó kaliberbe tartozik, hanem mert a fajta tiszta spanielek nem harapnak :)

  2. Ez kötekedés, ilyesmi fajtákra gondoltam én is. :) Pl. a golden retriever sem az a killer, bár hozzáteszem hogy kanok közül már láttam olyat, ami igen vadul támadt a ligetben más kankutyákra.

  3. A pitbull nem a természete miatt jó harci kutya, hanem a szívóssága miatt. Egy (kellemetlen) ismerősöm egyszer mesélte, hogyan nevelték a : kölyökkoruktól iszonyatosan bánnak vele – sötét lyukban tartják, szegényesen táplálják – és ami a legrosszabb – naponta akár többször zsákba kötözik és bottal ütik. Amikor ezt vigyorogva mesélte, kb. én is ugyanezt csináltam volna vele. Ha túlélné ezt egy spaniel, hidd el, hogy nem lenne az az öleb típus.

    Iszonyatos dolgokat képesek művelni állatokkal. Nincs még egy olyan állat, amely annyira tud szeretni mint a kutya, én egyszerűen nem értem ezeket az embereket. Nem a pitbull a vadállat, hanem az ember…

  4. Nekünk is rotink van, már több,mint 10 éve…most van egy három éves unokahugom, simán elvannak, plusz,ami a kedvencem: van 2 macsek is,és ezek NYALOGATJÁK AZ 50KG-S KUTYÁT! :D Az meg forgatgatja a fejét,hogy hol kér még…igazi házőrző,mi? És ettől fél mindenki,amikor meglátják…
    A legveszélyesebb kutya szerintem akkor is a chivava, vagy hogy írják…ronda,és hülye..ráadásul lábujjra támad (tapasztalat)..bár az tény,hogy baromi gyorsan megtanulnak repülni :D

  5. Én nem tartanák pitbullt, mert szerintem rondán néz ki (ami a fej formáját illeti), és van amelyik agresszív tud lenni az idegenekkel szemben (ez pedig nem lenne túl jó, mert apám autószerelő, és naponta több “idegen” (mármint a kutya számára idegen) ember is megfordul az udvarunkban).
    Egyébként is… minek nekem pitbull, ha van egy labradorom :D ?

  6. Én roti mániás vagyok, ha most nem is az, hanem egy berni pásztor van a háznál. Arra hogy mennyire való gyerek mellé, arra talán én vagyok az élő példa, 6 éves koromig egy roti mellett nőttem fel, a babakocsitól. Ennek eredménye az lett, hogy imádom a kutyákat.
    Rám veszélyes nem volt, maximum arra vicsorgott, akit rám veszélyesnek itélt, például a nénit, aki vigyázott rám, és kivett a babakocsiból, és elkezdett dobálni a levegőbe. Szegényre jól ráijesztett, mert elkezdett vicsorogni, de amikor lerakott, akkor Vivi odajött, megnézegetett, hogy megvagyok-e és visszafeküdt a babakocsi mellé.
    Szerintem az sem gond, ha látogatott a porta, nálunk és gépkölcsönző volt. Addig tényleg ugatott, de nagyon míg vki a családból ki nem jött az ajtón, akkor hátraszaladt, és várta hogy rácsukjuk a kennelajtót.
    A támadásról ezen kivül még annyit, hogy a miénknek ébren lenyúlt a doki a torkába. A keze karcolások nélkül megvan, ezzel ellentétben apumat 3 hete harapta meg egy általunk etetett macsek, azóta nem bírja behajlítani az ujját (jár orvoshoz)…
    Több kutyám volt azóta, mind nagyszerűek, de nála jobb nem. Én szerintem egy ilyennek is nagyon örülnék, bár nálam a kutya legyen minél nagyobb :)

    Dani

  7. Nálunk is Peti születése óta együtt van Anderrel, most már 4 és fél éve, és soha semmi gond nem volt, szeretik egymást. :)
    Az viszont igaz, hogy nagyon odafigyel a gyerekre, pl. idegen kutyát nem igazán szeret a közelbe engedni, de ez vonatkozik a feleségemre is, őt is nagyon védi.

  8. Heh..korán van még…egy pillanatra Harder utolsó commentjének utolsó bekezdését félerértelmeztem…pontosabban nem olvastam végig..éshát az jött ki belőle,hogy Ander a feleségét se engedi a gyerek közelébe a kutya…:D

  9. Videóról tömören: dögöljön meg az ilyen, de komolyan, szemrebbenés nélkül nyírnám ki az ilyeneket.

    Pitbullt nem, annyira azért nem bízok bennük.. Tény, hogy a nevelés szinte mindent eldönt, de “csak” szinte. Édesanyám kutyatenyésztő volt és egyszerűen vannak olyan kutyák, akiket nem lehet annyira megnevelni, hogy 100%-os bizalmat élvezhessenek. Viszont a születésemmel egyidőben vettek szüleim egy rotit, Picúrkát [mily vérszomjas név, jáj:D], akinél tündéribb cukorpofát még nem láttam, amellett, hogy tökéletes példánya volt a fajtájának, azóta se láttam olyan akár kiállítási rotit, aki versenyre kellhetett volna vele. Kiállításon nem csípte, ha turkálnak a szájába, de eszébe se jutott kárt tenni bárkiben is. Teljesen együtt nevelkedtünk, később olyan lett számomra, mint egy dadus. Kuncsorgott a fésülgetésért és boci szemeket meregetett nasikáért, kis haspók volt a drága:) És amiért imádtam: olyan intelligens volt, hogy az ember el sem hinné, olyan jószándékú. A pekingi paloták, ha leléptek, kísérgette, vigyázott rájuk, majd később megmutatta nekünk, a másik kettő merre kujtorgott el. Engem folyamatosan védett, télen meg szánkóztatott és kicsinek imádta, ha lovagoltam rajta:) Volt, hogy a kerítésbe beleszorult egy kiscica, a feje hozzánk lógott át, Pici bekapta és morgott, de nem tett benne kárt. Apám parancsára kiköpte és onnantól hagyta is. Később, idősebb korában a nővéremékhez került, nekünk pedig lett egy yorkink [az a bolhafing manófejű kutya, ha valaki nem ismerné:P]. Ha látogatáskor vittük őt is, Pici azonnal felmérte, hogy ő nekünk fontos, ő a család része és úgy óvta, ahogy anno engem is. Mikor a szomszéd német juhász majdnem levadászta kerítésen keresztül, Picúr mentette meg. Nagyon kevés ember van, akit úgy tudok szeretni, mint valaha Őt. Jobban pedig senkit:) Minden áldott nap hiányzik..

  10. Picúrka nem került olyan helyzetbe, mikor 2 kisgyerek vitatkozott vagy verekedett össze? Ander ilyenkor azt csinálja, hogy beáll a 2 gyerek közé és addig megy el, amíg azok nem hagyják abba a balhézást. :)

  11. Picúrkát halálra lehetett nyúzni, unokatesók kisebbek voltak, simán lenyomták a karjukat a torkán, az meg meg sem mukkant:D Egyszer mondjuk volt olyan, hogy szülinapi zsúrom volt és meghívtam az ovis pajtásokat, aztán fogócskáztunk, s mikor engem üldöztek, annyira begörcsöltem, hogy elkapnak, hogy teljesen kiborultam és elkezdtem visítani, mint akit ölnek. Na akkor Picike elkezdte lájtosba levadászni a fogót:D Bántani mondjuk nem bántotta, csak lekoptatta rólam:) És amikor szóltam neki, azonnal visszavonult. Ha evés közben kotorásznak a kajájába, az se zavarta. Bár mondjuk neki volt valami k-s kiképzése..

  12. én tartanék.minden kutya olyan amilyennek nevelik. nekem most egy angol bullterrierem van és nagyon imádom,szeretnivaló egy kis dög és nagyon hálás.van még 3 törpe snauzer és azok veszéjesebbek mint a bullterrierem:-) de komolyan azok mindenkit megharapnak

  13. Nekem 13evig volt egy pitem de sajnos el kellett altatni mert nagyon megoregedett es mar menni is alig tudott/megsirattam/ azota mar van egy masik egy eves szinten pit akit mar ugy szeretek mint az elodjet soha semmi baj nem volt vele nekem kedvenc fajtam a APBT

  14. Nekünk testvérpár pit-bullunk volt.A kan 7 évesen, a szuka 10 évesen hagyott itt minket, természetes halállal. Náluk kedvesebb, nyugisabb kutyákat nem ismertem. Minden csak nevelés kérdése…

  15. Üdv. Nekem miniatűr bullterrier kutyáim vannak, és azt tapasztalom sajnos, hogy ezeken a fajta kutyákon rajta maradt a rossz hírnév.Sétálok a kutyámmal az útcán, és megvetően, félve néznek rá, és halkan azt mondják, hogy ronda pit-bull, holott bullterrier, barátságos-jámbor-játékos! Az emberek tudatlanok ezekkel a fajtákkal szembe sajnos.Minden kutya jónak születik, csak az ember elronthatja!!Tartanék-e pit-bullt? Nekem tetszenek, de maradok a mini bullnál! Esetleg ha valakit érdekel jobban eza miniatürizált játékos bull, irjon!
    Eszt..

  16. Szia! Apu harci kutyákat IS tenyészt. Kiskorom óta együtt vagyok velük és még élek. Azzal nem értek egyet, hogy egy németjuhász nagyobb kárt tudna tenni az emberben mint egy bull terrier vagy más harci kutya. Vegyük a bull terriert, ők ha harapnak, nem csak harapnak hanem tépnek is, addig ameddig le nem szakítja a karod nem fogja elengedni.
    De nekem több rossz tapasztalatom volt eddig a rotikkal, mint bármely harci kutyussal. A terrierek általában nem emberre mennek, hanem saját társaikra, de ez sem feltétlen, minden nevelés kérdése. A véleményem az, hogy senki ne tartson harci kutyát ha nem ért hozzájuk, mert nagy bajba sodorhatja magát, főleg ha egy felnőtt kutyát vásárol.

  17. Még annyit a videóra visszatérve, hogy a staffordon kívűl egy kutya se szenvedte meg ennyire az emberek hülyeségeit.

  18. HY MINDENKINEK én bullterier függö vagyok de egy pitem volt én szerintem a legjobb kutya fajta a világon.bármire is tanitod meg azt a fejében tartja és akit közel enged magához azt addig örzi amig az ereje engedi.igaz önfejüek de nevelhetö kutya.ha biztonságban akarod tudni értékeid vagy gyereked,családod ö a legalkalmassab.NEVELÉS KÉRDÉSE AZ EGÉSZ.PÁÁ

  19. Én nagyon imádom a pitt bullokat. szerintem nincs nála szebb kutya a világon. mikor kihuzza magát csak ugy sugárzik belöle az büszkeség és az értelem. én épp most rágom a párom fülét már 2hete h szeretnék egyet. egyébként a felnövös sztorikban nekem is volt részem:) én egy pit-tel és egy németjuhásszal nöttem fel. nem is kell mondanom h imádom azota is ezt a két fajtát. most van egy kicsivel több mint egy éves kan ónémetjuhászom és mellé szeretnék egy pitbull-t. tényleg szerintetek a lányt v a fiut türné meg jobban? mert erröl még nem döntöttem. köszi elöre is pusza:)

  20. nekünk egy óriás snauczerünk volt és 15 évesen sajnos elkellet altatni mert már nem bírta még apukám is sírt aki nem nagyon mutatja ki ha sír:( nagyon szelíd volt nagyon szerttük és most úgynéz ki hogy a család kihevert te a hiányát és lessz ey pitbullunk de persze majd ha már ellehet az anyától választani amúgy az osztálytársamtól lessz!!!!

  21. azt elis felejtettem mondani hogy kiskölyök korátol volt nálunk és középsötesommal egy napon szuletett:)hiányzik nagyon:)

  22. Sziasztok!Én a bullterriereket szeretem legjobban,és szeretnék egyet csak 12 éves vagyok és nekem ez drága de minden nap megnézem a slandon,az expressz-en remélem találok egyet ingyen vagy max.10000ft-ért
    neme mindegy színe is csak bullterrier legyen ha valakinek van ennyiért kérem válaszoljon nagyon sokat foglalkoznék vele

  23. Tudnak! anyu valamilyen rokona tart ilyen bullterriert 2-t és azt mondta hogy tarthatok csak tavasszal vehetek ha van 20000-ért az is jó mert annyit ad rá max azt mondta meg a nővérem barátja is ilyen kutyákért rajong de neki sincsen,sajnos pont akkor voltak ilyen “harci” kutyánk mikor én kicsi voltam meg mikor nem születtem meg egy dobberman,és egy staffordshire terrier volt.

