Mivel hajlamos vagyok mindent elfelejteni (cetlizés a zsebben, netvibes, google docs, saját magamnak mail küldés azért sokat segít ratja), gyorsan ideírom, hogy milyen fejlesztéseket tervezek még a blogon. :)

 • kapjon egy saját grafikát
 • megoldani, hogy a kommenteknél ne admint írjon ki hanem a nevemet
 • egy normális szerkesztőt szerezni mert ettől már a falra mászok (bár lehet hogy a vége az lesz, simán letiltom a wysiwyg módot)
 • felvenni még barátok linkjeit
 • normális syntax highlight plugint beüzemelni, mert a “Google Code Prettify for wordpress” nem tetszett
 • rájönni, hogy mi a fene bejegyzés írásakor lent a “Visszakövetés (trackback) küldése:” ahova linket tehetek be
 • egy kapcsolódó bejegyzések plugint találni, ami lehetőleg a címek alapján fog dolgozni (tag-es cucchoz találtam ilyet de végül is nem tagfelhő lesz a blogon)
 • beüzemelni vmi lightbox-os cuccot a képekhez
 • galériamodult keresni a képek kategórizálásához
 • beüzemelni egy statisztikát (Google Analytics lesz szerintem) és a HitTail-t

Így hirtelen csak ennyi jut eszembe, pedig tudom hogy úgy 2 órával ezelőtt még volt jópár ötletem. No majd ha eszembe jut, kiegészítem.

Esetleg ötletetek van még, hogy mit kéne megcsinálni?

43 COMMENTS

 1. Tudod hogy éjjeli bagoly vagyok, de most már tényleg mindjárt megyek aludni. :)

  Az audioplayer jó ötlet és járt is a fejemben, de nem tudom mennyire gázos kitenni mp3-makat a blogba, nem akarom hogy ebből gondom legyen. :(
  Pedig lenne jópár zene amit megmutatnék, majd még gondolkozok rajta. Nem tudom mennyire üldözik mostanság a blogos mp3-makat.

  fckeditor, tinymce és hasonló csilivili editoroktól ódzkodom, a tutorial.hu-n is gyakorlatilag plain text módban írom a cikkeket, jobb szeretem a tiszta forráskódot látni. :) Arra gondoltam, hátha van olyan editor ez alá is, ami ad pár opciót a bold, italic link és hasonlók beszúrásához, de úgy hogy a kódot látom és gyakorlatilag csak kis kényelem, hogy ne kelljen mindent kézzel beírni.

  Aztán még lehet hogy a végén a Firefox alá telepíthető ScribeFire-t megnézem újra, fél éve volt egy meccsem vele és remélem azóta fejlesztették. :)

 2. Nos, nézd meg a képgalériát ami nálam van, ha ez igy tetszik megosztom veled a kódját.
  Eredetileg Lazy-Galleryre épült, de gyakorlatilag teljesen újra írtam.

 3. És eltünik az a linkelős valami permalink nem normálisság.
  Mert mi ki tudjuk másolni a címet a böngésző címrészéből :)

 4. A linkelős valami maradni fog, szerintem nem zavar senkit és van aki használja. Van oka annak, hogy miért ajánlom fel a komplett linket, nem véletlenül lett kitéve. :)

  A balra rendezés valszeg megszűnik, nem vagyok én sem híve, inkább középre egy fix szélességű grafika.

 5. Azt hiszem a zenelejátszó is rendben lesz, találtam egyet ami szimpatikus, most már csak a zenéket kell összevadásznom hozzá.

  Működik az clearbox-os képmegjelenítés is.

  DjZone, köszi az ajánlatot, megnézem és lehet hogy szólok. :)

 6. Kop-kop
  örülök, hogy idetaláltam :)
  van mit tanulnom
  Ajánlanám a Trailfire alkalmazást is :)
  nincs kedved a Blogteren is megjelenni?
  oppsz, direkt vannak alul az egyéb dolgok?
  Firefoxban a pincében látszanak :(

 7. Szerintem csak nem frissítetted a lapot. :)

  Megnéztem a trailfire-t, jópofa cuccnak tűnik de nem látom értelmét hogy használjam, ráadásul kimondottan irtózom mindenféle külső szolgáltatástól függővé tenni a lap egyes részeit. :)

  Jobb megbízható szerveren, általam felügyelt eszközökkel dolgozni, akkor nagy meglepetés nem érhet.

