A Pécsi Sör Facebook oldalán volt a recept megosztva még októberben, de azóta már többször is megcsináltuk itthon és hát azt kell mondjam, brutáljó kaja :)
Ha esetleg törölnék valamiért a receptet a későbbiekben, leírom röviden, hogy miként kell elkészíteni az ételt, elég egyszerű az egész.
- sertés zsír – 3 ek
- vöröshagyma – 3 ek
A zsíron pirítsd meg kicsit a hagymát, majd tedd rá az alábbiakat:
- sertés csülök – 1kg
- fűszerpaprika – 2 ek
- bors – 1/2 tk
- őrölt kömény – 1 tk
- borókabogyó – (3-5 szem)
- só – 1 tk
- babérlevél – 2 db
- sör – 5 dl
2 órán át főjön lassú tűzön, majd kerüljön rá:
- savanyú káposzta – 1 kg
Ezzel együtt még főjön 1 órán át. Néha persze kevergesd meg hogy nehogy leégjen az egész, de egyébként ezzel együtt kész is vagy!
Elég egyszerű volt, nem?
Az eredeti videó itt tekinthető meg, köszi Pécsi Sör!