Elgondolkoztam azon, hogy míg pár éve inkább azt kérdezhettem meg magamtól, vajon “Hány ismerősöm internetezhet?”, mára ez inkább így alakulna: “Vajon hány ismerősöm nem internetezik?”. Nem kell hogy napi szinten művelje, de legalább időszakosan használja.

Elkezdtem összeszámolni, hogy nekem mennyi ilyen ismerősöm (vagy rokon, barát stb.) van, a lista igencsak nehezen kezdett el összejönni. Édesanyám, a nagyszüleim, a nagybátyám, a feleségem anyukája és apukája. Kb 5 perc gondolkodás után még itt tartok: 6 ember. Ez valljuk be nem túl sok.

Pedig végigvettem minden lehetséges forrást: család, barátok, munkahely, ismerősi kör. Persze van akiről nem tudom biztosra, hogy netezik-e (őket nem is vettem bele a 6-ba), pl. a szomszédokat, vagy van aki leginkább csak 1-1 dologra használja (kapcsolattartás egy szerettével aki távol él, vagy levezik másokkal stb.) de akkor is … furcsa belegondolni, hogy ez az arány pár év alatt mennyire megváltozott.

Nálad hogy alakulna ez a lista, kb mennyi ismerősöd nem használja már a netet?

4 COMMENTS

  1. az én ismeretségi és rokoni körömben ez úgy alakult, hogy még a nagyim is kipróbálta a quake3-at az egyik nálunk rendezett lan alkalmával, vigyorogva saftolt dm6on, nagyon tetszett neki. a szüleim most nem neteznek, mert a húgom is elköltözött már, gépestül, de pont a hétvégén mondták, hogy valamit ki kéne találni, mert hát a google, meg a gasztro-blogok…
    a család külföldön élő tagjaival, akik között még a 73 éves nagynéném is szerepel, mailben kommunikálok, néha skype, a jelenlegi baráti körömet pedig kb. az ircnetnek és a q3nak köszönhetem, és szinte észre sem vettem, honnan számítva, mennyi idő alatt lett a régiek közül is mindenki online.
    hát ezt dobta a gép.

  2. Akkor nálatok még jobb az arány.. nem rossz. :) Annyival egyszerűbb sok minden, ha az ismerősök online elérhetőek. Én mailt pl. szívesebben írok, minthogy felfegyem a telefont.

  3. Uh, így belegondolva valóban elég furi :O Nekem egyedül a nagymamám, meg a testvérei nem neteznek. Azta!!! :O

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here