Most kaptam este a levelet és hát be kell vallanom, hogy van olyan időszak, amikor mulattatni tudnak még az ilyen igénytelen spam-ek is :)

from Kovács Zoltán
reply-to Kovács Zoltán

to *******************
date 14 January 2009 20:36

subject Eladó cimlisták!

Tisztelt Címzett!
Az elektronikus Direkt Marketing közismerten a leghatékonyabb reklámozási módszer.. Közvetlenül elmondhatja potenciális ügyfeleinek, mivel szolgálhatja ki igényeiket. Legyenek azok vállalkozások, magánszemélyek, a címzettek jelentos része biztosan meg fogja látogatni az Ön által meghirdetett oldalt, s persze ennél sokkal többen fogják megismerni a levélben bemutatott terméket, vagy szolgáltatást.
Fentiek jegyében szeretném ismertetni Önnel szolgáltatásomat:

E-mail címek adás-vétele

– Érvényes, nem elavult listák
– Akár külföldi címek is
– Rendkívül alacsony árak
– Gyors ügyintézés
– Rugalmasság
– Diszkréció
– Targetálási lehetõség (noi/ férfi nevekre szurt listák, cégek/magánszemélyek alapú szurés. Cégek esetében: küldhet emailt info@, office@, domain@domain.hu címekre.)

Amennyiben nem megoldott a hírlevél elokészítése és kiküldése, abban is tudok segíteni.

Az Ön szolgálatában:
Kovács Zoltán

No ment is vissza a válaszom (tudom, spam-re nem szabad válaszolni stb… blabla ;))

Kedves Zoltán,

Köszönöm a levelet (de csak mert udvarias vagyok, kérem ne vegye biztatásnak újabb levélküldésre), de nincs szükségem a szolgáltatására ahhoz, hogy ismeretlen embereket kéretlenül spam-eljek, mint ahogy azt tette Ön is esetemben. Ha esetleg valaha erre vetemednék, meg fogom oldani magam is a problémát.

Remélem soha többé nem kapok Öntől levelet,
üdvözlettel:
Harder
http://www.tutorial.hu

Pedig valójában valami ilyesmit érdemelne:

Te laffantyúarcú spammer,
kérlek szakítsd le az egyik karod, majd harapd le a másikat, hogy ne tudj többé ilyen levelek küldeni.
Köszönöm előre is,
Harder

13 COMMENTS

  1. Valahogy így mehet ez a vezetékes telefonszámokkal is.

    Nyelviskola, nyaralás …

    Milyen jó is az amikor vasárnap ebédelünk és hív valaki (lehet hogy fontos tehát fel kell venni)

  2. Csodálom, hogy reagáltál a levélre. Nálam az ilyen úgy működik, hogy jobb-klikk > küldő hozzáadása a letiltottak listájához. :)

  3. Én ilyenkor kedvesen megszoktam írni nekik, ha még egy ilyen e-mailt kapok tőlük megy a feljelentés spammelés miatt.

  4. Én rettentő gorombán szoktam az ilyenekre válaszolni. Olyan stílusban, ami egyébként nem tűr nyomdafestéket. Azóta csinálom így, amióta egyszer, hozzád hasonlóan szarkasztikus de rendkívül udvarias, és nem tegező választ küldtem, és még volt képe visszaírni, hogy “Mér’ most mi van k***g, belehaltál? Nem? Akkor meg kussolj!” Tehát egyrészt kéretlen levelekkel/reklámmal zaklat, majd mikor finom célzást teszek rá, még neki áll feljebb.

    Egyébként ezek nagy része az ún. közösségi oldalakról jön, olyanoktól, akik egy klub tagjai, és felhatalmazva érzik magukat, hogy a klub más – általuk nem ismert – tagjait spammeljék. Írtam ezzel kapcsolatban az oldal üzemeltetőjének, de azt mondták, hogy ez ellen tehetetlenek. Így aztán magát a klubot tettem a banlistába. Továbbá egyre ritkábban fordulok elő azon a helyen. De lassan eljutok addig a pontig, hogy ami arról a bizonyos oldalról jön, olvasatlanul törlöm. Nem hiányzik nekem, hogy felhúzzam rajta magam. Akik meg el akarnak érni privátban, úgyis megtalálnak, ha nagyon akarnak.

