Mivel anno én is keresgettem a neten és ismerősöktől kérdezgettem, hogy hol is lehet a Google Adsense csekket beváltani, gondoltam megosztom a tapasztalatot, hogy másnak talán könnyebb legyen.

Elsőre az OTP-hez akartam menni mivel ott van számlám, de ott nem fogadják el, úgyhogy másik bankot kellett keresni.

A számlán úgy emlékszem a Citybank volt említve, mint lehetséges beváltó hely, de ez nincs a lakhelyemhez közel én meg lusta vagyok mint állat mászkálni ebben a melegben plusz azt olvastam a neten, hogy a beváltáshoz egy számlafiókot kellene nyitni, na még mit nem … úgyhogy megint csak tovább keresgéltem a neten.

Végül is megtaláltam a megfelelő a helyet: K&H Bank. Ennek van egy kihelyezett fiókja a Keleti pályaudvarnál, ahol is elég gyorsan sikerült beváltani a csekket. A pénzt megkaptam az aktuális dollár árfolyam alapján, készpénzben, forintban.

53 COMMENTS

  1. Hát nekem simán sikerült egy vidéki OTP-ben, minden kérdezés nélkül simán beváltották.

  2. Nem kellett a K&H Banknál semmit csinálnom, csak besétáltam a csekkel a kezemben, téptem egy sorszámot, odaértem a kezelőhöz, mondtam hogy ezt szeretném beváltani és kész, pár perc múlva megkaptam a pénzt.

  3. Nagy szívatás ez az beváltósdi :) Mi fehérváron próbáltuk meg beváltani, először egy OTP fiókban, ahol a pénztáros kislány mondta, h ezt ők nem tudják beváltani… Kértük a részlegvezetőt, aki közölte, hogy ők nem váltják be, rá is van irva, hogy CityBank menjünk oda majd ők beváltják. Különben is hogyan gondoltuk, mivan ha beváltják és nincs rajta fedezet? Istenem.. A GOOGLE-ről beszélünk. Najó átbattyogtunk a CityBankba, ahol velünk is közölték, hogy kellene bankszámlát nyitni.. 2-3 havonta 1 db csekk beváltásért, felesleges. Aztán jött az Andrássy úti OTP postafiók, ahol ugyan elfogadták a csekket, de közölték, hogy a pénzt csak abban az esetben tudják jóváírni a bankkártyán, ha megérkezett a pénz hozzájuk. I’m lovin it :) De minden jó ha a vége jó, 30 munkanap után ott termett a pénz. A következőt én is megpróbálom a K&Hnál beváltani. Hátha több szerencsém lesz.

  4. már előre rettegek én is az adsense csekkbeváltós témától. kb 3 hete váltottam egy csekket ami ugyan nem adsense, de külföldről jött. 3 órámba és 6 bankba került mire beváltották. és furcsa mód az első hely otp volt, de onnan seperc elhajtottak, és az utolsó ahol végül beváltották szintén otp volt. szóval nemhogy bankok, hanem különböző bankfiókok között sincs összhang.

  5. igezn, ez ismerős. csak nekem annyi előnyöm volt hogy egy ismerősőm mondta hogy a KnH-ba menjek

  6. Tényleg a k&h a legjobb a guglis csekk beváltására, mivel csak aláírod, hogy ha nincs fedezet a csekken, akkor visszaadod a pénzt, és már nyomják is a kezedbe a pénzt. Nincs semmilyen ügyintézési költség.

  7. Érdekes, hogy az OTP-vel kapcsolatban ennyire megoszlanak a tapasztalatok, az ember azt várná, hogy egységes az ügyintézés minden fiókjukban.

  8. Harder.
    A K&H banfiókok is különbözőképpen válták be (egyik elfoagadja, a másik K&H bank nem), sőt, jobbat mondok, az ügyintézőként is változhat (!).
    Miért?
    Mert a pénztáros kezében a döntés lehetősége, hogy ezt a fedezetlen (!) Google Adsense csekket beváltja, avagy sem.
    Továbbmegyek.
    Általában 99%-ban 500, és 1000 dollár a max. határ, ha már a pénztáros úgy dönt, hogy okés, megbízok “benned” és a csekkedben.
    Mondom általában, már pl. nálam, az “én pénztárosom” már elfogadja 2000 dollár-ig is.
    Ez szó szerint “pofára” megy. A te arcod (bizalomgerjesztő – kevésbé fontos tényező), és a Google Adsense csekk (meg)tapasztala – ekként dönt a pénztáros.
    Rá (pénztárosra) van bízva – joga van visszautasítani. Joga van mérlegelni!