  24. sziasztok!

    4 pit bull-om volt egyik…gyerekek között nőttek fel ,én neveltem őket ,és egyetértem rajtunk múlik milyen lessz a kutyánk…hogy neveljük őket…

    van közös kép a pit bullom hátán alszik a macsek :))

    egyáltalán nem elítélendő fajta…gyereket is szeretik ezt én első kézből tapasztaltam…

    üdv

  25. Szijasztok.nekem 1 Amstaffom van és nagyon imádom.De sztem nem amiatt kell elitélni a Piteket meg a Amstaffot mert harcikutya meg gyilkos.Hanem a gazdájuk miatt aki ugy nevelte!Csak jol kéne nevelni őket és ugyanojan szeretnivaló lenni mint bármelyk más!A Staffim elött egy Argentin Dogom volt meg egy Boxerem.Hát a Dogot fél évembe került még megtaláltam de ő se bántott senkit csa akkor ha engem fenyitettek vagy valami!!Szoval én nagyon tudom ajánlani az Amstaffot meg a Dogot is a Boxerrel mert ők tudják szeretni az embert,és miután a Pitbull sem áll távol az Amstafftol ezért sztem aki tudja az vehet nyugottan mert a gyerekeket is szerei. Üdv.Minden jót!

  26. sajnos nem lehetett pidbulom de lesz helyette bulterierem és nagyon jó lenne ha apa engedné egy ismerősöm hoz nekem (K)(L)

  27. Nekem volt egy kis yorkim,imadtam!
    Masfèl ève hozott baratom egy pitbullt, elosszor nem akartam. Imadom a kutyakat,de a sok “rossz” reklam miatt nem mertem pitbullt tartani.
    Aztan o lett a kedvenc (osszesen 6 kutyank van,foleg keverekek).
    Imadtam a kis yorkimat,de ez a pitbull talan meg inkabb ragaszkodobb,kedvesebb! yorki az idegeneket mindig megugatta. Yorki nem bujt annyira mint a pitbull! Van egy cicank, szerencse az osszes kutyaval kijon,de a pitbullal anya-lanya kapcsolat alakult ki,hihetetlen ahogy bujik a cica a kutyahoz. a tobbi kutyatol tart!
    en azt mondom, neveles kerdese az egesz!!!
    Sajnos pitbullt olyan emberek vesznek,akik eleve agressziora nevelik szegenyeket!
    Pedig allitom hogy nagyon-nagyon kedves,ember es allatszereto valik belole ha szeretetben nevelik!
    Ha tudom hogy ilyen kedves ez a fajta, csak pitbullt valasztottam volna!!!

  28. Én személy szerint elsírtam magam a fenti videón!Nekünk 2 amstaff-unk van már 9 éve ismerem ezt a CSODÁLATOS fajtát és nagyon is igaz az az állítás hogy a kutya olyan lesz amilyennek nevelik.Nagyon sok ember nem alkalmas kutyanevelésre.Ezt a fajtát meg a pit bull-t is sokan csak vagánykodni veszik meg és amikor rájönnek az emberek hogy mennyit is kell foglalkozni egy kutyával egyszerűen elajándékozzák rosszabik esetben kirakják az utcára.Na az ilyen embereket kellene szelektálni és kíváncsi lennék mennyien maradnánk a földön!Nem akarok megbántani senkit csak arra kérek mindenkit hogy gondolja meg hogy akar-e kutyát mert a a kutya olyan mint a gyerek egy életre szól nem egy pár napra,hétre vagy hónapra!
    Amíóta az eszemet tudom volt kutyánk és mindegyik rekord életkort élt meg.(a bernáthegyim pl. 15 éves volt amikor elaludt örökre,a spánielem 17 igaz őt el kellett altatni mert már csak szenvedett)
    Nálunk a kutya olyan mint a gyerek,mindenből a legjobbat kapják,ágyban alszanak és ami a lényeg hogy nagyon sokat vannak velünk,mert a kutya nem attól boldog hogy szép kennelje van vagy hogy a legjobb kaját kapja hanem attól hogy a GAZDÁJA KÖZELÉBEN LEHET mert a kutya az egyetlen a világon aki sokkal jobban szeret még saját magadnál is!!!!!!!!!!!!!!!

  29. Minden mondatoddal egyetértek, én legszívesebben a kutyatartást is valami vizsgához/alkalmasságihoz kötném, mert nem való mindenkinek.

  30. Kedves Harder!
    Örülök hogy egyetértesz velem.Én minden kutyát vásárolni akaró emberrel kitöltetnék egy pchyologiai tesztet hogy alkalmas-e egy kutya tartására és nevelésére.Sőt a staffiknál és a pit bull-oknál ezt meg is szigorítanám,így aki nem alkalmas az nem vehetne kutyát és mindjárt csökkenne a kobórkutyák száma is!Sajna mi még a kutyatartás kultúrával nagyon le vagyunk maradva.Svédországban pl. büntetik ha nins a kutyának megfelelően fűtött háza és nyáron napellenző kell a kennelekbe.Ez azért jó mert így legalább nem két fillér a kutyatartás és meggondolják az emberek hogy tartsanak-e kutyát.Na itt is hasonlóra lenne szükség de sajnos itt még az embereket sem veszik kutyába nemhogy egy kutyát!”HISZ AZ CSAK EGY KUTYA” mondják ezt sokan.Hát a kutya nem csak egy kutya hanem az ember legjobb barátja és leghűségesebb társa aki akkor is szereti ha szegény ha gazdag ha beteg ha egészséges és kitart mellette jóban roszban.Lehet hogy most sokan hülyének néznek de én így gondolom és soha nem fogok kutya nélkül élni mert lehet de minek.
    Azt üzenem mindenkinek hogy a kutyát nem kötelező szeretni mindenkinek sőt nem is kell de ha nem szereti maximálisan akkor könyörgök ne tartson kutyát!Ilyen egyszerű az egész!

  31. Sziasztok!

    Nagyon jó, hogy ennyien hozzá szóltok ehhez a “kényes” témához. Én is azt a nézetet vallom, hogy olyan kutyád lesz, amilyet te nevelsz. Nekem egy utcai turmix kutyám volt. Sajnos szegényt el kellett altatni, mert rákos volt. Nagyon hiányzik. Szeretnék egy bullyt, de sajnos nagyon sokat dolgozom, ezért nem vagyok eleget otthon és az anyukám nem bírná sétáltatni. Így meg szegény kutynak sem lenne jó. Helyette van egy cicánk, akit hiába nevelünk mindig az van, amit ő akar. :) Nagyon-nagyon szeretjük. :D
    A pit bullról meg annyit, hogy a barátnőmnek az van és még a betörőt is kinyalja a gatyájából. :) Imádom, hogy amikor beszélgetünk és nem ő van a középpontban, akkor kicsit hisztériázik és máris jön az ölünkbe simiért. Utána el van mint a befőtt. Nagyon szeretem őt is. Tündéri kuty.

  32. En sem vagyok “nagy nevelo”, csak imadom a kis draga pit bullt. Egesz nap vele vagyok,aztan este sajnos nem tudom hazahozni, de egy zart helysegben alszik a divanyon…50nm. Sajnos este 8kor zarjuk be es reggel 7kor engedik ki,ezert elofordul hogy ajandekot hagy reggelre. Baratom ideges,en leszidom,de nem tudom soha megverni es nem is akarom! Erti igy is hogy nem szabad,de ha nem birja tartani??? mindig mondom hogy nem merem komolyan leszidni,mert pit bull es felek hogy megesz!
    Remelem a masik 4 kutyusunk nem feltekeny,mert sajnos ok kint alszanak, van egy zart helyseg nekik is,szoval nem faznak ok sem,ok hazorzok!
    Miutan a pit bullt tavaly elloptak es 11 napig tavol volt ( viadalra akartak vinni), mindig mondom hogy o nem maradhat szabadon,mert neha elcsavarognak a kutyaink,nincs korbekeritve a hely,ahol elnek.
    Szoval a neveles szamit, de en nem nagyon nevelem ot, ha mondom gyere ide, ha nincs kedve nem jon. De a gyerekekkel jatszik, idegen kutyat se bant, idegent figyeli,esetleg morog is ra, de soha nem volt vele problema. Van egy kis keverek kutyank kb. 5kg, o mar megcsipett idegent a nadragjanal, es ot zarni kell,mert nem szereti a gyerekeket es mar egyszer megkapott egy gyerekekt,szerencse nem komolyan. pit bull alszik es 2 gyerek felemeli a negy labanal fogva es felteszi a divanyra, takargatjak, 2 eves gyerek huzza-vonja es meg soha egy rossz mozdulata nem volt!
    Van egy cicank, aki az 5 kutyabol a pit bullt valasztotta “mamanak” es neha egyutt alszanak. Szivesen kuldenek nehany fotot azoknak,akik elitelik a pit bullt! A cica miert nem egy masik kutyat valasztott? o nem tudja hogy a pit bull eletveszelyes!

  33. Sziasztok!

    Nekem egy 4 honapos pitem van(usa vérvonalu red nose)robosztus külsejű szülöktől(45kg).Elötte boxerem volt,de 5 év után ellopták,tünemény volt.A pit is édes,de mivel nem szeretném ha ellopnák,vagy beengedné a betörőt most kezdtem el kicsit vadítani.Igaz még kölyök,de ha az utcán sétálunk és megdicsérik,akkor örül az idegennek,Remélem ha felnő kicsit más lesz.A vaditás abból áll,hogy a hangosan beszélek hozzá közben hátrálok és nyujtom felé az alkaromat amin téli kabát van.rávetemedik és tépi 1000-el.Nem tudom elég e ez neki,de teccik neki.Hozzá kell tennem nagyon nyugodt vérvonalú szülőktől származik.De tényleg csak a neveléstől függ,ez örök bölcsesség!Szerintem aki pitet vesz nem azért veszi hogy hizelgő játszotárs legyen,hanem,hogy keményen védje a házat és a családtagokat(legalábbis én ezért választottam)Nagyteljesítményű sportmotort sem azért vesz az ember,hogy 90el battyogjon vele.Szerintem a pit bull a kutyák királya,árad az erő belöle és az elkötelezettség.Izmos,arányos,tiszteletet parancsolo megjelenés.Az állatorvosom mondta mikor ugatott rá egy kutya a váróban és ő csak nézte hogy :méltóságteljes erő.És mennyire igaz.Családba,őrnek,sporttársnak, minden célra egy tökéletes kutya.Lehet szobacica de gyilkos is,ez benne a szép.Ha több tapasztalatom lesz vele azt megírom.

  34. Kedves Nándor!

    Egy kutyát motorhoz hasonlítani, megvásárolandó, használandó terméknek titulálni nem túl tapintatos egy olyan blogbejegyzés kommentjében, amely pont azt taglalja, hogy ez elítélendő viselkedés.

    A általad vadításnak nevezett folyamat nem más mint bizonytalanságot, félelmet kelteni a kutyában az emberekkel szemben. Az itt összegyűlt kis társaságból mindenki társnak, családtagnak tekinti a kutyákat, nem biztos, hogy értékelni fogják a hozzászólásodat.

  35. Semmi gond a amstaffal,nekem is van,egyszerűen imádom!A soron következő kedvenc a német dog,abból is van egy nagyon szép méretű otthon :)

  36. Kedves Nándor!Anvee-nek igaza van!Ha így vélekedsz a pitbullról akkor Te sem tűnsz ki a többi olyan ember közül aki csak azért veszi hogy keménykedjen vele.Nem megbántani akarlak ezzel csak a hozzászólásodból nekem ez jött le.Vegyünk pitbullt vagy amstaffot és vagányak leszünk.
    Ez nem így van a kutya nem egy motor meg nem egy tetkó amitől vagányak leszünk.A kutyák ösztönösen tudják hogy mikor kell megvédeni a gazdájukat úgyhogy tök feleslegesen vadítod,mivel a vérükben van.Többet érnél vele ha elvinéd egy engedelmességi majd egy örző-védő kiképzésre mert így csak fogni tanul meg de ereszteni nem.Az meg nem lesz túl jó se Neked se a kutyádnak ha megtörténik a baj.
    Vagy ha mindenképp kemény kutyát akarsz vidd el súlyhúzásra azzal nem ártasz a kutyának és a haveroknak is lehet dicsekedni vele hogy milyen erős kutyád van!

