Elindítottam ma este egy új oldalt – honlapkeszites.bloghirek.com -, ahol ezentúl az alábbi témakörökben publikáló bloggerek írásait lehet gyakori frissítéssel olvasni: SEO, online marketing, keresőmarketing, honlapkészítés, web 2.0, fejlesztés, AJAX, Google, e-kereskedelem, szoftver, wireless, CMS (tartalomkezelő rendszerek), internet.

Őket eddig is követtem/olvastam, gondoltam hasznos lehet másoknak is egy összeszedett, egyszerűen elérhető webes felületen olvasni a híreket. Kb. ezeket a témákat tartom fontosnak a munkám illetve hobbim során, szerintem egy webmesternek ezeket érdemes követnie.
Szívesen veszek további ötleteket melyek ezekhez a témákhoz kapcsolódnak, és természetesen blogokat is lehet ajánlani, melyek közül a legjobbakat fel fogom venni a lapra.

A lap bal oldalán találhatóak a kategóriák, abban pedig a felvett blogok neve. Jobb oldalon olvashatóak a hírek 2 módon:

  • Ha a vastagabban szedett bejegyzés címre kattintasz, akkor ugyanezen a lapon újratöltés nélkül megjelenik az RSS hír (thx AJAX).
  • Ha a bejegyzés cím mellett lévő blog címre kattintasz, akkor pedig azonnal átugrasz a blogra

lehet választani. :)

A híreket persze nem csak ömlesztve lehet olvasni, lehetőség van a bal oldali kategórianevekre is kattintani, vagy akár 1-1 blog nevére. Ekkor csak a kiválasztott szűrés szerinti híreket fogod megkapni.

Ja és a hírek dátum szerint vannak listázva, ezt használhatóbb formának tartom, minthogy blog szerint legyenek csoportosítva.

A lap a Gregarius-ra épül, ami egy ingyenesen elérhető “online feed aggregator”, magyarul egy webszerverre telepíthető RSS olvasó.

Webmesterek számára hasznos lehet a lap olyan szempontból, hogy a felvett bloggerek lapjaira illetve legújabb bejegyzéseire direkt link mutat nofollow és redirect nélkül.

Link: honlapkeszites.bloghirek.com

18 COMMENTS

  1. Jó nagyon.
    Én már is találtam számomra igen értékes bejegyzést.
    THX.

  2. Örülök neki. :) Most még kiegészítettem a listát a a weblabor hírekkel, blogokkal és újdonságokkal, illetve felvettem a cmsawards.hu oldalt is. a novoportal.hu lapról joomla-s hírek fognak jönni, sajnos a joomla.hu RSS nem elérhető csak beloginolt userek számára. Ezen kívül bent vannak a wordpress hírek is (word-press.hu) és a simple machinea fórummotorról szóló hírek is.
    Egyelőre ezekkel bővült a lap. :)

  3. Dani,
    ezeket a híreket nem én írom, hanem a rendszer szedi le RSS-en keresztül az adott honlapról – így nincs olyan, hogy “író”. :)

  4. Ha gondoltad, akkor valami másra értetted az írónak jelentkezést – mire, hova szeretnél jelentkezni?

    A mailt mindjárt megnézem, lehet hogy bekeveredett a bejegyzésekről szóló levelek közé.

  5. lehet, hoy teljesen félreírtettük egymást, de én is szeretnék majd CMSről, és egyéb más dolgokról írni, amit szeretném, ha majd beraknál, csak egy kérdésem lenne:
    lehet olyan külön rss-t is csináltatni a WP-vel, hogy egy kategória bejegyzéseit tartalmazza?

  6. Ja így már értem. :) Figy, ha gondolod hogy ezeket az írásokat a lapon szeretnéd megjeleníttetni, akkor küldj párat és megnézem, hogy milyenek, ki tudom-e tenni őket. Viszont akkor ezeket máshol nem tudod kitenni, mivel duplikált tartalmat nem szeretnék, a google büntet érte. Gondold át. :)

    WP-hez keress rá a “custom wordpress category rss” -re, lesz találat. Én nem használtam még, hülyeséget meg nem akarok írni.

  7. Ahh, akkor mégsem író akarsz lenni, hanem azt szeretnéd, ha a blogod egyik kategóriájában (CMS) lévő cikkeket felvenném a hírek közé, igaz?

    Ha lesz már jópár írás, megnézzük hogy miről és miket írtál, utána megbeszéljük. Felelőtlenül nem ígérgetek semmit. :)

  8. gondoltam :)
    akkor csinálok egy ‘kategóriás rsst ?’ és elküldöm mailben a linket, majd kb. egy hét múlva lesz rajta elegendő anyag…

  9. Helyes. :)

    Közben a seo.forum.hu topicRSS-ével kiegészítettem az oldalt, sok-sok hasznos téma felvetődik a beszélgetések során.

  10. Üdv!

    Harder, örülök, hogy végül jól végződött a dolog!

    Bolyzsolt, tetszik az új design, csak így tovább!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here