Ma este vetítették a Jericho c. sorozat első részét (majdnem lecsúsztam róla) és nem tudom ki hogy van vele, de nekem tetszett. :) Nem sokat szaroztak a sztori felvezetésével, gyakorlatilag egyből belecsaptak a lecsóba és az ilyen jellegű filmek általában megnyerik a tetszésem, ha arról van szó, hogy 30-40 percre ki akarom kapcsolni az agyam. Nem húzzák-vonják a történetet, hadd pörögjön, hulljon a férgese.

Elkezdtem utánanézni a neten de meglepő módon nem sok anyagot találtam róla első körben, gyakorlatilag ahogy átfuttam a cikkeket, az derült ki hogy Amerikában bukta volt, hisz az első évad után leálltak a forgatással és csak a rajongóknak volt köszönhető, hogy végül mégis elkezdték a 2. évadot forgatni.

A történet – ha jól vettem ki az olvasottakból meg láttottakból – kb annyiból áll, hogy történt valami atomtámadás Amerika nagyobb városai ellen és szegény kis város – Jericho – lakói egyedül maradnak a nagy-nagy országban. A robbanás után áram elment, rádiók stb.. bedöglöttek ők meg magukra maradtak és fogalmuk sincs róla, hogy a többi amerikaival mi történt. A helyzet fokozódott mikor kiderült, hogy egy busznyi elítélt és megszökött … hm… így leírva már nem is annyira izgalmas, inkább mocskosul sablonos. :D

No mindegy, azért egy ideig biztos követni fogom, hogy az 5 év után hazatérő (vajon hol volt?) Jake Green megmenti-e őket, remélem lesz pár izgalmas része a sorozatnak és utólag is azt fogom mondani, hogy megérte leülni elé.

jericho

15 COMMENTS

  1. Én épp a 6. résznél tartok… Nekem határozottan bejön a sorozat, ha nem vesszük figyelembe egy-két színész “csodálatos” alkotását.
    Mindenesetre engem a háttérben zajló, kevésbé hangsúlyozott tetszenek benne. Olyan dolgok, amiket csak említés szerűen mutatnak és… hmm… említenek. Nem akarok spoilerezni, de amikor másodszor is elmegy az áram, az kifejezetten megfogott :)

    Nekem eddig tetszik :)

  2. Tetszik a sorozoat, bar a Lost tetszett a legjobban (esetleg meg a Prison break).
    Jut eszembe aram szunet :( Nagyba folyik a munka, es egyszer elveszik az aramot. Sebaj, ott vannak az aksik a gepek mellet. Igen am, de olyan hosszasan nem adatak vissza, hogy az akuk mind kifogytak. Nesze APC, szep … szep.

  3. Én is szeretem a tömör történeteket, és nem húzzák, mint a rétestészát (Szökés, Heroes). Ez is pont a Lost Room (összesen 6 rész) helyet jön, amit szintén nagyon kedveltem.
    A másik amit nyáron néztem a Viasaton a Firefly,. Ez is megbukott azelső évad után(14 rész), és sajnos nem is fog több rész készülni belőlle :(

  4. Én angolul láttam az első évadot, még tavasszal, így az egészről tudok véleményt mondani. Összességében nem rossz, de sokat nem kell várni tőle. Nyugi Harder, lesznek jó részek is :) Jó, sablon meg minden, de system standby-ra tényleg jó! :)

    Érdekes, én az első rész után “mi ez a szar” felkiáltással már-már letöröltem a 2. részt, de azt elkezdtem nézni aztán volt, hogy 4-5 részt egyhuzamban…

  5. Épp most ültem ide a géphez megnézni a 2. részt, a héten valószínűleg írok majd még róla – akár tetszett, akár nem :)

  6. Én láttam az egész évadot. A végén kicsit többre számítottam,de remélem a 2. évadban kiderül mi lett az 1. vége. Nem árulom el mi történik benne:D

  7. Hát kevesebb mint egy hete kezdtem el nézni és bevallom nem sokat vártam el tőle de mégis felülmulta az elvárásaimat.Azt gondoltam hogy lesz egy-két jó rész és utánna elhúzzák valahogy de pár részen kivül mind nagyon izgalmas.Majdnem a végénél tartok és remélem ütős lesz és várom a második évadot is.Így én szerintem egy 10-es skálán 6-7 est elért nálam ami még bőven nézhető!

  8. A Dexter nevű sorozatba kukacsatok bele. Igen jóra sikeredett sorozatgyilkosokat gyilkoló gyilkosról szól, aki a rendőrségen dolgozik.

  9. Thx a tippet, most épp a “How I met your mothers” c. sorozatot kezdtem el nézni. :) Azt ismeri valaki?

  10. Szerintem egy nagyon jó sorozat volt, mint függő elmondhatom, hogy 2 nap alatt végig néztem az egész évadot:) Vége tényleg egy kicsit zavaros h mégis mi lett, vagy reméljünk inkább lesz, és láthatjunk, talán kapunk valami értelmes befejezést. Anno, még a 4400-t néztem, helyes kis sztorija volt, egy na és azokba sok kisebb, persze az is bukás volt. Lost, Heroes ezek általában azért nagyok szerintem mert ezeket jobban beharangozzák.

  11. a január 19.-i részben mi a címe annak a lassú számnak ami a vége felé ment???

  12. Én is szoktam nézni a sorozatot a TVből de kimaradtam pár részből és azt szeretném kérdezni hogy tudtok-e valami jo weboldalt ahol letölthetek pár részt

  13. Torrent oldalakon biztos fent vannak a kimaradt részek, feliratot meg valszeg tudsz szerezni magyarul, hisz mire itthon levetítik, addigra már rég 1-2 évaddal több szokott lenni külföldön.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here