  37. Úgy látom nem értitek meg amit írtam.Az előző kutyámat is ellopták,mert annyira kedves volt.Ezért ezt úgy nevelem,hogy ne bízzon az emberekben,igen kedves anvee,erre nagyon jól rájöttél,remélem nem kellett sokat gondolkodnod rajta:)
    A kutyát meg nem hasonlítom motorhoz,csak azt írtam,sportmotorom sem azért van,mert 90el közlekedem.
    Az amstafrol meg annyit kedves barátaim,hogy meglátta a michelin babát a börtön kiképzőpályáján aztán elfutott.A farkaskutya nekiugrott azt marcangolta.Arról már nem is merek irni,hogy a pitem 6honapos kora ellenére,hogy ugrott neki.Az amstaf hozzáértő ukrán barátaim szerint,csak pit-ivadék,egy szálkásszőrű tacskó is agresszívebb nála,ugyhogy fényévekre van a pittől.Persze nem isteniteni akarom a pitet,hiszen egy farkasölő kutyus kettétépné pillanatok alatt,akármilyen agresszív.A telepemen ugyanis farkasölők őrzik(6db) a drága luxusautókat,pedig pitek is őrizhetnék,és higgyétek el,hogy veszedelmesebb mint a pit,de ezekhez mégsem kell jegyzői engedély.A pitem azért van,hogy otthon kis szerény házamat és családomat védje,ha valaki bejön este hogy elvigye az x5öst,akkor az garantáltan ne menjen ki a saját lábán.És annak ellenére,hogy vad a pitem,ha rászólok,elengedi az átharapott 3 télikabátot és IMÁDJA A KISGYEREKEKET.Akinek meg ez a fajtája van,kedves avnee,az ne ossza az eszet,hogy elítélendő viselkedés,HISZEN ENGEDÉLY NÉLKÜL TARTANI UGYANILYEN ELÍTÉLENDŐ DOLOG.UGYE?És gondolom te se futottál a jegyzőhöz engedélyért.HOLOTT MI TUDJUK A LEGJOBBAN,HOGY EZ NEM VESZÉLYESEBB MINT EGY FARKASKUTYA.
    Amugy a pitem red nose,és talán a legszebb az országban,laikus is megáll és csodálja sétáltatás közben.Ukrajnából van,és köztudott ott tenyésztik a legjobbakat.igaz az ára is 1000 euro körül mozog ha az ősök viadorok voltak.Az ö szülei több kutyát martak halálra a túlélésért(ezt elítélem),de olyan nyugott idegrendszerűek,hogy nem hittem el,ha bemegyek a kenelbe nem esnek nekem.és nem.Állítolag a jo idegrendszer miatt nyerték a viadalokat.Teszek fel képet róla,ha leirjátok hogyan lehet,ha lehet egyáltalán.HELLÓ KEDVES PITES BARÁTAIM.

  38. A pitbull az pitbull. Minden féle szempontból. Külföldön élek és van egy nagyon jól képzett pitem. Itt egyenesen imádják ezt a fajtát. Hogy miért?? Tökéletes családtag, imád dolgozni és a gazdája az Isten. A gyerekeket imádja és úgy vigyázz rájuk simogatás közben, mintha porcelánok lennének. A pitek egyetlen problémája, ha egyszer valamit megfog, megharap azt nem engedi. Egy jól képzett, bármilyen fajtájú kutya, ezt nem engedheti meg magának. Minden nevelés kérdése, de ezt tudjuk. Akárcsak a gyereknél.

  39. Nekem is van Amstaffom és nagyon barátságos 1 évet járt kutya suliba. De ha meghalja a vezényszót akkor támad, de nagyon barátságos két unoka öcsém van sokszor nagyon tudják püfölni és a kutya addig nyüszít míg valaki nem szól rá . Aki meg azthiszi, hogy fenevad rosszul gondolja! Volt Argentín dogom is, őt elkellett altatni mert engem is támadott.

  40. Minden kutyából lehet házi kedvencet nevelni, vagy egy agresszív vadállatot, fajtól nemtől függetlenül… Nevelés kérdése. Valószínűleg Nándor arra akart célozni a hozzászólásával, hogy minden fajnak van egy erőssége. Ha valaki súlyhúzó kutyát szeretne, amivel eredményeket ér el, akkor nem fog egy 80 kilós ír farkast tartani erre a célra (ugyanis az ilyen versenyeken az eb által elhúzott súlyt (kg) elosztják a kutya súlyával (kg) és az így kapott legmagasabb eredményt elért kutya a győztes). Ha valaki chihuahua-ból szeretne ilyet, elég necces lenne… erre a célra kifejezetten a pit az ideális kutya. Viszont youtube-on van fent nem 1-2 fotós videó, amiben segítőkutyaként, mentőkutyaként, vagy öregotthonban “szocializáló” kutyaként szerepelnek, és teljesen jól beválnak ebben a szerepkörben is.

  41. Nandika szerintem az AMSTAFF nem egy tacskó és aki ezt mondja az nem igazán tudja, hogy mit beszél!!! Nekem Amstaffom van, most 11 hónapos és 29 kg. Ja, és szuka! Irtózatosan nagy fejjel. Elég barátságos, de azt akit én nem engedek be a házamba azt ő sem fogja ( már megtapasztaltam ) ha nem az enyém lenne én sem próbálkoznék. Nem tudom mekkora lehet a kutyád de ha arra lenne nevelve az enyém valószínűleg letépné a tiédnek a fejét red nose-ostól, nem gyengén. Ja és luxus autókat őriztetsz kutyákkal de csibészkarra nem telik!!! Nevetséges!
    A többieknek mondom, hogy az tény, hogy az amstaffnak jóval nagyobb a fájdalomküszöbe mint pl a németjuhásznak, ezért is döntöttem mellette, mert van egy 15 hónapos kislányom. Tapasztalatból mondm, hogy pl ha rálép a farkára egy kisgyerek a németjuhásznak az nagy valószínűséggel odakap, de azt az Amsztaff ezt meg sem érzi és nem nyúl a gyerek felé. Ez már többször előfordult nálunk, de a kutyám egyszer sem mordult rá. Egyébként úgy vigyáz a gyerekemre, mintha az élete függne tőle. Én teljesen megbízom a kutyámban és biztonságban érzem magam amikor kiengedem éjszakára a kennelből, mert tudom, hogy az élete árán is megvédene bennünket. Egyébként a harcikutyák nem az ember ellen lettek ” kifejlesztve ” hanem a többi kutya ellen úgyhogy az emberre támadás ritkábban fordul elő náluk mint a németjuhásznál. És ez igaz a pitre az amstaffra sőt még a bandogra is. Kutyás rendőr vagyok találkoztam már több kutyafajtával, de őszintébb kutyával az Amstaffnál még nem.

  42. Ja és Nándi a vidadorkutyák nem farok hosszabbítók, mint az X5-ös, mert az is csak arra való! A kutyával nem villogni kell, hanem tanítani, nevelni, de nem az agresszióra. A kutya, ha van egy kis esze felismeri a helyzetet és meg fog védeni téged, a családodat és az értékeidet! Hülyeség agresszióra nevelni mert csak baj lessz belőle. Nem tudom, hogy nézel majd tükörbe, ha egy ártatlant fog megtámadni. Egy ilyen kutya olyan mint a fegyver egy avatott kézben működik, de aki nem ért hozza azéban sz*rt sem ér!

  43. Örülök h itt sok ember védi ezt a fajtát hiszen hiába tartozik hozzá erőszakos múlt valamilyen szinten egy pótolhatatlan fajta és mára már sokkalta inkább munka mint harci kutya, persze a mai napig amikor viszem sétálni az amstaffom néhányan szivják a véremet de mindig is lesznek primitiv blikken meg RTL klubbon élő szép magyar polgárok. :)

  44. Nem tudom, lehet,hogy én vagyok eltévedve… de én nem aszerint választok kutyát, hogy az mennyire tép szét valamit, vagy sem, meg mennyire támad emberre. Már csak azért se,mert engem életemben két kutya harapott meg: Egy chivava, meg egy palotapincsi…
    Pit bullt én egy írtó egyszerű okból nem tartanék… nem érzem azt, hogy meg tudnék bízni bennük. Számomra a numero uno kutya az az Akita-Inu személyében van…

  45. Magyarországi hivatalos statisztikák szerint a legtöbb, emberre történő támadást a kutyák közül kishazánkban a spánielek viszik… Pedig mindenki, úgy van vele, hogy de kis aranyos, izémizé. Az tény hogy nincs 1 tonnás harapása, mint egy jobb pitnek, de azok, márcsak eredeti kitenyésztési céljuk miatt sem mennek emberre, hacsak nem nevel valami vadbarom emberevő kutyát belőle, amit pedig tényleg mindenből lehet. Anno még a faj kitenyésztésekor az emberre agresszív egyedeket simán likvidálták, függetlenül a harcértékeitől, nemhogy tovább szaporították volna.

  46. A pitek kitenyésztése hajdan a másik kutyára való agresszió kifejtésére volt kamatoztatva. Nem pedig az emberekkel szembeni agresszióra. Szerintem szakember által csibészeltetett bármely kutyafajtának, nagyon hasznos. A legfontosabb a falkavezérség megszerzése. Tiszteljen a kutyám, ne félelemből, hanem szeretetből. Én adok neki kaját, viszem sétálni és játszok vele. Ez elvárható. Ajánlom mindenkinek Jan Fennell könyvét. Sajna a média fújta fel e remek fajta “negatív” értékeit, azzal mikor a cikkben megjegyezve keverék kutyák támadtak emberre és egy képpel mellékelve pitbullt illusztrálnak. Elég az embereknek a főcím és a kép. Kész a vérengző vadállat. Jogos a laikus emberek félelme. De azért van az internet, hogy eme laikus emberek vegyék a fáradtságot és utána olvassanak a fajtának.

  47. Tényleg látta valaki az rtl klubbon Kelemen Anna állítólagos pitbullját????

  48. Láttam is anno (úgy nagyjából emlékeztem a kutyára), de rá lehet keresni a google képkeresőjében “Kelemen Anna pitbull” címszóval is, ha valaki kíváncsi rá. :)

  49. Hello! Szerintem Kelemen Anna ” pitbullja ” nem is pit, hanem valamilyen keverék. De a média ugye ezt a kutyát is pittkén állítja be csak azért mert rátámadott valakire. Nevetséges. Szerintetek hány pitbull vagy amstaff támadás volt Magyarországon? Mert én nem sokról tudok!

