Most találtam meg egy régebbi fotómat a telefonban és rögtön eszembe jutott a sztori (amin újfent nevettem egyet magamban). :)

A szitu a következő volt:

Az egyik időszakos lomtalanítást követő takarítás után egy kint hagyott (vagy később levitt) pici hűtőszekrényt talált a fotón látható férfi az utcán. Én épp kint álltam az erkélyen éjszaka így volt szerencsém élőben végignézni a műsort.

A kocsi fékezett, kicsit visszatolatott a kihalt utcán és kiszált a népes család: apuka, anyuka meg a 2 gyerek. Rövid tanakodás után apuka úgy döntött, hogy ez hűtőszekrény jó lesz valamire úgyhogy el kell vinni. Népes családja ennek felettébb megörült, a 2 rajkó vad fogócskába kezdett a kocsi körül. Az ötletet tett követte, apuka meg anyuka nekiállt bepakolni a fém szörnyet a kocsi hátuljába.

Röpke 1-2 perces huzavona után a hűtő elfoglalta méltó helyét a hátsó csomagtartóban, ám itt kezdődtek a gondok…

Rájöttek, hogy a kezdetben picinek tűnő hűtőszekrény bizony nagy lesz a Lada Samara hátuljába, nem lehet lecsukni az ajtót.

Apuka újfent nekirugaszkodott, toltva-vonta szerencsétlen hűtőt, talán még sikerült is pár centivel bentebb tolnia, úgyhogy újabb próba következett … ajtót óvatosan csukja … hmm.. még mindig a kintebb van a sarka, nekimegy az ajtó üvegének.

Ekkor már bemászott az anyuka is a hátsó ülésre, és míg ura – akinek valószínűleg nem nyomja szét fejét az IQ – hátulról megint megpróbálta bentebb tolni a cuccot, anyuka a hátsó ülésre bemászva húzta azt.

Újabb lecsukás próba, megint csak nem tudta apuka a kilógó sarok miatt lezárni a járgányt.

Ekkor azt hittem feladják, de nem!

Apuka kitalálta, hogy ha egy rongyot tesz a hűtő sarkára, akkor biztos le lehet majd csukni az ajtót. Az valószínűleg fel sem merült benne hogy nem az a gond, hogy lecsukott állapotban nekikoccanhat a hűtő sarka az üvegnek, hanem hogy egyeltalán nem tudják lecsukni azt … és ezen bizony az sem segít, hogy a kilógó részt meg megtoldották egy plusz réteggel, amivel csak rontottak a helyzeten.

No ekkor már apuka felettébb mérges lett, mi az hogy nem lehet lecsukni azt a tetves hátsó ajtót!?

A felháborodást tett követte, felnyúlt és megfogta 2 kézzel a hátsó ajtót majd egy jó nagy lendülettel lecsapta! :D

Az eredmény:

betört hátsó ablak

Mondanom sem kell talán, de az üveg abban a pillanatban kirobbant, hisz a fém sarok megtette a magáét.

A robajt néma csend követte, a 2 gyerek – akik addig ide-oda rohangáltak – megmerevedett, anyuka szintén leblokkolt. De nem úgy apuka. Ő pár másodperc elteltével sűrű káromkodás közben megrugdosta a kocsit, majd kiabált valami olyasmit a kölyköknek, hogy ha nem rohangáltak volna, oda tudott volna figyelni.
Szegény srácok persze semmiről nem tehettek. :)

betört hátsó üveg utáni tanácskozás

Végül pár perces tanakodás után úgy döntöttek, hogy ezen nincs mit segíteni és amúgy is megoldották a becsukhatatlan ajtó problémáját, úgyhogy beültek a kocsiba és elhajtottak.

Én meg bejöttek az erkélyről és letörölgettem a röhögéstől kicsorduló könnyeimet. :)

16 COMMENTS

  1. Ezt már valahol írtad, emlékszem a sztorira. A Lada nagyon megmaradt. Nem? Google nem igazán talál semmit … pedig úgy olvastam, mintha százszor hallottam volna már a sztorit … déja vu? :D

  2. Jó történet :D. De ez biztos, hogy nem Lada Samara, ugyanis apám Samaráját nap-mint-nap látom immár 14éve.

  3. Erre most mit mondjak … én pár méter távolságról láttam több mint 10 percen keresztül az érkezéstől az indulásig, ráadásul sok évig vezettem ugyanilyen (még színre is stimmelő) samara-t. :)
    Most vitatkozhatunk rajta, hogy szerintetek e kép alapján ez nem samara, de azon kívül hogy elég nehezen lennék meggyőzhető erről, nincs is nagy jelentősége. :)

  4. Szerintem ne vitázzunk, hanem szavazással döntsünk XD

    Már félek leírni, de azért megteszem :-)

    Tegnap láttam egy samarát a ház előtt és a hátulját illetően tényleg ennyire meredek, viszont a hátsó ablakban a képen levőn van egy osztás, amit samarán még nem láttam.

    Egy másik orosz autóra emlékeztet.
    Ez egy kicsit nekem rövidnek is tűnik. Lehet, hogy a samarába befért volna ;-) Talán ezért erőltette a csóka is, mert azt hitte samara XD

  5. Ladákra nagyon rájár a rúd. Szomszédunk egyszer elakarta szállítatni a kocka ladáját, ajtókat kinyitották 1-1 lánc elöl és hátul a tető alá, h fölemeljék. Eddig minden szép és jó, csak azt nemvették számításba, hogy a tető nembírta el a kocsi súlyát, így született meg a cabrio ladaXD
    Arra nem is gondoltok, hogy a samarának több kiadása is lehet?:) Mi opel astránknak is kb 4fölött van a változatok száma.

  6. Pár éve láttam egy ugyan ilyen szitut. A Lehel útnál, hírtelen lefékezett egy kocsi, a mögötte lévő Lada 1200 – es tetején lévő – hitványul lekötött – 300 literes, guberált fagyasztó láda meg előre repült. Előbb betörte a szélvédőt, majd a motorháztetőt, utána meg az aszfaltra esett. Sajnáltam őket, de majd meg szakadtam a röhögástől.

  7. A Samarának nincsen a motorháztető fölött olyan “csíkok”, amin be tud menni a levegő. Ez inkább a Lada egyik másik autójára, a Zsiguli kombi változatára emlékeztet, mert annak van olyan nyílása a motorháztető felett és a lámpái is hasonlítanak a Samarára. Viszont a Zsigulinak nem ilyen a hátulja.

  8. Még egy érv (ez kimaradt az előzőből): A Samarának a motorháztetőn vannak az ablakmosói (nem az ablaktörlőkre gondolok!), a képen viszont nem látok ilyet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here