Ha egy mondatban kellene összefoglalnom, hogy mire jó a MEVO Live Stream kamera: segítségével egyedül is képes leszel egy profinak tűnő, jó minőségű adást streamelni a neten.

Ha Facebook-on, Youtube-n vagy máshol szeretnél élőben (live stream) közvetíteni képet másoknak, akkor biztosan elsőre az jut neked is eszedbe, hogy teló előkap, program indít és mehet a livestream. Ilyenkor a közvetített kép minősége a telefonod kameráján, mikrofonján és a kezed mozdulatlanságán múlik.

Ha ennél kicsit többre vágysz, persze ott a lehetőség hogy használj egy állványt, de annak az a hátránya, hogy egyhangú lesz a felvétel abban az értelemben, hogy 1 helyről, 1 látószögből veszed az egészet, semmi mozgalmasság nem lesz benne.

Aztán ott van az a lehetőség is, hogy egy stabilizátort használj és annak segítségével már mozgás közben is szép, folyamatos (nem rángatós), mozgalmas felvételt tudsz készíteni. Számtalan ilyen cucc van már a piacon, én a DJI Osmo Mobile-t tudnám ajánlani aminek a gyári szoftverében is van lehetőség Facebook Live Streamre és gyönyörűen kiveszi a hozzá csatlakoztatott telefon remegését séta vagy akár futás közben is.

Miben több vagy más a MEVO Live Stream, mint az előző megoldások?

Na és itt jön képbe több más megoldás mellett még a MEVO Live Stream Camera is, mert azzal 1 helyről (állványról) lehet mozgalmas, mondhatni “profi” élő adást varázsolni a nézők számára. :) Elsőre nekem nem jött le, hogy mégis miben különleges ez a kamera, nem tűnt sokkal másabbnak vagy jobbnak, mint egy átlagos IP kamera vagy egyszerű asztali webkamera. Oké, tudok vele live streamet is tolni, na és?

Mevo live stream kamera

A helyzet az, hogy a kamera különlegessége abban rajlik, hogy nagyon jól felbontással rögzít és/vagy közvetít és e közben a képen több aktív területet is kiválaszthatsz és ezek között menet közben váltogathatsz!

Gyakorlatilag ezzel azt éred el, hogy mindössze egyetlen kamerával egy olyan adást tudsz reprodukálni, ami úgy néz ki, mintha több kamerával vették volna fel az egészet és a kamerák képei között váltogatna valaki.

Pl. egy beszélgetés közben egyik pillanatban még a képben van a riporter is az interjúalannyal, majd a kérdés elhangzása után már csak az interjúalanyt mutatja a kamera válaszadás közben.

Vagy ahogy látható is valamelyik videóban, felveszel egy főzőműsort ahol hol rajtad van a kamera teljes alakot mutatva, következőre már a kezedet mutatja ahogy szeleted a húst aztán nem sokkal később pedig már a serpenyőt mutatja, ahogy dobálod bele az összevágott cuccot. Azért ez így elég laza, nem? :)

A Mevo honlapján is számtalan demo videó található de én a Youtube csatornájukról linkelnék egyet már a megfelelő részt kikeresve, hogy megmutassam, hogy is működik ez a gyakorlatban:

https://youtu.be/P6Ge44JuAE0?t=1m9s

Ahogy azt a lentebbi képen is láthatod, a kamera meglehetősen kicsi kb. egy féltenyérnyi, úgyhogy biztosan nem lesz zavaró jelenléte. Felvétel közben nem fog előtted ugrálni több ember nagyobb kamerákkal kábelekkel miegymással. :)

Mevo youtube livestream kamera

A technikai paraméterekre különösebben nem térnek ki, mivel ha ez érdekel ezt a weboldalán is megtalálod részletesen. Amit kiemelnék, hogy 150 fokos látószöggel bír, 4K-s felvételre képes ( Sony® 4K Sensor // 12,4 Megapixel felbontás), sztereó hangot rögzít, microSD kártyával pedig nem csak nem streamelni, de egyből felvenni is képes az anyagot. A weboldalon látható, hogy milyen minőségben tud rögzíteni,  milyen minőségben tud wifin keresztül streamelni és rögzíteni stb.

Ja és ami még fontos lehet, hogy nem kizárólag IOS alatt működik, Androiddal is menni fog.

Mevo facebook live kamera

A MEVO kamera ára …

Ezen nincs mit szépíteni, nem egy olcsó játékszer … ahogy látod, a fehér és a fekete verziója is ugyanannyiba, 399,99 USD dollárba kerül ami testvérek között is 105576 Ft jelenleg.

MEVO kamera ára

Ami jobban fáj, hogy ha erre számolsz még vámot meg csomagküldést meg kiskutyafülét, akkor az Amazonról rendelve már 537 dollárnál tartunk 141736 Ft jelenlegi árfolyamon. Persze nem azt mondom, hogy kifizethetetlen kategória, főleg nem annak aki keres is vele, de azért át kell gondolni, mivel más megoldások is szóba jöhetnek.

Búcsúzóul pedig itt van még egy videó, ami MEVO kamerával rögzítettek (a szám elején a gyerek úgy szól, mintha brutálisan gyomronrúgták volna, de ezen érdemes továbblépni) :)

https://www.youtube.com/watch?v=xRkt-Taw94A

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here