  50. 3 hete lett 2 éves a kan amstaffom zsemle szinű kevés fehérrel, hatalmas fejjel és nincs csonkolva a füle,44kg tömör izom. volt sok fajta kutyánk, lehet h szemétség a többi kutyára nézve ilyet mondanom, de egyik se volt ilyen jó kutya mint a kicsi tyson. öcsém 8 éves, ha jönnek az osztálytársai játszani hétvégén, a szülő becsönget, beengedem a őket és mondom h simogassák meg amikor ott vagyok és onnantól bármit csinálhatnak vele nincs az h bárkire is csak rámorogjon! Volt már rá példa h a “kutyákkal őrzött tábla” ellenére bejött az ember az udvarra, a kutya csúnyán letépte a kabátját róla, ez a dolga, házőrző. minden nap le kell mozgatni mert akkora mozgásigénye van mint 1 lónak :)
    foglalkozni kell vele sokat, mint más kutyákkal, de aki szereti a kutyáját annak ez alap :)
    egyik nagyon kedves barátom amstaffokat tenyészt, ő beszélte rá a családom többi tagját h ilyen kutya kell nekünk, és igaza volt abba, h akinek egyszer lesz ilyen kutyája soha többet nem akar másikat. :)

  51. Nekem meg Aerikai stefforshir terrierem van de edigvele sem volt baj meg volt egy Pit bull terierem az al se volt semi baj :)

  52. HA h meg az hogy mejik ember szereti ha a kuty áját szétépi a másik kuty a nah ????!!!!!:(:(

  53. PitBull az anyuka, Stafi az apuka :) Nekem a kettőből lett egy “fenevad” mostmár a kis Nancym 2 éves lesz. Kiskorában rengeteg betegségen ment át, (pl: gomba,atka, stb..) sokat szenvedett, de végülis ezek a kutyák a szívóságukról híresek és már teljesen egézséges. 8 hónapos korában vittem el először idomárhoz és olyan kutyát faragtak belőle aki azt csinálja amit én mondok neki. Bármit mondok engedelmeskedig. Emberekkel barátságos, bár egyszer egyik haveromnak mondtam hogy próbálja meg hogy emelje rám a kezét a kutyámra azonnal rá kellett szólnom mert tépte volna le a kezét. A szomszédunkal sajna a kutya miatt vagyunk annyira roszba hogy már megy a pereskedés. Kutya-Kutyára sajnos agresszív. volt egy 76 kg-os Rotijuk (kan) és átjött az udvarunkba idén nyáron hát mit mondjak nem volt szép látvány. a 26 kg-os Pitem (szuka) 20 perc alatt végzett a 76-kg os Rotival (kan) szörnyű látvány volt. Minden nevelés kérdése. Szal… szerintem a Piteknek nagyon nincsen ellenfelük. :)

  54. Sziasztok!Mi múlt héten vettünk egy kis Amstaffot.Nagyon sokat agyaltunk rajta,h merjünk-e ilyen fajtát venni,mert sok rosszat hall az ember ezekről a fajtákról a médián keresztül.A neten rengeteg hozzászólást elolvastam és mindenki akinek már volt szerencséje ehhez a fajtához csak dicsérte,így hát belevágtunk lesz ami lesz.Ez alatt az egy hét alatt annyira megszerettem ezt a kis “dögöt” :),hogy alig várom hogy reggel legyen és lássam,meg a melóból is ezerrel tépek haza hozzá.Annyira kis okos,2-3 nap alatt megtanulta,h ha mondom neki ül,akkor leül.köszönöm neki,h enyhítette az előző kutyám elvesztésének fájdalmát.Igaz Tyson még most pici és aranyos,de bízom benne,h nagykorában sem fogok benne csalódni.Az biztos,h szeretetbe fogom felnevelni és így remélem nem lesznek vele problémák.

  55. Ha szeretettel és következetesen fogod nevelni, szinte kizárt, hogy bármi gondod legyen vele felnőtt korában.

  56. Laci,
    Vitába nem szeretnék menni, de maradjunk annyiban hogy a pitet is meg lehet tépni csúnyán, a nagy testű és főleg nagy szőrű kutyákkal nehezen kezdenek bármit is, mert nehéz rajtuk jó fogást találni és azoknak meg elég ha 1x megfogják vhol rendesen.
    Próbáltad őket szétszedni?

  57. Sziasztok!Képzeljétek sík ideg vok,ugyanis ma vittem Tysont a 8 hetes védőoltásra és közölte velem az állatorvos,h beteg.Én hülye nem tudtam megjegyezni hirtelen,h pontosan mi is a baja,de vmi élősködő akármi van rajta amitől hullik a szőre és néhány helyen ki is van picit kopva.Én meg hülye,tapasztalatlan picsa elhittem a a csajnak akitől vettem,h a többi kiskutya okozta neki játszáskor ezt a szőrkopást és majd kinől.Ma lekezeltettem és még vissza is kell vinni 2 hét múlva.Valamelyőtök járt már így kutyával,h ez az élősködő volt rajta?Ki lehet ebből gyógyítani,vagy az is előfordulhat,h nem?És ha kigyógyul is az kb mennyi idő?Kár,h nem kérdeztem meg részletesebben az állatorvost,de hirtelen se köpni se nyelni nem tudtam.Felhívtam a csajt akitől vettem és jól leb…tam,h hogy adhat el beteg kutyát vkinek.Legszivesebben visszavinném,de a kutyára való tekintettel hagyom.Szerintem ez jó köcsög dolog volt tőle,h így eladta.ha tudta egyáltalán mi a szitu a kiskutyákkal.De gondolom,ha a picik betegek akkor a szülők is és azokon csak láthatja.Na mindegy is lehet csak én csinálok ebből nagy ügyet,az a lényeg,h ki lehessen kezeltetni a picit ebből a nyavalyából!!

  58. Sziasztok! Én imádom a Pitt Bullokat.Szívesen tartanék.A videó egyes részein mosolyogtam,míg máson, arra gondoltam,hogy ha megtalálnám a gazdát sok mindent tennék velle,és nem jó értelemben.Én is elszántan küzdök azért,hogy ne itéljék el a fajtát,hisz a támadások, nagy részét a gazda felelőtlensége okoza, másrészt,meg egyáltalán nem olyan sok támadást jegyeztek fel.A honlapom is elég nagy részből erről szól,ott is kifejtem a véleményemet a fajtáról, csak hosszabban plusz még felraktam 1 tudósok által igazolt táblázatott,az igazán agresszív kutyákról,és a Pitt Bull nagyon a végén található.Akit érdekel az letszi nézenbe:csombor.hupont.hu

  59. Szerintem a pitbull nagyon jó kutya a gazdáját és a családját az élete árán is megvédi.Erre majdnem minden kutya képes de a pit a legkifejezettebben csak a nevelés nem mindegy!De nekem rottweilerem van és ő kitűnő kutya,minden megvan benne ami egy kutyába kell.Szeretnék pitbullt de itthon tiltott és még sok más helyen is.Peti

  60. Sziasztok!
    14 évig volt rotim, Dágon kutyát tavaly tavasszal kellett elaltatni, első “komoly” kutyám volt. Tizennégy éves koromtól együtt nőttünk felnőtté. Nem lett tökéletes, utazni nehéz volt vele és a labilis, vibráló embereket ki nem állhatta – ha tehette jól rájuk ijesztett – de egyetlen fej/kézmozdulatra tette a dolgát és a családért akár tűzbe is ment volna. Amikor elaltattam megfogadtam, hogy többet nem kell nekem kutya…
    Egy mozgalmas nyár után böngészve a neten megláttam az egyik menhely oldalán egy vézna kis csíkoskát, nem volt menekvés tudtam, hogy magunkhoz kell vegyem. Abból, amit akkor mutatott az eb azt gondoltam olyan vizsla szerű “haver” kutya lesz belőle majd kap piros kendőt a nyakába és mindenhova magammal viszem. Majdnem igazam lett…
    Most 10 hónapos ~28kg(kb.) és leginkább egy pitt bull terierre hajaz. (egyedül a felfele kunkorodó farka ami elüt a standardtól) Ettől függetlenül hivatalosan keverék az eb. Eddig még nem találkoztunk olyan kutyával, emberrel, macskával, stb. akivel ne lett volna barátságos. Az idegrendszere teljesen helyén van pl.: a felnőtt kutyákkal szemben behódol. Hihetetlen jó a fizikuma és mindene a mozgás, ha nem mozoghat eleget kiül a pofájára a világfájdalom. Asszem az a titka a hasonló (pit) kutyáknak persze a következetes nevelés és a szeretetteljes légkör mellett, hogy mozoghasson, sportolhasson eleget a gazdival. Ami eddig „hibaként” előjött: nagyon szeret rágcsálni egy komoly tömörgumi játék is max egy nap neki. Célszerű a lakás biztonsága érdekében jó kapcsolatot fenntartani a környék henteseivel nagy velős csontok reményében. :-)

  61. 57 éves nő vagyok 7 hónapos pitbull-lal.Ilyen intelligens kutyával még nem találkoztam.6 hetes kora óta nevelem-következetesen, a lakásban él.Valóban non mozgásigényes./Non szeret bringa mellett futni/Szeret rágni,fát háncsolni,1etlen cipőt,papucsot nem bántott,szobatisztaságra nem kellett nevelni.Amire azt mondom:nem,az nem.Ennyi.1esek szerint az amstaff szmokingba bújt pitbull…országunkban minden TK nélküli amstaff-pitbullnak minősül.A kutya-kutya helyzetet tartom veszélyesebbnek,mint az ember-kutya helyzetet.Más kutyákat az enyém nem bánt-amíg nem provokálják.Akkor viszont reagál.Megbízom benne.A tesóm láncon tartott vizslája rámordul a gyerekekre,1et meg is harapott…nevelés és következetesség kérdése szerintem.

  62. Sziasztok!

    Szerintem teljesen mindegy milyen kutyát tart az ember, egy dolog biztos bármilyen jószágból lehet bárányt, vagy éppen fenevadat nevelni. A pit bull mindig is tetszett, volt is egy erélyi kopó-pit keverékem. Kedves volt mindenkivel, csak a cicákkal nem. Őket valahogy nem tűrte meg a környezetében. Mellettük nőtt fel, mégsem szerette meg őket. Soha nem uszítottam semmire, nem is okozott problémát ha vendég jött hozzánk. Az egyedüli oka annak hogy most miért nem tartanék ilyen ebet, az az hogy már nincs annyi időm és türelmem a nevelésére. Ezek nélkül viszont szerintem senki ne vegyen magához semmilyen kutyát. Végül itt van néhány videó egy vérengző pit bull terrierről:

    http://www.youtube.com/results?search_query=sharky+pitbull&search_type=&aq=7&oq=sharky+

  63. Sziasztok,olvasom a véleményeket és gondoltam hozzátennék.Nekem 7 pitem volt és a baráti körömben is sokan tartják.Azt tapasztaltam h.alapból nagyon jóindulatú kutyák,kiváló adottságokkal rendelkeznek:szívósság,jó fizikum,jó értelembe vett igénytelenség,stb.harcra lettek kitenyésztve és ennek minden egyes részletét hordozzák magukban,ha már rákattintottad valamire(ember,állat,konc,labda,stb)arra pörögni is fog.Ugyanakkor adták vették őket,s miután az újdonsült gazda bevitte a ringbe a teljesen felspannolt,harcra kiképzett kutyát,ha kellet féken tartotta,illetve le is szedte a másik ebről(ez ma is igaz).Szerintem ők elsősorban más kutyákra,állatokra lehetnek”veszélyesek”.Azért lehet tenni hogy ne jöjjenek ki ezek a genetikai dolgok,de nem garantált a siker.2-4 éves korukban kiderül hogy mit sikerült elérni a gazdinak.Szerintem:imádják az embert,és ha jól szocializált,más kutyákkal is jóban lesz,családba kedvencnek,hobbikutyának az egyik legjobb választás,ha kifogtál a fajtársainál kezelhetőbb intelligensebb kutyust,nem találsz jobb kutyát.

  64. Sziasztok!Szereintetek hogy tanítsam meg a kutyámat pórázon sétálni?egyszerüen nem akar se mellettem se előttem se utánam jönni.10 percig száglászgat egy helyben és nagy könyörgések árán haladunk néha előre 2 métert.

  65. Szasztok! Láttam én is a videót. Igen megbotránkoztam, mivel nekünk is van egy amstaff. 10 hónapos kutyánk.Teljes mértékben elitélem a viadalokat.Rossz hírük van?Ha a tv.ben kutyatámadásról számolnak be az csak pit vagy stafi lehet.Majd a végén kiderül hogy egy keverék vagy más kutyafajta volt.Sajnos a rossz hírük véget sokan nem vásárolnak ilyen kutyusokat pedig nemtudják miről maradnak le.Sok kutyával találkoztam már de ennél ragaszkodóbbat még nem láttam.Kisfiunk 6 éves de azt az örömet mikor hazajövünk nem minden kutyát lehet vigyorogni látni de ezt afajtát igen!!!!!!!!!!!!!!!!

