Már nem is tudom hányszor húztam fel magam azon, hogy a Firefox-ban az utóbbi időben másképp jelennek meg a találatok, mint egyéb böngészőkben az úgynevezett “biztonságos keresési szűrő” vagy angol nevén “safesearch” miatt. Mikor utána akartam nézni, mégis mi a jó fene ez, a magyar oldalakon keresve egyeltalán nem volt találatom erre vonatkozóan, csak bizonyos szűrőt emlegettek a Firefox kapcsán ami az új verziókban már szerepel. Persze a beállítások között sehol nem találtam ilyet. Aztán valahol arról írtak, hogy a Firefox “CustomizeGoogle” pluginja csinálja, ez viszont nálam nincs telepítve, úgyhogy ezt a lehetőséget is kilőttem.

Végül persze csak meglett a megoldás: a Google beállításokban a lap felületét át kellett állítani angolra, ott található egy úgynevezett “safesearch filtering” opció, ahol az utolsó tételt kell választani. Utána vissza lehet állítani a felületet magyarra.

safesearch-1

Az átverés az egészbe az, hogy ugyanezen a lapon magyar nyelven semmi ilyesmi nincs.

safesearch-2

Közben megtaláltam, hogy az említett “CustomizeGoogle” pluginben hol kell kikapcsolni ezt a szűrést:

Firefox -> Tools-> CustomizeGoogle options -> Preferences

customizegoogle-safesearch

Remélem, más nem fog vele annyit szívni mert egyébként semmire nem jó, a találatok között ugyanúgy szex témában pornó lapok jelentek meg. Csak az eredményeket ferdítette el.

6 COMMENTS

  1. Ami úgy igazán érdekelne, az a Google url kapcsolók jelentése/funkciója. Erről nincs vmi infód?

  2. Keresem, de nem találom ezt a beállítást: Firefox -> Tools-> CustomizeGoogle options -> Preferences
    Vagy csak akkor van CustomizeGoogle options ha ez a plugin telepítve van?
    SPétör

  3. Kösz. Ez tényleg hasznos. Én is a napokban vettem észre, hogy a firefoxban más találatok jelennek meg a kereséseknél mintha pl. explorert használnék. Eléggé idegesített a dolog, de se kedvem se túl sok időm nem volt foglalkozni ezzel. Mostmár minden okés, hála a blog bejegyzésednek. :)

  4. anvee,
    erről sajnos nincs, majd utánanézek, de ha neked van hamarabb infód, szólj. :)

    SPétör,
    igen, telepíteni kell a plugint.

    levi,
    örülök ha hasznos volt. :)

  5. Na de az miért van, hogy ha be vagyok lépve a gmail fiókomba, akkor is más a találati sorrend (egy bizonyos szóra keresve), mintha kijelentkeztem?

  6. Gondolom bejelentkezve a google figyelembe veszi, hogy előzőleg milyen kereséseket indították, az eredmény oldalakon milyen linkekre kattintottál és vmilyen szinten ennek megfelelően alakítja későbbiekben a találati listát (személyre szabja).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here