Ez a hónap nálunk az elromló háztartási készülékek időszaka. Először megadta magát a micro, aztán a mélyhűtő, 2 napja meg kinyuvadt a TV-nk is. Remek …

Na szóval most ott tartok, hogy egy TV-t kéne venni különben itthon kitör a parasztlázadás. Már nézegettem időnként az LCD-ket, de jól jönne némi segítség és tanács, esetleg konkrét tapasztalat.

Íme a döglött jószág, nyugodjék békében :)

halott Philips TV
halott Philips TV

Nagyjából annyi van meg eddig kiindulópontként (részben netes infók, részben ismerősökkel való dumálgatások alapján), hogy:
– legyen full HD
– legyen legalább 94cm-es
– legyen rajta HDMI meg USB

Az ajánlott márkák között eddig vezetnek (sorrendben lefelé csökkenő az ajánlások száma):
– samsung
– philips
– sony

Kb itt tartok, ezekkel sajnos még mindig nem vagyok sokkal előrébb, óriási a választék. Jól jönne némi segítség, akár URL formájában is hogy hol érdemes utánaolvasni, vagy ha konkrétan nagyon jó/rossz tapasztalatod van valamilyen készülékkel, azt is oszd meg pls.

Keresgélek én is közben a neten, hogy miket írnak milyen tanácsokat szoktak adni, ha találok valami hasznosat, bedobom ide commentként, remélem hasznos lesz másnak is.

Thx mindenféle segítséget előre is!

48 COMMENTS

  1. Béke poraira.

    Tévét úgy érdemes venni, hogy bemész egy nagyobb kereskedésbe, és megnézed működés közben.

  2. Első sorban talán az LG-t ajánlanám, aztán a Samsung.

    Aztán ha már veszel, ne MPEG2, hanem MPEG4 legyen.

    Ha FULL-HD, akkor 1080p legyen és ne 1080i. (Az 1080i egy gyengébb változat, a 1080p a legjobb.)

    A legfontosabb, hogy légy résen. Ha bemész egy nagyobb kereskedésbe, ahogy fentebb ajánlották, többnyire nem értenek hozzá. Ha értenek is, megpróbálják az eladhatatlan gagyibbakat eladni neked.

  3. Ebben egyetértek, csak nem mindegy hogy hova indulok el és mit szeretnék megnézni. :)

    Éjjel keresgéltem, egyelőre ezek tűnnek szimpatikusnak, csak méretbeli különbség van köztük de azt majd élőben eldöntöm (ezektől függetlenül), hogy kb mi az a méret amit 2.5-3.5m távolságról jó nézni.

    Samsung LE40B530P7WXXH LCD televízió
    * 40″ (102cm) képátló
    * 100000:1 kontrasztarány
    * 1920×1080 pixeles felbontás

    ez a 220volt.hu-nál olcsóbb: Samsung LE-40B530

    Samsung LE37B530P7WXXH LCD televízió
    * 37″ (94cm) képátló
    * 100000:1 kontrasztarány
    * 1920×1080 pixeles felbontás

  4. Webshop,
    Köszi a tanácsokat, az 1080p vs 1080i-nek utánanézek hogy ez mi, meg megnézem az LG-ket is. A Sony-t kilőttem, nekem az már az a kategória amit nem szeretnék megfizetni, sokkal drágább kb ugyanazzal a tudással.

  5. Szisztok!

    Jópár éve dolgozom műszaki kereskedelemben, most pl egy multinál…
    Tévhit hogy a gagyit kell eladni és hogy nem értenek hozzá jo persze vannak kivételek. Elsosorban a Tv választásnál a legfontosabb, hogy milyen célra veszed:
    jétékkonzol, számítógép egyértelműen LCD
    tv film dvd moziélmény egyértelműen PLASMA

