Sokan az olvasók közül már tudjátok illetve volt egy előzetes bejegyzésem, de most lettem kész az írással: csütörtökön 2 év után én is elhagytam a Jasmin Media Group (JMG) csapatát. A héten megint elkezdődtek a kirúgások ahogy egy pár alkalommal már átélhettük, de most én is benne voltam a szórásba. Nem mondom hogy bánom, készültem rá és ha véletlenül most nem is tettek volna ki a cégtől, akkor mentem volna magamtól is.

Végiggondoltam mit is jelentett nekem a Jasmin-nál dolgoznom, bevallom ilyen téren vegyesek az érzéseim. Azt soha nem bántam meg, hogy oda mentem dolgozni, számtalan remek szakemberrel és emberrel találkoztam, öröm volt velük együtt dolgozni és sokat tanultam tőlük. Ezúton köszönök mindent a kollegáimnak, örülök hogy megismerhettelek Benneteket (Ákos, TLoF, Vudu, Felhő, Syke, Cooper, jjBrutale, Hugo, Exarkun, Noir, Force … csak hogy pár nevet említsek a sok közül, mindenkiét sajnos nem tudom kiírni.).

Mielőtt a Jasmin-hoz mentem volna dolgozni, én közel 8 évig egy oktatási cégnél minőségirányítással foglalkoztam. Szerettem azt a munkát is, de 8 év után beleuntam, nem volt benne semmiféle kihívás, így jött be a képbe örök szerelmem a “net/grafika/sitebuild”. Szabadúszóként dolgoztam esténként, bedolgoztam grafikai stúdiónak és vittem egy ideig az ottani webes csapat ügyeit. Lehúztam így jópár évet és bár a végén nem volt könnyű a döntés, ott hagytam a minőségirányítást és végre azzal foglalkozhattam, ami addig “csak” a hobbim volt.

Jött a Jasmin … designernek jelentkeztem és az akkori 4 tulajdonos egyike, Papszi fel is vett nagy örömömre. :) Abban az időben ő volt a designerek vezetője, koordinálta Ziona, Gina, Ákos és az én munkámat, programozói vonalon pedig ott volt Prof és Lippije. Papszitól rengeteget tanultam, sokat köszönhetek neki és aminek nagyon örülök, hogy bár kb 1 éve kilépett a cégtől, a mai napig tart a barátságunk.

A kilépése után én lettem a designerek vezetője és emellett a sitebuideri csapatot is nekem kellett vezetni, szép időszak volt, bár melós :) Teljesen más jellegű feladataim voltak mint előtte de igyekeztem a lehető legjobbat kihozni magamból ilyen téren is és élveztem hogy új dolgokkal ismerkedhetek meg. Nem mondom, néha voltak nehézségek, de én mégis jó szívvel gondolok vissza rá, öröm volt a többiekkel együtt dolgozni olyan lapokon, melyek közül van amelyik az alexa.com szerint a világ 189. leglátogatottabb oldala. Napi több millió látogató, több tízmillió lapletöltés.

Amikor a cégnél legtöbben voltunk, úgy közel 12-14 ember munkáját koordináltam 2 területen és több projecten keresztül – erre büszke vagyok. Úgy érzem jól végeztem a dolgomat (annak ellenére is hogy nem mindig vettem fel az öltönyt :D), máskülönben amúgy is rég kirúgtak volna. :) Ami mindig elégtételt jelentett számomra, hogy a tőlünk így vagy úgy elment kollegák legtöbbje most máshol vezető beosztásban van és remekül megállja a helyét vagy ha nem is vezető, de elismert szakember a területén. Grat srácok, csak így tovább!

Az utóbbi időszakban Karcsi volt a közvetlen felettesem, ő szintén cégtulajdonos volt (már nem) és úgy érzem vele is nagyon jól megtaláltam a hangot, jól együtt tudtunk dolgozni. Jó embernek tartom akinek remek ötletei voltak, jól ráérzett hogy mikor milyen irányba kell mozdítani a lapokat, hol és mit fejlesszünk rajtuk. A döntései általában gyorsak voltak, nem kellett napokat vagy 1-2 hetet várnunk arra hogy A vagy B irányba menjünk el. Hirtelen nem is tudok mást mondani, talán olvasod ezeket a sorokat de köszönök mindent, jó volt Veled együtt dolgozni.

Az utóbbi időben a dolgok nem mentek túl jól, gyakorlatilag állt minden munka, látszatmelókat kaptunk, döntések nem születtek, ha mégis azokat nagyon sokáig “érlelték”. A 2 tulajdonostól nem lehetett egy épkézláb választ kihúzni, hiába mentek mail-ek vagy próbáltunk meg vele személyesen beszélni. Mindenesetre akik ott maradtak gondolkodjanak el rajta, kik vannak még ott, azok milyen szakmai döntéseket tudnak meghozni és hogy ténylegesen ki rakta össze ezt a céget, ezeket a lapokat. Itt is súgok, Karcsi meg Papszi plusz azok a szakemberek, akik utána mentek a Jasminhoz.

Akiket elküldtek vagy maguktól mentek, mind megkönnyebültek, nekik annyit tudok üzenni hogy Ti jártatok jól. Jah nem, módosítok: mi jártunk jól. :)
Akik pedig ott maradtak azoknak azt tudom üzenni, hogy készüljetek és ne higyjetek a meséknek, inkább gondolkozzatok kicsit.

Viszlát Jasmin!

3 COMMENTS

  1. Tetszett ez a monológia. Bizonyára nagy kihívások elé voltatok állítva, mégiscsak a JMGról van szó. Az fogott meg a legjobban, hogy miközben irónikusan leírtad 10 évedet, mégsem feledkeztél meg a számodra fontos kollegákról. Bár már tudattam veled, tetszik ahogyan írsz. Szerintem lenne kereslet egy ilyen stílusban írt webes könyvre is :)

  2. Bár szakmailag nem dolgoztunk együtt, minden nap találkoztunk a dohányzóban (kopasz, secure-os srác, multival és mobilmániával :) ).

    Fél évet voltam a JMG-nél. Rengeteget tanultam és egy életre meghatározta hozzáállásomat a webbel kapcsolatban. Olyan emberekkel dolgozhattam, akiket korábban csak a weblabor.hu, tutorial.hu oldalain kereszül ismerhettem meg. Előtted pár nappal hagytam el a céget, önszántamból.

    Most pedig ámulok és bámulok, pár nap alatt megfordult a világ? A cég amely ilyen durva, minden szempontból… minden webes embernek bele kell egyszer kóstolnia, minden szempontból… Nem bántam meg a döntésem. Még mindig falom a sorokat és csodálkozok.

    Sok sikert a jövőben és remélem egyszer még összefutunk! :)

Comments are closed.