Pár hete tapasztalom azt a tesco parkolóban, hogy eltűntek a csövesek akik a 100-asokat szokták kéregetni. Ennek persze örülök, de most már biztos vagyok benne hogy van helyette más, ma megint találkoztam a jelenséggel. :)

A helyzet az, hogy most a parkolókban tesco őrök jelentek meg (már ha tényleg a bolt dolgozói..) akik odamennek amikor pakolsz be a kocsiba és rákérdeznek, hogy minden rendben van-e. Eddig még oké is, nincs semmi kivetnivaló benne.

Ha kicsit is barátságosabban nézel, akkor elkezdik nyomni a szöveget, hogy mekkora egy szemét cég ez a tesco, még inni sem mehetnek el ebben a melegben és amúgy sem kapnak védőitalt, maguknak kell megvenni ha szomjasak. Aztán ha még mindig vevő vagy a dumára, akár illusztrálják is egy demo keretében, hogy bizony hiába szólnak be a rádión hogy elmehetnek-e inni, senki nem válaszol nekik (frankón elkezdett brékózni a walkie-talkie-jával a csoportvezetőnek).

Amikor kész vagy a bepakolással, akkor jön a kérdés – miután rendesen felvezette az egészet szóban és demóval: nem hívnám meg egy pohár üdítőre? Csak a 100-ast adjam oda és be tudna menni kicsit enyhíteni a szomját. :D

tesco-or.jpg

Ma pl jó kedvem volt és értékeltem a műsort, mert amúgy normális volt az ürge és nagyon beleélte magát a szerepbe, úgyhogy meghívtam a 100-as által egy védőitalra. Még adtam is alá a lovat hogy “na neeee, tényleg órák hosszat kint kell állnia a parkolóban? Neeeem ad védőitalt a tesco? :D Aztamindent!”

Kíváncsiságból megvártam hogy merrefele tűnik el az őr, de nem meglepő módon tőlem egy másik kocsihoz ment, ahol valószínűleg továbbra is fennálló, a meleg időjárásból adódó kellemetlenségeit ecsetelte a vásárlóknak.

21 COMMENTS

  1. Ez jó dolog. Miért? Na már most:
    1. tisztán volt ötlözva (gondlom nem ment oda koszosan, mint “alkalmazott”)
    2. legalább van stílusa és nem a gyerekeire hivatkozik :D
    Igazi EUs kéregetők =))

  2. Nem fogadná el … én már jártam úgy, hogy egy szerencsétlen öregember kéregetett az élelmiszerbolt előtt. Vettem neki egy zsömlét, kierül az, max egy fagyival kevesebbet eszek … de szegény mit csináljon, öreg, már dolgozni sem tud. Erre nagy felháborodottan azt mondja: “- És ásványvizet nem is kapok mellé?” Ahelyett, hogy köszönömöt mondott volna …
    Más eset. Jön a kéregető, kell pénz kenyérre, mert annyi gyereke van, mint a rosta lika még annál is több kettővel. Erre édesanyám akar adni kenyeret … persze, hogy nem fogadta el … szerintem vagy italra vagy dohányra kellett a lové. Szomorú társadalomban élünk, ha jól belegondolunk.

  3. Ez nem újkeletű dolog. Nagyon régóta megfigyelhető ez nagyobb bevásárlóközpontoknál. Gondoljatok bele, hogy mennyi zsét kaszálhatnak ezzel a módszerrel nap, mint nap mondjuk egy Tesco-nál. Játsza el ezt a történetet mondjuk napi 50 alakalommal, mindjárt bumm 5000 Ft. Nem is rossz napi bevétel. És mint tudjuk egy Tesco-nál nem 50 ember fordul meg naponta.
    De végülis miért ne csinálja meg? Én nem sajnálom tőlük, főleg hogy ilyen kreatív ötlettel el tudják adni. :) Azoknak meg gratulálni tudok, akik adnak nekik. Tudni kell megkülönböztetni a zsivány embert azoktól, akik valóban rászorulnak. Bár tény, hogy nem egyszerű.
    Amúgy a rádión azért nem szólt vissza senki, mert átváltott másik csatornára. :) Így hatásosabb volt a story.

  4. Felmerül a kérdés, hogy azért adtad neki oda mert valóban megsajnáltad, vagy azért, hogy húzzon már el onnan? :)

  5. Egyik sem, hisz már én is indultam meg nem is igazán sajnálom a biztonsági őrt azért, mert a helyén kell lennie (ez a feladata vagy nem?). :)

  6. ez semmi, itt felénk már fejlődnek a csövesek, elkerülve azt amit tupacko is említett hogy pénz helyett kaját kapnak, odajönnek és előadják a mondókát hogy pénzt szeretnének kérni, de nem ám mert éhesek vagy ilyesmi, jön a szöveg: “őszinte leszek, piára kellene a pénz” :D na most erre mit mondanátok? :)

  7. Ez már régi, évekkel ezelőtt is találkoztam ezzel a dumával. :D Ezek szerint most kezd igazán teret hódítani… :)

  8. Régi osztályfőnököm órán nyomta mindig a vicceit, storyjait, egyik ez volt:
    Szokásos szöveggel odamegy hozzá a csöves: “Segítsen már ki egy kis apróval..”
    Ad neki egy huszast..
    Reakció: “Húsz forint, te g*ci”??

  9. LOL :D ez jó Norek
    Egyszer hozzánk is odajött egy csöves ezzel az “őszinte vagyok agyá piára” szöveggel épp karate edzésről metünk haza. Vki válaszolt neki: “A francba nem találom az aprót pedig ittvolt a bokszkesztyűm mellett” olyan ‘kedvesen’ mondta h a csöves szinte menekült:D

  10. Ha kéregetni akar akkor mondjátok azt neki hogy: Bocsi 20 000-ből tudsz visszaadni?

  11. Bocsi, hogy az eddigi figyelő-olvasó helyzetből belekotyogok…

    Nem tudom, Ti miként vagytok azzal, hogy jön a csöves – jó, vagy rossz dumával, büdösen, ápolatlanul, vagy éppen aránylag rendezetten -, Te a napi kalamajka után elmerülve gondolataidba pakolod a csomagtartóba a cuccost. A szemed sarkából látod, hogy kiszúrt Téged, és indul feléd?
    És megindul az agyad, mire a szivar odaér, már felrobbansz, de finoman meg próbálod elhessegetni (közben rakod a kocsiba a normálisabb kajákat, piákat), de csak nyomja és nyomja…
    És nem adsz neki se százast, se kocsit. Ő meg nem szól. Aztán gurulsz kifele a kocsiba, lehiggadva, és el kezded magad szégyellni: “Mi az a 100-as nekem, éppen bélszínt vettem, mert megkívántam, ez a szerencsétlen meg a 100-asért kuncsorog.”
    És a hátralévő fél estém el van rontva, furdal a lelkiismeret, pedig nem hiszem, hogy hibás vagyok érte…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here