  5. “hogy “Mér’ most mi van k***g, belehaltál? Nem? Akkor meg kussolj!” ”
    No hát az ilyen embert tényleg addig kell ütni a szívlapáttal amíg mozog.. :)

    filterek terén meg levelezésben nem vagyok szívbajos, elég szigorúan szűröm a leveleket, így spam csak nagyon ritkán jön át. Jelenleg az arány kb ilyen: 1 mail átjöhet, 10 nem :)

  6. Egyébként meg csak így utólag ütött szöget a fejembe, hogy az e-mail címek adása-vétele véletlenül nem ütközik törvénybe? Mintha állandóan a személyes adatok védelme folyna a csapból is. Ha valakivel mondjuk szerencsejátékot játszom, elfogadom a játékszabályait, hogy küldhet reklámanyagot nekem, azonban a személyes adataimat harmadik fél számára nem szolgáltathatja ki. Ahogy én sem üzérkedhetem az oldalra érkező kommentelőim e-mil címével, mert az bűncselekmény, vagy szabálysértés, vagy mi. Az persze már más kérdés, hogy tetten kéne érni, mert nem igazán bizonyítható, hogy valaki ezzel foglalkozik. Gondolom, könyvelést nem vezet, számlát nem ad.

  7. Általában a buta spammer kiindulo szolgáltatója a fejlécből kiolvasható.
    Általában a jobb szolgáltatóknál létezik az “abuse@szolgaltato.com” mailcim…

  8. Ja és a tartalom? Forward a levél és mellékelt szövegnek meg “kérem a spammer barátunk leállítását” vagy hasonló :)

  9. ööö… csak most vettem észre az itt folyó diskurzust.
    A jóember hozzám is küldi a levelét, kb. 2 hetente. Először kértem szépen, (nem válaszolt), majd rondán (semmi), és jelentettem az nhh-nak (szintén semmi).
    Nah, ezért tartunk ott, ahol (már spamügyileg).
    Marad a filterezés, pedig jobb lenne, ha az nhh írta volna, hogy köszi, most b*tuk meg pár millával… De nem.
    Mellesleg a telefonos/leveles zaklatókról:
    Ha nem kérted az adatbázis tiltást, akkor eladják az adataid hivatalosan (!), persze csak egyszer használható, de többször is eladható (hol a jutalékom b*meg?). A tel adatbázis tiltást a telefonos szolgáltatónál, a lakcímes adatbázis tiltást az okmányirodában kell kérni.
    Mi kértük a tiltást, elvileg több gané nem jöhet (naív vok, ne röhögjetek!).

    Címek vételekor még szűrést is kérhetnek (lakhely, életkor, családi állapot, etc…)! Ezért kaphat a párom kamu nyerősrendelős szakácskönyvet, meg minden egyéb sz*rt.
    Ehh, nehéz ehhez hozzászólni trágár szavak nélkül.

  10. Engem is szoktak hívogatni telefonon, de abban a pillanatban ahogy rájövök hogy ki az (kulcsszavak ugye: ön nyert, ajánlat, nyeremény, beutaló, üdülés stb.), közbevágok és annyit mondok:
    – “köszönöm de ne is folytassa, nem érdekel”
    és egyből nyomom is ki a telefont.

    Nagyon bunkó nem szoktam (max annyira, hogy egyből rövidre zárom a beszélgetést) lenni mert a legkévésbé az a szerencsétlen tehet róla aki hívogat, de már viselem el ha pofátlanul folytatni akarja akkor is, mikor mondtam hogy nem érdekel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here