    Remélem ezzel a tapasztalattal sikerült eloszlatnom egy-két homályos pontot.

    Ám beszedésre “minden” banknak “kötelessége” elfogadni.
    (beszedésre – az ott kezelt valuta(!)számládra akkor teszik rá a pénzt, ha majd abba a bankba beérkezik a pénz (ez általában 4-6 hét))

    Tipp (jól jöhet még kategória – pl. az erős forint-dollár árfolyam ingadozás miatt):
    Amelyik pénztáros “hajlandó” beváltani a csekked, mond a pénztárosnak, hogy dollárba kéred. :)
    Szó nélkül leperkálja a dollárt is! hehehe :)
    (ezt én is csak 1 év után tudtam meg – kipróbálva – működik – csak erről erősen hallgat a bank (pénztáros))
    Euró pénzemben nem próbálkoztam (és nem kérdeztem)

    De már (megint) teszteli az Adsense az átutalás is.
    (ám kizárólag magyar számlát lehet megadni ; ) )
    (ez a teszt nem mindenkinél jelent meg – gondolom e hónap végén többet tudhatunk meg erről a “pénzfelvétel” lehetőségről)

  9. A dollárt nekem is felajánlották, de veszítettem volna rajta, hisz először átváltják a dollárt (csekken) forintra, majd vissza dollárra. Legalábbis az ügyintéző ezt mondta. Tehát nem kaptam volna meg azt az összeget dollárban, mint ami a számlán van.
    Egyébként meg: nem mondod, hogy te már 1000 dollár felett keresel ezzel (havonta?)?? Az szerintem nagyon jó.

  10. nem mondom : )

    Na jó, annyit azért elmondhatok, hogy elégedett vagyok.
    De én hogy ne lennék elégedett, hiszen én kis ember, nagyon kis ember vagyok itt a neten. : )
    Így viszont minden centnek örülök, és persze meg is becsülöm.
    I Love You Google : )

    Ja, jut eszembe, hiszen én egysze mutattam neked…
    Próbáltalak rábeszélni, az Adsense -re, emlékszel? : )

  11. Szia Harder!
    Olvasom, ezt a bejegyzésed és hümmögök…
    Úgy vagyok ezzel, mint a reklám szóróanyaggal a postaládában, engem még nem vettek rá, hogy elolvassam.
    Ebből az alapállásomból pedig az következik, hogy legalábbis szkeptikus vagyok az ilyen dolgokkal. Azt nem kérdezem meg, hogy havi mennyi az income, gondolom ha pár dollár, akkor is megéri. (Látom hitetlen elégedett vele)
    Győzzél meg! Tényleg vannak, akik ráklikkelnek a reklámra?
    SPétör

  12. Persze, részben a Te hatásodra is próbáltam ki akkor, amiből pár hónap után meglett az első csekk, úgyhogy thx. :)
    Figy, ha nem gond, át tudod küldeni hogy most neked hogy alakulnak a bevételek, hol vannak kint stb.? Persze csak ha nem gond, szeretnék pár dolgot megbeszélni valakivel aki már régebb óta csinálja.

  13. a hitetlen.hu eléggé nyitott lap, azt szívesen megmutatom, illetve elég jól “hasonlít” a tutorial.hu -hoz abból a szempontból, hogy “kevés” az új látogató, inkább visszatérők látogatják (10% a Google felől érkezők száma).
    E-mail -ben megy a tapasztalatom stb…

  14. SPétör,
    az a helyzet, hogy én nem szeretnélek győzködni, megéri-e vagy sem. :) Leírtam amit tapasztaltam, aki elhiszi és kipróbálja, annak hajrá. Én pár dollárért nem csinálnám, és eddig nem bántam meg.

  15. A Wesselényi és a Király utca között van egy OTP, ha a Király utcai megállótól visszafelé jön az ember.

    Ott azonnal és simán beváltják a Google csekket méghozzá jutalék nélkül.

  16. Bezzeg Romaniaban nem ilyen egyszeru. Barhol kiadjak, de csak 4-6 het utan, amikor megerkezett az osszeg. Kezes nelkul adjak, de 3-5 oldala papirmunkaval jar a dolog. Bar igaz, ez az osszes munkad vele (mivel az oldalt nem a reklamert keszited, igyis ugyis fejlesztened, szal nem reklam fuggo).