  66. Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni…nemrég,azaz kb 1 órája találtunk egy szerintünk pit stafi keverék kutyát.
    Mivel jól ismerjük a szomszéd kutyákat és ilyen nem volt,úgy gondoljuk kidobhatták/főút mellett lakunk/
    Mivel én egyáltalán nem hiszek abban az iszonyatos nagy hülyeségben,hogy ezek vérengző fenevadak rögtön behoztam megetetem :)
    Most azon töröm a fejem,hogy tarthatnánk meg,/először körbekérdezzük nem e eltűnt kutya/.
    Kölyök még végtelenül jámbor…és szinte nevet h foglalkozunk vele hálás kíváncsi…de félénk.
    Engem az érdekelne,hogy van e itt valaki aki tanácsot tudna adni nevelés szempontjából,van e valami amire nagyon oda kell figyelni bármi ami érdekelhet és fontos.
    Köszönöm előre is a segítséget.

  67. Szia nikolett

    Ha tecik első ránézésre a kutyus tarcsd meg szerintem csak arra figyelj hogy a cipőidet ne hagyd széjjel mert szerintem az öszeset lefogja rendezni ja és nagyon sokat kell vele törödni az én pittem most 5 honapos és nem hittem hogy valaki igy letudja szivni az energiámat hozzáteszem suliba járatom és igen tanulékony és inteligens de az öszes cipőt kivégezte.

  68. oi!

    nekem egy 3 hónapos bullterrier kislányom van. akárki akármit mond nekem ő az isten kutya! vasárnap óta van meg(most kedd van) és már megtanult a nevére hallgatni meg vezényszóra hozzámjönni, és persze a pfuj szóra egyből reagál.:D

    egy a baj vle hogy harap a kis tűhegyes fogaival. és erről elég nehéz leszoktatni.:S
    aki tud tanácsot adni ne kíméljen:D megköszönném!

    mellette van egy tibeti spánielem aki kan. ő már 2 éves. és hát ég és föld a két kutya. a tibeti sokkal(!) harciasabb más kutyákkal mint a bully, ő inkább játszik velük minthogy durváskodjon.
    amugy egymással sincs bajuk. a bully elsőre elfogadta a tibetit előbrevalónak, pedig kissebb mint a bully.

  69. amugy nekem az a véleményem a pittről hogy olyan lesz amilyennek nevelik!
    az vegyen pittet aki tudja kezelni fizikailag(pl ha megindul megfogni) és pszihésen is(nevelésre gondolok elsősorban)

  70. szia noja én vácra hordom a kutyadumába ott 1 ora 1000 ft szerintem megéri és te oktatod igaz segitséggel a kutyát ot vagy vele mindig szerintem ez fontos.

  71. igen, szeretnék is beszerezni 1et, bár tartok kicsit töle h a többi jószággal hogy lenne meg (1 tacsi + 2 macsek :))
    szerintetek ?

  72. Nekem is van egy amerikai pit bullterierem .
    Már egy éves el mult és még semi gond nem volt vele!!!!!
    Rajtam kívül még vagyunk a családba 4 en a legkisebb tesómtól kezdve az unoka öcsémik nem bántott senkit.
    De viszon más kutyákall szemben nagyon agreszív!
    Igaz én még csak 15 éves vagyok de nagyon könyen tudok vele báni egy szavamra odajön hozám meg íjesmik:)
    De ez nagyon fontos hogy nevelés kérdése az egész ha a kutyét úgy neveljük hogy nem savakall hanem erővel akor a kutya is úgy fog hozánk álni !!

  73. hidd el a pit bullok a legjobbak én márt csak tudom
    értelmesebb mint néhány ember az életét adná értem

  74. Az enyém már 10 hónapos,amikor legutóbb írtam,még 7 volt.Fenntartom a véleményemet,h a legértelmesebb,intelligensebb kutya.Elsőként én a NEM-et tanítottam meg neki.Tartja is magát hozzá.Arra kijelölt játékot és fadarabot kell neki adni,esetleg labdát-így nálam semmit nem rágott meg.Ha nem vok itthon,a cipőmre fexik,mert a szagot/biztonságot/akarja érezni.Néha kiengedtem a kertbe,ami nem zárt,s a szomi kuttyokkal birkózott,de óvatosan.Sajna már olyan erőben van,h felugrik a háztetőre…de első szóra lejön.Nagyon mozgásigényes,a bringa melletti futást díjazza.Már tekernem nem kell,csak kontrázni.Az elsőbbséget jobban megadja,mint én tenném…Nevelés kérdése.Korábban spánielem volt,ami ehhez képest agyilag zokni kategória.Én heréltettem,miután 1 kutya ökológiai lábnyoma 2szerese 1 középkategóriás autóénál…

  75. Nekem egy lány miniatűr bull terrierem van és a kölykei ( próbálom elfogadtatni az emberekkel, több-kevesebb sikerrel), de mindig is szerettem volna egy kék pit-et. Remélem, egyszer sikerül egy szép kis kék kölyköt vennem. Annyira szépek. Mind.
    Szeretem ezeket a típusú kutyákat ( bullterrier, pit, amstaff ). Annyira hálátlan a sorsuk a média téves hírei miatt. Jó lenne, ha végre rájönnének az emberek, hogy a pincsi, ami a lábuknál alszik, egyszer ugyanúgy rámehet a torkukra, mint bármelyik másik kutya fajta. Egyszerűen nevelni kell a kutyát, megtanítani neki, mit szabad és mit nem.
    Egyébként a piteket sok esetben terapeuta kutyának alkalmazzák szellemileg és/vagy mozgásában sérült emberek mellé az USA-ban, mert többet bír, mint a hasonló célra tartott populárisabb fajták. És nem vérengző vadállatok. Családi kutyák, ember szerető-ember féltő fajta. Tényleg az életét adná bármely családtagjáért.

  76. Én is terapeuta kutyát neveltem belőle,miután pszichés beteg vok-non jó antidepresszáns…

  77. Sziasztok!

    Buszke vagyok, hogy azert meg vannak JO emberek kis orszagunkban. Nagyon szeretem a Piteket es a Stafyket bar 20 eve nemet juhaszt tenyesztek. Most szeretnek beszerezni egy kolyok szukat, a felesegem is nagyon oda van erte. Szerintem minden a nevelesen mulik, MINDEN!!! A vilag legjobb kutyai, rettenthetetlenek, szivosak es kitartoak, gazdajukat az eletuk aran is megvedik (ellentetben sok embertarsunkkal)! Nincs veluk semmi baj, az agresszivitas kezelheto minden kutyanal. NEM A FEGYVER OL EMBERT, EMBER OL EMBERT!!! Minden kutya olyan, mint a gazdaja.
    A videoval kapcsolatban… ezeket az embereket pitekkel tepetnem darabokra, faj a szivem es a lelkem ha ilyet latok! Miert emberek?????? Mit tettek ezek a szerencsetlen allatok???? Mivel erdemeltek ki ezt????
    Nem ok a vadallatok, hanem sajnos mi…. EMBEREK!?

  78. Semmi baj ezzel a fajtával! Nekem is pitbullom van, és imádni való! Minden emberhez barátságosan közeledik! A többi kutyával sem rosszalkodik! Ha valaki pitbullon gondolkozik, mindenkinek bátran ajánlom, értelmes,okos állat! OKOSABB MINT A NÉMETJUHÁSZ!!!

  79. Szia Zolee19!

    Nagyon el vagyok keseredve, hogy meg vannak ilyen emberek orszagunkban, mint te. Talan csak fiatal vagy meg.
    A kutyazasban nem hasznalunk olyan kifelyezest, hogy “okos”! Tudod, a kutyafajtak specialis feladatok ellatasa miatt jottek letre. Orzo-vedo, nyomkoveto, kabitoszer-, robbanoanyagkereso, rescue, hullakereso, terapeuta, vakvezeto, stb. A vadaszkutyakrol ne beszeljunk.
    Mit jelent az, hogy okos? Kiegyensulyozott? Konnyen tanul?
    Volt olyan kutyam, melyet !!2 het!! alatt keszitettem fel IPO vizsgara. Szerinted “okos” kutya? Kutyakikepzo vagyok, 20 eve tenyesztek es kepzek ki nemet juhasz kutyakat, rengeteg IPO-t lattam elhiheted. Ezt csak azert mondom, hogy tudd: NEM HASZNALUNK “OKOSABB MINT A” kifekyezeseket.

  80. nekem is van egy 9 honapos pitbullpm d nagyon eros de nem agresziv egyaltalan

  81. Egyértelműen IGEN :) 2éve halt meg egy 8éves szuka kutyusom… Megmérgezte a szomszéd mert félt tőle… De a nyugodságáról volt híres és a játékosságáról.. Senkit nem bántott, ő volt az életem :) A szomszéd fel lett jelentve, el is költözött.. Most szeretnék újra egyet és hiszem, hogy ha szeretettel és odaadással nevelem nem lesz belőle “gyilkos”…

  82. Nekem is van egy 11-éves pibullom!De azt is tudom hogy ezeket a kutyákat harcra tenyészteték ki és ez benne van nekik a vérükbe.Emlékszek amikor elöször megkaptam a kutyámat,probáltam úgy nevelni hogy ne menjen neki senkinek se!Mert tényleg van agresziv pitbull is,de csak azért agresziv mert a gazdálya arra neveli,és sokan harcra nevelik!és itt nem a kutyát kell okolni hanem azt aki ezt bele neveli a kutyába kiskora otta,mert lehet kutyát sokféle képen nevelni!Minden kutya olyan lessz amilyenre a gazdálya neveli!!én probáltam mindig jó irányba nevelni,és a 11 év alat soha semmi baj nem volt vele.

  83. Most nem olyan régen vettem egy kölyök pitbull-t,elvittem oltatni meg is kapta az első inekcióját parvó elen,2hét múlva megint vissza vittem akkor megkapta a szopornyica elleni oltást,és másnapra az inekció hatására,rohamok lépetek felnála vissza is vittem hogy nem jól van a kutya,meg se vizsgálta csak be adot neki egy inekciót,de a pénzt azt el is vette,másnapra még roszabb lett,nem akartam ugyan oda elvinni,elvittem egy másik álat órvoshoz,az meg vizsgálta mondta hogy be kell oltani megint elmondta hogy mi a baja és milyen inekciokat kell neki adni,én meg kérdeztem töle hogy ez még is mennyibe fogg nekem kerülni,ő csak annyit kérezet hogy mennyit ér nekem ez a kutya,de legyek azzal tisztába hogy nem biztos meg fogg maradni!összesen volt nálam 3000ft,és a tizen párezres inekciót beadtan neki 3000 ért!de ettöl se lett jobban,aztán mondta hogy vigyem be egy álat korházba,mert igy utolag kiderült hogy ez a roham ami volt neki az kutya epilepszia volt,és nem jött volna ki rajta ha az elöző órvos megfelelöen oltja le és nem dupla adadot add neki.szegény kutyust elkelett altatni,mert a olyan sürün elöjöttek rajta a rohamok,hogy agykárosodást kaopt:( legközelebb ha veszek egy másik kölyköt,olyan álatórvoshoz fogom hordani aki úgy tekint rá mint egy kutyára,és nem úgy mint egy pitbull-ra :(

  84. De a legroszabb az hogy sajna van olyan órvos is aki egyszerüen azért nem vizsgálja meg a kutyát mert pitbull,de az ilyen akkor ne legyen órvos!!!!

  85. Andris!
    Elnézést kérek h ilyet mertem mondani h “okos”! Akkor könnyen tanulnak, és MINDENT MEGTESZNEK A GAZDÁJUKÉRT!! Nem úgy mint pl a német juhász! Szomorú műsort láttam egyszer a tvben! 3 kiképzett kutyafajtáról volt szó, német juhász,pitbull, a harmadikra sajnos nem emlékszem! Mind a 3 az életmentésre volt kiképezve! Felgyújtottak egy házat, a ház közepében pedig egy műanyag baba volt berakva! A parancs egyértelmű, hozzák ki a babát, mentsék meg! Nos a német juhász elindult, de felmérte a veszély nagyságát, és visszafordult mert tudta h bele is halhat! A pitbull azonnal berohant,és sajnos meghalt, de úgy h még ráharapott a babára! Ennyit a többi kutyafajtáról! Meg h a pitbullok veszélyesek, és csak harapni, tépni tudnak….

