Munkahelyen legtöbbször rendelem a kaját ebédre, minden nap más helyről, így megmarad a választás izgalma. Ez már elég régóta a NetPincér-en keresztül zajlik, velük nincs is gondom. Viszont ma először kiborult a bili és küldtem nekik egy panaszlevelet, mert a Star KeBab nevű török étterem olyan kritikán aluli kaját hozott ki, hogy attól hányni támadt volna kedvem.

Anno egyszer már volt velük egy rossz tapasztalatom, amikor sikerült egy olyan gyros tálat kihozniuk, ami meg sem közelítette az étteremben helyben elfogyasztható étel minőségét és mennyiségét, de azt még kihevertem. Ma újabb próbára szántam el magam, de óvatos duhaj módjára már csak “Gyros szendvics borjúhússal” volt a rendelés.

Első harapás, nyami-nyami, bazz ez ropog.. ááá, mondom nem hiszem el, biztos valamit rosszul éreztem. Második harapás, megint csak nyami-nyami, de akkor már szaladgáltak a hangyák a gerincemen, mert megint csak ropogott. Mintha homokot szórtak volna kajába. Nagyon durva! Utoljára ilyet 5 évesen a homokozóban ülve éreztem, mikor kaptam a pofámba egy lapát homokot egy másik kissráctól.

No de nem hagytam magam, mondom túljárok én az eszükön, kikotrom a felelőst. A zöldséget. Mármint a gyros-ból. De ráfáztam, mert az öntet miatt mindenhova bejutott a homok.
Máskor meg kéne mosni azt zöldséget kedves Star KeBab-osok! Ha homokat akarok enni, majd megoldom magamnak!

Viszont jó a rosszban, hogy azzal a szarral amit ma kihoztak, úgy elvették az étvágyamat egész napra, hogy azóta sem volt gusztusom kajálni. Remek fogyókúrás hely lehet belőle.

A NetPincér-es ügyfélszolgálat elég gyorsan reagált, megírták hogy elnézést kérnek az étterem nevében is, felvették velük a kapcsolatot és ígéretet kaptak, hogy meg fognak keresni telefonon. Kíváncsi leszek rá hogy ez meg fog-e történni és ha igen, mikor, mert ma nem hívtak.

Arra is kíváncsi leszek hogy esetleg felajánlanak-e valami kedvezményes vagy ingyenes kaját, de biztos vagyok benne, hogy nem fogom elfogadni. Elég volt 2x pórul járnom, harmadszorra nem leszek hülye megint beleesni ebbe a hibába. Meg különben is.. mi van például beleköpnek? (Ez a töki reklamált? Jah akkor várjatok … Hhrrr… placcs. No most már megvan a szósz, viheted ki Janikám!) Amilyen sztorikat hallottam a konyhákról, nem csodálkoznék rajta. :)

Ui.: Bevallom utálok minden nap kaját rendelni és mindig én vagyok az, akinek akkor jut eszébe hogy kéne most már valamit rendelni, mikor a kollegák már mennek ebédelni. :)

42 COMMENTS

  1. “A szakács srác unottan levágja a 33 546 347. húsdarabot a forgó nyársról. A nyárs felől árad a hőség, az sem segít igazán, hogy teljesen nyitott ablak előtt van. Megtörli homlokát a felkarjával, és kicsit elmereng. A körúton hirtelen szél támad, eső jön. A vad áramlat az úton felgyülemlett port felkeveri, jut belőle a nyitott ablak mellet nyárson forgó húsra is. A srác fejében megfordul, hogy kéne tenni valamit, de már túl régóta dolgozik itt, megtanulta elnyomni ezeket az ostoba aggodalmakat. Belekezd a 33 546 348. réteg levágásába. Rutinos mozdulattal elhalássza a lepotyogó darabokat egy üres műanyag dobozba. Szintén az ablak alatt lévő salátából találomra kiválaszt 3 kevésbbé szépre sikeredett levelet, majd pár paradicsommal és egy kis lila káposztával egyetemben a húshoz vágja. Persze a káposztát is inkább alulról szedi, hogy a felső friss réteg mutasson jól, hogy a főnök szokta mutatni. A megtelt kajásdobozt lezárja, rögtön szembeötlik a matricán lévő név. Még egyszer megnézi, pici mosoly jelenik meg arcán, a dobozon tényleg ‘Harder’
    van írva.”

