Idén belehúztam és már most le lett cserélve, tavaly ez csak valamikor február környékén történt meg. :) Te már cserélted?

1 COMMENT

  1. Ami kimaradt előzőleg, hogy miért is írom ki ezt így bejegyzésbe:

    1.) ki akartam próbálni a clarity effektet a fotózás után és teszteltem egy app-t, amivel mobilról küldtem ki ezt a bejegyzés :D

    2.) és ez a komolyabb oka: elég vitatott, hogy ha téli időszakban olyan balesetben veszel részt, amiben esetleg a baleset megelőzhető lett volna téli gumival szerelt kocsi esetében – hogy dönt a biztosító.

    Az alábbi honlapról idéznék egyet:
    Baleset téli gumi hiányában …

    Ha valaki balesetet okoz, saját kárát a Casco biztosítás fedezi. Már amennyiben van, mivel ez önkéntes. Bizonyos körülmények között azonban előfordulhat, hogy a biztosító mentesül fizetési kötelezettsége alól. Például, amennyiben bizonyítja, hogy a kár oka súlyos gondatlanság. (1959. évi IV. törvény XLV. fejezet, 556. § (1) d, pontja)

    Súlyosan gondatlan károkozásnak minősül, ha a gépjármű a káresemény időpontjában súlyosan elhanyagolt, a műszaki vizsga előírásainak nem megfelelő állapotban volt (különösen a fék, a kormány, a futómű és a gumiabroncsok), és a kár az elhanyagolt műszaki állapottal összefüggésben következett be.

    Érdemes egyébként a neten is rákeresni a téli gumi, téligumi, biztosítás, kötelező, casco, probléma stb… témakörben, sok érdekes leírást találni.

    Szóval ha van kocsid és van téligumid is, ne halogasd a lecserélést (mint én), mert előnyöd nem, csak hátrányod származhat belőle és talán később egy jóval nagyobb bajt úszol meg vele.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here