  86. nekem is van 1 pitt bullom nagyon szép és okos kiskutya,soha senkit nem bántott még de ha a gazdái veszélyben vannak megfelelö képpen fel tud lépni,ezt már tapasztaltam.Nagyon értelmes,bármire kérem megteszi,ha odarakok neki egy darab húst és nem engedem meg,hogy megegye hozzá se nyúl bár a nyála nagyon folyik érte,egy igazi barát én szegényebbnnek érezném magam ha nem lenne velem,ha sírok a könnyeimet nyalja ha örülök velem örül!Nekem nem kell ennél több!Ő a kutyák királya ha ilyen fajtát választasz soha többé nem kell más!:)

  87. Andris mi az ,hogy egy kutya nem lehet okos szerinted mindent ösztönböl csinál?Majd ha minden éjjeled és nappalod eltöltenéd vele nem mernél ilyet írni már ha eggyáltalán tisztelnéd a fajtát és értenéd -megismernéd az egyiniségét !Nézd csak meg az iwiw-en az én kutyámat és a közös képeinket!Az én barátomról és a fajtájáról nem türöm.hogy ilyet írj esetleg leszold mint laikus!Itt megtalálsz bármilyen közösségi oldalon:Kerepesi Márta Várpalota vagy írj ha valami bajod van:martika84@citromail.hu várom leveled!Szép estét!:)

  88. nem tudom, mennyire vagy otthon a magyar nyelvben, de legyszives olvasd el meg egyszer figyelmesen a hozzaszolasomat. En nem azt mondtam, hogy egy kutya nem lehet okos… en azt mondtam, hogy kutyas korokben (tenyesztoi es nem tartoi korokben) nem hasznalunk olyan kifelyezest, hogy okos kutya… Jajjj de okos ez a kutya, tud pacsit adni!!! Na erre gondoltam. Ket hozzaszolassal feljebb pedig olvashatod a velemenyemet a fajtarol. Elobb olvass, erts aztan tegyel felelotlen kijelenteseket, bar ez talan a korodnak tudhato be.
    Szep napot!

  89. Andris!Nem hiszem,hogy 26 évesen az ember ne lenne értelmes és Magyar emer létére nem ismerné a nyelvet.Én a véleményemet írtam le egy pittbúlról akivel lassan 2 éve együtt töltöm éjjelem és nappalom.Ha te németjuhászokkal foglalkozol és a pitteket csak kedveled akkor alán nincs akkora rálátásod a fajtára mint nekem vagy a többi pittbull tartónak!!!Szerintem nincs jogod a nálad fiatalabbakat leszólnoi mi is érthetünk a dolgokhoz nem csak az idösebb generáció egyébként a fórum vélemény nyílvánításra való az én véleményem pedig az amit leírtam!Szép estét!

  90. Andris!
    Magyar nyelvről:kifelyezest-helyesen:kifejezést.
    A pit jogi kategória,nem fajta.Amelyik eb vmelyik felmenője amstaff,s nem rendelkezik törzskönyvvel az a pitbull.Az enyém is az,bár nálad minden bizonnyal vénebb vok,tekintve,h 58.
    Amit érdemes tudni,azt a következő könyv tartalmazza:
    Az amerikai staffordshire terrier/Jacqueline Fraser/
    Lehet,h szerinted ez a fajta nem okos,de jobban figyel a gazdájára,ergó többet képes megtanulni,mint más fajták/nem pacsizásra gondolok/,bár ő nem-fajta,hanem jogi kat.

  91. Találó a mondás, hogy az amstaff valójában egy Pit Bull szmokingban .
    35/1997. (II. 26.) Korm. rendelet a veszélyes és veszélyesnek minõsített eb tartásáról és a tartás engedélyezésének szabályairól/ez a pitbull törvény/.Megjegyzem rendkívül szigorú-abban az esetben,ha betartják,ill betartatják.

  92. Szerintem mindenkinek a saját kutyája a legszebb legokosabb és ez igy is jó nem lehetünk egyformák ugy ahogy kutyáink se nekem 1 pitt -tem van rednoise ő fajtatiszta nem olyan keverék mint amit sokan árulnak annak magyrországon. A mult héten a kutyás napon beválasztották 100 kutya közül az első 10 legszebbe nagyon büszke voltam rá föleg arra ahogy annyi ember között viselkedett na meg ugye rengeteg kutya között. még csak 7 hónapos de nagyon szocializált . Szerintem nagyon gyorsan tanul és nem hiába volt Amerika nemzeti kutyája izmos gyönyörű a szőre. Magabiztosságot súg al a kutya, suli ba járatom és a cél az a családtagjaim védelmére szolo kiképzés lesz no harc. Még hogy nem szép tőkéletes tarás mindenütt arányos..

  93. Sziasztok. Hozzá szeretnék szólni, mert úgy látom, van egy kis képbeli zavar sokatoknál.
    Szerintem először is véleményt nem kéne alkotni, míg nem volt a fajtával valakinek személyes kapcsolata(halottam, úgy gondolom ez baromság!) Harci kutya bármiből lehet! Akár spánielből is csak nevelés kérdése. Eben az esetben a fajta fenotipusából és genotipusából származó előnyöket használják sajnos. Egyébként csak a statisztikákat meg kéne nézni először is. 2000-2010- óta kutyatámadások által okozott sérülések között nincs pit bull fajtához kapcsolódó Magyarországon és Eu-ba sem. Míg a sokak által ajnálot roti a harmadik. Ez kicsit érdekes nem. Meg az is, hogy Amerikában a rendőrség elsőszámú kutyafajtája (csak azoknak, akik okoskodnak, a szabályzat előírja, hogy jó idegrendszerű, NEM AGRESSZÍV egyedek vehetnek részt a kötelékben)
    Másodszor nekem van rednose pitbullom így én tudom milyen a fajta. És bull terrierhez hasonlóan csak az ítéletek miatt rossz a híre mert egy nagyon család centrikus, intelligens, nyugodt jó házőrző. Mellette van egy amstaff-om és egy bull-om is és egyszer sem támadta meg őket.
    Mindenkinek csak ilyen jó kutyát kívánok tudatlanok!!!!!!!!!!!

  94. Magyarországon a pit bull terriert, és a fajtából keresztezett keverékeket, tehát a törvény szerint veszélyes ebeket 1996 óta tilos tenyészteni, behozni az országba, eladni, reklámozni, versenyeztetni, őrző-védő feladatokra alkalmazni, képezni. Tartani pedig csak bizonyos feltételekkel lehet. Eszerint pit bull terriert csak 18 év feletti büntetlen előéletű személy tarthat, csakis ivartalanítva, s egyedi azonosítóval ellátva, amit a jegyző évente ellenőriz. A lakás ajtajára a “veszélyes eb” feliratú táblát kell kihelyezni, a kutyát pedig csak fojtó nyakörvvel, fém szájkosárral és azonosító bilétával a nyakában szabad sétáltatni.

  95. Mi a veszélyes eb?Többek közt az az amstaff ivadék,amelyik nem rendelkezik törzskönyvvel.Kiképezni lehet,agility versenyen részt vehet-harcikutya versenyen -nem.Tartásához erkölcsi bizonyítvány,s a fentiekben leírtak szüxégesek.De ki mondja meg,h a keverékkutyám milyen fajta,ha nincsen TK-ja?

  96. hello.
    pitbull kiskutyát szeretnék venni normális áron.. csak kan érdekelne!
    ha tudtok segíteni írjatok íímélt.

  97. Sziasztok!

    Én úgyszintén a pitbullok mellett állnék ki, volt szerencsém találkozni nem egy pit-tel (nem staffordshire-rel, de persze azzal is, lényegében egy fajta), én is úgy tartom h amilyen a gazda olyan a kutya.

    na de egy történet ami számomra a legkedvesebb ami pithez fűzödik:
    nyáron balatonon a nyaralónkban voltam bátyámékkal és akkor 1éves keresztfiammal, megérkeztek olasz rokonaink akiknek van egy tacskójuk és egy pitbull-juk, ahogy a kocsiból kiengedték a kutyákat azok egyből felalá rohangáltak a kertben, a pitbull elsőnek kersztfiamhoz ment aki az etetőszékben ült, megnyalta a kis lábát és körbeszagolta. utána persze én játszottam a kutyákkal stb. és számomra ami kedves h amikor kivettük keresztfiam h járkáljon, ugye egy 1 évesről van szó aki épphogy elkezdett totyogni és ekkor a pit mint vmi árnyék mindenhova követte a keresztfiamat, egyfajta támasztékul és biztonságul szolgált a háta mögött valamint mellette. Számomra ez olyan jó érzés volt h tényleg ilyen ez a kutya h eszméletlen. Amikor keresztfiam összerogyott a kutyi odalépett, odahajolt, megnyalta és hagyta h keresztfiam rángassa valamint ő belé kapaszkodva felállhasson.

    A történet röviden ennyi.

    Szóval tényleg remek, családszerető, szeretetéhes kutyik a pitbullok, és egyáltalán nem elítélendő kutyafajta, azok az elítélendőek akik rosszul nevelik illetve rosszra nevelik.

    :)

  98. Hali! Én imádom őket bár sajna nekem még nem volt soha!! Gyönyörű állat. Sokan a fejformájuk miatt nem szeretik őket pedig szerintem pont az rajtuk az egyik legszebb. Életemben nem gondolnék arra, hogy engem megharapna a saját kutyám, mert ha normálisan neveli az ember, akkor erre nem kerülhet sor. NEM ÍGY VAN???? DE!!! Mellesleg embereknek nem tetszik a kutya feje, de lehet, hogy épp a mi fejünk is épp oly ronda nekik!!! :D

  99. Hali,

    Én úgy gondolom hogy egy kutya nem feltétélen lesz olyan amilyen a leírás egy könyvben vagy egy cikkben . Minden kutya más és más “személyiség” ahhoz hogy igazán együtt tudj vele élni mint egy családtaggal, meg kell ismerni hogy ő is milyen, mit szeret mit nem. Ugyan úgy utálhat akár egy személyt is vagy egy másik állatot mint ahogy az emberek sem szeretnek mindenkit illetve minden állatot. Valamint mint minden kutyánál fontos az, hogy következetes nevelést kapjon és akkor nem lesz vele semmi baj. Addig míg nekem is személyesen nem sikerült egy pittel közeli kapcsolatot teremtenem addig én is sokáig idegenkedtem. És a sors mégis úgy hozta hogy idestova közel 3 éve velünk él egy pit azóta problémamentesek mindennapok és az az igazság hogy már nem is tudnám nélküle elképzelni az életünket, így lett igazán teljes a család.

  100. én nagyon régota szeretnék egy pitbullt és szerintem nagyon jo arc tud lenni ez a fajta kutya. a kereszt anyám vett egy kölyköt még régebben és kb akkor született meg a harmadik gyereke és annyira szerette a babát hogy együtt lehetett vele hagyni. én csak ajánlani tudom üdv mindenkinek.