  Blogtérre thx, nincs kedvem menni, részben a fent említett ok miatt sem. :)

 8. “megoldani, hogy a kommenteknél ne admint írjon ki hanem a nevemet”

  Harder, én a saját blogomnál úgy csináltam meg a dolgot, hogy kreáltam egy Milhó nevű felhasználót, kapott egy admin jogot és már jó is. :) A grafika meg szerintem jó, minek ide új? :o

 9. Azt hiszem, a legjobb,ha ideírom a dolgokat :)
  Szóval..két dolgot tudnál nekem mondani,Harder?Az egyik, hogy honnan szerezted a zenelejátszót :) Mert amit én találtam ilyet,azt vlhogy nem tudtam normálisan működésre bírni..
  A másik,hogy te hogyan tetted magyarrá a wordpress-t?(ha minden igaz,ez az,nem?)Merthogy ha én elkezdem a szövegek átírnikálni magyarra,akkor mindenféle ékezetes betűk helyett kérdőjelek jelennek meg..ami elég zavaró..

 10. A kérdőjeles mizéria a karakterkódolás miatt van. UTf-8 és ISO 8859-esről van itt szó. Erről bővebben itt és itt olvashatsz.

 11. Harder: valami nem stimmel a blog órájával. 8 percet siet…
  Bocs a duplázásért…

 12. Balou,

  1.) az Xspf player létezik pluginként a WP alá, egyszerűen azt telepítettem fel. :) ( http://musicplayer.sourceforge.net/ )

  2.) Magyarosítás létezik a WP-hez, nézd meg a word-press.hu-t, ahonnan le lehet tölteni.

  suta,

  az szerver beállítás, a blogból nincs rá hatásom max annyi, hogy megmondhatom melyik időzónában vagyok.

 13. hehe, kipróbáltam és úgy tűnik működik, hogy az időeltolódáshoz azt írtam be, 1.86 órával vagyok arréb, és most közel pontos :)

 14. Köszi Harder :) A magyarosítást már megtaláltam,de nem műxik jól..ha felrakom,helyből eltűnik az adminból a widget-ek módosítása :D De közben rájöttem,hogy az általam fordított rész miért nem műxött..a notepad ANSI-ban mentette,nem UTF-8ban..amint átállítottam,láss csodát: műxik :) (inkább nem írom be a linket,nem akarok itt reklámozni meg “szemetelni” linkekkel :) Majd a tutorial blogos fórumtopicba benyomom ;) ) a lejátszót meg majd megnézem!

 15. Lehet egy kérés az rss-sel kapcsolatban?
  A feedben nem továbbítod a cikkek keletkezésének időpontját, ami miatt az rss olvasóm mindig a lista legvégére teszi a cikkeidet több rss ábrázolása esetén.
  Megoldható?

 16. Hm,lehet,hogy én vaok a hülye egyébként,de te hogy oldottad meg,hogy az XSPF ne adjon be album-képeket?Meg a helyet neki? Próbáltam flash-ben eltűntetni azt a részt..kevés sikerrel :)
  Jah,és rájöttem valamire: az ingyen tárhelyek nem mindig szeretik a blogokat..meg én se szeretem az ingyen tárhelyeket..bővebb info a blogomban..(a nevem linkje is oda mutat.)

 17. Balou,

  beállításoknál a wide list-et választottam, a méretek 170x250px és látod, nem ad be képet. :) Mást nem állítgattam ezzel kapcsolatban.

 18. Te Harder, Worpress-nél hogy a csudába tudom beállítani, hogy ne kelljen minden egyes kommentet moderálni?

 19. Harder..lehet,hogy bennem van a gond..de..hogyan csináltál te ebből normális playlistet?Mert ez nekem magas..van ott az oldalon ugyan link egy kódcsinálóhoz,de ha ott megcsinálom a dolgokat,és az ott adot kódot bemásolom,csak egy rohadt nagy szürke pacát kapok..

 20. A sidebar.php -be beraktam ennyit:

  < h2 class="widgettitle" >Talpalávaló< /h2 >
  < br / >< br / >
  < ?php xspf_player::start('playlistname'); ? >

  (A kacsacsőrök előtt és után persze ki kell venni az általam most betett space-eket.

  Ha ezzel sem lesz jó, akkor nincs ötletem mi lehet a gond, semmi extrát nem csináltam csak ami le volt írva a telepítéséhez.

 21. Köszi Suta! :) Megvan,mi volt a baki..az én “életemből” kimaradt a a bizonyos kiegészítés…:)

 22. “megoldani, hogy a kommenteknél ne admint írjon ki hanem a nevemet”
  Én átírtam az admin nevét az adatbázisban (tudom már megvan oldva, csak megjegyzésként…).

  “normális syntax highlight plugint beüzemelni, mert a “Google Code Prettify for wordpress” nem tetszett”
  Most milyen syntax highlight plugin van fenn, vagy ezt a tervet ejtetted ? Azért kérdem, mert nekem is jó lenne egy ilyen plugin, de mindenki mást ajánl. Gondoltam megkérdezem itt is, ha már van blog bejegyzés erről.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here