    Mint olvasom jópáran ajánlottatok tv-t mérget vettem volna rá hogy LG, SAMSUNG nagy butaság lenne minőségileg silány az LGnél még a magaskategória is… Ha számít valamit a tapasztalatom és szaktudásom mindenképpen SHARP(eredeti japán még mindig 3 év teljeskoru gari)
    TOSHIBA szintén három év
    JVC
    PANASONIC
    PHILIPS
    kozul válassz!!! Nagyon fontos még hogy milyen távolságbol tudod nézni mert a nagy tévé fárasztja a szemet bár káros sugárzása nincs de ah a szemed nem látja be az egész képernyot egyértelmuen mozgatod és elfárad…
    Full hd vagy nem Full hd hosszutávra nézve mindenképpen full hd jelenlegi állapotot nézve mindegy, full hd felbontást csak ps3 bluray számítógép tud leadni magyarországon más nem …
    HDMI mindengyiken van már 99%ban az usbe meg tobbletszolgáltatás ha nincs kell venni egy usb-s dvd lejátszot 15e kb és meg van oldva, mindenképpen a minőségre menj szerintem… és ha rám hallgatsz a samsungot nagyon elfelejted az lg -t meg foleg …
    És azt sem felejtsd el nem muszáj mindig a legujabb szériát vásárolni vannak régebbi nagyon jol bevállt termékek

  6. Ja és ne a számok legyenek az info táblárol beszédesek
    ne feledd kontrasztot mindneki úgy mér ahogy akar… csak márkán belul hasonlítunk

    válaszido fontosabb
    de 8 és attol lefele bármelyik jo a három és a ketto már toritás szurkébol szurkébe valo átmeneti idot jelent nem feketébol feketébe természetesen egy pixelre levetitve

  7. Kurvára mindegy, hogy samsung, sony, philips, lg. Ezeknél a mindent gyártó, mindenből milliót fajtát gyártó óriás vállalatoknál egyáltalán nincs márka biztonság. (Talán a Wacomra vagy az Eizo márkára merném egy picit rámondani, hogy már beszélhetünk valamiféle márka megbízhatóságról.) Rengeteg gyengélkedő gyártósori eresztésük van. Egyszerűen csak az adott szériát van értelme nézni az embernek ezeknél. Felírni az azonosító számukat, beírni a googléba, és ha van róla írás, akkor végig olvasni alaposan a fórumokat. Ha írnak róla rossz dolgokat, akkor tovább nézni a következő szériát.

  8. Mindenképen érdemes látni a konkrét terméket menet közben, mert a hiper szuper 600000000:1-hez dinamikus kontraszt lehet annyira szar, hogy állandóan rondán változik, villódzik a kép fényessége.

  9. Ez az egyik oka, hogy például a profi, valóban fejlesztésre szánt monitoroknál, nincs dinamikus kontraszt, pedig szinte lassan már mindegyik monitor és tévé dinamikus kontraszttal érkezik.

  10. Köszi mindekinek az infókat, közben olvasgattam én is a neten bár sok tanács már 2-3 cikkben jelent meg, de azért az alapokhoz jók és legalább tisztázzák a fogalmakat.

    Közben a boltokat is nézem hogy mi hol mennyi, mert ahogy nézem óriási eltérések vannak, azért nem mindegy 20-30000 HUF ide vagy oda.

  11. 1080p vs i:
    az i az interlaced, azaz váltottsoros megjelenítésű, neked p kell, az a jobb.
    LG-t nem ajánlom, Samsung szerintem jó -nekem monitorban verhetetlen.
    Az Eizo-t ne keverjük ide, az olyan, mintha az autókereskedésben mindent Bentley-hez hasonlítanánk. Persze egy 24″-es Eizo 2-300 ezerért jó TV-nek is, a színhűsége verhetetlen. Cégnél van egy csinoska, elfogadnám :)
    Boltos barátomat kérdeztem: Ha lehet, várj a led TV-re (most drágák még), az minőségben odaver (már látott ezt-azt, képben van a srác). A TV-k nagyrészt ugyanazt a panelt használják, de support miatt Ő Samsungot javasolta, de semmiből NE az alaptípust… És semmi kontraszt, stb. adat nem lényeg (mert pl. a dinamikus kontrasztnál nem látható a különbség), de a Hz legyen magas. Ezt mondta, persze szerintem is nézegessél

  12. Az eizot meg a wacomot csak a márkamegbízhatóság miatt írtam példának, nem szándékoztam a tévé gyártás világába belehelyezni. Az eizok egyébként annyira nem is drágák, a samsung meg a többiek is ugyanúgy 500 ezrekért szeretik árulni egyes profiknak szánt monitorjukat.