  101. és szerintem aki pitbullt akkar veni annak nem kell félni töle hogy meg harap meg hogy harci kutya atol függ hogy neveled

  102. én a roti hoz annyit fűznék,hogy sajna félre is mertem elég rendesen haveromnak is az van roti a be engedni nem igazán akart mikor be engedett akkor oda jött hozzám és dugta a fejét,hogy vakargassam és simogassam és nyugodtan lehet gyerek mellet is tartani.nekem most pitbullom lesz és be vallom kicsit félek mert ilyen kutyám még nem volt soha de meg próbálom úgy nevel ni majd mit ami volt kutyám igaz az egy japán mátai selyempincsi volt de azt tudtam vinni sétálni póráz nélkül mindig megállt mellettem ha megálltam,nem fűty szóra hallgatott hanem pisszegéses jelzésre

  103. Ne vedd sértésnek Csóti, de pont az az embertípus vagy így ennyi alapján, akinek nem kéne pitbull-t tartania.

  104. nem hogy tartanék van is pit bull kutyám staffordom is 2 db meg egy angol buldogom szóval hogy harci kutya e szerintem nem azok:D:D ezeka világ legszebb kutyái

  105. Staffom is volt és pibullom is. Ha normális körülmények között nőnek föl, nem bántanak senkit a világon. A piteknél a tenyésztésből folyamatosan zárják ki az emberre támadó egyedeket.A gyerekeket imádják, maximum a nyálukba lehet belefulladni. Egyébként a felépítésük, mozgásuk és a kitartásuk következtében igen jól meg tudják védeni magukat.Rossz hírüket jobbára a hozzá nem értő, egyből ítélkező emberszabásúaknak köszönhető, valamint a szakértő médiának…

  106. Tiszteletem a hozzászolóknak!
    Leirnám kis történetem,hátha segit tisztábban látni eme csodálatos fajjal kapcsolatban!
    Először is ,nem tudom ki állitotta össze a videót,de nem a viador kutyákról szól! Aki harcba küldi a kutyáját az jól táplálja és edzi!(legyengült kutya nem harcol kitartóan)
    Az én történetem:2010 februárjában hallottam egy viador kutyárol akit le akartak lőni mert meccs közben nekiment a bírónak,bár ennek ellenére nem állitották le a meccset és nyert!(akkor volt 3 éves és soha nem veszitett!)
    Sikerült megmentenem a kutyát és befogadtam! Azóta eltelt 1,5 év és valamennyire sikerült szocializálnom.Kutyát nem tűr meg maga mellett de ez nem csoda! Ha meglát egy kutyát nem ront neki visszajön ha hívom,bár nagyon sok munkám van benne!Nagyon éber és vigyáz rám és a páromra is! Sokan azt mondták ,hogy a pit egy gazdás kutya! Én ezt cáfolom!
    Évek óta állatokkal foglalkozom és volt nevelési alapom hozzá! De ha valaki nem ért hozzá akkor ne is kezdjen bele!
    Egy 4,5 éves 36 kilós apritógép gazdija :)

  107. Sziasztok!
    Én is hozzászólnék a témához. :)
    Én tartanék Pitbullt, sőt ez a kedvenc kutyafajtám (az Orosz Agár mellett:) De szerintem egy spánielből is nevelhetünk gyilkost, csakhogy a Pitbullokat sokkal egyszerűbben tehetjük azokká amikké néhányan teszik. Hátborzongató volt, pl. a videó annak része, amibena fára voltak csavarodva akutyák (ha jól láttam) 1:15-nél kb. Szóval szerintem bármilyen kutyát gyilkossá tehetsz, ez CSAK a gazdin múlik, persze és a nevelésen is. Pont most írok egy ilyesmi Tudomyányos Diákköri Dolgozatszerű izét :D
    De szerintem a legfontosabb az, hogy tegyünk az ellen, hogy ilyen gyilkosok(emberek) ilyeneket tegyenek ezekkel az alapvetően nagyon cuki ^^ állatokkal :)

  108. Sziasztok! Az én saját tapasztalatom az hogy az “Amerikai Pitbull Terrier” a leg barátságosabb kutya ami létezik, de ez csak egy nagyon jó alap attól még lehet agresszív az igaz!De gazdin múlik a kutya viselkedése a továbbiakban. Őszinte szeretetet igényel egy kutya! Nem a nevelés a lényeg azzal a szófogadásán és a fegyelmén javíthatunk. Kellemes csalódás volt nekem amikor be tudtam szerezni egy kis Pit-et és örülök hogy mindössze 2 hónaposan megszereztem mert még 1 hónap és altatva lett volna, vagy még roszabb. Most kb 3 hónapos bár még kicsit neveletlen de nagyrészt szót fogad. Szereti az embereket nem ijed meg még a nagyobb állatoktól és emberektől sem amit nagyon becsülök benne.(bár ez ennyi idősen még nem túl jó tulajdonság). Sokan azt tartják jó kutyának amelyik minden idegent megtámad. Engem egy ilyen “jó kutya” majdnem megölt 4-5 éveskoromban a kutya pedig 1,5éves volt és velem nőtt fel(hozzáteszem egy kuvasz volt)! A pitbull elött még volt egy Staffink és bármit csinálhattam vele nem bántott soha!( A Staffi 2 évesen került hozzánk, de gyerekek közt nőtt fel!) Igaz ez volt az oka annak hogy ellopták olyan szelíd volt. Ütni nem szabad mert félni fog és ez az ami a késöbbiekben agresszióhoz vezet! Erre több ezer példa is lehet. A kutya ösztönösen csinál mindent, az ember viszont tudatosan “is” tud cselekedni még ha sokan nem így tesznek is. Szeretettel és néha egy kis szigorral hűséges és szófogadó barátot lelhetsz benne… Nekem megváltoztatta ez a kiskutya a pitbullokról alkotott véleményemet. Nem mindent szabad elhinni amit összehordanak erről a fajtáról. Érdemes kicsit utána nézni a neten hogy mik a fajtastandardak, jellemzők és lehet hogy nem azt várná az ember ami le van írva. De a legjobb ha az olvasottakat tapasztalja is az illető saját esetén mint én vagy bármejik normális gazdi aki kölyök pitbullhoz jut :)

  109. Jo latni, hogy ennyi normalis es felelos kutyatarto van itthon aki ezt a fajtat valasztotta.

  110. Hello. 3,5 hónapos pitbullom van. Vasárnap lesz 3 hete, hogy hozzám került. Ennyi idő alatt megtanulta a nevet, aktivan tanulja a poprazon valo jarast (minel kozelebb a labamhoz) es ugyahogy megtanulta, hol a helye. Persze meg kolyokkutya, de hulyenek nem monadanam. Vannak nekem is fenntartasaim, ugyhogy ha megkerhetnek valakit, nyugodtan irjon a ladislav.gulyas@centrum.sk cimre, s szolgaljon valami jotanaccsal. Koszonom

  111. Nekem is pittem van!! Semmi gond nincsen velük!! Ha ott vagyok,bárkit beenged,de ha nem vagyok ott akkor gáz van!! Kert örzésre vagy lakás örzésére a legjobb!! Ölben is alszik ha kell!!

  112. Sziasztok, én két napja kaptam egy kis pitbull fiú kölyköt. 6 hetes. egész nap ölben szeret aludni. Mikor játszunk vele, szeret harapdálni, imádja a zokninkat, és párom is nagyon szereti. Aludni szeret, lakásban élünk. Remélem szobatisztaságra rá tudom nevelni. Még elég sok dolgom lesz vele. Kicsit féltem a gondolattól, hogy pitbullt tartsak, mert még sosem volt kutyám. Igazából azt sem tudom melyik fajta, de Amerikából hozták a szukát, és valamelyik kan felcsinálta. elég egyedi szín kombója van. Ha valaki hozzá értő, aki megtudja mondani az anyja és apja alapján hogy milyen pitbull az írjon a “zetsupoet@gmail.com”-ra. Kérem ne okoskodok írjanak, hanem olyanok akik ismerik a fajtát és tapasztalatuk van. Tanácsokat is szívesen elfogadok, mert nem szeretném rosszul felnevelni.

  113. Tisztelt Mindenki!

    A Jelenlegi,kutyusom a harmadik pitbullom,ez a fajta a kutyák királya.
    Hogy milyen a pit?

    Imádja az embert,a genetikai kódjában nincs benne az ember iránti agresszió,azon egyszerű okból kifolyólag,hogy mi humán lények kiirtottuk belőlük. A Pit viadalra tenyésztett,született fajta,ahol az emberre támadó kutyát szelektálták a tenyésztésből!!!!!!!!!!!!!!! A pit kimagasló tulajdonságai ugyanazon ténynek köszönhető aminek a rossz híre is,a viadaloknak. A Viadalok küzdő képességet,vele született intelligenciát,kitartást,erőt,bátorságot,kimagaslóan egészséges szervezetet,és az ember iránti feltétlen odaadást követeltek!

    Nem szeretem a viadalokat,mert sajnálom,imádom a kutyákat,de hiszem,és vallom sok híres amerikai tenyésztő véleményét,hogy egy meccsre minden pitnek szüksége van. Ha kifordul,az a feladást jelenti,és azt hogy tökéletes családi kedvenc,hűséges barát,de nem tenyészthető. Értem ez alatt azt hogy a tökéletességét,a genetikai hátterét így tudjuk megőrizni,mert őket a pit szelektálta,a pit tette naggyá,hőssé,legendává, a pitbullá!

    Szomorú hogy ma azok az emberek tartanak(70 százalékban) pitet,akik ezen csodálatos kutyával akarják megvédetni magukat,tőlük érzik hogy ők a kemény,menő gyerekek. Sajnos ezen genetikai hulladék humanoidok,okozzák a problémát,mert a kutya hűségét,a gazda iránti megfelelni akarást,a másik ember ellen fordítják,így okozva(ritkán) baleseteket,amit a média felnagyítva tálal.

    Nálunk a pit ágyban alszik,és ha lassúak vagyunk a párommal,a terített asztalról eszik:)))).
    Minden emberben barátot lát,a gyerekektől komoly munka elcsalni,mert imádja őket,számára a játékot testesíti meg a gyerek.

    Járunk kutyaiskolába,de engedelmességet tanulunk,nem őrző-védő munkát. Most kezdődik a felkészítése a súlyhúzásra,és az erő sportokra.

    Ha valaki családi kedvencet,gyerek mellé barátot,dadát,testőrt keres,annak javaslom a pitet,soha nem fog csalódni benne!!!!!!!

    Endi

  114. Gondd nélkül… Staffordshire Terrierrel kezdtem… mára 2 kannal élek együtt… Csodálatos módon az egyik stafi, a másik pitbull… a nevelés sokmindentől függ… a harci kutyák dominánsabbak mint bármien más fajta. különössen a kan. az a gazdán mulik mit enged és mit nem. bármien embertelennek hangzik, de nemszabad engedékenynek lenni.. ezekből a fajtábol hiányzik a fegyelem, bele kell nevellni.. az engedelmesség a hívhatoság bármien helyzetben nagyon fontos…rengeteget mozog! ebből kifolyolag rengeteget kell vele futtni!! ha bevan zárva akkor kezdheted felmérni a károkat a lakásodban és megjegyezzném igen komoly károkrol lehet szó!! khm mondanom sem kell hogy verrni semmi képpen nemszabad… motivállni kell.. minden egyes trük eltanuása után megjutalmazzni… a magasabb helyekre semmiképpen nemszabad a kecóban felengeddni azokat a helyeket tratsdd meg magadnak.. ien aproságokkal lehet neki megmutattni hol a helye… sokan tévhitben éllnek hogy az alárendelt védi meg a falkavezért… ezek a kutyák inteligensek… ha ők védenek téged akkor előbb utóbb azt is megérzik hogy gyengébb vagy vagy esettleg nyuszi… te vagy a falkavezér, véd meg más kutyák ellen a pitbullod!! így tisztellni fog, ugyanabban az időben kell megetettni körülbelül ugyanolyan menyyiségben a kölyköt napi 3x a felnőttet napi 2x vagy 1x attol függ mien intenziven edzeted…heti 2-3 alkalommal főt hust is kell neki addni… más kutyákkal szemben enyhény nyugtalan de ha jelen van a gazda és jolvan szocializálva akkor nemtámad… más kisebb állatokkal nemérdemes tartani mert ragadozó révén zsákmányként tekinthet rájuk… a kaját neki elérhetettlen helyen kell tartani, mert evvel is érezteted vele hogy te vagy a főnök mivel csak akkor tud enni, ha Te adsz neki!! aki ezekkel nincs tisztába kezdjen egy staforddal és utánna térjen rá a pitbullra….

  115. Én 1 Stafi anyától/az apát nem tom/valóval élek kettecskén.2éve.60 vok.Annyira intelligens,értelmes,szófogadó,h hihetetlen!Közel 2 évig futtattam bringa mellett napi 10 km-t.Rendőrök megtiltották.Hiányzik mindkettőnknek.Amint lehetett,ivartalaníttattam.Nem,mert féltem,hanem nem akartam,h tele tegye a szomszédok kutyáit.Ki tudja,mit neveltek volna az ivadékokból…

  116. Szabó Lászlónak üzenem,h Európában az elmúlt 10 évben spaniel harapott meg leggyakrabban embert/1 cikkben olvastam/.Az enyém 6 hetes kora óta van nálam.Nem kellett szobatisztaságra nevelnem,semmit nem rágott szét/papíron kívül/.Feleslegesen nem ugat,igen kiváló társ.Én terápiás célból szereztem be/a neten kutattam a fajta jellemzők után,fórumon okítottak/,miután pszichés beteg vok.Pozitív értelemben megváltozott az életem.
    Kaját tényleg nem szabad elöl hagyni,mert vég nélkül képes enni-inkább kihányja,de megesz minden hozzáférhetőt…

  117. Nekem van is egy 8 hónapos pit bull amstaff keverék kutyusom és mellette egy 4 éves bichon havanesem. Mind kettő kan mégis kijönnek egymással és szeretik egymást. Én 14 éves vagyok és soha nem tartottam ezektől a fajtáktól, mert tudom, hogy az ember csinál belőllük fenevadat. A pitbull alapból egy emberszerető munkakutya, de sajnos mindenhol azt látom, hogy ilyen veszélyes “harci” kutya. Úgy látom az emberek nagy részét lehet manipulálni és befolyásolni téves információkkal.