    Ennyi.
    Az ingyenes kaja szép dolog, engem is felhívtak anno a TüzesTáltól, amikor nem hozták ki a neszteámat, hogy elnézést, meg kivisszük, meg ingyen palacsinta. Azóta is várom. Szerencsére van lehetőség választani, és a legésszerűbb, amit tehetsz, hogy választasz egy másik éttermet.
    Ja, majd szólok Zolinak, hogy csapjon oda, ha nem rendelsz időben. Nekem is mindig szól.
    Köszönjük, Zoli :D

  2. Te anvee, benned egy író veszett el! :D

    Egyébként viccen kívül így lesz, másik helyet választok rendeléskor, egyébként meg inkább megyek a Szerájba, ott még úgysem ettem pedig mindenki azt mondja, hogy nagyon jók.

  3. Szeráj?

    Anvee által írt történet azonnal elindította a keresőmotorokat a hajam alatt és NEKEM ez a kép jelent meg először. Pontosan ugyanaz, ahogy látom a két Törököt, akik csatakos, izzadt, szőrös háttal és karral metélik a Gyrosnak szánt húst a jó budapesti szmogban, amelyet a szél hetykén felkap némi porral, grafit porral, rozsdával, kutyaszőrrel és úgyrácsapja a husira, hogy csak úgy rotyog! Hát köszi…Egyél Hitetlen mi!? :D

  4. Én meg a következő képet láttam magam előtt.
    Az éterem ajtaján épp egy holland turista reszketve téblábol kifele, épp most fenyegettek meg, ha nem fizeti ki a 120 ezer forintos pohár vizet, szarrá verik.
    Az étteremben a fax, a maga nyöszörgős módján kiköp egy rendelést. A fax tartalma már nyilvánvaló, a következő áldozat Harder lesz.

  5. BCs,

    Én nem hinném, hogy minden étterem ilyen, szerintem elég sok hely van ahol normális áron normális kiszolgálást és minőséget kapsz. Még csak a török éttermekkel sincs gondom, szeretem a konyhájukat.
    Nekem ezzel a Star KeBab étkezdével volt gondom, nem szeretnék általánosítani hisz biztos nem mindegyikük ilyen. :)

  6. Wow. Nem gondoltam volna, hogy Téged annyira ki lehet hozni a sodrodból, hogy panaszlevelet írj. :)
    A Star Kebab nálam is nagyon leszerepelt, nem tudtam megenni, amit kihoztak. A fiúknak viszont ízlett, úgyhogy azt gondoltam, biztos csak túl válogatós vagyok. De ugyehogy ugye!
    A panaszlevelek meg.. Ha engem nagyon felhúznak, elkérem a panaszkönyvet. Volt, hogy utána felhívott az étterem és leordították a hajamat (Halál komoly. Alig kaptam levegőt.), de olyan is, ahol elnézést kértek és meghívtak egy ingyen vacsira. Persze nem mentem el… szerintem is sanszos lenne a “speciálisan” nekem készült menü… :D

  7. Anvee: hihetelen jót írtál :D nagyon tetszik (y)

    Én mamámtól szoktam rendelni, mert a világ legfajintosabb kajáit csinálja :) Hányingerem még sosa nem volt a kajáktól :)

  8. Suzy,

    tényleg nehezen hoznak ki a sodromból, azt hiszem eddigi életem során összesen 2x éltem panaszlevéllel, de az elsőre már nem is emlékszem hogy mi volt, annyira régen történt. :)

    A panaszkönyv sem rossz megoldás, de én másképp vettem elégtételt, mindjárt írok róla egy másik blogbejegyzésben. :)

  9. Sziasztok!Én egy évig dolgoztam abban az étteremben.Tényleg sok mindent szarul csinálnak, de higgyétek el nem az ott dolgozók miatt van, mert agyonhajtják őket kevés pénzért, még a saját embereiket (törököket) is. Itt a főnökök azok akik miatt ilyan a hely amilyen szerintem. Tapasztalatból mondom. Tudnék pár dolgot mesélni az étteremmel kapcsolatban, ami eléggé kiborító. A homokos saláta semmi azokhoz képest.

  10. Én a Nyugatinál lévő StarKebab étteremben szoktam enni. Még nem ropogott a fogam alatt semmi. (még rímel is) :) :)

  11. Ha nem akartok romlott, büdös húst enni, akkor ne menjetek vasárnap és hétfőn, mert akkor nem szállítanak szóval a 2-3napos húst rakják ki.
    Ja és MINDEN kajában és húsban SZŐR van, mert a fiúk nagyon szőrősek és hullik is.

  12. Pfuj, ez undorito, viszon egy bibi:
    “gyros tálat kihozniuk” a gyors helyett, anno az idegesegben elgepelted Harder :)

  13. Nem írtam el, gyros-t lehet tálként is rendelni szinte minden étteremben (már ahol egyébként van gyros).

  14. és finom – már ha jól csinálják

    hús, zöldségek, a legfinomabb friss fűszerek, joghurtos és csípős öntet édeni keveréke

  15. Egyszer ettem Isztambulban gránátalma darabokat gránátalmamártással,azóta se olyan finomat soha.Már csk amiatt is visszamegyek egyszer.

