Nah ez a leírást elteszem magamnak, meg talán másnak is hasznos lesz. Szóval van a lapon ugye a Simple Tagging plugin, mely felváltotta a kategóriarendszert. Ennek az admin felületén sikerült elállítanom egy dolgot kísérletezés közben, nevezetesen a wordpress / admin / tags / general options fül alatt az alábbi opciót: Automatically display tag list at end of post:

Az elállítás igazából nem elállítás volt, mert csak simán bekapcsoltam az opciót hogy mit fog csinálni, ez még sikerült is. A pipát betettem az opció mellé majd nyomtam egy mentést. Ekkor minden egyes bejegyzés alatt megjelent, hogy “Tags:” és mellette felsorolva az összes, a bejegyzéshez tartozó tag is. Persze ekkor már duplikálva voltak ezek, hisz a cím alatti kisbetűs sorban is megjelentek egyszer, plusz elég nagy helyet foglaltak el, szal döntöttem. Kikapcsolom.

Igen ám, de ezt a hülye plugin elvileg mindannyiszor azt írta ki, hogy a beállítást elmentette (pipát kivettem) de közben nem csinált semmit. Ha frissítettem az adminon a kérdéses oldalt, megint ott volt a pipa.
Először a plugins/simpletagging/simpletagging.php fájlban kezdtem el turkálni, annak a 352. sorában ugyanis szerepelt egy elvileg megfelelő opció, nevezetesen a
‘post_include_content’ => ”, // Auto display Tags after post content

Igen ám, de ennek bármiféle módosítása sem hozta meg a kívánt eredményt, miközben ugyanennek a fájlnak egyéb részein a módosítások egy frissítést követően látszódtak az adminon.

Végül is kénytelen voltam a phpmyadmin segítségével az adatbázisban kutatkodnom (sikerült is 2x elcsesznem a blogot :D) és meglett a ludas. A wp_options / stp_options -ban van az alábbi tartalom részlet (az egész elég hosszú lenne):

“post_include_content”;s:1:”0“;

A kiemelt 0 volt nálam 1, ezt kellett visszaírni nullára. Mentés után megjavult a blog, az adminon is eltűnt a pipa az opció mellől, úgyhogy röpke félórás szívás után most happy vagyok.

A bejegyzés meg jó lesz máskorra, mert ahogy ismerem magam, legkésőbb pár hónap múlva félig alvó állapotban megint rá fogok nyomni erre a lehetőségre, elfelejtve hogy pontosan melyikkel is szívtam meg anno.. :)
Végül is szép dolog a honlapkészítés, csak néha okoznak pár ősz hajszálat az apróságok. :)

A bejegyzés végére még ami eszembe jutott: nagy segítség honlap készítése során (már ha a blogot honlapnak lehet nevezni, de végül is miért ne), ha van egy megfelelő szerkesztő programod. Ajánlom figyelmedbe a PSPad nevezetű ingyenes szoftvert. Majd egyszer erről is írok egy hosszabb bejegyzést, most csak ajánlást akartam megejteni, mert megérdemli.

11 COMMENTS

  1. Még jó hogy a WP 2.3-ban lesz natív tag támogatás, az remélhetőleg nem lesz ilyen szivatós. :)

  2. Hasonló típusú szívás esetén – már jártam így – ha már matatsz a fájlban, érdemes az ominózus pipa, ablak, gomb vagy bármi egyéb mellé egy kis megjegyzés szöveget beírni “ne jelöld be” “ne állíts be x értéket” stb. módon.
    És “pár hónap múlva félig alvó állapotban” elkerülhető a dolog.
    A PSPad tényleg jó, azt is használom.

  3. HSLaszlo,
    thx, ez jó ötlet, már meg is csináltam. :) A “simpletagging.admin.php” fájl 719. sorába beírtam kiegészítésként, hogy “(NE HASZNALD!)”

  4. Harder: eddig csak az Ultimate Tag Warrior-ról írtak, de valószínű, hogy át lehet majd a Simple Tagging-et is konvertálni. Egyébként tegnap bukkantam egy hasznos linkre, a WP admin felületén a címsorban: /wp-admin/options.php
    Ilyenkor megjelenik minden egyes beállítás, lehet hogy ez is ott van köztük. :P

  5. Remélem is, hogy lesz valami konverter. :) Ha nem, akkor valószínűleg várok kicsit hogy készítenek-e ilyet, ha akkor sem, megkérek egy programozó ismerőst hogy írja meg.

    Az options.php-t nem ismertem, köszi a tippet!

  6. Drága jó Istenem, micsoda ez az options nevű kisördög? Alig értem az oldal aljára, annyit kellet scrollozni. Valós kérdés: nem elérhető minden a maga helyéről? Van amit csak az options.phpból lehet elérni?
    Tagging … szerintem lesz konverter, ha nem, akkor meg: átalalkítod warriorba, és ahoz lesz :)

  7. Nemsoká jön a WP 2.3 alap tags és tag cloud-dal, nem lehet, hogy simán átveszi majd a Simple tag-okat? Tudtok erről valamit?

  8. Már nyúzom a 2.3RC1-et, ezeddig jól fest, nincs vele baj. Konverter lesz az ígéretek szerint, mind UTWhez mind pedig STPhez. A nagyobb szívás az lesz, hogy a db struktúra megváltozik.

    A fenti hiba Harder barátom, már javítva van egy újabb verzióval. A legfrissebbnek is van persze baja, szóval gondold meg a frissítést, ugyanis csak az első posthoz teszi ki a tag-eket. Furcsa.
    Kézzel kellett a php-be belehekkelni, hogy működjön. Ezzel a hackkel együtt már tettem bele más érdekes finomságokat is pl. rekurzív navigáció és tag-ek a title-be.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here