Gondolkoztam azon, vajon mennyire szükséges a bal oldalon látható zene (mp3) lejátszó a blogba, anno jó ötletnek tűnt kitenni. Viszont én sem igen hallgatom és az jutott eszembe, hogy ha csak nagyon kevesen (vagy senki nem) használjátok, akkor leveszem a fenébe. Minek lassítani a többség lapbetöltését csak azért, hogy egy külsős flash feleslegesen megjelenjen?

Szóval ezt a bejegyzést most vegyétek légyszíves egy szavazásnak, és aki úgy érzi hogy feltétlen szükséges neki a flash megmaradása, az legyen oly kedves és írja ide meg nekem itt, hogy maradjon. :) Akiknek nem kell, ők is jelezhetik, hogy miért nem (szar zene, lassú betöltés stb.. érdekel az is ki miért nem szeretné).

21 COMMENTS

  1. Hogy mikre nem jó a Firefox?! :) Nekem ugyanis személy szerint a Flashblock letiltja és csak klikkre jelenik meg.

    De hogy a témához kapcsolódóan szóljak, engem nem zavar, de nem is ragaszkodom hozzá. Lapletöltés gyorsításának érdekében tényleg célszerű lenne levenni és linkelni esetleg a standalone verzióra, ha valakinek mégis kellene. A zenével egyébként nincs gondom, vannak köztük jó számok, viszont netezés közben mindig hallgatok valamilyen zenét és csak nagyon ritkán szoktam belehallgatni a blogokon / weblapokon lévő lejátszókba.

  2. A legtöbb szeriózus netező (a blogolvasók nagy többsége) alapból zenét hallgat, én ezért gondolom, hogy felesleges a lejátszó weboldalra. Viszont enged némi betekintést a laptulajdonos ízlésvilágába. Ennek ellenére a válaszom: pusztuljon :D

  3. Mellette:
    – jók a zenék, különösen az első szám nagyon bejön

    Ellene:
    – lassítja a betöltést
    – téma, oldal váltáskor újratölt, nem folyamatos a zenehallgatás
    – már hetek óta ugyanazok a zenék vannak benne, a rendszeres látogatóknak unalmas
    – mint LeGas írja, pl én is rendszeresen zenét hallgatok a gép előtt, így először is csak kíváncsiságból hallgattam bele, de inkább nem szoktam.

    Konklúzió: szerintem nem kell.

  4. Eddig elég egyöntetű a vélemény, halál az mp3 lejátszóra. :) Jómagam is egyébként – ha külsős szemmel nézem – azt tudnám elsőként felhozni, hogy mivel zenét hallgatok legtöbbször, így úgysem indítom el a blogokon lévő mp3 lejátszókat.

  5. Másutt nem szoktam hallgatni, ám itt megesik… és nem is egyszer – de csak azért, mert jók a zenék.

    Amúgy én sem szeretem az ilyesmit – kismillió blog-ot, honlapot kellene végignéznem ahoz, hogy találjak nekem tetsző zenét.

    Ám Harder, ha le is veszed, LeGaS ötletének örülnék. Linkeld a kedvenc zenéidet valahová, vagy ha más nem, hát írj egy-két listát/ ajánlót valahová itt a blogodban (és akkor majd a neten felkutatom a fájlt).
    Én szívesen venném – és köszi az eddig muzsikát.

  6. Első látogatáskor kiváncsiságból rákattintottam, de Operában nem müxik. Nem mondhatnám, hogy sirattam a dolgot, háttérben megy mindig valami, mint a többségnél. Oldalt mondjuk minimálisan lassítja, nálam minden bejön pillanatok alatt és természetesen ez érkezik meg utoljára, szal… csak blokkolás nélkül egy csomó kbyte jön le így tök feleslegesen. Sorsa legyen a /dev/null -ba száműzetés :)

  7. Hát ha Harder olyan playert használ amihez van Last.fm plugin, akkor ez a lista marha 1xerűen megoldható ha minden igaz.

    —–

    +1 tök off:

    “… Hozzászólások”
    áijájijáájj! :D Nekem az ilyenek annyira bökik a szemem, ez most a hivatalos wordpress magyarosításban van így?

  8. én a magam részérűl nézvést inkább a last.fm lejátszóját javasolnám, de azt is csak azért, hogy a többiek lássák, mifféle zenéket hallgatok… szóval hallgatni nem innen fogok zenét, szóval fölösleges.

  9. Hitetlen, ha van rá igény, én szívesen hagyok egy törlés esetén is valamilyen linket egy gyűjteményre, hogy mit hallgatok. :)
    Bár már egy ideje egyre több alkalommal hallgatok videón keresztül zenéket, legyen az akár youtube vagy másik szolgáltató, lehet ilyenre fog mutatni a link.

    A last.fm nem rossz ötlet, csak én nem használom. Régebben nézegettem, egy ideig próbálkoztam vele de valahogy nem jött be.

    Tcat, nekem ez eddig fel sem tűnt, mindjárt megnézem hol van és átírom. Köszi!

  10. Na javítottam is, a comments.php 33. sorában kellett átírni. Valszeg én követtem el a skin készítésekor. :)

  11. Last.fm-el én is így vagyok valahogy, linux alatt Amarok alól nem frissült rendesen mikor próbáltam anno, win alatt meg a jetAudio-hoz nincs plugin. Meg webradiós streammel nem tud mit kezdeni asszem, én meg sokszor azt hallgatok. Aztán valahogy abbamaradt. De gondoltam említést azért érdemel.

  12. Ha egy olyan blogra tévedek, ahol van méggyapléjör, akkor végignézem a listát, ami kacsintgatós, abba beletekerek (ha tetszik, akkor megveszem), aztán AdBlock-kal halálra ítéltetik, mert zavar, hogy lassítja az oldal betöltődését…

  13. Nekem tetszik a lejátszó, egyszer bele is hallgattam a muzsikákba.. Külön vállbaveregetés :D jár azért, mert találtam Armin van Buuren muzsikát is, aki nekem abszolút favoritom :)
    Szóval a zenék jók… viszont a 3 hónap alatt 1x vettem hasznát, azonban mindig letöltődik… szal… bár tetszik, aszondom: nem köll :)

  14. No, megszületett a döntés, kinyírtam a zenelejátszót. :) Egy link maradt meg a standalone player-re, oda kattintva továbbra is meglesznek a zenék. :)

  15. Ha lehet, szeretnélek megkérni, hogy egy e-mailben röviden írd meg nekem, hogy hogyan tehetnék ki alkalmanként egy egyszerű mp3 lejátszót a blogomba. Még csak pár napja használom a wordpress.com-ot és még nem vagyok tisztába mindennel. Ez azért fontos nekem, mert a korábbi blogomon (http://verspatika.freeblog.hu) nagyon kedvelték a látogatók a hangosverseket, és erre az új felületre is szeretnék néha-néha kitenni egy-egy általam kreált anyagot. Előre is köszi!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here