  13. Én azt nem tudom sose eldönteni, hogy mennyire legyen “szélesvásznú”… főleg azért,mert pl a tv-műsorok nagy része nem abban van, és egy-két itthoni kereskedelmi csatorna írtó profi módon konkrétan levágja a kép szélét :D Volt olyan film, aminél fura volt a kép széle..utána ránéztem DVD-ről ugyan azon a tv-n,és ott több látszott a képből… az azért gáz egy picit, nem? :D

  14. “Full hd vagy nem Full hd hosszutávra nézve mindenképpen full hd jelenlegi állapotot nézve mindegy, full hd felbontást csak ps3 bluray számítógép tud leadni magyarországon más nem …”

    Már most is elérhetőek digitális csatornák, amelyek full hd adást tolnak, lásd UPC (1080i), a mostanában menő, usb vinyóval működő médialejátszók is meghajtják a teljes felbontást, sőt még a fényképezőgépeken is hdmi csati van, és ha PC-t kapcsolsz a tv-re, nem mindegy hogy 1300 vagy 1900 pixel van egy sorban.

    1080p-re érdemes sasolni, 1080i-ben az “i” interlaced-et jelent (“p” – progressive). Ez kb. annyit tesz, hogy csak fél képet rajzol ki a tv egy ciklusban (minden második sort), és váltja a páros és páratlan képeket.

    Szintén fontos a frissítési frekvencia, meglepően sokat tesz az 50/100Hz külömbség, leesett az állam, amikor láttam. Ezért ajánlottam a TV-k megtekintését olyan helyen, ahol egymás mellett több ilyen masina van kiállítva.

    Ami a kontrasztot illeti, a legtöbb TV-n a dinamikus kontrasztot tüntetik fel, de azért ez az érték is számít, legrosszabb esetben meg kell kérdezni a nominális értéket.

    Ami a Sony-kat illeti, nem véletlenül kérnek el többet a látszólag ugyanolyan képességekkel rendelkező tévéért. A színtartomány, amit egy Bravia tol, rendszerint kenterbeveri az összes hasonló tv-t, elképesztő mennyire nagy a külmbség. Megintcsak a megtekintés fontosságát hangsúlyoznám :D

  15. Köszi, közben kinéztem egy boltot ahol a honlapjukon ezt hirdetik: “Üzletünkben a TV készülékek megtekinthetőek UPC digitális, illetve 1920×1080 Full HD adással is.”
    Árban is jók, meglátjuk … nagyon-nagyon kíváncsi leszek rá, hogy milyen különbségek vannak. :)

  16. anvee igazad van, hogy azok is tudják de kérdezem én hogy hány háztartásban van ???? tehát a normál háztartásra gondoljuk… de a frissítési frekvenciát az én is kifelejtettem és én is előre hoznám az tényleg fontos… de ne keverjunk egy lg és a sony 200hz et …
    a sony a jovo evtol lesz érdekes mert sharp panel lesz a tvkben nem hivatalos források szerint

  17. en panasonicot vettem, bar sonyt akartam, de nem bantam meg. erdemes korbenezni akar az ebay.de-n is, ha szeretnel kicsit sporolno.

  18. Szvsz az a legjobb megoldás, hogy megnézd működés közben márkától függetlenül!
    Én azért semelyikre nem merném letenni a “nagyesküt”, hogy nem szorgos kis kínai kezek rakták össze…

    Csatlakoznék Slag07-hez: Sharp, Toshiba – ezekről olvastam jókat, ill. én Neki hinnék olyan múlttal.

    Nekem egy LCD Samsungom van, amit vagy 3 éve vettem 200ért, de veri azt a Sony Bravia-t, ami 2 éves és anno 300 volt. Na ennyit a Sony-ról!
    És bár csak 27″-os, viszont sokkal szebb és élesebb képe van, mint az előbb említett “nagytestvérnek”. Szerintem a Samsungoknak nagyon jó az ár-érték aránya és piacvezetők a kijelző-gyártásban, ha jól tudom ők alkalmazták először az LCD-t is.

