Hétvégén nem volt időm írni, de múlt héten nagy élményben volt részem. :) Pénteken céges rendezésben paintballozni mentünk a tököli reptéren lévő paintball pályára (pontosan nem tudom hogy ez-e a neve, de talán nem is ez a lényeg).

Már régóta ki akartam próbálni, de valahogy mindig elmaradt és most már bevallom bánom, hogy eddig halasztgattam a dolgot, mert nagyon jó volt.

Kb délután 3 óra fele érkeztünk ki a pályára, amit úgy kell elképzelni, hogy mintha a világháború végén egy lebombázott kis faluban lennél, romos épületekkel, gazos telekkel, szanaszét szórt roncsokkal és hasonló hangulatkeltő elemekkel. Érkezés után mindenki átöltözött olyan ruhába, melyet nem sajnált – erre előtte felhívták a figyelmünket, hogy legyen nálunk – majd kiosztásra kerültek a kezeslábasok (amin az állításokkal ellentében igenis átüt a festék :D), a maszkok és a fegyverek. Illetve nem is fegyverek ha jól értettem, hanem a “markerek“.

A pályák szerintem változatosak voltak, nekem tetszettek. Az első helyszín, ahol mi játszottunk egy kis erdős rész volt, a 2 végében 2 épülettel, oda sorakoztam el a játékosok. Mikor a játék elkezdődött, a csapat egy része felmászott a tetőre (a másik csapat is ezt tette, utólag tudtuk meg hogy nem is lehetett volna), egy másik része a csapatnak meghúzódott az épületben, a harmadik része meg elindult kommandózni a „dzsungelbe” és felderíteni az ellent. :)

Én is köztük voltam, ennek és rutintalanságomnak köszönhetően életem első játéka egy fejlövéssel ért véget. :D Folyt a festék a fejemen, alig bírtam az elején törölgetni de aztán szerencsére eléggé sütött a nap ahhoz, hogy a fejem megszáradjon és a továbbiakban félig kék fejjel és ragacsos hajjal rohangáltam. De megérte, mert megtanultam hogy Rambónak is csak a filmekben sikerülhet az ellenség lerohanása egy szál fegyverrel úgy, hogy közben rajta egy karcolás sem esik és hogy a fejlövés közel sem olyan funny, mint azt az elején gondoltam. :) (Itt meg kell jegyeznem, hogy a markerek a versenyhatárig voltak felhúzva, ami ha jól emlékszem 300m/s?)

Szóval a játék további részében már kicsit óvatosabb duhaj voltam, a 2. körben már jóval tovább maradtam életben. Felhő jól csinálta, kihúzódott a pálya jobb széle fele egy árokban, ahonnan azt hiszem 4 embert tudott leszedni mire elkapták. Én viszont az egyik épület mellett próbáltam átrohanni egy bokrosabb részre, de sajnos mikor kinéztem az épület mellett, hogy szabad-e a pálya, pofámba robbant egy golyó úgyhogy kénytelen voltam félvakon kibotorkálni a pályáról, magasra emelve közben a fegyvert nehogy valamelyik viszketős ujjú kollega még megsorozzon pár golyóbissal. :)

Ez volt az első kb félórában, utána még több kör, több pályán követte egymást, nagyon jó volt. Végül is majdnem fél 8-ig kint voltunk, ellőttünk kb 48000 lőszert (voltam úgy 60-80-an) sokat rohangáltunk. :)

Az utolsó csatát nagyon élveztem még, akkor az összes „zöld” ment az összes „fekete” ellen azon a pályán, aminek az egyik felén bálák voltak egy trabanttal roncsával, a másik felén meg palánkos védelem volt kiépítve egy kis faépülettel. Nagy “mészárlás” volt. :)

Ami biztos, hogy meleg időben jó sok folyadékot kell kivinni, mert a kb 4 óra alatt pl. nekem is lecsúszott majd 2.5-3 liter víz, hisz eleve nagyon meleg volt, amihez hozzá kell adni hogy javasolt a hosszú nadrág viselete (én rövidet vettem fel) illetve az egészre rájön még egy nyakig érő kezeslábas és egy arcmaszk, hogy védjen a lövésektől. Innentől kezdve mindenki el tudja képzelni, mennyire izzadhattak a játékosok, szóval kell a folyadék utánpótlás.

Amit még amolyan széljegyzetként szeretnék mondani, hogy érdemes lehet egy baseballsapkát felvenni a játék idejére, mert fordítva hordva jól védi a tarkót a lövésektől, és esetleg kesztyűt is fel lehet venni, mert elég csúnya zúzódásokat képes ejteni a golyó ha kicsit is közelebbről a kézfejet találja el.
A másik meg, hogy mennyivel több értelme és haszna lett volna anno a katonaság ideje alatt, ha 1 évig nem azt a sok baromságot gyakoroltatják velünk illetve nem ülünk órákat egy platón az éles lövészet ideje alatt csak azért, hogy miután ellőttünk 3 db töltényt (igen, 1 éves sorkatonai szolgálat alatt ennyit lőttünk), végignézzük, hogy ahogy a tisztek órákig lövöldöznek az eredetileg nekünk járó töltényekkel. Helyette paintballozni kellett volna mennünk, 1000x többet érne egy tényleges háború alatt ez a fajta tudás. :)

Visszakanyarodva a témához … szóval így telt a péntek legnagyobb része, igazán nagy élmény volt. Thx mindenkinek!

