Minap olvastam az index.hu oldalán egy cikket “Kipróbáltuk a Szilícium-völgy legális drogját” címmel a bulletproof coffee-ról, avagy a golyóálló kávéról, melyet előszeretettel fogyasztanak mostanában a Szilícium-völgyben és a Wall Street-en dolgozók.

Erre mondjuk én pont magasról teszek de mivel kávéról van szó, eltettem magamnak a cikket azzal hogy ezt egyszer ki kell probálnom. :)

A bulletproof coffee receptje

A lényege tulajdonképpen annyi, hogy a kávéhoz (1 csésze – kb 2,4 dl) vajat (1-2 evőkanál minél jobb minőségű) és kókuszolajat (1 teáskanálnyit) adnak hozzá.

Bulletproof coffee golyóálló kávé

Ezt az egészet tedd bele egy turmixba és dolgozd össze kb 20-30 másodpercen keresztül. Az indexes videóban szerintem kicsit sok kókuszolajat tettek bele (az 1 teáskanálhoz képest az inkább egy evőkanálnyi volt), ennél én kicsit kevesebbel fogom megpróbálni. Kókuszolajat már mindenesetre vettem a hétvégén (Variocom kókuszolaj 999 Ft/0,5kg), hazafele valamelyik nap megveszem a vajat is.

A cikk megjelenése óta a kavehegy.hu is csinált egy tesztet, több napon keresztül aminek eredményét elolvashatod  a blogjukon (lsd linket lentebb)

Angol nyelven rákeresve a “bulletproof coffee” kifejezésre rengeteg találat van (567000 jelen pillanatban), közte számtalan a témának dedikált honlap. Akit mélyebben is érdekel a téma, mindenképp keressen rá és olvasgasson még, mert sok érdekes cikket láttam már a top10 találatban is.

Kapcsolódó írások: 

 

Forráskép: http://www.optimoz.com.au

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here