No nem úúúúgy :) 20 év vezetés után tegnap megkaptam az első helyszíni bírságomat, mivel sikerült elnéznem a jogosítványom érvényességét: 2012. márciusában lejárt.

A sztori egyébként nem túl érdekes, egyszerű közúti ellenőrzés során állítottak meg, hátul a 2 gyerek, feleségem mellettem, kocsi telepakolva … 2 dolog miatt írom le mégis:

1.) A rendőrök jófejek voltak, udvariasan kérdeztek és válaszoltak, segítőszen reagáltak mikor kérdeztem valamit. Annyi rosszat hallani róluk, hogy gondoltam valaki már jót is írjon egy közúti ellenőrzésről (még ha meg is büntettek).

2.) A jogosítványon azt néztem be én is, hogy az elején 2007-től 2017-ig tartó érvényesség van, hátul is van egy ilyen blokk viszont a B kategóriánál csak 2012-ig van ez a dátum. Én sajnos ezt nem vettem észre és csak a nyitóoldali 2017-re emlékeztem.

Ha megfogadsz egy tanácsot: ellenőrizd most a jogosítványod érvényességét, ne járj úgy mint én.

Csekk

A rendőrök egyébként elsőre 20e Ft helyszínit mondtak, de mikor hozták a csekket csak 10e volt ráírva és azt mondták, hogy elengedték a felét mert ha valaki normális velük, akkor ő is hasonlóan reagálnak … jóutat kívántak és ezzel utunkra is engedtek. A tanulságot mindenki vonja le belőle. :)

Amiért pedig vidámkodok itt: örülök, hogy megúsztam ennyivel és nem egy baleset során derül ki, hogy nincs érvényes jogsim. Akkor a biztosító sem fizetne, sőt erős a gyanúm hogy a sajátomon kívül még a másik kárát is rámvernék (amilyen sztorikat hallani, nem lennék meglepve).

Úgyhogy most intéztem a háziorvosnál a vizsgálatot (szem, vér, ekg azt hiszem) aztán spuri az okmányirodába, hogy meglegyen az hosszabbítás no meg persze befizetem a csekket.

Tényleg, ki tudja: mennyi idő alatt intéződik el egy jogsi hosszabbítás? Itt a nyár, jön a nyaralás, remélem nem szívom meg mégjobban azzal, hogy hetekig nem tudom az autót vezetni … :S

5 COMMENTS

  1. Ugyan az, mintha elvesztenéd. Tehát ha végigjártad a dokit és megjelentél (baján így van) az időponton, amit előre kértél az okmányirodában, gyakorlatilag vezethetsz, mert kapsz egy pecsételt papírt, hogy van, csak még nincs kész.

  2. Köszi g-easy, holnap intéztem a dokit és kérek időpontot egyből az okmányirodából is. :)

    Janó, igen, következőre összefuthathatnánk ha Te is otthon leszel :)

  3. Ugyanezt sikerült nekem is eljátszani még szeptemberben, ugyanezért. Én nem is jelentkeztem az okmányirodában, elmentem a dokihoz, azzal a papírral besétáltam a VII kerületi okmányirodába, gyakorlatilag 2 perc várakozás után sorra kerültem, kaptam egy papírt, majd pár nap múlva jött az új jogsi is. Flottul ment minden, velem sem szívózott a rendőr, alapvetően az utóbbi időkben jó véleményem van róluk.

  4. Szuper, akkor nekem sem lesz gond vele szerintem. :) Neked mennyivel járt le a jogsid?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here