Újabb kör ajánló jön, kezd letisztulni bennem nagyjából, hogy miket is szeretnék használni és azt hogy. :)

GTD programok

Arra már rájöttem, hogy nekem az Astrid Tasks nem annyira jött be, hiába ajánlották olyan sokan és hiába lehet szinkronizálni pl. a Remember The Milk szolgáltatással vagy akár a producteev.com-mal. Talán amiatt van, hogy egyik kezelése sem egy leányálom, ennél sokkal egyszerűbb és produktívabb cucchoz szoktam (igen, a Things-re gondolok).

Jelenleg a nyertes nálam a Gtasks program, mely a Google taskmanagerével álomszépen szinkronizál, villámgyorsan felvehetek új elemeket, létrehozhatok listákat és … kb ennyi, sokkal többet nem tud, de jelenleg nem is kell.

Arra épp elég hogy egy bevásárlásos listát hozzácsapjak, hogy felírjak ötleteket amiket majd meg szeretnék csinálni vagy utána kellene néznem, hogy 1-1 emlékeztetőt belevéssek, amit mindig elfelejtek.

3G/EDGE/GPRS

Az APNdroid remekül bevált a APN on-off Widget-tel együtt, köszönöm mindenkinek az ajánlást. Nagyon kényelmes, hogy 1 kattintással itthon le tudom tiltani hétvégére a mobilforgalmat, hisz a Wifi ezt szükségtelenné teszi.

Adatforgalom számlálása

Kipróbáltam a sokat ajánlott Data counter widget programot, ez szintén nem igazán tetszett. Nem tudom megmondani hogy pontosan miért, talán a felülete, vagy a widget … de találtam helyette egy jobbat, ami viszont nagyon tetszetős darab. Ennek a neve NetCounter és remekül kiírja, hogy mennyit forgalmaztam Wifi-n keresztül és mennyi a mobil adatfogalmam. A Data Counter kapcsán hívták fel arra a figyelmemet, hogy állandóan futnia kell a háttérben a program (most már nem teszem vissza hogy ezt ellenőrizzem, de feltételem hogy igaz), különben nem számol.
A NetCounter-t nem találtam meg sehol a futó alkalmazások közben, nem teszi listába az Advanced Task Killer sem, mégis pontosan számol, ez is tetszik benne.

netcounter-1.jpgnetcounter-2.jpg

Ami még egyébként jónak tűnik, az a 3G Watchdog, mert beállíthatom a forgalomlimitet adott időszakra és riaszt, ha azt átlépném, viszont legjobb tudomásom szerint a T-mobile is küld SMS-t ezzel kapcsolatban, úgyhogy egyelőre nem telepítek 1 plusz programot csak emiatt. Ha a szolgáltató szórakozna e téren és nem leszek elégedett vele, akkor felteszem.

3g-watchdog.jpg3g-watchdog-2.jpg

Így hirtelen most ennyi, a következő bejegyzés részben tanácskérés lesz a “social” megosztással és a kliensekkel, fotókkal kapcsolatban, mert itt már nem elég a program tesztelése, nagyon sokat számít a használatból származó tapasztalat.

4 COMMENTS

  1. A netcounter rosszul számol, általában negatív irányba. A 3g watchdog zabálja az aksit. Éppen ezek miatt én a Network Monitort tudom javasolni.

  2. Szia! A netcounter-es dolgot mire alapozod? Csak mert nem láttam eddig ilyen véleményt róla, és nem igazán értem, hogy működhet ennyire random (mármint az általában negatívból nekem az jött le, hogy az néha pozitív is lehet).
    A network monitor-t nem ismertem, most telepítettem és figyelni fogom jobban, hogy mit mutat a 2 program a forgalom terén, köszi az infókat.

  3. na a 3g Watchdog ha ki be kapcsolgatod (azaz nincs 0-24 be online a mobilnet) akkor szarul számol nekem 1 hónap alatt cirka 15 megát számolt el és sajnos negatív irányban azaz akár többet is kellet volna fizetnem ha többet használom, 100 megás csomagnál nem jó!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here