Még karácsonyra kaptam a sógoromtól – Jocótól – egy különleges kávét: Guatemalai Maragogype kávé a neve. A csomagon található információk szerint az “elefánt kávé” névvel is lehet illetni, mert mint kiderült, a normális kávészemeknél sokkal nagyobb (legalább 2x akkora).

Guatemalai Maragogype kávé frei

Maga a kávé íze még egy általam kóstolt kávéhoz sem hasonlítható. Nagyon finom, zamatos, erős az íze és az illata is. Ehhez képest egy Karaván, szürke Omnia (ez talán a kedvencem egyébként), stb… gyakorlatilag ugyanolyannak tűnik.

A neten kicsit utánaolvastam ennek a kávétípusnak, mégis hova tegyem, mit próbáljak meg ha hasonló ízvilágra vagyok kíváncsi … minden nem írnék le mert akit érdekel, úgyis utána tud olvasni. Viszont megemlíteném, hogy a Kenyában elfogadott és kapható 7 osztály közül ez a legmagasabb minősítést kapta: AA.

Itthon kb. 1100 – 1200 Ft között mozog az ára az internetes adatok szerint. Mindenképp ajánlanám kipróbálni a kávét kedvelőknek, más sem fog csalódni benne. :)

Annyit tanácsként még szeretnék leírni, hogy ugye említettem, a kávészemek sokkal nagyobbak mint a hagyományos. Maga a kávé tehát nincs megdarálva.

Kézi kávédaráló

Épp ezért a kávéhoz 2 eszköz beszerzését javaslom: kell egy mozsár és kávédaráló. A mozsár természetesen elhagyható, ha a kávédaráló képes befogadni ekkora szemeket (vagy elektromos). Én öcséméktől nyúltam le mindkettőt, a kézi darálásnak amúgy is van egy hangulata. :)

Sajnos nekem már a végét járja a karácsonyra kapott zacskó. Talán 2-3 főzésre elég kávém maradt, de a jövőben tervezem még egy adag beszerzését és más, hasonló jellegű kávékülönlegességeket is meg fogok kóstolni.

Te milyen kávét szoktál inni?

4 COMMENTS

  1. Attól függetlenül, hogy sokan köszörülik rajta a nyelvüket, Frei Tamás munkásságába idáig se tudtam belekötni. Ezzel a kávébiznisszel viszont behozott az országba valamit, amit lehet szeretni. Érdemes elmenni a kávézóinak valamelyikébe és helyben elkészítve kipróbálni egy-egy finom kávét, és ha ízlik, a helyszínen meg is lehet vásárolni. Kérésre a kávét meg is őrlik neked, illetve nálunk a felszolgálók adnak tippeket az elkészítéshez is. Egyszerűen imádom, és mióta kipróbáltam ezt a helyet, máshol nagyon nem is szeretek kávézni. :)

  2. Köszi az ötletet, bevallom eddig ez nekem nagyon kimaradt az életemből. :) Mármint hogy kipróbáljam a kávézóját, a behozott kávékat. Viszont most gyorsan megnézem, hol van ilyen (http://www.cafefrei.hu/kavehazaink/) és hamarosan ellátogatok az egyikbe. :)

  3. Szép jó nagyot.
    Nekem például nagyon bejött az Etióp YRGACHEFFE (Gyémántkávé) is.
    Először édeskés, majd kesernyés. Nagyon tetszik.

    De ki fogom próbálni az elefántkávét legközelebb :)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here