Tegnap elmentünk öcsémékkel esküvői tortákat kóstolgatni és megettünk pár fajtát, mindenki mindegyikből csórt egy kicsit. Lehet ciki, de én csak most kóstoltam meg pl. a tavalyi országtortát / barackos kölestortát is (valami rémlett hogy volt ilyen, de huszadrangú téma úgyhogy nem is emlékeztem rá igazán).

Barackos kölestorta - országtorta 2011

Mondjon bárki bármit, szerintem ez volt az egyik legjobb az összes közül, pedig megkóstoltunk jópárat. Nagyon ritkán eszek tortát, nem igazán rajongok az édes dolgokért és ha eszek is, pl. a túrótortát kedvelem (savanykás, gyömölcsös).

Ez a kölestorta pont jó volt. Alul egy viszonylag semleges tészta, fent a krém, nem túl édes, benne a lekvár, egy kicsi barackszelet … nagyon finom. Ha nem ettél még ilyet, egyszer próbáld ki. Remélem nem valami vacak cukrászdát fogsz ki. Mi a Horváth Cukrászdába mentünk, azt tudom ajánlani, kellemes hely.

Ami még jó volt, de ennek sajnos már nem emlékszem a nevére, az a lenti képen a kölestorta mellett látható szelet. Édesebb volt mint a kölestorta, de még pont a határeset alatt. A teteje valami karamellizált cucc volt, amit szeretek. :)

Torták

A harmadik amit tudok ajánlani, az egy citromos szelet volt. (mily meglepő, megint nem egy túl édes darab). A képen látható epres cucc nekem különösebben nem nőtt a szívemhez.

torták

No hát ennyi lenne, amit le akartam írni, szép hétvégét mindenkinek! :)

4 COMMENTS

  1. Dobostorta bakker, dobostorta!!!! :)
    (a tetején meg égetett cukor van és a világ legeslegeslegeslegjobbabb tortája :) )

  2. Wow, köszi! :D Látszik hogy mennyi tapasztalatom van a tortákkal, még ennek sem tudtam a nevét. :D

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here