Képek a pénteki paintball játékról

paintball játékosok 1.
(Megjegyzés a képekhez: miután teljesen betöltődött az oldal, kattints a képekre és végignézheted mint a 10 képet.)

14 COMMENTS

  1. Hm:) a Paintball engem is izgat, bár én airsoftos vagyok mostanában :) Nem tom,hogy ismered-e :) ugyan az,mint a paintball,csak 6 mmes műanyag golyókkal lövünk,és egy az egyben az eredeti fegyverek másolataival,csak a belső szerkezet más ugye :) a védőfelszerelés ugyan ez :) És azért ütőerő itt is van :) (és itt nem a búcsúban vásárolható műanyag gatyikról beszélek). Pl az én kis kedvencemmel,egy AK 47 Beta-val 20-30 méterről lazán hántom le a fa kérgét :D És ezt még lehetne tuningolni ;)
    Ha érdekel, akkor szólj,s ha gondolod,a köv alkalommal,ha szervezünk,akkor szólok,mert egyik haver szokott szervezni bérlősre azoknak,akiknek nincs saját fegyverük ;)

  2. Airsoftot sem próbáltam még soha, viszont a fórumon vannak akik játszák és téma is van róla. :)

    Dobtam fel pár képet a pénteki muriról. :)

  3. Hát,nem egy utolsó érzés az,amikor pl a Bicske melletti erdősség földalatti bunkerjében megy a csihipuhi,ahol egy benzines agregátorról megy a halvány fény :D és takikai lámpa senkinél sincs..:D bemenetel után 10 percig az orrodig se látsz..:D aztán kimenni a körültte lévő erdőségbe egy kis vadászatra..:) Hm..asszem valamikor újra megyek egyet airsoftozni,mots kedvet kaptam :D Csak a kollegának sok a melója..:D

  4. Ugyan annyi,mint a paintballban :) egy maszk,és egy katonai gyakorló,ami alá általában csak 1 póló kerül meg egy alsógatyesz..:)ja,meg a csapatmegkülönböztetést mi 2 féle safari-kalappal oldjuk meg.

  5. “20-30 méterről lazán hántom le a fa kérgét :D És ezt még lehetne tuningolni ;)”

    Mivan hogyha ez téged talál el? :S :D Mert az a kis vékony ruci nem sokat fog rajta. :D

  6. Nem vészes :) a Paintball nagyobb dudort hagy maga után :) Csípni csíp :) Meg ha az intimebb testrészeket lövik meg,az azért fáj:D
    Az egyik haverom mondjuk nem is szivesen jön arrafele -ha ellenem van- amerre meghallja a Beta hangját..:D Csöppet fél tőle(m) :D

  7. Ha viszel magaddal,akkor lesz ;) Persze itt is úgy van, hogy ha többet áldozol rá,akkor nagyobb lesz a biztonság,stb..pl vehetsz 1000 forintért szemüveget,de 4000ezerért meg kaphatsz a paintballhoz hasonló,teljes fejet védő “sisakot” :) (ami hasznos,mert nekem lőtték már el a fülporcomat..nem kellemes érzés :D )

  8. A paintballnál néztem, hogy bérelhető teljes ruházat is, gondolom itt sincs másképp. Én legalábbis elsőre biztos nem ruháznék be saját felszerelésre, csak ha belejöttem és biztosra tudom, hogy meg fog térülni az ára. :)

  9. Hát,mondjuk ezzel az a baj,hogy az airsoftot annyira nem csinálja senki olyan komoly bérlési szinten,hogy a legtutibb cuccokat ki tudd bérelni..akikkel én szoktam játszani, ők adnak egy normálisnak mondható maszkot,ami az arcodat védi. Ezen felül szerintem nincs is értelme másnak,mert már akkor se biztos,hogy megérzed,ha eltalálnak,ha pl egy pulóver van rajtad..ezek azért gyengébbet ütnek 1 fokkal,mint a paintball. De hogy ne mondjak hülyeséget,körbenézegettem a netes airsoft boltokban,és a védelmi ruházatoknál főként maszkok vannak,hébe-hóba 1-1 kesztyű,vagy térd/könyök védő.. “Páncélt” azért se szabad felvenni,mert az airsoftban nincs látható nyoma találatnak a ruhán, a paintball festékével ellentétben,szal ez itt a becsületességen alapul..és ha egy műanyag valami felfogja,meg se fogod érezni talán..sőt,tuti!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here