  17. Huhh, azért az elég kemény, hogy ott más módon nem lehet beváltani. :( Gondolom már várják az ott élők, hogy számlára is át lehessen utalni a pénzt, az lényegesen gyorsabb és egyszerűbb lenne.

  18. Lehetni lehet kulfoldrol banki atutalason keresztul penzt kapni, vagy ott van a WesternUnion is, csak fortelmesen draga, raadasul google nem bizik olyan szinten Romaniaba, hogy atutaljon csak ugy. PayPallal is csak kuldeni lehet, fogadni nem :) De na, ez van. Nem olyan nehez eljarni.

  19. Nemcsak pofára megy a dolog, hanem arra is, hogy épp milyen kedve van a pénztárosnak. Ugyanaz a pénztáros nekem nem váltotta be a csekket, elég szar kedve volt úgy néztem, gondolom bal lábbal kelt fel. Kérdeztem, hogy lehet az, hogy a multkor még beváltotta. Azt mondja, hát változnak az idők…
    Átutalás nekem is megjelent a múltkor örültem is, aztán hülye fejjel nem állítottam át, gondoltam majd beállítom később. Azóta nem jelent meg az opció. Valakinek esetleg sikerült?

  20. Ne bánd annyira, azt olvastam hogy az másoknak is megjelent de hiába választották, nem működött és helyette valami “elutasított” vagy mi üzenetet kaptak.
    Sajnos már nem tudom hol olvastam, ha valaki tudja miről beszélek, linkelje be legyen szíves. :)

  21. K&H K&H K&H K&H K&H K&H K&H K&H K&H
    Bementem az Erstéhez (111$-os csekk), mondták, hogy kell számla stb. Ezután gondoltam, hogy megnézek egy K&H fiókot. A Móriczon volt a legközelebbi. Bementem, sorszámot húztam, 3 perc múlva hívtak, odaadtam a csekket, elkérték a személyimet, és adták is a pénzt. Még azt sem kérdezték, van-e K&H-s számlám. Én ezt javaslom mindenkinek

  22. Ma reggel váltottam be a csekket egy új helyen, nevezeten a Déli pu-nál lévő K&H fiókban. Elsőre nem akarták elfogadni, de mikor erősködtem hogy dede, ezt be szokták váltani más K&H helyen, a féri elment hátra és megkérdezte, hogy ez igaz-e.
    Végül kiderült hogy tényleg lehet váltani, de max 500 dollárig azonnal, utána beszedik a csekket és kb 6 hét múlva kapom meg a pénzt, mikor hozzájuk is megérkezik.
    Ja és alá kellett írnom egy nyilatkozatot, névvel, szem.ig. számmal és telefonnal, hogy ha nem kapják meg a pénzt, visszafizetem nekik.

  23. MKB-vel van valakinek tapasztalata? A számlám náluk van nyár eleje óta, korrekt, de csekk beváltással még nem próbálkoztam náluk.

    Illetve ma egyértelműen kiderült miért a Citybank van megjelölve a csekken. Most intéztem egy AdWords fiókot is az AdSense mellé és a zsetont magyarhonban a Citybanknak, mint helyi megbízott beszedőnek kell utalni :)

  24. Barátaim az Úrban! Ma jártam a Keleti pályaudvari K&H-nál és azt mondták, hogy igen eddig működött számlanyitás nélkül a beváltás, azonban volt egy GUGLIS fedezetlen csekkük egy jelentősebb összeggel, ami az egyik kollegájuk állásába került többek között.

    Tisztelettudó barátságos stílusomnak és annak köszönhetően, hogy velem egykorú Úriember ült a másik oldalon … elmondta hogy megvezették Őket … magyarán értsd valamely dörzsölt magyar készített egy hamis csekket

    Agyő K&H !! Vagy talán valakinek máshol még mükszik a számlanyitás nélküli beváltás?

