Mint ahogy ígértem, mutatok egy másik módszert arra, hogy lehet egy honlapon megjelenő flash alapú lejátszóból kiszedni az MP3 formátumú zenéket. Az előző módszerhez ( mp3 letöltés ingyen I. ) hasonlóan most is ugyanazokra az programokra lesz szükséged.

Szükséges eszközök

A bejegyzés végén majd nézd meg a videót is (30 másodperc az egész), de most nézzük hogy mit kell csinálni:

MP3 letöltése

1.) megnyitod a honlapot, ahol a flash alapú lejátszó van
2.) megnyitod a FireBug-t a böngészőben és átváltasz benne az All/Net nézetre. Ez kilistázza az összes olyan elemet a lapon, melyeket a böngésződ letöltött, hozzá a forrást, a méretet, a letöltés idejét is. Bár ez most tulajdonképpen mindegy.
3.) rákattintasz a flash lejátszóban arra a számra, melyet le akarsz tölteni, majd akár egyből le is állíthatod, nem kell megvárnod a végét.
4.) Ahogy az a videóban is látható lesz, az MP3 lejátszásának pillanatában a FireBug megjeleníti a letöltendő zenének az a fájlnevét. Erre a névre állva az egérrel majd azon jobb egérgombot nyomva “copy location” opcióval vágólapra tudod helyezni az MP3 fájl elérési útvonalát.

Innentől kezdve a képzeletedre van bízva, hogy mit csinálsz vele. Vagy beilleszted a saját lejátszódba, vagy letöltöd számítógépre, vagy elküldöd ismerősöknek stb..

Megjegyzés

Annyit viszont megjegyzék, hogy amennyiben lehet, figyelj arra oda, hogy ezzel az illetőnek lehet hogy gondot okozol, hisz van hogy neki fizetnie kell a felhasznált sávszélességért, esetleg ha sokan hallgatják a zenét az ő tárhelyéről, a szolgáltató rászól hogy ugyanmár nem kellene ennyi forgalmat csinálnia és hasonlók. Szóval csak kultúráltan tessék a lehetőséggel élni. :)

Videó a letöltésről

Ha érdekel egy még jobb ingyenes mp3 letöltési lehetőség…

Akkor kattints az alábbi linkre, ami egy másik magyar leírásra fog elvinni: mp3 letöltés ingyen a deezer-ről

12 COMMENTS

  1. Nem titok. :) A BB FlashBack Express Recorder nevű ingyenes programmal készítem. Elég keveset tud, más fizetős szofverek jóval profibb felvételre képesek, de megtetszett hogy ingyenes és egyszerűen kezelhető, úgyhogy most ezzel készülnek a videók.

  2. Hmhm
    Tök jó módszer, köszi a leírást!
    Annyi gond azért mégis van, hogy általában az ilyen lejátszókba a kis bitsűrűségű változatot töltik fel. Ezt leszámítva tökéletes! :)

  3. Én inkább a 128-as mp3-makkal találkoztam eddig, ettől sokkal gyengébb vagy jobb számokat ritkán látni szerintem ilyen lejátszókban. :)

  4. Üdv

    Szeretném kérdezni, hogy ezzel a FireBug-al lehet flash-ben lejátszott klippeket is letölteni? Engem jobban ez érdekelne.
    Előre is kösz

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here