Újraszámoltattam a Netrisk-en, hogy megéri-e váltanom biztosítót és hát igen … jelentős különbözet lesz az idei díjaim és a jövő éviek között, pedig még csak biztosítót sem váltok, csak újrakötöm (Allianz).

Kötelező és Casco biztosítás

Kötelező biztosítás

A kötelezőm 2011-ben 53640 Ft/év volt, amin még emelni akartak most (54960Ft/év-re). Ehhez képest újrakötéssel 33000 Ft/év lesz.

Casco

A Casco szintén csúnyán alakult volna. Idén fizettem 130275Ft/évet, ami jövőre újrakötéssel 66539 Ft/év lesz.

Spórolás

Szóval röpke számolás után azt kell mondjam, hogy a 2011-es évhez képest, amikor fizettem 183915 Ft-t, a 2012-es évben ez csak 99539 Ft lesz. Ez 84376 Ft megtakarítást jelent.

Ami idegesítő …

Egyébként józan paraszti éssszel fel nem foghatom, miért éri meg a biztosítóknak kibasznia a régi ügyfelekkel. Náluk vagyok 2009 óta, de most mi van, ha úgy döntök hogy egy még olcsóbb biztosítást veszek igénybe (nem ez volt a legjobb ajánlat a listában) már csakazértis? Mi van, ha egy másik biztosító mellé teszem a pipát?

Vagy ennyien nem váltanak, nem számoltatnak újra és fizetik “figyelmetlenül” továbbra is a magasabb összegeket? Miattuk nem éri meg kiküldeni nekem egy mail-t hogy “figyelj már te marha, tudsz csökkenteni a díjon de maradj nálunk, nézd milyen kedvezményes ajánlatunk van …”

Tudom naív vagyok, de piszkosul tud bosszantani mikor a régi ügyfeleket leszarják a cégek és az újaknak meg nyalnak. Csoda, hogy ha vált az ember?

Még van pár napod 30-áig, hogy Te is csekkold, mennyit tudnál spórolni egy váltással.

Ajánlom figyelmedbe még a Kötelező biztosítás díj oldalt, ahol a témában több hasznos infó és hír is olvasható.

6 COMMENTS

  1. Én minden évben újrakötöm. Bár cascom nincs, csak KGFB, idén lesz meg 4. éve a nevemen az autó, kárt nem okoztam, így B3-as leszek, 110 LE.. 10.500 Ft-t kell fizetnem éves szinten.
    Tavaly előtt Allianz, tavaly KÖBE, idén Uniqua.

  2. Nagyon sokan nem tudják, hogy olcsóbb is lehet, ezért vagy hűen ragaszkodva újrakötés nélkül maradnak a jelenlegi biztosítónál, vagy mire észbe kapnak már a 30 napon belül vannak, ezért nem tudnak váltani. Én egyébként ugyanígy voltam:

    Casco: generalinál voltam, ez idén 88 000 Ft / éves díjat jelentett. Kiküldték a levelet, hogy 90 000 lesz. Lemondtam a cascot, és megkötöttem újra a generálinál, díja: 45 000 Ft. Hoppá?! Hozzáteszem, mivel Toyotam van, ez ilyen speciális toyota casco a generalival szerződve, ezért egyéb kedvezményeket is kapok: pl. üvegkár, önrész felezés, stb..

    Kötelező: aegonnál volt 52 000 / év. Újrakötés Uniqa-nal 25 000 / év.

    Minden évben érdemes tehát kalkulációt csinálni, és lemondani, majd újrakötni, vagy váltani.

    1998 óta van jogosítványom, és eddig mindig szülő nevén volt a kocsim, mert úgy olcsó, tavaly kezdtem sajáttal, és most leszek b01-es fokozatban, azért ilyen magasak a díjak, de váltási / újrakötési különbség jelentős nálam is. Mindkét biztosítás kb. megfeleződött.

    Üdv.: Arni

  3. Nekem a B1,B2,B3 valahogy így alakult: 35.000, 24.000, 10.500. Ha ilyen arányban csökken, jövőre már ők fizetnek :)

  4. Én nem tudom mi alapján számolják ezt a besorolást, de nekem most B2 úgy (jövőre lesz B3), hogy kb 19 éve van jogsim és soha semmilyen kárt nem okoztam. Gondolom erősen beleszámít a lakhely is.

    A legolcsóbb kötelező egyébként vmi 25 körül lett volna nekem vmi noname biztosítónál, viszont jó vevő vagyok (jó hülye vagyok) és általában maradok annál a márkánál/cégnél, ami már bevált.

    A legolcsóbb kombó (kötelező és casco) pedig szintén vmi számomra ismeretlen helyen volt 75.000.

    Én sajnos nem váltottam tavaly, beleestem abba amit írtatok is: valahogy nem tudtam arról illetve nem tudatosult bennem, hogy ez akár olcsóbb is lehet. Az biztos viszont, hogy jövőre megint át fogom nézni ezt a dolgot, most már felírtam naptárba, nehogy elfeledjem.

    Addig meg azt tudom csinálni, hogy pl. ezen bejegyzéssel is meg szóban is fel fogom hívni az ismerőseim figyelmét, még van ideje váltani mindenkinek.

  5. Én úgy tudom a besorolás nem függ lakhelytől. Legjobb tudomásom szerint (de lehet butaságot írok) személy/autó függő. Egyazon személy, egyazon autóra vonatkozó károkozás és folyamatos forgalomban tartás/biztosítás kötés. Ha nincs okozott kár, következő évben egyel feljebb lépsz.

  6. AEGONnál fizetem a cascot kb. 5 éve. Egy az egyben amit leírsz, megtapasztalom.
    Ráadásul nem lehet elektronikusan felmondani a cascot, kell nekik kézzel írt, aláírásos papír.
    Ráadásul beleegyező nyilatkozatot kérnek az autót eladó cégtől hitel miatt, ami azóta bezárt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here