  16. A sztorihoz tartozik az is, hogy a Star KeBab étteremből ma felhívott az egyik munkatársuk és elnézést kért a küldött ételért, illetve jelezte, hogy fel akarta venni velem a kapcsolatot pár hete mail-ben is, csak nem kapott rá választ (valószínűleg nálam akadhatott el, elég szigorú a mailszűrés és 1-1 ilyen eset előfordul).

    Nagyon udvarias volt és a telefonban felajánlotta, hogy a étel árát visszaküldi egy kollegájával.

    Köszönöm a hívást és hogy megkerestek.

  17. Aki felhívott az a házhozszállítást vezeti, ő egy magyar fiú ezért is fordulhatott, hogy bocsánatot kért.
    De egy kicsit későn reagáltak az egészre nem? :-D

  18. Épp a Star kebabból jövök…
    A házhozszállítás nem jött össze,mert 5-ödszörre sem vettél fel a telefont. Előtte a West Endben voltunk -a hely nevére nem emlékszem,de majd utána nézek-, ahol sajnos kénytelenek voltunk otthagyni az ételt fizetés nélkül, a silány és csöppet sem vendégbarát kiszolgálás miatt. Ezután jött a Star kebab, ahol végülis “csak” hideg volt,de inkább jeges az étel, és a baklava is enyhén furcsa ízzel rendelkezett… Más bajom igazán nincs… tényleg… Ennyit a mai jóízű vacsoráról.

    Ezek a helyek felejtősek, kizárt,hogy mégegyszer betegyem a lábam, de mégis mindig van vendégük. Így sajnos azt kell megállapítanom,h nem csak ők igénytelenek, hanem a többi ember is. És ez tényleg gáz.

  19. Tupacko, ha a gyros szó etimológiájára vagy kiváncsi, akkor csak annyit mondok giroszkop, és gondolom ebből kitalálod, hogy hívhatnánk forgónak is az emígyen készült teleket.
    A Star Kebabból pénteken se rendeljetek,mert akkor meg norvég diákot aprítanak a gyrostálba. :)

  20. Minden hétköznap a starkebabban ebédelek lassan egy éve. eddig még nem okoztak csalódást. kipróbáltam már minden ételüket. volt ami nem nyerte meg tetszésemet, de nem az étel minősége, hanem a kényes izlésem miatt. a kedvencem az adana kebab és az adana dürüm. szerintem érdemes lenne egyszer kipróbálnotok

  21. sziasztok! miért nem probaltok istanbul tőrők gyorsetteremet nagyon szép hangulatos finom ételek roston sultek vannak hazhoz szallitas is van! nagyon kedvesek kiszolgalok !és proplémaitokat meg olgyunk sok proplemas van latom !! és két szintes a etterem felső szint 150 fő leulő lehetőséggel also szint alakarda igazi tőrők ülésekkel élvezné n lehet hangulatos tőb féle tőrők tea tőrők kahvé vizzi pipa is van!!!!!!!

  22. Starkebab-al még soha semmi bajom nem volt, pedig már jo régóta ott eszek. Házhozszállításuk is elég gyors, én a duna plaza környékén vagyok, ők meg azt hiszem a teréz krt-i étteremből szállítanak. 30 perc és itt a kaja. Adana kebab-ot ki kell mindenkinek próbálni, pompás!!!

  23. Háááát skacok! Ma megnéztem a Star Kebabot egy másik oldalról is. Kaptam egy lehetőséget, hogy belülről megnézzem az éttermet 2 napon át – a konyhán és a pultban eltöltve és a munkába besegítve. Ha összeszedtem a gondolataimat akkor mindenképpen megosztom veletek. :)

  24. szerintem budapesten a legjobb török étterem a Star Kebab nagyon finom ételűk van a mikor éjszaka discobol kijöttem és több étteremben ettem pl: SZERAJ, ISZTANBUL, KÖSK éttermekben másnap nagyon roszz volt a gyomrom szinte nem tudtam semmit se enni azért ájánlom a STAR KEBAB ot mert ott mindig jo a kaja

  25. A STAR KEBAB A LEGJOBB TÖRÖK ÉTTEREM BUDAPESTEN,az ételek mindig fríssek,jo a hangulat és kedvesek a kiszolgálok,a visszatérő vendégeknek, ingyen, török teát szolgálnak fel.Aki reklamál lásd “harder”az más okból teszi.Valoszinű,hogy feltünési viszketegsége van,vagy esetleg “konkurencia”aki nem tudja elviselni hogy a star kebab éttermei mindig tele vannak vendégekkel.Ha esetleg tényleg nem ízlett a kaja,javaslom főzzön magának otthon,ameddig reklmáciokat kreál.

