Annak apropóján ragadok most “tollat”, hogy elvittem műszakiztatni az autómat. Ez így önmagában még nem egy hírértékű téma (bár némelyik mostanság felkapott bulvárlapban vannak ennél komolytalanabban hírek is), az viszont már említésre méltó amit “műszaki vizsga” címszó alatt megpróbáltak lehúzni rólam.

Az első telefonszám amit tárcsáztam, a már jól bevált Cromax Autószerviz volt az Asztalos Sándor utcából. Évek óta hordom oda nem csak ezt, de már az előző kocsit is, elégedett voltam eddig a nyújtott szolgáltatással.

Ám most a telefonban úgy tájékoztattak, hogy a műszaki vizsga díja – mivel belecsúsztam az utolsó 30 napba plusz központilag is megemelték a vizsgadíjat, 36 000 ft lesz … kicsit hümmögtem de aztán foglaltam egy időpontot, gondoltam magamban hogy bár kicsit drága, de ha egyszer meg kell csináltatni, akkor meg kell csináltatni, nincs mese …

Aztán telt az idő napközben és végül csak nem hagyott nyugodni a kisördög, megkérdeztem kollegát illetve öcsémet is: ugyanmár mondd meg nékem tesókám, mennyi az annyi ha idén műszakiztatni szeretném a járgányt?

Persze mindketten valami 20 000 ft körüli összeget mondtak, ami jelentősen olcsóbb volt a 36 ezerhez képest amit elsőre kaptam. Így hát felcsaptam a Google-t és beírtam a keresőbe: “opel szerviz budapest“.

Az első értékelthető találat számomra a cím alapján az Opel Wallis volt (www.opelwallis.hu) melyet rögtön fel is hívtam. A telefonban egy kedves női hang tájékoztatott, hogy a műszaki vizsga ára 20 290 Ft … Igaz hogy emelték központilag és 22 000 ft lenne, de jelenleg egy hatósági akció keretében csak ennyibe kerül. MIVAN?! Gondoltam magamban, ekkor különbség csak nem lehet!

Opel wallis - műszaki vizsgáztatás

Felhívtam újra a Cromax-t és megkérdeztem, hogy biztos jól értettem-e, csak műszakiztatást kértem semmi mást, így is annyi az összeg? Mivel megerősítették, hogy tényleg jól értettem, gyorsan le is mondtam a már lefoglalt időpontot és visszahívtam az Opel Wallis-t, hogy hozzájuk viszem az autót.

Délelőtt 9-re kellett bevinnem, pár perc várakozás után már már vették is fel az adatokat (kicsit korábban érkeztem) és du. 4-re már kész is volt az autó.

A tanulság számomra mindebből az volt, hogy még a régi, jól bevált megoldásokat, helyeket is felül kell vizsgálnom időnként, mert csúnyán átverik az embert ha nem figyel. Illetve talán a csúnya átverés nem is a legjobb szó erre (nem csaptam be, megmondták hogy mi mennyibe kerül náluk), de mindenképp lehúzásnak érzem a 36 000 Ft-os díjat.

A másik dolog ami még érdekes, hogy bár mindenhol az áremelést lehetett olvasni, az öcsém hívta fel a figyelmemet erre az augusztusi cikkre és részletre:

“… nálunk jelenleg 16 290 forintot kérnek a környezetvédelmi vizsgálatot is tartalmazó ellenőrzésért. Ezt akarták felemelni 22 ezerre, kint is volt a javaslat az NFM honlapján, de a tervezett július eleji emelésből végül nem lett semmi. Valószínű, hogy legkorábban idén októbertől kell többet fizetni az autók és motorok vizsgáztatásáért …”

Forrás: http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2012/08/10/evenkenti_muszaki_vizsga_johet/

Tehát az központi áremelés amire hivatkoztak, valójában nem is történt meg, csak tervezet volt. Talán majd bevezetik. Akkor erről ennyit…

Ennek fényében az Opel Wallis-os 20 290 Ft sem akciós ár volt, de azt hiszem az a 4 000 Ft haszon ami nekik rajta volt, abszolút elfogadható. A Cromax 100%-os haszna viszont nekem már sok volt.

A jövőben azt hiszem maradok az Opel márkakereskedésnél ha ez az árképzés így marad. Kár a Cromax-ért, közel volt és egyébként elégedett is voltam a kapott szolgáltatással, de ennyivel nem kapok többet a pénzemért.

5 COMMENTS

  1. Pont a múltkoriban jártam úgy, hogy a blogomon egy mikrofont ajánlottam, és leírtam, hogy 27 000 körül be lehet szerezni. Ennyiért dobta ki ugyanis az árgép. Aztán megkérdezte valaki, hogy akkor a győri Hangszerdiszkontban miért 44 000? Mondom: fogalmam sincs, hogy abban a boltban konkrétan miért van ennyire túlárazva. Annak ellenére, hogy egy korrekt boltnak tartom, és sokat vásároltam már náluk, ezt a mikit azért nem tőlük venném. Szép dolog a lojalitás, de majdnem 40% a különbség a kettő között! Ami nagyon sok.

  2. Nah az is szép árkülönbség! :) Webshopok esetében (ez az volt?) azzal már találkoztam, hogy egy termék újabb verziója kijött, azt mindenhol “normális” áron lehetett kapni és a régi verziót leárazták a legtöbb helyen. Pár webshop-ban viszont nem foglalkoztak azzal hogy a régi termék árát átírják (ami persze időközben csökkent), így kialakulhatott az a vicces helyzet hogy egy portéka mondjuk 2010 vagy 2011-es verziója többe került, mint az új 2012-es. :)

  3. A Hangszerdiszkont fizikailag is létező bolt, de van neki webes felülete, és általában azon szoktak többen vásárolni. https://www.facebook.com/hangszerdiszkont?ref=ts Na, hát itt volt túlárazva a cucc. Ráadásul az USB-s mikrofon még drágább volt, a hagyományos XLR-esnél. Pedig ha valaki nem akarja magát egy életre a számítógéphez kötni, akkor nem praktikus USB-s mikrofont venni, mégis az a drágább. Azt semmibe nem tudja bedugni átalakító nélkül, de ez már egy D/A konverziót tesz szükségessé, tehát akkor oda az USB minden előnye. :)

    A te sztoridnál is több mint 40% a különbség!

  4. Köszönöm hogy szóltatok, ez már egy jóval barátságosabb ár mint amit tavaly adtatok szóval nem látom akadályát, hogy megint hozzátok vigyem a kocsit ha bármi gondom van, hiszen amúgy évekig elégedett ügyfeletek voltam. :)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here