    Ezeket már úgysem 20 évre veszed mint anno!

    Ja! És korom fekete legyen a káva! Sokkal jobban érvényesülnek a színek!

  19. Csatlakozom azon hozzászólókhoz akik arról írtak hogy nem kell a számokra alapozni.
    – A kontrasztarányt lassan már ki sem írják mint tulajdonság, és az hogy Full HD legyen a Tv-d az már azért alap (márcsak azért is, mert lassan nem árulnak mást).
    – A képméret Neked fontos. Aszerint válassz mekkora szobába és milyen távolról szeretnéd nézni a készüléket. Agyérgörcsöt kapsz mire megnézel egy filmet pl egy 102cm-es TV-n 1,5m ről. :)
    – Ami fontos az a képfrissítési frekvencia és mint a már előzőleg leírt válaszidő. De hát ezek összefüggenek.
    – Egy kis érdekesség – úgy tudom, legalábbis úgy fél éve még az járta az egyik műszaki áruházban és szerintem azóta sem változott – hogy a televíziók képét (amelyikek ki vannak rakva és működnek) a boltban, számítógépes feljavítás után adták/adják le. Tehát csalóka lehet a képminőség.
    – A HDMI mindenképp, de USB is már alapfelszereltségnek számít a készülékeknél.
    – Ha a márkáról kellene nyilatkoznom, csakúgy mint Slag07, én is a Sharp-ot, Philips-et és Panasonic-ot ajánlanám.

    Ja egy nagyon FONTOS dolog: Akármennyire is csábító a 4:3-as képarány, NE nézd úgy a Tv műsorokat. Csakis szélesben (mostanában egyre több ilyen van), mert beéghet a képernyő a képigazítás miatt és bizony ilyen esetben kitörölheted a segged(bocs) a garanciával. Mindegyik LCD TV kiskönyvében apró betűvel bele van írva, hogy ebben az esetben nem vállalnak garanciát. Így jártunk egy 8 hónapos Samsung tv-vel is.

  20. “Akármennyire is csábító a 4:3-as képarány, NE nézd úgy a Tv műsorokat. Csakis szélesben (mostanában egyre több ilyen van)”

    Őőő, lehet,hogy hülyeség…de ha az adások 95%a 4:3ba megy (mert szerintem így van itthon még sajnos,de kíváncsi lennék azokra az adókra,amik nem így adnak), akkor mi van?Mert a 4:3ban sugárzott adást elég nagy hülyeségnek tartom “eltorzítani”…

  21. Hát, sokan nem nézik a tv adást vagy csak nagyon ritkán. A tv adást torzítás mentesen is lehet nézni 4-3 arányban, teljes képernyőn, persze akkor nem fogunk látni a felső és az alsó részből néhány centit. Azt most nem tudom, hogy ezt a harmadik beállítási lehetőséget, hogy nevezik.

    Ilyen évét főleg azért vesz az ember szerintem, hogy a hd filmeket, játékok gyönyörűségesen fantasztikus képét élvezhesse.

  22. Jó, persze, de azért a TV elsődleges funkciója nálam még mindig a TV nézés :P az más kérdés,hogy konkrétan amit nézek: HBO, Discovery meg néha Sport1,Sport2 :D Ebből ugye az HBO tudja a HD-t már…játékokat nem fogok rajta élvezni, mert nem vagyok konzol párti,illetve felesleges porfogónak érzem :)

    Meg azért ez nekem nem indok,hogy ilyen tv-n nem szoktak “tv-t nézni”, ezért nem kell törődni a tv-adással..

  23. Akinek van rá feleslegese pénze, a konzol mindenképpen megéri. Nagyon örülök például, hogy régebben játszottam a metal gear solid részekkel, gran turizmo részekkel, soul caliburral, final fantasy 8-al, 10-el, parasite eve 1 (ami annyira jó volt, hogy japán nyelven is boldogan vittem végig), resident evil 1-2, sillent hill, Medievil, és még sok jó game. A maguk idejében mindenképpen felejthetetlen és csodálatos alkotások voltak. Zseniális alkotások, amelyek sajnos messze elkerülték a pc-ét, vagy ha volt is pc átíratta, az nagyon gyatra volt.