  26. Nekem más volt a tapasztalatom, leírtam, ennyi. A többi amit írtál, nem érdemel reagálást mert nevetséges feltételezgetés (bár a nevetséges kicsit erős, mert ahhoz túl fantáziátlan és buta írás volt, inkább szánalmasat kellett volna írnom) csupán.

  27. Harder, most lebuktál :D Megvan, hogy miért tűntél el annyira… biztos sok a meló a konyhán meg az étterem-láncod körül, mi? :D :D

  28. Ehh, most tényleg lebuktam. :D Nem kevés időt vesz el hogy a konkurens török éttermekről rossz kritikákat írjak, ez kérem komoly meló! :D
    Nah megyek vissza a konyhába, be kell még dobnom pár mirelit gyros-t a mikróba.. :P

  29. A Star Kebabból mi is sokszor rendeltünk már kebapot (a gyros görög), nagyérdemű kollégámmal. Nekem nem kedvencem, mert általában hidegen ér hozzánk, a zöldségek láthatóan nem frissek és a hús is változó (szó szerint :D). Éttermükben még nem ettem, lehet, hogy az jobb. A futárral is vigyázni kell. Egyszer egy nagy adag sült tejberizsünk kenődött szét az ebédünk dobozain.

    A Szerájban egyszer nagyon megjártuk az akkori barátnőmmel. Finom volt az étel, de kb. fél óra múlva olyan hasmenés tört ránk, hogy örültünk, mert éppen csak kibírtuk hazáig. Mondanám, hogy csak a török étel volt szokatlan az emésztésünknek, de az már gyanús, hogy mindketten egyszerre kerültünk szorító helyzetbe…

    Ha igazán jó gyrost akartok enni, az Üllői úton, a Corvin mozinál van egy mogorva görög. Pici talponállója van, és tudtommal egyedül tolja, de fasza gyrost még csak nála ettem.

    A TüzesTál volt mindennapos kálváriánk eddigi mélypontja. Kipróbáltuk, és azonnal tiltólistára került. A rendelés teljesítése erősen hiányosra sikeredett. A hús kemény és rágós, a “steakburgonya” sápadt, olajos és íztelen volt. Szerintük: palacsinta + sok fahéj = fahéjas palacsinta. Mindez két főre: 5500 Ft. Mint egy vásárban.
    Én nagyon ritkán dobok ki kaját, de már azt a pillanatot is megbántam, amikor elküldtem a megrendelést. Botrányos.

  30. Szia Gojszi!
    Azon gondolkodom hogy egy rántottát megtudsz-e csinálni!
    Mert fikázni kurva jól tudsz!
    Lehet én is tiltólistára tennélek ha tőlem rendelnél
    TT

  31. Kiss Tamás: azon gondolkodom, hogy te melyik csodálatos konyhán lophatod a napot…? Nincs dolgod?
    Köszönöm szépen a dícséretet. A szívemhez szóltál.
    off: Másfelől pedig tisztelj meg azzal, hogy a nickemet úgy írod le, ahogy láttad, elvégre te sem azt karmolod a bérletedre, hogy “Tomika”.

  32. :D:D

    Megmondom én, miért működnek a Török éttermek kedves emberek! Mert a sok hülye barom pesti még a szart is képes megenni:D:D de ez tény, nem bántás! tapasztalatból mondom! Gyerekek, hát kilóméterekről szaglik a hús, vagy félig nyers állapotban van levágva mert annyian állnak be az ablakhoz, és sietni kell vágni, és mégis a hülye úgy eszi, mintha mennyei mannát fogyasztana!

    Én dolgoztam jó pár török étteremben eddig. De miután láttam a husos helységet, ahol készítik a húst, darálják meg rakják a gyrost… és éreztem azt a szagot, és láttam amit láttam, hát… vega lettem szó szerint. Vendéget nagyon ritkán hallottam reklamálni a kaja miatt, aminek az oka biztos nem az, hogy félnek kimondani, hogy büdös a kaja. Azért a pesti ember bátrabb ennél szerintem:)

    Szóval, húst ne egyetek az ilyen helyeken.

    Amúgy, nekem az pl még sose jutott eszembe, hogy a pesti hugyos szaros porszemek a Gyros huson meg a salin kötnek ki majd:D kösz hogy szóltatok, legközelebb még falafelszendvicset se fogok enni:D:D Amúgy, ezzel az erővel, semmit se együnk meg, mert bármibe beleköphetnek:D És a tej is lehet attól ilyen fehér, mert ondóval keverik:D:D
    pápá:D

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here