  25. Ja utána volt egy utam az MKB-be és ott is számla kellett volna (Hungária körút a Thököly mellett)

  26. Aha köszi! Azt megtudhatom miért járt le, vagyis mennyi ideig jó? Nekem ma 1 hónapos!

  27. Azért járt le, mert nem volt időm bemenni bankba pár napig és nem tudtam, hogy a kiállítástól számított 20 napig váltják be a csekket a bankban. :) Még utána kell majd néznem hogy ilyenkor mivan, mert a pénz azért nem szabadna hogy eltűnjön, max következőre felveszem egy másik összeggel együtt. :)

  28. Szerintem a Bank és a Harder arra gondolt, hogy 20 nap a banknál (de félév a Guglinál)

  29. A csekken van egy dátum, hogy mikor állították ki. Onnantól számítva 20 napon belül váltják be a K&H-ban, erre érdemes figyelni.

  30. Üdv! A legegyszerűbb megoldás a Magyar Posta…ha kivárod a sorodat, minden zokszó nélkül bevátják..egyébként ha 20 napig nem veszed fel hozzácspják a következőhöz, vagyis az azt követő csekkehez.
    Pontosabban, ha annyira baró vagy, hogy minden hónapban megütöd a százast és nem szünetelteted a kifizetést, akkor az ezt követő hónap csekkjéhez csapják hozzá, mert mire itt a Gugli posta, plussz a 20 nap, már javában benne járunk a 2. hónapban, ha nem a 3. ban…kv6

  31. TimbAirLand, melyik posta az pontosan ahol ezt a csekket neked beváltják? A feleségem postán dolgozik és azt mondja, hogy pont hozzá tartozna ha ez így működne, úgyhogy nagyon kíváncsi rá melyik postán váltják be, ugyanis nem lehetne.

  32. Kedves Harder! Előfordulhat, hogy információim a nem éppen naprakészek, mert magánszemélyre szóló Gugli csekket már rég váltottam, ugyanis két alapvető típust kell megkülönböztetnünk, a céges illetve a személyes csekket.
    Tény, hogy a céges csekket mi is csak a számlavezető bankfióknál tudjuk beváltani és sajnos még így is van kezelési költség, illetve az ördög tudja még miből adódó levonás, de levonnak a banknál aranyos összeget.
    Senkit sem szerettem volna megtéveszteni az infóval, de amíg a Nyugatinál fenntartott postafiókomba kértem a csekket és az megérkezett, azzal a mozdulattal, amivel kiemeltem, már fordultam is be a postafiókba és beváltottam..mivel most 2008 április van, akkor volt mindez 2 és fél éve…Köszönjük az infót a kedves feleségednek..ebben az esetben tévedtem..sry

  33. Figy, semmi gond, én simán el tudtam képzelni hogy valahol beváltják, csak az is biztos volt hogy nem szabadna. :) Én örültem volna a legjobban ha így most is működik, mert akkor megspóroltam volna a sorbanállást a bankban. ;)

  34. Olvasgattam a hozzászólások nagyját és csak annyit kérdeznék: kajak van, ahol ennyien klikkelnek a hirdetésekre? Azt hittem, ez olyan dolog, hogy mindenki kiteszi, mert buli, meg olyan komolyan néz ki, aztán a kutya se veszi észre. Pl. én 8 év után bármilyen reklámot szűrök szemmel, tanult reflex alapon. Néha, ha tényleg úgy érzem, hogy az adott oldal fain infóval szolgált, akkor hálából ráerőltetem magam egy kattintásra, de a tartalmat se várom meg, megy a tálcára büntibe. De ilyen ritkán van.

    Tényleg, tudtok arányt mondani? Mármint hány látogatóból hány kattint? Így egy szép matematikai képletezés után fontos adatot tudtok mondani, mégsem derülnek ki a “titkos infók”:)

  35. Doenroy, nehéz ötletet adni, meg okosságokat mondani, hiszen sokmindentől függ, h sikeres vagy-e reklám katt ügyben: milyen rétegnek, milyen témában és oldalszerkezetben jelenítesz meg hirdetéseket.
    Vizsgálódni és próbálkozni kell, hogy mi az, ami az adott környezetben bejöhet felépítésben, színvilágban, elhelyezkedésben. Ha valóban csak úgy beledobod, akkor várhatsz akár 8 évet is :) mire összejön a százas…
    A végeredmény pedig a katt+annak ára összeállításban szintén nehezen meghatározható, mert ha ismered a rendszert tudod, hogy ki mennyit ajánlott, annyit fizet egy kattért. Én pl. 1,1 USD/katt árnál magasabbat még sosem láttam, de ez ritka mint a fehér holló, ilyet csak pl.: Dubai szállodák nyomnak..az átlag 0,11 és 0,60 USD/katt között van.
    Ha egy oldalon belül modjuk 2db 4-es hirdető egységed van, akkor egy lapletöltés alkalmával 8db hírdetést jelenítesz meg, tehát 10.000db megjelenés az 1250 lapletöltés. (mi így szoktunk átlagot nézni)
    Tehát nálunk 10.000 db megjelenés után átlag 25 USD folyik be, azaz ha az előbbi felállással számolunk, akkor kb. napi 40 oldalletöltést kell produkálnod egy 30 napos hónapban ahhoz, hogy ezt elérd, de ekkor még korántsem biztos, h az oldalad közönsége kattogtat. Ha mégis, akkor így számolva 4 hónap alatt jön be egy oldalból a 100 USD…kv6, azaz kész vége 600 :)