  24. “Akinek van rá feleslegese pénze” -> na már itt sántit nálam a dolog :D Bár irigylem azt,akinek a pénze “felesleges”…ha tudtok ilyen embert, szívesen megadom a telefonszámom,vagy még inkább a bankszámla számom az illetőnek :D Ígérem, nekem nem lesz felesleges :) De ne OFF-oljunk:) Már nincsenek szúnyogok:)

  25. Balou igazad van abból a szempontból hogy az adások 95 %-a 4:3 -ban megy, de hát hosszútávon az ezen méretben történő tévézés panelcseréhez vezethet súlyos pénzekért. Tehát lehet választani.

    Ha valaki nem akarja szélesvászonon nézni az amúgy nem abban sugárzott műsort, akkor nagyítsa fel a képet, hogy az arányok megmaradjanak. Persze ennek a már említett “nem látni az alját vagy a tetejét” probléma lesz a vége.

  26. Tehát gyakorlatilag valamilyen szempontból mindenképp szarul jársz :) Vagy panel csere, vagy torz kép,vagy a fél műsort nem látod :D

  27. Köszönöm mindenkinek a segítséget és a hasznos tanácsokat, átgondoltam mindent, elolvastam mégegyszer az itt kapott tanácsokat, átfutottam még párszor fejben hogy mire is van szükségem, milyen szempontoknak kell megfelelnie a TV-nek és hogy nekem mennyim van rá egyeltalán, plusz természetesen néztem boltban működés közben is tv-t.

    A végeredménye az lett, hogy egy Samsung LE-40B550 LCD TV-t vettem és nagyon elégedett vagyok vele, hétvégén rengeteget próbálgattam és eddig semmi hátrányát nem vettem észre.

    Samsung LE-40B550 LCD TV

    Az eddigi tapasztalataim vele:

    A TV adások sokkal jobb minőségben jelennek meg rajta, mint a régebbi TV-n, nem is vártam hogy ennyivel szebb lesz a képe. A feleségem a hagyományos 4:3-as arányban szereti ezeket nézni, de szerencsére a TV elég okos ahhoz, hogy azoknál a csatornáknál ahol érzékeli a HD adást, ott képarányt váltson.

    Az xbox360 mesésen néz ki rajta, ezt gondolom nem kell ecsetelnem, nagyon szépen kihasználja a TV képességeit. :)

    A notebook-t rákötve is nagyon szép a képe, igaz a notiról 1920×1080-t viszek ki, de így tökéletesen olvasható minden apró részlet, kb mintha egy monitort néznék.

    Ami még nagyon tetszik, hogy a beállításokat (képet néztem főleg eddig, színek stb..) forrásonként megjegyzi, tehát ha pl. a játékhoz beállítottam hogy élénk, kontrasztosabb képet adjon, akkor nem állítja el a TV műsorok beállításait ezzel együtt. :)

    Amit egyelőre hátrányként tudnék említeni, az:
    – a kerete/kávája (vagy hogy hívják) vonzza a port, törölgetni kell
    – a forrás kiválasztásához (tv, hdmi, pc stb…) be kell menni a menübe (ezt most igen gyakran váltogattam), pedig ezt igazán kitehették volna a távirányítóra is, akkora példányt kaptunk hozzá. :)

  28. Sok boldogságot hozzá :) Én még egy darabig jegelem a TV vásárlást :) Főleg,mert ha minden igaz,tavasszal bontás-építkezés,új szoba, és ha mázlim van,egy fokkal nagyobb méretűt sikerül kaparintani (ha már terveztetjük,bevetek mindent :D ) és elég “kellemetlen” lenne a mostani pici szobára vett tv egy mondjuk 2szer akkorában..:) Meg most amúgy se lenne rá…

    Szerintetek mi az az ár egy ilyen TV-ért,ami még elfogadható manapság? Mert láttam néhány olyan árat,ami azért elég arcpirítónak tűnt…Persze pozitív-negatív irányban ugyan úgy…nem sok bizadalmam lenne egy 60 centi környéki LCD-hez,amit 50ezerért akartak rám sózni…nem,nem piacon :D

  29. Balou,
    az építkezés szerintem 100x fontosabb mint egy TV, szóval … :)

    Az ár szerintem fogós kérdés, függ attól persze hogy ki épp hogy áll anyagilag, mire kell neki a TV, mennyit fogja használni stb..

