“Kislányt marcangoltak össze Klapka kutyái”, “A vállalkozó vérebei megskalpoltak egy kislányt!” – ilyen és ehhez hasonló címek látnak megint napvilágot, miután tegnap előtt egy baleset során megsérült egy kislány.

Alex - az életmentő rottweiler

Tudom, hogy manapság ilyen szenzációhajhász címekkel lehet csak felkelteni a figyelmet. Bevett szokás, erre buknak az emberek.

A hírt különösebben nem kommentálnám (max annyiban, hogy Klapka György szerintem nem vétkes, a telephely őre a hunyó).

Amit mindössze szeretnék kiemelni, hogy a kislány életét egy rottweiler mentette meg, aki a szomszédos telephelyről szökött ki és támadt rá a 2 kutyára, miközben azok a gyereket harapták.

Rottweiler roti

Évek óta a sok idióta firkász rendszeresen úgy tünteti fel ezt a remek fajtát, mint amitől félni kell, mintha ez lenne a világ (egyik) legveszélyesebb kutyafajtája. Elég sokszor illusztrálják rottweileres videókkal és fotókkal a híreket úgy, hogy közben maga a hír teljesen más fajtáról vagy esetleg keverék kutyákról szól.

Ezért írom meg most ezt a bejegyzést. Ne csak annak a sok butaságnak legyen nyoma (pl. véreb a roti, mi …? Idióták!), amit szoktak írni a rottweilerről. Annak is legyen nyoma, hogy milyen remek ez a fajta, milyen fantasztikus kutyák a rottweilerek.

Uff, ennyit akartam elmondani most.

3 COMMENTS

  1. Te különösen tudod, hogy én is kivételesen nagy szeretettel fordulok ehhez a fajtához. Magyarán a kedvenc fajtám, asszem még menne is a benga termetem mellé… Imádom, és imádtam a Te kutyádat is, sőt még egy kicsit vigyázhattam is rá. Nekem is van kutyám, igaz nem rottweiler de nagyjából ki lehet ismerni magának a kutyának a viselkedéseit bizonyos helyzetekben.
    Sok a duma, tudom… :D
    Szóval osztom azt a megállapítást, hogy 99%-ban nem az állat a felelős. Ha csak leviszed sétálni a kutyád, 200-500 méteren belül tuti biztos, hogy találkozol egy Piroska nénivel, akinek a gyerekei vettek egy aranyos kis pamacsot, hogy ne legyen egyedül, néhány hónap múlva meg kiderül, hogy kis pamacs egy Kaukázusi juhász… egy gazdás, kemény kezet, kivételes határozottságot és következetességet igénylő állat. Piroska néni meg ugye tudjuk… nem a határozottságáról, hanem a pogácsájáról ismert. Tehát a kutya szarik rá… de el van engedve… és arra, hogy “Szergej, gyere vissza!” nem hallgat… sőt… de ez csak egy, akkor ott van az is, hogy a családi “falkában” nincs meghatározva, hogy kinek hol a helye… Ez nem a kutya hibája…

  2. Sejtettem, hogy egyet fogsz érteni, tudom hogy mennyire kutyabarát vagy Te is. :) Nagyon egyetértek azzal, hogy ezekről az esetekről nem a kutyák tehetnek. Itt a felelősség a gazdán van, a tenyésztőn/szaporítón.

  3. Rottweiler remek kutya ! Aki mást mond annak nem volt rottweiler je . egy igazi bátor félelmet nem ismerő fajta . A gazdájáért bármit meg tenne !
    Csak ajánlani tudom mindenkinek !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here