  118. Fodi… Nemvélettlen van rajta a harci kutya jelző… a pitbullt harcikutyának tenyésztették ki.Hihetetlenül bátor, elszánt kutya. Ha verekedésre kerül sor, életre-halálra viaskodik, kis fáradtsággal nyugodt, engedelmes eb válik belőle. Az amerikai pit bullterrier – akárcsak angol változata – viador volt a múlt század második felében. Tenyésztését hazánkban betiltották, a pit bullterrier FCI által nem elismert kutyafajta.
    A pit bull kutyafajta már akkor “tökéletes” választás volt azok számára, akik saját vélt erejük demonstrálása, vagy beteges feltűnési vágyuk kiélése céljából egy csupa izom kutyával kívántak mutatkozni illetve azért tartanak kutyát, hogy másokat megfélemlítsenek, terrorizáljanak vele… Az ilyen és hasonló embereknek köszönheti ez a csodás fajta a vérengő kutya cédulát…

  119. Sziasztok!

    5 napig volt nálam 2 Amstaff-pitbull keverék szuka, akik már 3 évesek voltak. Soha nem voltam ilyen kutyák közelében, tehát nagyon új volt nekem. Mint mindenki én is rengeteg rosszat hallottam ezekről a “HARCI KUTYÁKRÓL”. Oda kellett adnom, az új gazdinak, mert csak ideiglenesen voltak nálam.
    Mit mondjak???

    Nyár végén kapom meg a kis Amstaffomat :D Szerintem ez mindent elárul.

    Ha nem lenne egyértelmű: Nagyon okos, szeretetre méltó, kedves, figyelmes, óvatos kutyák.
    Ennyi szeretetet nem kaptam még kutyától, mint tőlük :) Ja és 3 gyerekem mellett voltak itt, a legkisebb bébim 8 hónapos volt!!!!

    Ezt mondják fajta iránt érzett szerelemnek, assszem :D

  120. Amint lesz a neten fotó a picúrról, feltétlen tedd be ide is a linket, hadd irigykedjünk! :))

  121. Kedves Senkifalvi! Azt olvastam az egyik hozzászólásodban, hogy terápiás célra szántad, mert pszichés beteg vagy. Megkérdezhetem, hogy milyen pszichés betegséged van? Kislányom miatt érdekel. Lehet, hogy “2 legyet ütök egy csapásra”???
    Nyár végén lehet elhozni a kis amstaffot, és lehet, hogy a pszichés problémákkal küzdő tini lányomnak jót tesz ez a kutya?

  122. Oké, augusztus közepén hozhatom el a kis drágát. Lehet, hogy nevetséges, de úgy készülök rá, mintha a gyerekem születne, csak épp nem babaruhát vásárolok, hanem könyvet olvasok a kutya nevelésről, a kiskutya kiválasztásáról… (Cesar Millan: Hogyan neveljünk tökéletes kutyát?

    Ha lesz képem, mindenképp felteszem.
    (már ha nekem szólt a kép feltöltés :) )

  123. Szabadsághíd!
    Mániás-depressziós vok,s 1edül élek.Elsősorban non jó társ,másrészt jó antidepresszáns.Kötelessége van az embernek:el kell látni,megjáratni,stb.Ő rángatott ki az évek óta tartó depiből.Kisgyereknek mindenképpen javallok vmi állatot a felelősségérzet kifejlesztése miatt.Az én fiamnak annak idején ékszerteknőse volt/van/,miután a 10-en laktunk.

  124. Senkifalvi, köszönöm a válaszod. A kislányom, sajnos nagyon visszahúzódó, nem barátkozik, pedig nagyon szeretne barátokat. Hagyja, hogy a suliban bántsák a többiek, hogy gúnyolják… stb.
    Biztosan jó lesz mellé… :D

  125. Depiben én is nagyon izolálódtam,s kuttyom húzott ki a magányból,s az utcán is gyerekek,felnőttek állítottak meg miatta-így megszünt a visszahúzódás is.

  126. Hogy sikerült a kiskutyáitokkal a szocializáció? Más kutyák, más emberek, gyerekek társaságának megismertetése?

  127. Üdv mindenki!

    Pár vélemény a szocializációhoz!
    Ha normális ember vesz pit-et,staffit,vagy bármilyen bull típusu terriert,az emberi szocializáció a sétákkal megoldódik,mert ezeknek a kutyáknak az ember eredendően haver barát!!!!!!
    Megőrűl a gyerekekért,mert mert cinkos minden játékukba,stiklijükben.És mert szinte immunis a fizikai fájdalomra,igy a gyerek nem tud véletlenűl úgy nyulni hozzá,hogy a kutya megkapja,tehet a baleset veszély gyakorlatilag nulla.
    Az enyém picinek agresszív volt más kutyával,de már elmúlt,és játszik nem kezd balhét. Jelen pillanatban Bátor nevű kandúrunkhoz szoktatjuk hozzá:))))
    Nem ő támadja a cicát,hanem a cica őt:D
    Nem igazán tudok róluk rosszat írni,de hogy milyen kutyák,azt a facebook-on Endre B.kiss oldalán mindenki megnézheti. Rengeteg fotó videó van fent róla,rólunk,és a fajtájáról!!!!:D
    Aki megnézte kérem írja oda az őszinte véleményét.
    Endi

  128. A szüleim szerint nem szép és vad de szerintem cuki és azért a gazda a felelős ha vad de belül szelíd kutya.

  129. Mit csináljak az Amstaff kiskutyámmal aki 9 hetes? Rettenetesen harap! Ha valamit nem engedek neki, akkor teljesen begőzöl, morog, és csak azért is megy. (erre azt mondanám, megy rá, mint egy pitbull :D )
    A kisbabámat (10hónapos) nem merem letenni,mert abban a pillanatban harapja a lábát.
    Mindenkinek a lábára megy… legjobb esetben csak a papucsára.
    Hogy neveljem le róla?

    Ígértem és van is róla képem, de nem tudom ide beilleszteni…

  130. 15 évig tartottam pit bull terriert gyerekek mellet,soha semmilyen probléma nem volt velük. csak,egy buta ember ítéli el oktalanul ezt a fajtát,meg a média/egy tacskó is képes macskát ölni stb….!Jobban bízom 1 bull típusúban,nálam ez a tapasztalat.

    U.I.:Az embereket nehezebb “nevelni”.

  131. a pittbullok is ugyanugy tudnak szeretni es lehet bizni bennuk mint a tobbi kutyaban ez az egesz a neveles kerdese ki hogy neveli

  132. Igen, egy 4 és fél hónapos pitbullom van és egy kis tündér. A kutya olyan lesz amilyennek nevelik, olyan nincs, hogy született harci kutya.

  133. Helló!
    nekem 1 kan staffordshire bull terrierem van nagyon barátságos ha sétálunk a legtöbb emberhez odamegy többi kutyával ismerkedik (ha kell megvédi magát más kutyáktól de magától nem támad maximum parancsra de az is inkább tárgyakra vagy ha kell gazdit védi élet árán is)nekem erről a kutyáról az a tapasztalatom hogy szerető,családkutya,rendkívülien okos közel van a Német Juhászhoz agyi szinten, egyik ismerősöm pitbull terriert tart volt hogy a 2 kutya összekapott az sem volt komoly az én véleményem az hogy csak játszottak mert nem volt komolyabb harapás inkább amolyan lökdösődésre hasonlított egyik kutya a másik próbálta felborítani és azt vettem észre hogy a 2 kutya szinte teljesen megegyezik maximum 1 kis méret eltérés de ha a pitbull rendesen tartva gondozva van akkor ő sem 1 gyilkos fajta.

  134. Sziasztok!
    Nekem 2ö is van.az egyik 4éves a másik 2éves.soha semmi baj nem volt Velük.Engedelmesek,értelmesek,a legjobb kutyák! Ës igen,bármilyen kutyábol lehet fenevadat csinálni…nevelés kérdëse minden!

  135. Sziasztok!

    Nekem egy egy éves 1 hónapos pit kan kutyusom van. túlméretes 45 kg most, kutyákkal nem kezdeményez verekedést, bár megvédi magát, de nem egy kutyagyilkos, inkább csak vehemensen játszik és ha rámorognak, hogy már sok belőle, akkor leáll. Idegen emberekkel tartózkodó, de ha nem közelednek felé/felénk támadóan, nincs gond. Velem, mint gazdájával, végtelenül kedves, igazi kis pusziosztó, ugyanakkor oda kell figyelni a nevelésüknél, mert intelligenciájukból adódóan, önfejűbbek az átlag kutyánál és szeretnek a gazdájuk fejére nőni.
    Egyébként határozott következetes nevelés, szigor, de azért sok játék és szeretgetés, és tökéletes családi kedvenc.

  136. A második hozzászolás nagyon furcsa, a spániel szindromárol az illető gondolom nem hallott

  137. Én sem hallottam róla, úgyhogy most kicsit utánaolvastam és azt látom, hogy amiről te írsz (Rage szindróma), egy örökletes betegség. Ez a genetikailag terhelt kutyáknál jöhet elő, gyógyszeresen lehet/kell kezelni, súlyos esetben pedig az eutanázia javasolt mert az emberre veszélyes. Szerintem DjZoNe nem erre gondolt amikor a bejegyzést írta.

  138. Sziasztok nekem eggy hófehér pitbull-terrierem van és most 7 hónapos és eggyéltalán nem fajult még el és nemis fog mert ha kijönne belöle a harc ösztön akkor már mst igencsak jelentkezett volna már nála
    mielőtt megvettem azelőtt eggy staffordshier terrieem volt amt örökbefogadtam eggy tanyáról ahol éhesztették és bántalmazva vólt de ahoz képest egy két hét alatt sikerűlt betörni bár igaz hogy a szelidités előtt sem vól valami vadállat csak tartott az embeektől és mindig féleleből támadt de sikerűlt egykisidő múlva megőrni a jeget!!!

  139. A másik dolog különben meg eggy puli,vagy akár eggy tacskó sokkal hamarabb elfajul szerinem mint eggy harcikutya!!!!

  140. Sziasztok én nagyon szeretem a pitbullokat mert szetintem csodálatosak és szépek♥.
    Azok akik nem szeretik a pitbullokat azokat nem értem :'( !!! Sziasztok :-D

  141. Szerencsètlenek vagytok mind a pitbull ma már pitbull terier egyrèszt egy kurva jó üzlet másrèszt gebetikailag kódolt hogy semmien körülmènyek között sem támadhat emberre mert a pitből soha nem a saját gazdája hanem egy úgynevezett bìró veszi ki a harcost a menet lènyege soha nem a kutyák halála bár előfordul kemèny kutyák viadalában a halálos harapás a lènyeg a legjobb gènekkel rendelkező kanok ès szukák párosìtása ezek a kutyák a legjobb mondhatni királyi bánásmódban rèszesülnek a komoly kutyák nincsenek sem sötèt jukakba dugva sem verve igaz legtöbbjük láncon van tartva mert igazi falmászó akenelek rácsaiban kárt tehetnek magukban egy fain kölykök ára kb 50- ezer től fölfele annak felnevelèse kb 100-300ezer között mozog ès kő kemèny edzès napmint nap futópad úszás lógás stb. Règen szemtől szemben harcoltak ma már kultúráltabbak harcosaink sulyt huznak vagy más versenyszámokban mèrkőznek meg de ehez komoj kutya komoj gazda ès rengeteg edzès szüksèges

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here