    Más nevében nem nyilatkozhatok, de jómagam úgy vagyok vele, hogy ha valamit hosszabb távra veszek és fontos a minőség, akkor hajlandó vagyok rá többet költeni még akkor is, ha adott pillanatban nem tűnik jó választásnak.
    Erre a TV-re max 200e-t szántam, ennél többet nekem nem ér meg akkor sem, ha arannyal borították volna. Ez manapság kb vhol a középmezőny alja lehet ár tekintetében, ha azt nézem hogy kb ekkora méretű/tudású de kicsit drágább készülékek simán 250-350e között vannak (ilyesmi méretű LED TV 400e volt a boltban), és utána jön még a felső kategória, ahol sejtésem szerint a határ vhol a csillagos ég körül van.

    sanyoca,
    A garival most hirtelen megfogtál, nem emlékszem hogy mi volt a papírján és már nem akarok zörögni a szobában, mert alszik a család. :) A honlapon viszont utánanéztem (illetve más boltnál is), és az edigital-ban 1+1+1 évet írnak, a 220volt-nál meg a termékleírásnál 1 évet, viszont a “garancia” oldalon 2+1-t írnak, idézem:

    hxxp://www.220volt.hu/waranty.php
    Garancia időtartama az egyes gyártók termékeinél
    Samsung: fényképezőgépekre 2 év, televíziókra 2+1 év

    A hivatalos samsung honlapon ez van:

    Televíziók
    3 év SAMSUNG jótállás: 2 év teljes körű jótállás és a 3.évben a fő alkatrészek ingyenes javítása és cseréje

    Tehát gyanítom, hogy ez a 2+1 év lesz a helytálló válasz. :)

  30. Hali.Sokat segitettek a hozzázolások saját LCD döntésemben.. Kkb 4 méterről fogom nézni a panelt. Döntésem a Samsung E40B650 re esett 210 ezerért 3 év garival. Sokat tépelődtem a külöönböző márkák és típusok között míg végül rájöttem, hogy ízlések és pofonok. Van akinek a pap másnak a papné. Az alap funkciók és paraméterek stimmeljenek a design pedig egyedi. Fontos paaraméterek : 1920×1080 pixel, 1080p, min.100 Hrtz, USB, Lan vagy Wlan, Mpeg4. Üdv

  31. Szia Attila,
    Örülök ha már tudott segíteni a bejegyzés és a kommentek a döntésedben, szerintem nagyon jól választottál, az egy kiváló készülék. Majd írd meg a tapasztalataidat miután megvetted, kíváncsi vagyok rá hogy neked is ugyanúgy tetszik-e a képe mint nekem illetve érdekelne, hogy előtte milyen tv-d volt, mihez fogod hasonlítani?

  32. Az alapproblémához szeretnék hozzászólni, a tönkremenő háztartási készülékeket esetleg nem túlfeszültség okozza? A környékeden másnak nem fordult elő hasonló? Mert létezik védelem ellene, villanyszerelési boltban, persze villám (zatom:)) ellen nem véd, de a hálózatban jelentkező nagyobb feszültségek ellen megvédi a készülékeket.
    Nem ‘túlfeszültségvédős’ elosztóra gondolok, hanem valami ilyesmire:
    hxxp://www.villanyszerelesianyagok.com/product_info.php?cPath=10039_73554&products_id=5894&osCsid=f43d9b5684a88f22672113d3c7585d6e

    egyik ismerősöm 17e körül vett 3fázisra valót, a linken lévő ettől mondjuk jóval drágább, de csak a szemléltetés miatt linkeltem be…

  33. “Az alapproblémához szeretnék hozzászólni, a tönkremenő háztartási készülékeket esetleg nem túlfeszültség okozza? A környékeden másnak nem fordult elő hasonló?”