  36. Akkor ez nem is olyan rossz hozam, ha az ember szépen tálalja a hirdetést és vannak látogatói is dögivel:)
    Tehát ha jól értem, akkor ha napi 1250 látogatóm van, akkor az egyenlő napi 25 dolcsival? Magyarán az 1250-ből olyan 42-227 látogató kattint ehhez legjobb, legrosszabb esetben, ami a katt árát illeti. Lényegében jól értelmeztem?:)
    Na, ebből akár meg is lehetne élni, amit nem hittem volna:D

  37. Dehogyis, ezt így nem lehet számolni. Egyrészt közel sem lesz ekkora átkattintási arány, valószínűbb hogy 1% alatt marad, másrészt a nagyobb látogatottsággal nem egyenesen arányos a nagyobb bevétel.
    Azon kívül nagyon sok múlik a reklám fajtáján, a lap témáján, látogatottságán, befolyásolja a bevételt a téma is (van ami jobban fizet, pl. a hitel, bank stb.).

    Ki kell próbálni aztán meglátod hogy a lapodon milyen eredményeket hoz.

  38. Akkor majd az lesz, molyolás ezerrel, már csak a lap kell hozzá:P A legnehezebb mindig elkezdeni..

  39. Sziasztok
    Most én is szívok a csekkbeváltással. Már jó ideje kapok csekkeket ilyen olyan hirdetésekből. Régen 50 dolcsit is simán be lehetett váltani minimális költséggel. Ma már nem ilyen egyszerű a helyzet. Ha jól látom az OTP a legjobb, DE ott bank által kibocsátott csekk esetén 250 dolcsi alatti és magáncég által kibocsátott csekk esetén 500 dolcsi érték alatt nem veszik be (belső szabályzat). Ezt vagy ismeri az ügyintéző, vagy nem. Ha nem ismeri, akkor szerencséd van, sajna egyre több helyen ismerik. Eztán következett a KandH, akiknél devizaszámlára ment min. költséggel. De változott a számlavezetési politika, így már nem érte meg havi díjért. Jött a CIB, ott is simán ment minden mostanáig, amikor is kitalálták, hogy a csekkbeváltás 30USD min +DHL költség+% kb. 50USD egy csekk (szóval szabadrablás, olasz maffiózok), röhej. Úgyhogy most keresem újra a legjobb helyet, de lehet, hogy KandH lesz újra

  40. Az én sztorim: először elmentem a CityBankhoz, ahol közölték velem, a csekket csak olyan helyen tudom beváltani, ahol számlát vezetek. Elmentem tehát az Erstéhez, ahol két lehetőséget kínáltak fel: vagy azonnal kpben kifizetnek, de csekkenként 3 ezer forintot levonnak (több csekk volt), vagy várok egy hónapot, és a számlámra megérkezik a pénz. Utóbbit választottam. Egy hónap múlva átutalták a pénz, kezelési költség így is volt, nem is kevés, de egy fokkal jobb, mint a csekkenként 3 ezer.

    Következő beváltás előtt olvastam el a hozzászólásokat, gondoltam teszek egy próbát a K&H-nál: elsétáltam a legközelebbi bankfiókig, ahol 10 perc alatt megkaptam a pénzemet. Az adminisztráció fele annyi, mint az ersténél. Kezelési költség nincs. Egy szó, mit száz: K&H tényleg működik.

  41. Az ido nalam is eleg kozel jar a betakaritashoz, ezert ime a kerdes: ha ugy dontok (:-)), hogy bevallom az adsense bevetelt, akkor mire szamitsak adozasi szempontbol? Beirom, hogy mennyit kaptam erte, oszt kesz?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here