    Csak ennyi volt a hiba, más készülék nem romlott el és nem is tudok róla, hogy a házban másnak is ugyanebben az időszakban haltak meg volna cuccai.

  34. “Ez a hónap nálunk az elromló háztartási készülékek időszaka. Először megadta magát a micro, aztán a mélyhűtő, 2 napja meg kinyuvadt a TV-nk is. Remek …”
    csak erre reagálva gondoltam…
    és ilyen esetben nem kell feltétlenül mindennek elromlania, csak sorra épp mikor mi döglik ki, ha a hálózati feszültség nem megfelelő,

    pl villámláskor is ha valami tönkre megy lehet hogy a lakásban lévő többi készülék viszont sértetlenül megússza a dolgot

  35. Szia!

    En kb. fel eve nezegetem az LCD-ket es ha minoseget akarsz akkor ezek:

    Samsung B650 100Hz-es kepfrissitessel, B750 200Hz-el.

    Ez a ket modell mindent tud amit csak el tudsz kepzelni, mellesleg ennek a legszebbek a szinei a beszamolok alapjan. DLNA, internet tv (sok widget hozza), ethernet csatlakozas a halozati tartalmakhoz, opcionalis wifi adapter a halozati tartalmakhoz stb.

    Nalam beuszott a kepbe meg a Samsung LED-es hattervilagitasu televizioja is a:

    samsung ue-46b7000

    Valoszinuleg ez lesz, csak meg varok egy kicsit az ara miatt. De a kisebb kepernyoju 40b7000-est mar egesz jo aron meg lehet kapni. Ja igen, ebben is benne van minden amit csak el tudsz kepzelni. En itt szoktam okosodni:

    http://prohardver.hu/tema/lcd_tv_tapasztalatok_tanacsok/hsz_34251-34300.html

  36. hxxp://www.digitalplaza.hu/main.php?tema=tv&s=0&mit=8202

    én ezt néztem ki
    mit szóltok hozzá?

  37. Sziasztok!

    Tudom már párszor elhangzott hogy Samsung nem a legjobb, páran mégis azt vettétek illetve néztetek ki. Én is LCD tv-t akarok venni játék miatt is xbox 360 + wii.

    Valami tapasztalatotok van a Samsung LE-40B653 T5W TVről?

    Ennél az árkategóriánál többet nem szánok a TVre.

  38. Samsung LE-32B550 – mi ilyen tv-t vettünk ma :D – gyak. ugyanez, csak 32 colos – eddig rendesen működik

  39. Szia Harder!

    TV vásárlás előtt állok, és pont ugyanezt a Samsung-ot néztem ki.
    Továbbra is meg vagy vele elégedve? A notebook-al hogyan kötötted össze? USB-ről filmeket is lejátszik, vagy csak fotókat?

    Köszi a segítséget!

    Üdv,
    gus

  40. Szia!
    igen, azóta is nagyon elégedett vagyok vele. :) A notebook-kal egy sima VGA kábellel kötöttem össze, nem volt semmi gond vagy beállítási macera, a win alatt egyszerűen bejelöltem hogy a 2. megjelenítőre (TV) küldje ki a jelet és kész.
    Videót nem tud lejátszani, csak zenét meg képet. Videóhoz a 650-es sorozat jó már, az gyönyörűen viszi a full HD-t is elvileg (azért elvileg, mert tesztelni még csak 720-assal tudtam), feliratokat kezeli, viszont egy hibája van amire még nem találtunk megoldást, hogy a több hangsávos filmeknél nem ad hangot, és nem is enged választani.

  41. A B550 tud videot lejatszani csak be kell kapcsolni a Service menuben.
    google a baratod

  42. Szia,
    Köszi a tippet, rákerestem és tényleg van egy leírás, hogy service menün keresztül (bár ahogy látom nem hivatalos) hogy lehet engedélyezni a filmek lejátszását. :)

  43. Sziasztok, én Lg párti vagyok, eddig kb csak és kizárólag Lg tv-nk volt, nemrég vettünk egy 3D is Lg lcd tv-t és nagyon meg vagyunk vele elégedve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here